Zobacz pełną wersję : Zadanie poboczne - Brak osadników
Jak wyżej. Użyj 5 Rodzin podróżnika na Domu Władyki. Próbowałem "wrzucać" do Domu Władyki (po wcześniejszym wyprodukowaniu w magazynie prowiantu) jednorazowo 6 Rodzin podróżnika, później 5 x po 1 Rodzinie podróżnika. System nie chce zaliczyć zadania. Co sie dzieje?
Dzieje się to, że Rodziny Podróżnika po wyprodukowaniu lądują w menu gwiazdy jako Osadnicy i nie są rozpoznawani przez system jako Rodziny. Problem powstał po ostatniej poprawce związanej z sortowaniem osadników w menu gwiazdy. Poprzednio tworzyły się dwie grupy, osobno ci zrobieni z chleba a osobno ci z zadań czy z przygód. Teraz mamy ich w jednej grupie (ujednolicono identyfikację osadników w bazie danych), ale zapomniano o aktualizacji zadań związanych z produkcją osadników.
Jeśli to zadanie poboczne, to proponuję usunąć.
U mnie to bylo tez poboczne. Nie da sie tego zrobic w tej chwili. Nie trac czasu na robienie rodzin, jak Ci nie brakuje ludkow, mozesz spokojnie to wykasowac... spaskudzili to zadanie :/
Też straciłem dużo czasu i materiałów na produkowanie rodzin. Może kiedyś ktoś da coś w zamian tego błędu ;)
Radzę usunąć to zadanie od razu.