PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Odłączenie Czarciego Gaju

Maritka1984
03.07.2013, 20:37
Witam,
est tendencja, że zespoły międzynarodowe mają o wiele niższe wyniki niż zespoły z tego samego kraju. Myślę, że brak komunikacji miedzy nimi ma tu znaczący wpływ.
Dodatkowo zauważmy, że Czarci Gaj (serwer nr 5) zawsze plasował się w czołówce, niestety tym razem przydzielone nam serwery zaniżają nam wynik.
Proponuję odłączenie od nas od Rumunii i Holandii oraz o przeliczenie limitu balonów jaki musimy osiągnąć adekwatnie do naszego poziomu gospodarki.
Ewentualnie jeśli powyższe jest niemożliwe, aby umożliwiono nam komunikowanie się z serwerami z którymi współpracujemy.

Pozdrawiam,
Maritka1984

Mariusz7709
03.07.2013, 20:44
Popieram. Lecz oczywiscie nasz kochany Xaar bedzie twierdzil ze jest ok , wlasnei widze po glownym serwie niemieckim i naszej 1. Szkoda ze im nei dolozyli slabszych. Ewidentna gra by pograzyc nasz serwer

Wrexo
03.07.2013, 20:48
popieram w 100%

feniks81
03.07.2013, 20:48
jestem za bo to nie gra

Blurp
03.07.2013, 20:49
Popieram propozycję, coś dziwnego stało z pozycją naszego serwa w ranku porównując do 1 rundy. Balony lecą w podobnym tempie :/

kaktusek84
03.07.2013, 20:53
ja oczywiście również popieram :)

robertopl
03.07.2013, 20:55
jak najbardziej za

Matiu23
03.07.2013, 20:56
Jeśli rozłączenie na tym etapie jest nie możliwe, to chociaż przedstawiliby jaka część balonów dodała do naszego wyniku Rumunia i Holandia, bo ewidentnie jesteśmy ostro w plecy bo jak w 1 fazie szliśmy mocno do góry, teraz już tylko spadamy.

AndyKozakow
03.07.2013, 20:58
wydymali nas podwójnie
raz z tymi Holendrami i Rumunami
dwa z tym że napisali że balony robione przez te 3 dni odkąd wbijemy 100% nie będą się liczyły w drugiej rundzie
ostatni raz biorę udział w farsie i przekręcie pod tytułem EVENT

Zdziebud
03.07.2013, 20:59
Przepraszam lecz nie wiedziałem że taki temat założono i sam wpisałem swoje oświadczenie. Ja przestaję brać udział w evencie z powodów powyższych.

petrussilesius
03.07.2013, 20:59
Osobiście nie wiem, jaki wpływ na nasze wyniki ma dołączenie innych serwerów. Mimo to głosuje za rozdzieleniem, aby zobaczyć jaki to przyniesie efekt. Jeżeli wyniki się poprawią, będzie to oznaczało że "teorie spiskowe" nie były bez podstaw. W przypadku ich pogorszenia będziemy wiedzieli, że trzeba grać i dobrze się bawić, a nie siedzieć i narzekać ;D
Pozdrawiam

Lyrael
03.07.2013, 21:00
Dlaczego my mamy słabszym pomagać, a inne duże serwery nie?
Jestem za ujawnieniem odłączeniem.

MaxElp
03.07.2013, 21:00
coś tu jest nie tak z tym połączeniem z innymi serwerami

Slawko50
03.07.2013, 21:01
Nie rozumiem celu tego postulatu, sami mamy sobie w stopę strzelać ?Przecież te 2 zagraniczne serwery też dorzucają trochę balonów, więc jak się odłączymy, jeszcze bardziej spadniemy w rankingu, no trochę myślenia

Shadow_mk
03.07.2013, 21:01
zadne rozwiaznie nic nie daje bezsensowana ankieta - trzeba bylo myslec w 1 fazie

NieMaNicka
03.07.2013, 21:04
Ano teraz to juz pozamiatane :/ I tak nie rozumiem czemu dostaliśmy "ogon" teraz wleczemy nie dosc ze swoich mało aktywnych to jeszcze rumunskich i holenderskich :P

Royalvee
03.07.2013, 21:04
Ta druga część ewentu, to już ewidentna kpina jest, tym razem ktoś przeszedł samego siebie głupotą....

mistrz_jogurt
03.07.2013, 21:07
Ten event to qpa, machloja i lamerstwo. Czuję się oszukany. I co za tym idzie. Nie wydam więcej pieniędzy na grę. Wydaje mi się, że jest to jedyna sensowna forma wyrażenia swojego niezadowolenia.
Pozdrawiam,

Gnoje
03.07.2013, 21:13
W jakim celu chcecie się komunikować? Wystarczy przekazać balony..

bembus
03.07.2013, 21:15
Widze BB polecialo bo mysli, ale dziwi mnie 1 rzecz, niemieckie serwery sa polaczone razem, czemu im nie dopisali jakis serwerow z ostatniej linijki? to ze jestesmy polakami jestesmy gorsi?, nie, nie jestesmy. Wg mnie kazdy serwer powinien byc sam tak jak na KS. Ale coz, trzeba sie dostosowac do zainstnialych warunkow,tak wiec kto polewa?

Slawko50
03.07.2013, 21:17
Najgorzej , jak ktoś czyta bez zrozumienia, przecież od początku pisali, że balony z pierwszej rundy nie będą sie liczyć

Slawko50
03.07.2013, 21:21
I przestańcie narzekać i lamentować tylko brać się za robienie balonów a nie płakać że to przez rumunów mamy niskie notowania

alutka63
03.07.2013, 21:21
Podajcie ilość balonów w sztukach, będzie można kontrolować co i jak , jestem za odłączeniem

Matiu23
03.07.2013, 21:31
I przestańcie narzekać i lamentować tylko brać się za robienie balonów a nie płakać że to przez rumunów mamy niskie notowania

Jak dodali Ci serwery nr 1 z Rumunii i Holandii, czytaj gra dopiero tam się rozpoczęła więc mało osób pewnie gra i mała ekonomia. Czyli summa summarum gramy solo, ale limit dla balonów mamy jak za 3 serwery... Notabene tylko my jesteśmy tak uwaleni z ogonem, nawet niemiecki serwer 6 nie ma nikogo, mogli dodać im Rumunie, a nam najwyżej tylko Holand :)

TUTASZKIA
03.07.2013, 21:32
Popieram 100%

NieMaNicka
03.07.2013, 21:35
A tak apropo to 6niemiecka pozniej niz my zakonczyła kwalifikacje?? Czyli wyrównuje BB szanse Rumuni i Holandii a nam je odbiera:)

Maritka1984
03.07.2013, 21:35
Nie rozumiem celu tego postulatu, sami mamy sobie w stopę strzelać ?Przecież te 2 zagraniczne serwery też dorzucają trochę balonów, więc jak się odłączymy, jeszcze bardziej spadniemy w rankingu, no trochę myślenia

niestety wychodzi na to, że to Ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem ... przeczytaj ponownie mój post, a może zauważysz notę o ponownym przeliczeniu limitu balonów ...

AndyKozakow
03.07.2013, 21:36
"Najgorzej , jak ktoś czyta bez zrozumienia, przecież od początku pisali, że balony z pierwszej rundy nie będą sie liczyć"
własnie czytaj ze zrozumieniem...balony zaliczone się nie liczą ale te wyprodukowane i przytrzymane tak

Aquila
03.07.2013, 21:36
6-tka niemiecka była przed nami.

Gizmo09
03.07.2013, 21:43
Nie tylko zagraniczne serwery zaniżają wyniki, nam Koloni taka Złota Góra zaniża, już w kwalifikacjach było widać jak poszczególne serwery sobie radzą, powinien każdy serwer pracować na siebie, a nie jakieś łączenie, które nie sprzyja w niczym tylko w braku porozumienia między serwerami, a już szczególnie gdy serwer jest z innego kraju pomimo, że z Koloni jestem to oddaje swój

Katrin3
03.07.2013, 21:49
pozwolę sobie się bezczelnie wtrącić, mimo że jestem z innego serwera :) ale kwestia jak są liczone limity dotyczy i ciekawi wszystkich

(...) dziwi mnie 1 rzecz, niemieckie serwery sa polaczone razem, czemu im nie dopisali jakis serwerow z ostatniej linijki? to ze jestesmy polakami jestesmy gorsi?,
boże znowu te kompleksy...

Witam,
est tendencja, że zespoły międzynarodowe mają o wiele niższe wyniki niż zespoły z tego samego kraju. Myślę, że brak komunikacji miedzy nimi ma tu znaczący wpływ.
A wytłumacz proszę dlaczego komunikacja między serwerami grającymi "w jednej drużynie" ma mieć kluczowe znaczenie? Co chciałbyś im napisać: "Róbcie balony" a potem przeczytać odpowiedź "Robimy, robimy, wy też róbcie"? :)

A teraz do sedna:
Uważacie, że "drużyny serwerowe" oraz samodzielne serwery maja każde SWÓJ, INNY LIMIT?
Nie wiem, może tak jest, ale ja do tej pory myślałam, że każda drużyna/samodzielny serwer ma TAKI SAM limit. Dlaczego? Bo gdyby liczyć dla każdego serwera osobno w zależności od jakichś-tam czynników, to po co byłoby potrzebne łączenie słabszych serwerów w drużyny???

Ja to widzę tak:
w pierwszym etapie sprawdzili kto jak robi balony;
wymyślili jakiś limit 100% w oparciu o osiagnięcia serwerów-liderów;
pokombinowali jak połączyć słabsze serwery (w zależności od ich wyników) żeby w SUMIE każdy z zespołów miał taką samą szansę osiagniecia JEDNAKOWEGO dla wszystkich limitu

przykładowo: sewery A, B, C zrobiły najwięcej; serwer D zrobił połowę z tego co tamte, a serwery E i F jedną czwartą - więc A, B, C są samodzielne, a D, E i F zostają połączone w drużynę (bo 0,5 +0,25 +0,25 =1)

tak podpowiada logika, ale mogę sie mylić, byłoby szalenie miło gdyby BB_Xaar rozwiał wątpliwości :)
bo to kolejna rzecz w tym evencie, która nie jest jasna dla graczy

Slawko50
03.07.2013, 21:49
niestety wychodzi na to, że to Ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem ... przeczytaj ponownie mój post, a może zauważysz notę o ponownym przeliczeniu limitu balonów ...To ty chyba nie umiesz czytać i nie wiesz na czym ten Event polega nie ma limitów balonów względem rozwoju gospodarki, każdy serwer ma taki sam limit ,tylko serwery młodsze łączą w kupe, aby wyrównać szanse

Slawko50
03.07.2013, 21:51
pozwolę sobie się bezczelnie wtrącić, mimo że jestem z innego serwera :) ale kwestia jak są liczone limity dotyczy i ciekawi wszystkich

A wytłumacz proszę dlaczego komunikacja między serwerami grającymi "w jednej drużynie" ma mieć kluczowe znaczenie? Co chciałbyś im napisać: "Róbcie balony" a potem przeczytać odpowiedź "Robimy, robimy, wy też róbcie"? :)

A teraz do sedna:
Uważacie, że "drużyny serwerowe" oraz samodzielne serwery maja każde SWÓJ, INNY LIMIT?
Nie wiem, może tak jest, ale ja do tej pory myślałam, że każda drużyna/samodzielny serwer ma TAKI SAM limit. Dlaczego? Bo gdyby liczyć dla każdego serwera osobno w zależności od jakichś-tam czynników, to po co byłoby potrzebne łączenie słabszych serwerów w drużyny???

Ja to widzę tak:
wymyślili jakiś limit 100% w oparciu o osiagnięcia serwerów - liderów;
pokombinowali jak połączyć słabsze serwery (w zależności od ich wyników) żeby w SUMIE każdy z zespołów miał taką samą szansę osiagniecia JEDNAKOWEGO dla wszystkich limitu

przykładowo: sewery A, B, C zrobiły najwięcej; serwer D zrobił połowę z tego co tamte, a serwery E i F jedną czwartą - więc A, B, C są samodzielne, a D, E i F zostają połączone w drużynę (bo 0,5 +0,25 +0,25 =1)

tak podpowiada logika, ale mogę sie mylić, byłoby szalenie miło gdyby BB_Xaar rozwiał wątpliwości :)
No wlasnie to próbuje wytłumaczyć

Aipom
03.07.2013, 21:57
Jesli przeliczają balony co do gospodarki to dziwnie im coś to wychodzi
A zinnej beczki, skoro mamy już mini głosowanie to dobrze by było żeby zagłosował kazdy kto może, żebysmy mogli, nawet z czystej ciekawości sprawdzić, ile graczy gra na naszym serwerze...

NieMaNicka
03.07.2013, 22:05
No własnie co do tego liczenia mam poważne wątpliwości... ja myślę ze liczą graczy na serwerach i kazdy ma okresloną liczbę do zrobienia.. obym sie mylił.. bo o ile pamietam podobnie na KS było.

GrzyBoT
03.07.2013, 22:07
mam to w d...

MaximusPyrka
03.07.2013, 22:08
Jeśli limit 100% balonów to ta sama ilość dla każdego serwera i jest taki sam limit jak w 1 cześci eventu to nie rozumiem czemu spadamy. Poprostu nastąpiło nie uczciwe połączenie serwerów w drużyny. Konkurs ten z góry jest przesądzony i wiadomo że najstarsze serwery wygrają. Wiec po co się starać?

BHSmass
03.07.2013, 22:10
wydaje mi sie ze jak ...... porownano nas do rumunow to juz sie serwer rozsypał
nawet nie da rady zeby pomoc holandi tu sporo dodala
koniec swiata mielismy czołowke ....... teraz nas pograzono !

Maritka1984
03.07.2013, 22:10

A teraz do sedna:

Ja to widzę tak:
wymyślili jakiś limit 100% w oparciu o osiagnięcia serwerów-liderów;

bo to kolejna rzecz w tym evencie, która nie jest jasna dla graczy

cieszę się, że mimo iż jesteś z innego serwera zdecydowałaś się wypowiedzieć
1. wszelkie działania operacyjne - w tym wypadku akcja eventowa - oparte są na komunikacji. Czy sądzisz, że robiąc na swoim serwerze balony ma wpływ komunikacja miedzy Wami, np. podpowiadanie sobie rozwiązań? Nie podejrzewam, że nie komunikujecie się miedzy sobą. Tak więc wytłumacz mi ... dlaczego uważasz/sugerujesz, że komunikacja między serwerami jest bez wpływu? Spełnia ona te same funkcje, jest jedynie na większą skalę

2. Nie sądzę, że każda drużyna ma osobny limit - chociaż pewności nie mam - uważam jednak, że przeliczenie nowego limitu byłoby wskazane, gdybyśmy otrzymali zgodę na odłączenie się od serwerów z Rumunii i Holandii

bembus
03.07.2013, 22:12
Katrin3, to nie sa kompleksy, to sa fakty, posledz sobie niemieckie forum czy nawet by strone glowna, niemieckiej wersji gry.

Kijanazaba
03.07.2013, 22:12
czemu niemcy som w parach tylko z niemcami czuje rasizm :)

Maritka1984
03.07.2013, 22:14
To ty chyba nie umiesz czytać i nie wiesz na czym ten Event polega nie ma limitów balonów względem rozwoju gospodarki, każdy serwer ma taki sam limit ,tylko serwery młodsze łączą w kupe, aby wyrównać szanse

widzę, że się nie rozumiemy ... pozostaje mi jedynie napisać, że szanuję Twoje odmienne zdanie

Matiu23
03.07.2013, 22:15
Jeśli limit 100% balonów to ta sama ilość dla każdego serwera i jest taki sam limit jak w 1 cześci eventu to nie rozumiem czemu spadamy. Poprostu nastąpiło nie uczciwe połączenie serwerów w drużyny. Konkurs ten z góry jest przesądzony i wiadomo że najstarsze serwery wygrają. Wiec po co się starać?

Bo właśnie nie jest identyczny limit teraz. W 1 etapie był aby zobaczyć, które serwery szybko dobija do 100%, bo jak zmniejszyli to wszystkim na raz i większość od razu miała 100%, tzn. że limit był identyczny. Bo jakby nie był zmiany trwałyby dłużej, a liczbowo zmieniło się tak jakby ktoś obciął zera od limitu... Teraz najwidoczniej limity są różne w zależności od grupy. Bo dziwne w kwalifikacjach dużo serwerów z Polski było wysoko, a nagle walczą tylko 2 najstarsza a pozostałe szorują na końcu. Bo nie okłamujmy się tylko my się licznymi z Niemcami, reszta ma małą liczbę serwerów co może sugerować, że gra dopiero tam się rozwija wiec i ekonomia kiepska... Wiec dlaczego Polska serwery spadają ? Na to pytanie sami sobie udzielcie odpowiedzi.

Socisek
03.07.2013, 22:22
Moim zdaniem to nie jest tak, że mamy "ogon" i robimy normę za 3 serwery. Mamy taki sam limit, jaki mielibyśmy sami (jaki teraz ma serwer 1 i 2). Problem w tym, że nasi sojusznicy najwyraźniej nic nie robią, a np. niemieckie serwery połączone w dwójki wspierają się. Dlatego oni idą w rankingu w górę, a my spadamy.
Nie wiem na jakiej podstawie administracja polączyła serwery tak, a nie inaczej, ale to jakaś kpina.

conan1007
03.07.2013, 22:23
za odlaczeniem... i tak to jedna wielka FARSA!

pikus76
03.07.2013, 22:38
Witam. Moim zdaniem jakiemu glabowi przyszlo do glowy,by serwer ktory zawsze byl w czolowce doloczyc do serwerow o ktorych istnieniu nie wiedzialem?? Moze ktorys madry powinien sie najpierw zapytac?? uwazam ten pomysl za bubel tak jak zreszta caly ewent za "jak zwykle" nie przygotowany!!
pozdrawiam

KptBem
03.07.2013, 22:41
Witam a ja bym chciał zobaczy końcowy ranking z kwalifikacji, który obiecał Xar, bo to co można było zobaczyć w grze to jakaś kpina. Pokażą nam końcowy ranking z kwalifikacji to będziemy mogli ocenić jak bardzo BlueByte poleciało w balonika z zespołami.

Slawko50
03.07.2013, 22:54
Własnie dlatego, że byliśmy w czołówce, lecz nie na samej górze, dołączyli do nas słabe serwery i mamy uzbierać tyle samo balonów cote pojedyncze , a że nie idziemy w górę? odpowiedź jest prosta poczytajcie czat i parę postów wyżej, ludzie mają gdzieś ten event, bo niedouczone małolaty rozpisują gdzie się da,że zostaliśmy oszukani, bo dołączyli do naszego 2 słabsze serwery

Jarosławic
03.07.2013, 22:54
zastanawiającym jest, dlaczego niemcy nie mają polączonych serwerów z innymi a my z najsłabszymi - czyja to robota?
jak jest wyliczony limit?
jestem za odlączeniem

Yaap
03.07.2013, 22:56
Zgadzam sie

Merigold_
03.07.2013, 23:01
Sławko50 - chodzi o to, że serwerom, które były niżej niż my w kwalifikacjach najwyraźniej dodano do pary takie serwery, że teraz (w parze) są dużo wyżej nad nami.
Dużo osób pisze, że olewa event ale i tak robi te balony masowo - więc tym bym się nie sugerowała.

Maritka1984
03.07.2013, 23:06
Własnie dlatego, że byliśmy w czołówce, lecz nie na samej górze, dołączyli do nas słabe serwery i mamy uzbierać tyle samo balonów cote pojedyncze , a że nie idziemy w górę? odpowiedź jest prosta poczytajcie czat i parę postów wyżej, ludzie mają gdzieś ten event, bo niedouczone małolaty rozpisują gdzie się da,że zostaliśmy oszukani, bo dołączyli do naszego 2 słabsze serwery

Patrząc na Twój sposób przyjmowania argumentów rozmówcy świadczy jedynie o tym, że większość tu zgromadzonych jest bardziej wyuczona niż Ty. Daruj sobie takie komentarze, bo nikt nie chce sprawić Ci przykrości, a prowokujesz. Dziękuję za oddanie głosu i wyrażenie swojej opinii.

Yerzu_III
03.07.2013, 23:06
Niemcy mają parzystą ilość serwerów i dlatego są połączeni w pary, a my mamy pecha, bo jesteśmy za silni by połączyć z młodszym serwerem polskim i za słabi by sami pociągnąć.

qns81
03.07.2013, 23:11
kazali dmuchać a wydmuchali..;) cwaniaczki;)

Isoetes
03.07.2013, 23:11
A skąd ta pewność, że przez to połączenie mamy większy limit niż pojedyncze serwery? Nie jest przypadkiem tak, że limit jest taki sam (taka sama liczba balonów do uzbierania) dla wszystkich pojedynczych serwerów i drużyn? I wtedy logiczne, że najsilniejsze serwery działają w pojedynkę, a słabsze połączyli. Jeśli limit miałby iść do góry to chyba logiczne, że nie łączyli by Meksyku z Brazylią i Grecją, tylko najlepszym Polskim i Niemieckim serwerom dołączyli by takich gapowiczów.

Merigold_
03.07.2013, 23:18
No tak wlaśnie jest - limit jest taki sam.
Ale takie a nie inne połączenia wydają się mało uczciwe, gdy nasz serwer ciągle spada w rankingu - a jako serwer samodzielny był w czołówce.
Co mam na myśli? Gdyby faktycznie dodawali słabsze do średnich serwerów na zasadzie procentów w kwalifikacjach byłby międzynarodowy misz masz a nie dobieranie na podstawie narodowosci (a jak nie ma pary, to dopchanie kogoś żeby było).

Yerzu_III
03.07.2013, 23:24
Ludzie wypstrykali się z zapasów w 1 turze, a teraz sporo osób zrezygnowało, bo przecież z Holendrami nie będą grali , nie mówiąc już o Rumunach. Te wszystkie dyskusje są jałowe... nie kombinować, tylko dmuchać... jesteśmy za słabi na walkę o zwycięstwo, ale możemy pokazać, że potrafimy zawalczyć i zakończyć ten event na godnym miejscy z godnym wynikiem.

Isoetes
03.07.2013, 23:26
No właśnie, nie ma co narzekać, tylko trzeba działać. Nawet jeśli nie wygramy to za każdy próg jest jakaś nagroda.

ALAALFF
04.07.2013, 00:00
dokładnie dmuchac baloniki ,a nie żeby nie zostać wydmuchanym

narwany
04.07.2013, 00:00
QNS81 ,masz u mnie rezydkę za nadzwyczaj trafna wypowiedź daj znac :D bo prawda jest jedna dmuchajacy zostanie wydymany hehe. a my sie dymać dajemy rzucili nam jakieś śmieci a my sie zabijamy żeby zdobyć jeden kawałek zepsutego sera jak szczury a jak nie dajemy rady to mamy pretensję do innych że to ich wina. Sorry ale wg mnie to 1/4 Czarciego Gaju to subkonta z tego bądź innych serwerów a tak nie było kiedys ja najpierw to bym odłączył a potem o zagranicznych bym myslał. A co do balonowego ewentu to nazwałbym go SURKODŻUMĄ nie inaczej ale ba jakie korzysci farsa sie robi i tyle chyba że zaczęli psychologów zatrudniac jak nas zajać bzdurami bo dla mnie to bzdura a świat settlers jak niejeden z was znam od stawiania chąragiewek do gwiazdy :P
pamietajcie dmuchający bedą dmuchani
jak zawsze
Narwany

mistrz_jogurt
04.07.2013, 00:13
Cieka dyskusja. Pytanie dla czego powstała? Bo zasady nie są jasne. Co więcej Panowie zmieniają je podczas gry. Dla mnie, jest to nie dopuszczalne. Jak widzę taki brak kompetencji, robi mi się niedobrze. Co ważniejsze zniechęcę do gry. I jak widzę nie jestem odosobniony w tym odczuciu.

Pozdrawiam,

Onslow2013
04.07.2013, 00:37
popieram :)

Gvynnbleyd
04.07.2013, 00:43
Jestem za... Nie ma co, dawaliśmy ładnie radę a teraz lecimyyyy w dół.!

rocky3ster
04.07.2013, 00:53
Czulem, ze cos wisi w powietrzu podczas 1szej fazy. Ja sie sam odlaczam. Powodzenia.

Denat15
04.07.2013, 01:17
A czytaliście wszystkie posty ? Radzę to zrobić i zanim się zagłosuje, a w sumie i tak ta ankieta nic nie da, bo nie odłączą od nas serwerów Rumuni i Holandii a tylko robi zamieszanie i coraz więcej osób przez to rezygnuje z eventu i dlatego jesteśmy na tym miejscu co jesteśmy ...

eldżej61
04.07.2013, 01:52
tak to przykra prawda. W pierwszej rundzie dość dobrze nam szło a w tej totalny klops...

T4SM4
04.07.2013, 02:18
Dlaczego żaden mod się nie wypowie w tym temacie? Jakieś obawy czy niewiedza?

robos
04.07.2013, 02:24
Sądzą że wystarczająco określili jasno zasady.
Na samym początku zanim event wystartował była mowa że słabsze serwery będą działać razem w celu osiągnięcia puli.
Więc może po prostu zostaliśmy uznani za słabszy serwer i połączony z słabszymi serwerami Rumuni i Holandii. A duży spadek w rankingu wynika z kiepskiego dmuchania balonów , z niczego więcej. Więc zamiast narzekać to cieszyć się grą i z nowego eventu i dmuchać te głupie balony by awansować o te kilka miejsc do góry.

mimo to zagłosowałem na oddzielenie wg zasady każdy sobie rzepkę skrobie

pozdrawiam

Denat15
04.07.2013, 02:36
może sądzą że wystarczająco określili jasno zasady.
Na samym początku zanim event wystartował była mowa że słabsze serwery będą działać razem w celu osiągnięcia puli.
Więc może po prostu zostaliśmy uznani za słabszy serwer i połączony z słabszymi serwerami Rumuni i Holandii. A duży spadek w rankingu wynika z kiepskiego dmuchania balonów , z niczego więcej. Więc zamiast narzekać to cieszyć się grą i z nowego eventu i dmuchać te głupie balony by awansować o te kilka miejsc do góry.
pozdrawiam

ja uważam że niemcy tak wyprzedzaja bo ładują kupe kasy w tego typu gry, u nich a u nas odzwierciedlenie kupna klejnotów jest nieporównywalnie tanie, tak było z wcześniejszą grą w którą grałem i z tą pewnie jest tak samo, myślę też że Rumuni i Holandia też wrzuca balony wiec troszeczkę nam pomagają, BO LUDZIE KAŻDA GRUPA I SERWER ŻEBY OSIĄGNĄĆ PUŁAP 100. 150 I 200% MUSI WRZUCIĆ TĄ SAMĄ OKREŚLONĄ ILOŚĆ BALONÓW !!!

nerolapin
04.07.2013, 08:15
Witam. Komunikacja jest bardzo ważna między serwerami. Zobaczcie na innych naszych serwerach. Kto nie ma już materiałów na produkcję balonów, pisze na czacie o pomoc i za 1 rybkę czy 1 kamień dostaje materiały od innych. Jezeli my byśmy mieli możliwość wspomóc Holendrów czy Rumunów lub odwrotnie to jak sądzicie nie poszli byśmy do góry w rankingu? Warto się zastanowić.

TtomaRZ
04.07.2013, 08:15
za w 100%

Tbag
04.07.2013, 08:49
Rozłączenie da Wam tylko to, że spadniecie w rankingu o kilka oczek.

Abyście byli wyżej to by musieli rozdzielić niemieckie servery.

Inna sprawa, że nie ma znaczenia czy do 100% dobijecie jako 5 czy 15 server, bo nagrody i tak będą takie same.

Zywic0
04.07.2013, 09:21
100% za

marcin_szczecin
04.07.2013, 10:08
jestem za jak 400 innych osób

Solenico
04.07.2013, 10:13
Nie wiem co to za teorie spiskowe ale nie oszukujmy sie
z surowcow wszyscy sie wypsztykali w 1 etapie a teraz idzie to powoli.
Kazdy serwer do osiagniecia 100% musi oddać taką samą ilość balonów więc oddzielenie serwerów od siebie jedynie utrudni coś takiego.
Tbag ma rację
Musimy osiągnąć do końca eventu 200% bo tylko za to otrzymamy nagrodę. Top 1 nie będziemy (już po eliminacjach było to wiadome). Zakładam, że skoro top 1 osiągnie 200% w 4-5 dni to do końca będą również walczyć o nagrodę za największą ilość balonów (więc i ta nagroda odpada).

Co do klasowania się w czołówce to też bym się zastanowił jak to z tym było skoro był błąd wyświetlania. Możliwe, że byliśmy na 5-6 pozycji bo na innych serwerach był błąd? Może tak na prawde byliśmy na 10 miejscu ?
Nie ma co siać teori spiskowych bo inne serwery mogą nam tylko pomóc w wbijaniu 200%.
Nie ma też co się spieszyć z przetapianiem wszystkich surowców jakie mamy i jak leci.
Musimy do końca eventu osiągnąć 200% a z tego co pamiętam to na to miały być 3 tygodnie.

Slawko50
04.07.2013, 10:19
Patrząc na Twój sposób przyjmowania argumentów rozmówcy świadczy jedynie o tym, że większość tu zgromadzonych jest bardziej wyuczona niż Ty. Daruj sobie takie komentarze, bo nikt nie chce sprawić Ci przykrości, a prowokujesz. Dziękuję za oddanie głosu i wyrażenie swojej opinii.

Najbardziej mnie dziwi to, że ty już zapoznałaś się dogłębnie z zasadami eventu, ale nie umiesz się przyznać do błędu i dalej brniesz w te brednie o krzywdzącym nas,dokooptowaniu dwóch serwerów i robisz ludziom mętlik w głowie. I nie pisz o moim sposobie przyjmowania argumentów, bo tych nie podałaś żadnych. Przez Twoją krecią robotę, ludzie się zniechęcają do tego eventu i wyniki mamy takie jakie mamy

Maritka1984
04.07.2013, 10:22
Najbardziej mnie dziwi to, że ty już zapoznałaś się dogłębnie z zasadami eventu, ale nie umiesz się przyznać do błędu i dalej brniesz w te brednie o krzywdzącym nas,dokooptowaniu dwóch serwerów i robisz ludziom mętlik w głowie. I nie pisz o moim sposobie przyjmowania argumentów, bo tych nie podałaś żadnych. Przez Twoją krecią robotę, ludzie się zniechęcają do tego eventu i wyniki mamy takie jakie mamy

sugerujesz, ze byłam w stanie zrobić mętlik w głowie 403 osobom ... najwyraźniej jestem urodzonym przywódcom. Dziękuję za uznanie ....

fikolo
04.07.2013, 10:27
popieram

Lechita72
04.07.2013, 10:33
Popieram pomysł rozłączenia serwerów. Pomysł stworzenia wspólnego komunikatora, uważam za poroniony. Kto by się tam dogadał i wjakim języku.

AtractiVve
04.07.2013, 11:17
Podpisuje się za ;)

chuszko
04.07.2013, 11:31
ten event ma kilka wad projektowych:
1 w kś limit był jasny- 1 gracz aktywny, 1 kś do zrobienia. Tu nikt nic nie wie- co najwyżej się domyśla.
2 brak komunikacji miedzy serwerami w grupie i wspólnego handlu. Może u rumunów lub holendrów magazyny prowiantu się nudzą, a u nas niektórzy używają zajączków- może całkiem niepotrzebnie...
3 brak nagród dla aktywnych graczy: w kś dostawało się pd w tym brak motywacji "jednostkowej" dla pojedynczego gracza. Obietnica nagrody jest sprzeczna z psychiką ludzką. Nagrody chcemy tu i teraz:)

a i tak robię balony wypełnione wodą.

Mailosz
04.07.2013, 11:50
@chuszko: Nikt nigdy nie powiedział, że 1 kś to 100%. Podejrzewam że raczej coś koło 10-ciu.

Obietnica nagrody jest sprzeczna z psychiką ludzką.

Ta, i co jeszcze?

chuszko
04.07.2013, 12:00
było powiedziane- aktywny gracz ma zrobić 1 kś
zapytaj dziecka czy woli cukierka teraz czy tort jutro...

thordis
04.07.2013, 12:06
zapytaj dziecka czy woli cukierka teraz czy tort jutro

Nagrody chcemy tu i teraz

to wiele wyjasnia;)

Zycze powodzenia, ale wątpie aby w tym momencie BB cokolwiek zmienił. Pojawią sie pewnie problemy z obliczaniem ile jaki serwer dał balonów itp więc marne szanse.

chuszko
04.07.2013, 12:23
To akurat wiem- BB nic nie zmieni. Kolejny event też będzie skopany. Ale może ktoś włądny to przeczyta...
Jeśli chce się aktywizować graczy to trzeba im dać marchewkę. Taką osobistą. I nie musi być to jakiś wielki bonus, ważne, by był :)

Kś wymagał współpracy graczy- ten evet można sobie zrobić w samotności- kolejny zarzut do założeń eventu

Jacek33
04.07.2013, 12:30
U mnie balony lecą w zdecydowanie większych ilościach niż przy eliminacjach.

Jacek33
04.07.2013, 12:32
Popieram propozycję, coś dziwnego stało z pozycją naszego serwa w ranku porównując do 1 rundy. Balony lecą w podobnym tempie :/

U mnie balony lecą w zdecydowanie większych ilościach niż w I etapie.

MaximusPyrka
04.07.2013, 12:50
Witam
u mnie przerobiłem już kilka razy wiecej surowców niż w pierwszym etapie. Efektów nie widać wiec uczciwość konkurencji wg support uważam za wsadzoną między bajki.
Zaczyna mi być szkoda łądowania w to surowców ;]. Nagrody i tak są marne. A po rankingu i tak już widać Kto wygra ...

thordis
04.07.2013, 12:52
a jakie efekty niby powinny byc widoczne?

NetroP
04.07.2013, 13:03
bb Xaar was olał więc dlaczego tutaj piszecie swoje wywody na waszym miejscu bym zrobił spam w supporcie wysyłając emaile z bezsensownymi tematami to by przykuło uwage adminow :)

NetroP
04.07.2013, 13:05
kolejnym dobrym pomysłem jest po prostu przestać wydawać kase na gre to równiez da supportowi do myślenia , gdyż są nastawieni na zyski

Yamira
04.07.2013, 13:07
TAK TAK TAK tez za odłączeniem.

Duszysko40
04.07.2013, 13:08
ludzie przecież to jakaaas wierutna bzdura ta ankieta i cała reszta tez przerabiam surowce i jade z tym koksem skad wam wiadomo ze holendrzy czy rumuni nie twierdza podobnie nie wierzyłbym w żadną spiskową teorie dziejów jeno robił balony bo jak na razie jak widzę to balonów sami z siebie robicie..i jest mi bardzo przykro:(

NetroP
04.07.2013, 13:09
Duszysko40 dobrze mowi polac mu

Wyrewolwerowana
04.07.2013, 13:11
ludzie przecież to jakaaas wierutna bzdura ta ankieta i cała reszta tez przerabiam surowce i jade z tym koksem skad wam wiadomo ze holendrzy czy rumuni nie twierdza podobnie nie wierzyłbym w żadną spiskową teorie dziejów jeno robił balony bo jak na razie jak widzę to balonów sami z siebie robicie..i jest mi bardzo przykro:(

podpisuje sie w pelni.

Lancorona
04.07.2013, 13:49
Jestem jak najbardziej za.

bombelvv
04.07.2013, 13:53
niemcy ładnie się połączyli 5-12 4-9 8-10 polska 6-3 4-7 5 z 27 miejscem i nowym serwerem
http://www.thesettlersonline.pl/pl/archiwum-wiadomo%C5%9Bci?page=11 Koniec Świata - event zakończony!

ElWariato
04.07.2013, 13:57
Odłączyć!

Isoetes
04.07.2013, 13:57
Najlepiej chyba będzie jak cały ten temat się skasuje, bo dyskusja jest jałowa, a nieogarnięci gracze mogą brać te bzdury z 1 postu do siebie i olać event, przez co utrudniają zadanie reszcie.

Jedyne co udało się osiągnąć autorce tematu to skłócenie graczy i sabotaż produkcji balonów na naszym serwerze, pod pretekstem bzdurnych teorii o podwyższaniu limitu przez Rumunów i Holendrów.

Maritka1984
04.07.2013, 13:58
niemcy ładnie się połączyli 5-12 4-9 8-10 polska 6-3 4-7 5 z 27 miejscem i nowym serwerem
http://www.thesettlersonline.pl/pl/archiwum-wiadomo%C5%9Bci?page=11 Koniec Świata - event zakończony!

stare, dobre czasy :)

bombelvv
04.07.2013, 14:06
dlaczego 3 serwera nie połączyli z 5 byli byśmy za dobży tylko, 3 jest z 6, 30 miejsce
http://www.thesettlersonline.pl/pl/a...5%9Bci?page=11 Koniec Świata - event zakończony!

Maritka1984
04.07.2013, 14:15
Najlepiej chyba będzie jak cały ten temat się skasuje, bo dyskusja jest jałowa, a nieogarnięci gracze mogą brać te bzdury z 1 postu do siebie i olać event, przez co utrudniają zadanie reszcie.

Jedyne co udało się osiągnąć autorce tematu to skłócenie graczy i sabotaż produkcji balonów na naszym serwerze, pod pretekstem bzdurnych teorii o podwyższaniu limitu przez Rumunów i Holendrów.

Może jednak nie :) każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, tak jak i Ty to uczyniłaś, za co Ci dziękuję:)
PS w związku z tym, że zadziałałam demotywująco na Czarci Gaj, mam nadzieję, iż Ty zmotywujesz graczy 5 serwera :)

KptBem
04.07.2013, 14:39
Dodatkowo zauważmy, że Czarci Gaj (serwer nr 5) zawsze plasował się w czołówce, niestety tym razem przydzielone nam serwery zaniżają nam wynik.

Co za bzdury wypisujesz. Wszystkie zespoły mają ten sam limit, w jaki sposób mieliby nam zaniżać wynik?

bombelvv
04.07.2013, 14:44
stare, dobre czasy :) a to 300% klejnotów stare dobre czasy? http://www.facebook.com/DieSiedlerDE

Matiu23
04.07.2013, 14:52
a to 300% klejnotów stare dobre czasy? http://www.facebook.com/DieSiedlerDE

U nas 200% pamiętam, ale żeby 300% było to nie. Po drugi 300% w czasie eventu maja dobrze widzę post od 8h ? A no tak bo na stronie do logowania się u nich również można zobaczyć x3! A my marne 20% buehehehe :D Powiem tyle, Panie i Panowie byleby do 100% po zacny budyneczek do ozdoby a resztę niech sobie wsadza w kacze oczko za taki event... Widać, byliśmy mocnym serwerem bo szybko szliśmy do góry wiec dowalili nam większy limit i badziewne serwery :D i wuala Niemcy wygrywają!

Duszysko40
04.07.2013, 15:53
wkleje wam posta niejakiego zreszta znanego Pana ..z ktorym to postem sie zgadzam w zupełności..

Uważam, że trzeba więcej żalu i płaczu. Do tego trzeba znaleźć winnych, żeby móc usprawiedliwić swoją porażke. Bo przecież to nigdy nie jest wina lenia Polaka. Jakoś utrzymujemy się tuż za niemiecką jedynką od samego początku. Ale to pewnie kolejny spisek mający na celu uśpić naszą czujność. Wbijcie sobie wreszcie w te puste łepetyny, że jesteśmy narodem głupców - co dobitnie pokazuje wybieranych przez nas przedstawicieli do parlamentu, leni, alkoholików i nierobów. Którzy nie potrafią i nigdy nie potrafili razem współpracować. Co drugiemu się wydaje, że jest takim wielkim cwaniakiem, że wydyma reszte i kisi surowce, żeby po evencie się nachapać.
Na globalu co chwila jakiś mądrala twierdzi, że ma 'wy***ane', lub 'jemu się to nie opłaca'. A na koniec wielkie zdziwienie - 'przecież jak to??! Niemcy na pewno mieli przewage, a BB spiskuje przeciwko Polakom!'

Za to w teoriach spiskowych jesteśmy pierwsi. Codziennie na każdym portalu informacyjnym Smoleńsk! Ciekawe kiedy powstanie komisja śledcza mająca sprawdzić, czy za katastrofą nie kryją się Marsjanie?

Nowy Świat jedzie z koxem nie oglądając się za siebie, a Wy dalej płaczcie i szukajcie winnych wszędzie, gdzie ich nie ma.

PZDR!

Maritka1984
04.07.2013, 15:55
Co za bzdury wypisujesz. Wszystkie zespoły mają ten sam limit, w jaki sposób mieliby nam zaniżać wynik?

limit wszyscy mają taki sam, ale nasze 3 gospodarki + aktywność graczy nie jest taki sam jak np zespołów niemieckich, stąd stwierdzenie o zaniżaniu wyniku.

KptBem
04.07.2013, 17:12
limit wszyscy mają taki sam, ale nasze 3 gospodarki + aktywność graczy nie jest taki sam jak np zespołów niemieckich, stąd stwierdzenie o zaniżaniu wyniku.

Wyniki zaniżają nam jedynie frustraci, którzy nie wiadomo dlaczego czują się pokrzywdzeni. Nie rozumiem co wy wszyscy krzyczycie ciągle o zaniżaniu wyniku. Niektóre zespoły zostały niefortunnie dobrane delikatnie mówiąc, ale to zupełnie inny temat. Zamiast postawić kilka studni i wysłać parę balonów, to skutecznie zniechęcacie innych do udziału w konkursie, a później będzie płacz "tak nas skrzywdzili, że nawet tych głupich 100 czy 200% nie udało się nam osiągnąć" i to wszystko wina ICH i TAMTYCH, bo na pewno nie nasza, taaa.

Duszysko40
04.07.2013, 17:17
czy został 1eden zespol czy 2 zespoly czy 3 zespoly to limit 100% i dalej wszystkie polaczone i nie polaczone druzyny maja taki sam ja wogóle płaczkow nie jarze.

arekkerek
04.07.2013, 17:59
I dniu dzisiejszym kończę zabawę .Bo nie posiadam TAk silnie rozbudowanej gospodarki i nie stać mnie na wydawanie "Towarów"

ThePicek
04.07.2013, 18:05
Popieram odłączenie jesteśmy tu najbardziej poszkodowani wcześniej prawie 100% a teraz to lepiej nie mówić
PORAŻKA!!!!!!!!!!

romkul76
04.07.2013, 18:29
Jestem za odłączeniem.

Slawko50
04.07.2013, 18:35
Moim zdaniem to jest wina sosny i Tuska. Jak czytam tu niektóre teksty to mam przed oczami Macierewicza który wszędzie widzi spisek. To był po prostu zamach na nasz serwer, bomba wodorkowa i sztuczna mgła a tak ogóle, to brońmy krzyża.

brightness28
04.07.2013, 18:37
popieram:d

promyk2
04.07.2013, 20:24
Popieram jak najbardziej.

Krzychu-1
04.07.2013, 20:54
jestem na tak

iso9011
04.07.2013, 21:12
JA JESTEM ZA OPCJA DOLACZENIA DO NAS JAKICHS NIEMCOW TAK PO PRZYJACIELSKU - NIE WIEM DLACZEGO STWORZONA JEST TU KONKURENCJA NARODOWA POWINNO BYC POMIESZANE - POLSKIE Z NIEMIECKIMI I TYLE W TEMACIE

JA ZA ODLACZENIEM CHOC I TAK NIC TO NIE DA ---SORKI ZA CAPSA :p

krzyżaczka
04.07.2013, 21:21
Czort wie, czy na ranking wpływa międzynarodowy skład. Polskie serwery 4+7 jeszcze cieniej przędą. Generalnie była zapowiedź, że do II etapu przechodzą te, które w I uzyskały 100% (pomijam fakt przegięć z limitami). Można było potworzyć grupy jak w rozgrywkach ligowych, pod kątem np. zbliżonego średniego poziomu rozwoju gospodarki czy tez sredniego poziomu lvl graczy - i walka w II etapie powinna była się odbywać tak, że każdy serwer gra wyłącznie na rzecz własnej bramki, w obrębie swojej grupy - ale na wszelkie zmiany pewnie już i tak za późno.

romek1984
04.07.2013, 21:51
Ja też popieram

HorratioN
04.07.2013, 22:49
popieram w 1000%

Hajduk
04.07.2013, 23:24
Jesteście niepoważni! WSZYSTKO WAM PRZESZKADZA! Bardzo dobrze, że zostaliście podłączeni do innych serwerów bo sami byście nie dali rady osiągnąć takiej ilości balonów jak Nowa Ziemia czy Nowy Świat.

Moozle
05.07.2013, 01:00
Bratni narodzie niemiecki. My Was kochamy w Wy nie spowinowaciliście nas z żadnym ze swoich serwerów.

Mith-randir
05.07.2013, 07:21
Jak dla mnie ta dyskusja jest jałowa. Najpierw musielibyśmy się dowiedzieć co znaczy "100%" przesłanych balonów, a dopiero później moglibyśmy sensownie rozmawiać, czy lepiej byłoby nam być w pojedynkę, czy z innymi serwerami.
Zgadzam się z opiniami, że BB nam mydli oczy, bo w tym evencie tak na prawdę my gracze nic nie wiemy...

MonstrumR
05.07.2013, 16:18
nie chce nic mowic, ale i tak nie wypadacie tak zle jak kolonia :) z 8 pozycji spadek na 15 - czyli jestesy ponizej tych serwerow co osiagaly niecale 10% w przedbiegach

Lavena
05.07.2013, 16:25
Jak dla mnie ta dyskusja jest jałowa. Najpierw musielibyśmy się dowiedzieć co znaczy "100%" przesłanych balonów, a dopiero później moglibyśmy sensownie rozmawiać, czy lepiej byłoby nam być w pojedynkę, czy z innymi serwerami.
Zgadzam się z opiniami, że BB nam mydli oczy, bo w tym evencie tak na prawdę my gracze nic nie wiemy...

Zgadzam się z przedmówcą.
Bardzo chciałabym poznać ZASADY dotyczące liczenia balonów (czy jest to ilość/aktywny gracz, czy ilość/serwer)
Jeśli ilość na aktywnego gracza to porażką jest łączenie serwerów. Przecież jeśli gra aktywnie tylko 100 osób to maja limit by zrobić 100 % dla TEJ ILOŚCI osób.
Więc szanse identyczne jak dla serwera gdzie gra 40 tys osób - oni mają proporcjonalnie większy limit. I to jet sprawiedliwe moim zdaniem.

Niestety obawiam się, że nie przemyślano zupełnie liczenia. Wyniki wskazują jednoznacznie, że limit określono dla serwera. I tu od razu Czarci Gaj jest skazany na porażkę.
A może wygląda to tak obecnie ??:
1. Czarci Gaj 96 %
2. H - 12 %
3. R - 9 %

Daje to średnią 39 % !!!! - To bardzo prawdopodobne - bo w pierwszym etapie błyskawicznie osiągnęliśmy 100 %, a te dwa serwery były bliżej końca.

Byłoby to dla nas bardzo niesprawiedliwe jak widać. Ja jestem za ODŁĄCZENIEM i przeliczeniem balonów tylko dla Czarciego Gaju.
Jednak najważniejsze jest to by nam uczciwie przedstawić zasady obliczeń.

stan20000
05.07.2013, 18:10
nie za odłączeniem - limit jest ustalony i każde balony maja wpływ (nawet małe ilości jakie prawdopodobnie dorzucają tamte serwery) wiec jak Ktoś myśli inaczej to albo nie rozumie albo nie chce ... dla tych co dalej nie rozumieją "ziarnko do ziarnka ..." :)

Co do błędu jaki został popełniony to .... zaangażowanie w 1 etapie było za duże i dlatego zostaliśmy zakwalifikowani jako "mocniejszy" serwer niż w rzeczywistości jesteśmy. Każdy dorzucił troszkę balonów zapasy się skończyły i jest jak jest.

Dobrym porównaniem możliwości serwerów byłoby porównanie z eventem KS - sprawdźcie sobie z czystej ciekawości a zobaczycie jak bardzo niekorzystnie zostaliśmy połączeni w porównaniu do innych.

Czy warto się poddać nie - to jest tylko gra, wiec jak Ktoś może to dmuchajmy dalej.

Następnym razem 1 etap inaczej rozegramy - nauczeni doświadczeniem.

Behemothpl
05.07.2013, 21:18
http://www.thesettlersonline.nl/nl/homepage

http://static.cdn.ubi.com/0034/archive/Website_nl/News/2013_07_03_birthday.jpg

Duszysko40
06.07.2013, 12:42
Jesteście niepoważni! WSZYSTKO WAM PRZESZKADZA! Bardzo dobrze, że zostaliście podłączeni do innych serwerów bo sami byście nie dali rady osiągnąć takiej ilości balonów jak Nowa Ziemia czy Nowy Świat.

odezwał se kolo ktory "handluje " zajaczkami po 899m za sztuke podczas eventu naprawde baaardzo wspierasz swoj serwer..

urul
06.07.2013, 16:08
Czy BB zagląda na forum. Jeżeli tak, to mógłby chociaż w kilku słowach ustosunkować się do krytycznych uwag. A swoją drogą, organizowanie eventów bez upublicznienia zasad jakie w nich obowiązują, z miejsca nasuwa podejrzenia o możliwość stosowania przez administratorów kombinacji. Bo jaki sens jest np. w ukrywaniu jaki jest limit balonów na 100%?. Czy limity są takie same dla 1 serwera i dla serwerów połączonych?

oQmoon
08.07.2013, 16:29
popieram!!!
koniec z ustawionymi eventami!!!
A tym bardziej po porównaniu wyników kwalifikacji z połączeniami sewerów.
tak wyglądały kwalifikacje (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/31116-Event-urodzinowy-wydarzenie-w-grze?p=107684&viewfull=1#post107684), które można porównać z obecnymi połączeniami serwerów.

urul
08.07.2013, 21:10
Coś dziwnego dzieje się z klasyfikacją. Analizowałem przez ostatnie 5 dni ile % przybywa na naszym serwerze i dla porównania na serwerze liderów. O ile w pierwszych dniach dostawaliśmy ostro w skórę. To w ostatnich 3 dniach przyrost %-towy mamy lepszy od nich. orientacyjnie wygląda to mniej więcej tak.
sobota My 42,4% -50,1% (+7,7%) Liderzy 103,8% - 110,7% (+6,9%)
niedziela 50,1%-55,9% (+5,8%) 110,7% - 116,5% (+5,8%)
aktualnie 55,9% - 61,9% (6,0%) 116,5% - 121,9% (+5,4%)
Wg mnie jest to trochę dziwne. Albo ktoś ręcznie bawi się rankingiem, albo po przekroczeniu progu 100% trudniej osiągnąć kolejne progi. Brak publikacji zasad rankingu pozostawia szerokie pole do spekulacji.

AndyKozakow
08.07.2013, 21:41
hahahahamują ich widać to od kilku dni...
Jak zawsze BB ustala swoje zasady i robią co chcą dlatego w kolejnym evencie nie biorę udziału.

szqlny
10.07.2013, 23:57
czy sa zastosowane jakies przeliczniki na podstawie pierwszej czesci eventu czy normalne zliczanie balonow?

tpopko
16.07.2013, 22:10
Jak widać tylko niemcy dmuchają balony?

Cziczaki
16.07.2013, 23:05
O, widzę że Czarci Gaj chce się odłączyć od Jugosławii i stworzyć odrębne państwo. ;)