Zobacz pełną wersję : Współpraca serwerów 4 i 7 w zawodach balonowych
Gargon74
02.07.2013, 20:42
Zapraszam do zaangażowania w produkcji balonów naszych serwerów żeby pokonać innych i piać się w rankingu wspólnie mamy szanse.
Mobilizujemy się i robimy co możemy, ale wiadomo jak to w polandii...
PS. U was też próbują zarabiać na wodzie i zającach?
dionizos12
03.07.2013, 10:18
korzystny przelicznik na balony maja bale lisciaste....
grimalkin
03.07.2013, 10:21
a jakże, gosc probuje wcisnac 22k wody za 22k monet...
Rikardo84
03.07.2013, 10:38
Nie patrzcie na innych, po prostu nie kupujcie, skupcie się na produkcji balonów na tyle na ile was stać.
PS. U was też próbują zarabiać na wodzie i zającach?
Jakbym czytal o swoim serwerze :) ( w sumie to chyba :( )
wszyscy na globalu oferuja wode i inne surki na przerob ale jak wrzucam oferte na handel duzo wody za rybke to nikt tej wody nie daje,chociaz wiadomo ze na balony przerobie bo po kie licho mi tyle wody,a ceny za wode sa barbarzynskie
Rikardo84
03.07.2013, 10:43
Problem w tym że nie ma pewności czy osoba ta co się deklaruje tą wodę wykorzysta na to co mówi, dlatego najlepiej było by się zgadać na poziomie własnej gildii gdzie w miarę się ufa tym co są z Tobą w gildii. Takie jest moje zdanie.
adammlyn
03.07.2013, 12:11
u nas produkcja pełna para ;p sam przekazałem od wczoraj 250 k balońów saletra tytan drewno liść i dł, łuki spalone teraz głównie na wodzie jade sam pomagam tym co potrzebuja. Razem możęmy dać rade połaczmy siły produkujmy ile sie da ;)
A ja może z innej beczki tu napisze-
jest to PROŚBA do przywódców gildii i ich administratorów
Poproście graczy by na wadze zaprzestali kupna wody ,bali liść i węgla,
Pora ukróci ten proceder paru kretynów którzy zamiast balony produkować chcą się nachapać.
Jesli komus brak węgla -niech czasowo ograniczy produkcje na piecach i narzędziach,komu faktycznie brak wody i nie jest w stanie dostawić studni niech czasowo ograniczu produkcje napitku na opactwach i chleba na piekarniach.
Proponuję wystawiać ofki kupna na węgiel i wodę 1 moneta za każdy 1k tego surowca- niech się kiszą z tym przez event jak nie chcą współpracować- po evencie ceny sie ustabilizują same
Pozd
Ps gildia Merc przyjmie wszelkie nadwyżki surowców od graczy w celu jak najszybszego ich przerobienia na balony
adammlyn
03.07.2013, 13:57
Blu jest sporo graczy którzy naprawde chcą pomóc duża liczba osób przekazuje surowce za darmo niestety trafiaja sie tacy co chca zarobić... ja sam sporo produkuje i wysyłam zaufanym osoba surowce do tych zaufanych zaliczam przede wszystkim Judosława YMarta Wilka czy Magnusa nie unikniesz jednak graczy którzy kombinują na lewo i prawo ...
MonstrumR
03.07.2013, 14:07
zaufanymi osobami sa ci z gildii - dlatego tez powinna byc glownie wspolpraca w gildiach, a nie z obcymi ludzmi - ja przykladowo liderowi oddalem okolo 10 zajacow zeby rozdal tym, co beda potrzebowac (w koncu zajac lepiej zadziala na magazynie prowiantu na 5 poziomie niz na 3 nie? :) ) pytanie takie mam serwer 7 ktora mial pozycje w kwalifikacjach?
adam- sam wiesz jaki ma nasza gildia potencjał i jakimi ilościami obracamy- poszło hasło ze produkujemy na full i tak robimy - ale sami i z pomocą paru graczy nie dzwigniemy tego
Jak komuś szkoda surowcy to niech sobie przetłumaczy wreszcie że to tylko virtual i zabawa
Tu nie chodzi o nagrody(dla topowych kont) tylko o wynik serwera
adammlyn
03.07.2013, 15:05
Monstrum - u nas jest ogólna współpraca uważamy żę te osoby bez gildii też sa bardzo potrzebne i trzeba je motywować moim zdaniem jest ich wiecej niż gaczy w gildiach .
Blu wiem czytałem wiadomość od Juda jaką do was wysłał , popieram żę to tylko virtual, każda wyspa da rade sie odbudować po evencie , moim zdaniem chęć pokazania że nie musimy być najgorsi jako najmłodszy serwer przewyższa wartość tych nagród i tak powinno być u każdego ;p
I w czym widzicie problem, że inni chcą sobie zarobić na tym evencie? Przecież po to on jest!
adammlyn
03.07.2013, 16:39
Hajduk na szczeście tak myśla tylko nieliczni;p
MonstrumR
03.07.2013, 19:47
hajduk ten event jest raczej do zaangazowania graczy do wspolnej gry (walka o wspolny cel), ma za zadanie zblizyc graczy ze soba, zarobkiem natomiast bedzie osiagniecie progow procentowych :)
Gargon74
03.07.2013, 20:00
Widać że niektórzy za cel maja tylko zarobić na czym się da tylko potem nie marudzić ze się na nagrody nie załapaliśmy
adammlyn
03.07.2013, 20:28
Monstrum jakby każdy myślał tak jak ty to nasze serwery byłyby znacznie wyżej ;)
robin_waw
03.07.2013, 23:24
Dla zachęty proponuję przekazać w gildiach i gdzie się da tego linka z serwera 2
http://prntscr.com/1dckxe
http://i.imgur.com/IDUDQk1.png
MonstrumR
04.07.2013, 10:58
oj nie musimy byc 1si, wazne zeby zrobic te 200% a do tego wystarczy sie nei zalamywac :)
zabudujcie cale wyspy studniami wodnymi i będziecie mieli jej nadmiar :P
A tu link z serwera 7 :) Nie robi aż takiego wrażenia ale staram się ;D
https://dl.dropboxusercontent.com/u/61091106/woda.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/61091106/drewno.jpg
ja nie wyłączałam budynków do screenu ;p
ja nie wyłączałam budynków do screenu ;p
wylaczone sa od 3 dni :)
Janusz_Wąsaty
04.07.2013, 18:30
[18:27] System: Przekazujesz Balloons w ilości 107000 szt. Zasób został pobrany z twojego magazynu. [18:14] [CEP] Janusz_Wąsaty: [18:14] System: Przekazujesz Balloons w ilości 122100 szt. Zasób został pobrany z twojego magazynu.[18:01] [CEP] Janusz_Wąsaty: [18:00] System: Przekazujesz Balloons w ilości 122000 szt. Zasób został pobrany z twojego magazynu.
[18:27] System: Przekazujesz Balloons w ilości 107000 szt. Zasób został pobrany z twojego magazynu. [18:14] [CEP] Janusz_Wąsaty: [18:14] System: Przekazujesz Balloons w ilości 122100 szt. Zasób został pobrany z twojego magazynu.[18:01] [CEP] Janusz_Wąsaty: [18:00] System: Przekazujesz Balloons w ilości 122000 szt. Zasób został pobrany z twojego magazynu.
no ladnie
Warto tez jest bufowac tartaki lisciaste i drwali lisciastych, z tych rzeczy balony ida wiekszymi porcjami.
Zachecam do zabawy w ranking najlepszych tych co graja dla wszystkich a nie tylko dla siebie i robia te baloniki, załozylem temat rankingu w dziale serwera Kolonia i podliczylem dotad znalezione dowody na forum.
Witam wszystkich,
Wczoraj zauważyłem, że uzyskaliśmy mniej niż 10%, a żeby osiągnąć wymagane 200 musimy robić po 10% dziennie.
Proszę wszystkich uprzejmie o zaangażowanie się osobiście w event, w końcu 600 klejnotów za 4 tygodnie produkcji wody i przerabianie jej na balony to naprawdę sporo, nie ma co gardzić wspaniałomyślnością BB, bo taka sytuacja może się już nigdy nie powtórzyć.
ps. jesteśmy w stanie wspólnymi siłami tego dokonać nie poddawajcie się róbcie studnie na całej wyspie
Akiliana
11.07.2013, 19:38
Spadamy w rankingu i procenty także nie nadążają na wykonanie całości.
czorniutki4
13.07.2013, 00:41
miedamy rady i tak ja wszystkoco moge daje tylkomampytanie czemu mablokade srrwra rozmow pisze dosuportuu i lipanikt nie moze odpowiedziec juz czka4 tyg juzzygam tymibalonami daje comog ispaqdamy wdolek poracha
czorniutki4
13.07.2013, 01:19
pnowie damy rade ale ztegocowodze suuporttttt daje dupy wspomagam serwer i dalej dupazablokowali mni i pytam ile tonie sa wstanie odpowidziec porafha
czorniutki4
13.07.2013, 11:08
mam dosprzedania zajakii kleje zapraszam
Jerry1981
13.07.2013, 17:58
@czorniutki4 jak byś przeczytał w automatycznej odpowiedzi na zgłoszenie wysłane do suportu, to wiedziałbyś, że suport pracuje od poniedziałku do piątku od 9 do 19. Poza tym jeśli mail do suportu przypominał Twoje posty to podejrzewam, że bez tłumacza suport sobie może nie dać rady...
A ogłoszenia handlowe wystaw w odpowiednim wątku albo bezpośrednio na handlu...
Ach i jeszcze jedno naucz się edytować posty...