PDA

Zobacz pełną wersję : Połączenie z Doliną Odkrywców

LANNISTER
02.07.2013, 12:09
Ciekaw jestem, jak wyliczono limity dla połączonych serwerów? Jeśli, po prostu, dodano limity wszystkich serwerów z danej drużyny, to połączenie nas z Doliną Odkrywców zamiast pomóc, tylko nam zaszkodzi. W takim przypadku silniejszy serwer musiałby jeszcze nadrabiać straty słabszego. A, na razie w rankingu cztery pierwsze miejsca zajmują serwery grające samodzielnie, co tylko pogłębia mój niepokój.

krawiec2111
02.07.2013, 12:52
My jako s6 będzie walczyć chociaż będzie tragicznie bo jakaś osoba ma ponad 30 kont i non stop spamuję u nas na czatach byśmy nie mogli Wam pomóc. Pisaliśmy do modów ale jak zwykle żaden niestety nic nie robi może wchodzi raz na tydzień:/

igel_5
02.07.2013, 14:00
Właściwie, to nie wiadomo na pewno, ile balonów trzeba wysłać i co dokładnie oznaczają te %. Średnią balonów na gracza? ilość balonów wogóle? Ilość balonów zdobytą w zadaniach i PW od sir Olivera? a może ma to jakiś związek z lvl wysyłających graczy? Informacje od BB można sobie w buty wsadzić:

"Celem jest osiągnięcie tak wysokiego wyniku (procentowego), jak to możliwe.
3 rodzaje nagród, które może zdobyć każdy serwer: osiągnięcie 100%, 150% i 200%.
2 nagrody międzynarodowe: dla serwera najszybciej zdobywającego poziomy oraz dla serwera, który przekaże największą liczbę balonów w drugim etapie."

Jak widzieliśmy w 1. etapie - to może oznaczać cokolwiek i w dowolnym momencie ulec zmianie.
Ale zauważyłam, że w Dolinie Odkrywców jest dużo graczy, którzy zawyżają średnią. Spokojnie, nie obijamy się, jest dużo osób, które produkują cały czas balony w mag prowiantu na wyższym lvl - i to z zającami. Co druga wyspa to jedna wielka studnia i współpraca też się rozkręca. Jak się wszyscy postaramy, to damy radę.

Polecam też przeczytanie innych wątków z pomysłami na produkcje balonów :-)

LANNISTER
02.07.2013, 14:03
Niestety, moje obawy się potwierdzają. Serwery indywidualne oddalają się od reszty, a my zajmujemy miejsce bez porównania gorsze niż wtedy, kiedy graliśmy sami.
Pewnie zrobiono to tak: Serwer 1 zrobił w kwalifikacjach 100 milionów balonów na 100 mil. limitu, czyli 100%. Serwer 2 - 60 mil. na 80 mil. czyli 75%,
Serwer 3 - 5 mil. na 20 mil., czyli 25%. To łączymy dwa słabsze serwery i dajemy im limit 80+20=100 mil. Tylko, że na te 100 mil. limitu, serwery łącznie zrobiły 65 mil.
tj. 65%. Dla serwera 2 połączenie z serwerem 3 jest więc osłabieniem, a nie wzmocnieniem. Byłbym wdzięczny, gdyby jakiś mod spróbował dowiedzieć się jak jest naprawdę. A, może xaar rozwieje moje wątpliwości?

igel_5
02.07.2013, 14:21
Pewnie zrobiono to tak: Serwer 1 zrobił w kwalifikacjach 100 milionów balonów na 100 mil. limitu, czyli 100%. Serwer 2 - 60 mil. na 80 mil. czyli 75%,
Serwer 3 - 5 mil. na 20 mil., czyli 25%. To łączymy dwa słabsze serwery i dajemy im limit 80+20=100 mil.

Skąd wziąłeś te 'limity'? też wolę poczekać na jakąś bardziej oficjalną informację...

gonzales7
02.07.2013, 14:22
My jako s6 będzie walczyć chociaż będzie tragicznie bo jakaś osoba ma ponad 30 kont i non stop spamuję u nas na czatach byśmy nie mogli Wam pomóc. Pisaliśmy do modów ale jak zwykle żaden niestety nic nie robi może wchodzi raz na tydzień:/

powinines sie przyzwyczaic ze dostac odpowiedz od moda graniczy z cudem tak samo jak od BB,wiec zignorujcie spamera i do roboty

LanTyrion
02.07.2013, 14:32
O ile dobrze zrozumiałem, to Lannister podał przykładowe wyliczenie, a nie konkretne limity.

Hajduk
02.07.2013, 14:39
Jesteśmy skończeni! Po co te połączenie do diaska ciasnego!

krawiec2111
02.07.2013, 14:39
powinines sie przyzwyczaic ze dostac odpowiedz od moda graniczy z cudem tak samo jak od BB,wiec zignorujcie spamera i do roboty

Chętnie byśmy go ignorowali tylko że on wrzuca na cały czat to i nic nie widać co inni piszą. Niby mod teraz wszedł i napisał że trafiło to do supportu tylko pewnie że support za miesiąc zareaguje.

Hajduk
02.07.2013, 14:51
Chętnie byśmy go ignorowali tylko że on wrzuca na cały czat to i nic nie widać co inni piszą. Niby mod teraz wszedł i napisał że trafiło to do supportu tylko pewnie że support za miesiąc zareaguje.

Chłopie zamiast wziąć się do roboty to marudzisz jeszcze?! Przez Was możemy nie dobić do 100%!

igel_5
02.07.2013, 14:52
Jesteśmy skończeni! Po co te połączenie do diaska ciasnego!

No pewnie, wygralibyście, jakby nie połączenie z Doliną :D

Hajduk
02.07.2013, 14:53
No pewnie, wygralibyście, jakby nie połączenie z Doliną :D

Już wolałbym połączenie z Kolonią, Dolina jest najsłabiej rozwijającym się serwerem.

krawiec2111
02.07.2013, 14:55
Już wolałbym połączenie z Kolonią, Dolina jest najsłabiej rozwijającym się serwerem.

Z Polskich serwerów kolonia z nami przegrała dlatego jesteśmy z Wami a nie z s4.

Chłopie zamiast wziąć się do roboty to marudzisz jeszcze?! Przez Was możemy nie dobić do 100%!

Ja już mam ustawioną wodę na przemianę na 27 godzin więc daj sobie spokój

Hajduk
02.07.2013, 14:59
Z Polskich serwerów kolonia z nami przegrała dlatego jesteśmy z Wami a nie z s4.

Ja już mam ustawioną wodę na przemianę na 27 godzin więc daj sobie spokój

Nie wiesz co piszesz Chłopie, Kolonia ma bardzo dużo aukcji na Allegro, co oznacza że są lepiej rozbudowani niż WY! Ja mam wodę ustawioną na 50 godzin i jakoś się nie chwale!

gonzales7
02.07.2013, 15:00

wyluzuj Hajduk bo to przez takich jak ty co dużo ryczą a mało mleka dają wiecznie przegrywamy

krawiec2111
02.07.2013, 15:01
Nie wiesz co piszesz Chłopie, Kolonia ma bardzo dużo aukcji na Allegro, co oznacza że są lepiej rozbudowani niż WY! Ja mam wodę ustawioną na 50 godzin i jakoś się nie chwale!

Oczywiście jak przegrywacie to do słabszego serwera wiadoma sprawa. Tak jak piszę nie możemy współpracować na serwerze przez spamera który ma paredziesiąt kont czy to tak trudno zrozumieć?

Agawe
02.07.2013, 15:02
Po co to wszystko? Event polega na współpracy i zgraniu, wspólnym motywowaniu się, dlaczego robimy na odwrót? Zamiast wzajemnie zagrzewać się do walki, tworzymy dziure w całym, jest wiele osób, które zaangażowały się w ten event i wspólną prace maksymalnie do swoich możliwości. Na obydwóch serwerach.

Hajduk
02.07.2013, 15:03
Oczywiście jak przegrywacie to do słabszego serwera wiadoma sprawa. Tak jak piszę nie możemy współpracować na serwerze przez spamera który ma paredziesiąt kont czy to tak trudno zrozumieć?

Spamer w niczym nie przeszkadza, mówi się trudno i się nie narzeka jak Wy to robicie a się pracuje bo się wie jak to działa :)

krawiec2111
02.07.2013, 15:05
Po co to wszystko? Event polega na współpracy i zgraniu, wspólnym motywowaniu się, dlaczego robimy na odwrót? Zamiast wzajemnie zagrzewać się do walki, tworzymy dziure w całym, jest wiele osób, które zaangażowały się w ten event i wspólną prace maksymalnie do swoich możliwości. Na obydwóch serwerach.

Na naszym serwerze motywujemy się po przez gildie jest kilku członów w gildii co produkują wodę bele na balony a reszta pozastawiała całą wyspę wodą by mieć jej jak najwięcej? W u Was na serwie jak to mniej więcej wygląda?

Agawe
02.07.2013, 15:06
Na naszym serwerze motywujemy się po przez gildie jest kilku członów w gildii co produkują wodę bele na balony a reszta pozastawiała całą wyspę wodą by mieć jej jak najwięcej? W u Was na serwie jak to mniej więcej wygląda?

Sprawdź, z którego serwera jestem ;)

igel_5
02.07.2013, 15:07

Rozbawiłeś mnie do łez :D Ciekawe, kto nie chciałby trochę podjechać na plecach Kolonii :p

Ale jedno mnie nie dziwi - ledwo się coś zaczęło, a już jest szukanie winnego, i jakieś pretensje nie wiadomo dokładnie o co. Nie życzę sobie, żeby mnie ktoś traktował jak pasożyta (tym bardziej że sama też cały czas robię balony). Skąd wiesz, kto robi 'więcej' balonów i jak to jest dokładnie liczone? Przykładowe wyliczenia i domniemania mnie nie interesują.
Skoro połączono 2 serwery - to chyba jest oczywiste, że jeden jest mocniejszy, a drugi słabszy. I nie chodzi o to, żeby udowadniać, kto zrobi mniej, tylko żeby każdy zrobił jak najwięcej. Pomijam nawet kwestię, że nie ma możliwości sprawdzenia, kto faktycznie robi mniej i o ile.
Ktoś pisze, że Słoneczny miał dużo lepszą pozycję, gdy grał sam - a może dla połączonych serwerów są inne kryteria niż dla grających pojedynczo?
Proponuję nie powielać postów z nic nie wnoszącymi pretensjami.

Jak ktoś słusznie zauważył - nie oddamy eventu walkowerem ;)

krawiec2111
02.07.2013, 15:07
Sprawdź, z którego serwera jestem ;)

a tak sorki nie zauważyłem :) To się pytamy s3 jak to oni robią :)

Agawe
02.07.2013, 15:12
a tak sorki nie zauważyłem :) To się pytamy s3 jak to oni robią :)

Zapewne tak samo, jest to najefektywniejszy i najprostszy sposób, jedyna różnica może być w stopniu zaawansowania wyspy tych starszych graczy i ich zapasów surowców w gwieździe.

Jednak my robimy co możemy i ile możemy, i tego się trzymajmy :)

krajan88
02.07.2013, 15:33
Wymieniamy granit na baloniki, dlatego tak nam idzie :D

igel_5
02.07.2013, 15:45
Jeśli komuś braknie granitu na balony, to proponuję wziąć się za mapki :D

LANNISTER
02.07.2013, 20:27
Żeby była jasność. Zakładając ten wątek nie miałem zamiaru krytykować kogokolwiek, a już na pewno nie graczy Doliny Odkrywców. Wielu z nich produkuje więcej balonów niż ja, czy inni gracze naszego serwera i robią co mogą, aby wspomóc naszą wspólną drużynę. Za to należą im się słowa uznania i podziękowania. Chciałem tylko zwrócić uwagę, że ustalenie limitów prawdopodobnie nie było przemyślane, o czym najlepiej świadczy fakt, że cztery serwery startujące indywidualnie zajmują cztery pierwsze miejsca, a ich przewaga jest większa niż wtedy, kiedy wszyscy grali pojedynczo. Mam też nadzieję, że ktoś z BB wyjaśni w jaki sposób łączenie serwerów miało im pomóc w walce. Oczywiście wiem, że CIA mogłoby się uczyć od BB "tajności", ale zawsze można mieć nadzieję.
A na razie, cóż, dmuchajmy te balony i walczmy o jak najlepszy wynik. Miejsca w czołówce raczej nie zajmiemy, ale wygląda na to, że jest szansa nawet na 200%.

krawiec2111
02.07.2013, 21:13
http://scr.hu/0xok/218tf może to mało ale zawsze coś.

valdi1401
02.07.2013, 21:30
Wszystkie serwery połączone czy nie mają do zdobycia taką samą ilość balonów czyli np. po 100milionów

valdi1401
02.07.2013, 21:43
http://img198.imageshack.us/img198/5618/ekv.bmp Tu macie potwierdzenie ze jednak coś robimy większość graczy ma produkcje powyżej 70k

igel_5
02.07.2013, 22:12
(...) Chciałem tylko zwrócić uwagę, że ustalenie limitów prawdopodobnie nie było przemyślane, o czy najlepiej świadczy fakt (...) Mam też , że ktoś z BB wyjaśni w jaki sposób łączenie serwerów miało im pomóc w walce. Oczywiście wiem, że CIA mogłoby się uczyć od BB "tajności", ale zawsze można mieć nadnadziejęzieję.
A na razie, cóż, dmuchajmy te balony i walczmy o jak najlepszy wynik. Miejsca w czołówce raczej nie zajmiemy, ale wygląda na to, że jest szansa nawet na 200%.

Zgadzam się w całej rozciąglości ;)

ej wy z szóstego serwera, wyglądacie na jakiś ousiderów i leni. Jak jest inaczej to udowdnijcie.

Nie widzę potrzeby udowadniania czegokolwiek po tak grzecznej Twojej prośbie. Ale Twój pomysł, żeby się pochwalić m.in. produkcją wody (w innym wątku) jest bardzo dobry i proponuję skierować energię w tym właśnie kierunku ;)

Jeszcze jedno:

Ja to jestem wstrząśnięty tym co zobaczyłem, jak można było połączyć nas z najgorszym serwerem przez co tylko opadamy w rankingu. Mam zamiar usunąć konto i emigrować na Nowy Świat!

Z tego, co widziałam w innym wątku - produkcję wody zaniżasz m.in. Ty. Więc daruj sobie takie uwagi i dobuduj więcej studni, zamiast tutaj ludziom ciśnienie podnosić.

Minael
02.07.2013, 22:22
Przestańcie już 0:) To do niczego nie prowadzi. Wam się dobitnie nudzi 0:)
Każdy ma taki sam limit - ileś tam balonów. I czy zrobimy je sami, czy z Doliną nie ma znaczenia. Każdy balon przybliża nas do 100%, 150% i 200%. Robimy wspólnie! Nawet jesli nagrody są ... delikatnie mówiąc mało apetyczne, to ja chce je mieć 0:P Warto chociaż się trochę pobawić, to jest gra.
Dmuchamy surowce na balony. One są wirtualne, deski nei pachną żywicą, złoto nie błyszczy się, tym węglem się nie ogrzejemy, a ruda miedzi jest tylko zwykłym rudzielcem 0:)

Do balonów! 0:)

LANNISTER
02.07.2013, 22:38
Wszystkie serwery połączone czy nie mają do zdobycia taką samą ilość balonów czyli np. po 100milionów

Nie wydaje mi się, żeby tak było, a raczej na pewno tak nie jest. Przecież BB samo podało, że liczba balonów zależy od liczby aktywnych graczy, a ta jest inna na każdym serwerze.

krawiec2111
02.07.2013, 22:42
Nie wydaje mi się, żeby tak było, a raczej na pewno tak nie jest. Przecież BB samo podało, że liczba balonów zależy od liczby aktywnych graczy, a ta jest inna na każdym serwerze.

Ale modzi z s6 powiedzieli nam że konta spamerskie nie będą wliczane i naprawią tą sytuacje na naszym serwerze dlatego będziemy musieli zebrać mniej balonów.

Minael
02.07.2013, 22:47
Każdy ma swoje złote łodygi na serwerze 0:)))

[22:45] [ZaRaZ] smsiki: wysle balony za kase
[22:45] [ETHOS] Kazioslav: smsiki czyli ?
[22:45] [ZaRaZ] smsiki: jak mi zaplacicie to mam 100 tys\
[22:45] [ZaRaZ] smsiki: do wyslania
[22:46] [SSZ] sampan72: smsiki zawies sie na nich i lec
[22:46] [ZaRaZ] smsiki: kazio to płacisz?
[22:47] [ZaRaZ] smsiki: za frajer palcem nie rusze
[22:48] [ZaRaZ] smsiki: 100 tys balonów za 1 tyz zmonet
[22:48] [ZaRaZ] smsiki: to tanio

Happyparowka
02.07.2013, 22:53
Ok, to działajmy, a ma pytanie nie potrzebujecie tam na szóstym serwerze jakiegoś pszyfutcy lidera, pasterza albo kogoś w ten deseń?

Zgadzam się w całej rozciąglości ;)

Nie widzę potrzeby udowadniania czegokolwiek po tak grzecznej Twojej prośbie. Ale Twój pomysł, żeby się pochwalić m.in. produkcją wody (w innym wątku) jest bardzo dobry i proponuję skierować energię w tym właśnie kierunku ;)

Jeszcze jedno:

Z tego, co widziałam w innym wątku - produkcję wody zaniżasz m.in. Ty. Więc daruj sobie takie uwagi i dobuduj więcej studni, zamiast tutaj ludziom ciśnienie podnosić.

SirZayl
02.07.2013, 23:05
Co by niektórym osobom spokojniej sie spalo :)
http://pics.tinypic.pl/i/00410/3rvxkop9nwjw.jpg

Glowa do góry, 200% w zasiegu :)

LANNISTER
02.07.2013, 23:12
Chłopie, Ty mielisz konie? Przecież Cię Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami wykończy.

Minael
02.07.2013, 23:15
UWAGA! Jeszcze jedno. Nie patrzcie na aktualizacje wyników! Ona wcale nie musi oznaczać dodane balony tuż przed ostatnią aktualizacją. Ona może być np. sprzed 6 godzin! Dlatego jak ktoś doda 100k balonów i po aktualizacji nie zobaczy znacznej różnicy, nei zniechecać się! To tak nei działa 0:)

Powodzenia i spotykamy się na 200%

SirZayl
02.07.2013, 23:16
Chłopie, Ty mielisz konie? Przecież Cię Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami wykończy.

Tylko niemow im ze poganiam je zajacami :D bo to dopiero będzie dramat ;)

Hajduk
03.07.2013, 00:23

Chłopie w gwieździe trzymam miliony surowców, więc przestań pisać bzdury! Nie mam czasu na stawianie studni, skoro mogę wydać monety na wodę.

zwolk
03.07.2013, 18:15
Coś ucichło w temacie "spamera w Dolinie" :) Czyżby była jakaś odgórna interwencja? Tak dla przypomnienia - istnieje komenda /ignoreadd nick. Kilka sekund i już nie widać co spamer wypisuje. Lepsze wpisanie krótkiej komendy raz na jakiś czas niż brak możliwości komunikacji na czacie. U nas mieliśmy swego czasu innego spamera, nasz nie szerzył wiedzy o jaszczurkach rodem z wikipedii tylko "reklamował" zakup klejnotów przez SMS podszywając się pod pracownika BB.

Hajduk, zamiast kisić te miliony surowców, pompuj je i wypuszczaj w serwer w postaci baloników :) A patrząc na wyniki po pierwszym dniu, 200% jest jak najbardziej w zasięgu.

igel_5
03.07.2013, 18:44
Coś ucichło w temacie "spamera w Dolinie" :) Czyżby była jakaś odgórna interwencja? Tak dla przypomnienia - istnieje komenda /ignoreadd nick. Kilka sekund i już nie widać co spamer wypisuje.

Ok, wyjaśnię, mam nadzieję, że raz na zawsze: to naprawdę nie był "zwykły" spamer, tylko jakaś gangrena zawzięta. Ignora to my wpisywaliśmy, zdarzało się, że po 2-3 na minutę i tak np przez pół dnia. A to, co wrzucał zajmowało cały czat, nawet w powiększonym okienku, wiec faktycznie nie dało się pisać. Ten reklamujący rzekome promocje na diamenty to przy nim pikuś, też go mieliśmy i to w kilku wydaniach. Nie wiem, kto dokładnie interweniował - ale chwała mu za to, cały serwer dziękuje :)

Co do balonów - jestem pozytywnie zaskoczona i oby tak dalej :)

Hajduk
03.07.2013, 23:50
Coś ucichło w temacie "spamera w Dolinie" :) Czyżby była jakaś odgórna interwencja? Tak dla przypomnienia - istnieje komenda /ignoreadd nick. Kilka sekund i już nie widać co spamer wypisuje. Lepsze wpisanie krótkiej komendy raz na jakiś czas niż brak możliwości komunikacji na czacie. U nas mieliśmy swego czasu innego spamera, nasz nie szerzył wiedzy o jaszczurkach rodem z wikipedii tylko "reklamował" zakup klejnotów przez SMS podszywając się pod pracownika BB.

Hajduk, zamiast kisić te miliony surowców, pompuj je i wypuszczaj w serwer w postaci baloników :) A patrząc na wyniki po pierwszym dniu, 200% jest jak najbardziej w zasięgu.

Chyba jesteś niepoważny, to są moje surowce które kupiłem za MOJE monety i nikomu nie mam zamiaru tego oddawać.

krawiec2111
04.07.2013, 12:17
Chyba jesteś niepoważny, to są moje surowce które kupiłem za MOJE monety i nikomu nie mam zamiaru tego oddawać.

S6 też używa swoje surowce zakupione za SWOJE monety. Tak na prawdę to wcale Wam nie musimy pomagać w evencie.

krajan88
04.07.2013, 13:49
Wam? Hahaha łaskę komuś robisz że robisz balony?

Minael
04.07.2013, 14:46
Ucinam temat. Proponuje, aby każdy napisał na ile ma zarzuconą produkcję w magazynie prowiantu 0:) z zajączkiem i bez

krawiec2111
04.07.2013, 14:54
Wam? Hahaha łaskę komuś robisz że robisz balony?

Wam. Czytanie ze zrozumieniem.
To Wasz kolega robi niepotrzebną zadymę. Nie ma sensu dalej prowadzić konwersacji z trolami z Waszego serwera.

zwolk
04.07.2013, 15:52
Tak na prawdę to wcale Wam nie musimy pomagać w evencie.
Nie pomagacie ani Wy nam, ani my Wam, tylko wszyscy jedziemy na tym samym wózku. Bez współpracy ani Dolina Odkrywców, ani Słoneczny Gród wiele nie osiągną. W tym przypadku wkładanie kija w szprychy grozi utratą również własnych zębów :) Dlatego zamiast pakować parę w gwizdek proponuję spiąć pupcie i dmuchać baloniki, bo 200% jesteśmy w stanie wspólnie wbić. Z akcentem na WSPÓLNIE :)

Wczoraj przekazałem 43K balonów, dziś liczę na podobną ilość. Dostawiłem kilku drwali, powyłączałem piekarnie i młyny, tak że oprócz bali i wody, zboże też pójdzie się pompować. Ku chwale połączonych sił Doliny Odkrywców i Słonecznego Grodu :)

ser_Lucas
04.07.2013, 16:22
To ja może żeby trochę pozytywnie zmobilizować:

wczoraj 13:30
http://img32.imageshack.us/img32/8018/g77.png

wczoraj 17:50
http://img855.imageshack.us/img855/7937/hwrz.png

dziś (czwartek) 11:00
http://img41.imageshack.us/img41/1443/i7rf.png

i starajmy się wszyscy tyle chociaż wrzucać, to będzie dobrze ;)

Big_Baton
04.07.2013, 21:02
odwaliłem ponad Bańkę balonów (1 000 000) znaczna większość za moje surowce ale i tak dzięki wszystkim dostawcom !!!! więc niech 3 serwer jeździ po kimś innym! jak wszędzie są pier***one Hieny , które chcą zarobić na popycie na dane surowce i u Nas i u Was ale jest nas dużo! takich którzy wyczyścili magazyny z wszystkiego!!!
Tyle mam do powiedzenia!

Minael
04.07.2013, 22:54
Wieczorne rozdanie. Kilka osób wrzuciło prawie milion balonów.

[22:35] [POMQC] ser_Lucas: kolejne 108k balonikow na serwerze ^^ prntscr.com/1dklqs
[22:42] [s-8-s] sloonik: [22:44] System: Przekazujesz Balloons w ilości 110000 szt. Zasób został pobrany z twojego magazynu.
[22:42] [ETHOS] Kazioslav: [22:42] System: Przekazujesz Balloons w ilości 151410 szt. Zasób został pobrany z twojego magazynu.
[22:43] [DRK] Minael: [22:43] System: Przekazujesz Balloons w ilości 200445 szt. Zasób został pobrany z twojego magazynu.
[22:45] [An-M] tyna280: [22:45] System: Przekazujesz Balloons w ilości 153055 szt. Zasób został pobrany z twojego magazynu.
[22:46] [s-8-s] sloonik: [22:48] System: Przekazujesz Balloons w ilości 20000 szt. Zasób został pobrany z twojego magazynu.

+ jeszcze osoby, które nie wkleiły systemowych 0:))
Rano musi to zostać zauwazone 0:)

zwolk
05.07.2013, 12:54
Moja wczorajsza dostawa to 68K baloników, czyli ciut więcej niż wstępnie szacowałem :)

Agawe
05.07.2013, 14:22
To i ja dodam coś od siebie, dla motywacji :) s6 nie śpi! :)
http://tinypic.com/view.php?pic=2qmgnko&s=5
http://tinypic.com/view.php?pic=vhrrc4&s=5

Hajduk
05.07.2013, 19:59
To i ja dodam coś od siebie, dla motywacji :) s6 nie śpi! :)
http://tinypic.com/view.php?pic=2qmgnko&s=5
http://tinypic.com/view.php?pic=vhrrc4&s=5

S6 i co to ma być? Pokaż ile balonów wrzuciłaś/eś, a nie produkcje wody którą sprzedajesz.

Agawe
05.07.2013, 20:28
S6 i co to ma być? Pokaż ile balonów wrzuciłaś/eś, a nie produkcje wody którą sprzedajesz.

Marna prowokacja ;)

Awa111
05.07.2013, 21:40
Hajduk odpuść sobie, zajmij się balonami ku chwale swojego serwera. Agawe robi co do niego należy , tzn. produkuje hektolitry wody, bynajmniej nie na sprzedaż.

Hajduk
05.07.2013, 22:47
Pomoc w pompowaniu balonów: http://forum.thesettlersonline.pl/threads/31375-Przyspieszenie-produkcji-balon%C3%B3w-oraz-surowce-na-przerobienie-SUPER-CENY?p=108019#post108019

golec115
06.07.2013, 07:52
Tsaa.. I Ty niby pomagasz swojemu serwerowi w balonowaniu? To jest czyste zdzierstwo. A kilka postów wcześniej zarzucasz graczowi z naszego serwera, bezpodstawnie, że produkuje wodę na sprzedaż. Brawo! Epickie..

Hajduk
06.07.2013, 12:11
Tsaa.. I Ty niby pomagasz swojemu serwerowi w balonowaniu? To jest czyste zdzierstwo. A kilka postów wcześniej zarzucasz graczowi z naszego serwera, bezpodstawnie, że produkuje wodę na sprzedaż. Brawo! Epickie..

Pomagam, sprzedając zające dla innych. TO jest pomoc.

krotos666
06.07.2013, 12:25
Pomagam, sprzedając zające dla innych. TO jest pomoc.

To nie jest pomoc, tylko wyzyskiwanie graczy na evenie.
899 za zająca !!!
Mnie interesowało ile kabzy nabiłeś i na tym screenie http://clip2net.com/s/5ln30x
widać wyśmienicie - prawie 104 tysiące.

Szkoda słów.

Hajduk
06.07.2013, 12:33
899 za zająca !!!
Mnie interesowało ile kabzy nabiłeś i na tym screenie http://clip2net.com/s/5ln30x

Szkoda słów.

Jeszcze 300 000 w gwieździe, ale pomijając ten fakt to sprzedawanie zająców też jest pomocą dla innych, bo mogą sobie zbuffować magazyn prowiantu.

Kranderga
06.07.2013, 12:49
To nie jest pomoc,

Wcale nie zwracajcie uwagi na posty naszego wioskowego trola.
Najlepiej zostawić bez komentarza.
Przepraszam za jego zachowanie.

A zajączki są u nas oferowane po stówce.

Carbonara
06.07.2013, 13:29
szkoda że na forum nie da się dać ignora gościom takim jak Hajduk...
też mamy trole ale u nas robią balony a nie sprzedają zające:)
pozdrowienia dla S3.

krotos666
06.07.2013, 13:52
899 za zająca !!!

Szkoda słów.

Wcale nie zwracajcie uwagi na posty naszego wioskowego trola.
Najlepiej zostawić bez komentarza.
Przepraszam za jego zachowanie.

A zajączki są u nas oferowane po stówce.

Skoro taką pomoc oferujecie i innym takowa pomoc pasuje, to proszę bardzo.
Lichwa ma nie jedną twarz.

Proszę bardzo, nie będę Wam przeszkadzał w tej "słusznej sprawie"

Hajduk
06.07.2013, 15:14
Skoro taką pomoc oferujecie i innym takowa pomoc pasuje, to proszę bardzo.
Lichwa ma nie jedną twarz.

Proszę bardzo, nie będę Wam przeszkadzał w tej "słusznej sprawie"

Jak widzisz, innym pasuje takowa pomoc i jakoś nie mają do mnie pretensji tylko Ty kłapiesz dziobem.

LANNISTER
06.07.2013, 17:21
Krotos666, jeśli już zamieszczasz screena, to może byś łaskawie spojrzał, co na nim jest? Nie widzisz, że Hajduk sprzedał komuś zajączka za 699 monet, a jednocześnie tej samej osobie dał 1000 monet za rybę? Może i jego żarty nie są najwyższych lotów, mnie też czasem denerwują, ale nie bierz tego tak poważnie, bo będziesz się musiał skonsultować z lekarzem, lub farmaceutą. :)

krotos666
06.07.2013, 18:14
Głównie miałem na myśli jego ciągłe ogłoszenia na handlu.
Jak nie zauważyłeś tego to już Twój problem.

Hajduk
06.07.2013, 18:18
szkoda że na forum nie da się dać ignora gościom takim jak Hajduk...
też mamy trole ale u nas robią balony a nie sprzedają zające:)
pozdrowienia dla S3.

Wystarczy wejść w profil takiego delikwenta i masz tam opcję "Dodaj do listy ignorowanych". Pozdrawiam serdecznie - Hajduk Bury!

Minael
06.07.2013, 21:00
Hajduk, moim skromnym okiem, robi dużo zamieszania, czasem słusznego, nie każdemu się to podoba, bo z zewnatrz to widać jakby naciągał 0:). Jednak jak pisąłem na G6 prośbę o zaakceptowanie wody, węgla czy zajączka, to od Hajduka miałem zawsze accept, praktycznie od razu. Jak trzeba było bufnąć młyny i studnie, często Hajduk od razu bufował i nie półmiskami... Koszami. Drobiazg, ale ... Nie wiem czego Wy od niego chcecie. Dzieki niemu ja sam przerobiłem dla naszych serwerów jakieś kilkaset tysięcy surowca...
To tyle ode mnie 0:)

LANNISTER
06.07.2013, 23:09
Zaraz Ci krotos666 napisze, że masz problem. :)

Minael
07.07.2013, 01:26
To niech napisze. Pogadamy, napijemy sie i problem rozwiązemy 0:) Daleko do siebie nie mamy 0:P

Hajduk
07.07.2013, 02:31
Zazdrośni są, że tyle zarobiłem na evencie :)

krotos666
07.07.2013, 09:25
Zazdrośni są, że tyle zarobiłem na evencie :)

Ciekawe kto?
Bo na pewno nie ja.
I myślę, że Minael może ci jasno wyjaśnić dlaczego.

Z postu Minaela widzę, że Hajduk robisz większe zamieszanie niż cała ta sytuacja jest warta.
Więc sam sobie szkodzisz.
Okazuje się, że równy z Ciebie gość, ale .... bardzo się zniżasz na swoich "żartach".
Więc nie dziw się, że ludzie reagują właśnie tak jak ja.
A wielu tak własnie reaguje, wystarczy poczytać forum i czat w grze.
To, że wielu podziela moje zdanie, a nie Twoje to chyba znak, że złą obrałeś strategię.

Życzę powodzenia w grze.

Minael
07.07.2013, 12:00
OK zmieniamy temat. Mam propozycję!

NIC na tym nie stracimy, a myślę, że warto spróbować!
Chodzi o to, abyśmy nie zrzucali balonów z gwiazdy i nie przekazywali ich. Natomiast produkcja nadal niech idzie jak teraz. To jedyna róznica.
Sprawdzimy, czy są zliczane balony wyprodukowane, czy przekazane. Im więcej osób tak zrobi, tym większa będzie dokładność.

Zalety:
- Nie tracimy balonów, nie przerywamy produkcji
- Nie tracimy czasu, bo balony można potem zrzucić do Magazynu i wysłać je kilka razy, wiec to to samo jakbyśmy je na bieżąco wysyłali.
- Nawet jak spadniemy w statystykach, to potem o tyle samo raz dwa wrócimy na naszą pozycję po aktualizacji.

Proszę Was, aby tak z 2-3 dni robić - produkować jak teraz, ale nie zrzucać do magazynu i nie przekazywać. Wszystko wyjdzie!
Zero strat i oszczędnosć czasu przy wrzucaniu!

----- EDYCJA

Nie chciałem tego tu pisac, ale widzę niektórzy nie rozumieją sensu tego pomysłu. Boicie się tego pomysłu, jakby od tej gry zależało Wasze życie 0:)

Mamy 2 tygodnie do końca, około. 100% osiągniemy na bank. Niestety po 100% ludzie zaczną balony kisiśc w gwiezdzie i magazynie - ze względu na pomysł przemiału balonów - testowy: 25 balonów = 1 moneta. 100% mozemy osiągnać w tydzień i to zrobimy. Na 150% nie liczę, bo wiem, że nie będzie chętnych na tyle, by sie zmobilizować.

Pomysł ma takie zalety (opisze je łopatą):
- oszczędzamy wysiłek, zrzucania balonów z gwiazdy do władyki, produkcja leci na full jak dotychczas. Nie tracimy czasu na tą pierdołę,
- jak się okaże, że było źle, to wrzucamy balony i odnotowujemy wielki skok i wracamy na swoje miejsce,
- jesli okaże się, że ZLICZA wyprodukowane w ten sposób balony, BEZ PRZEKAZANIA ich, to mamy podkładkę na wymianę za monety. BALONY ZALICZONE, a mamy nadal w gwieździe! Nawet jeśli znikną z gwiazdy jak plotki chodzą, po evencie, to NIC NIE STRACILISMY, bo wyniki były zaliczone, a balony mamy GRATIS!

Czy nie warto spróbować? Nikogo to nie zniechęci jak zobaczy utracone procenty! Tak samo mogę powiedzieć, że swiat się zawali, bo deszcz pada.

Hajduk
07.07.2013, 12:59
Ciekawe kto?
Bo na pewno nie ja.
I myślę, że Minael może ci jasno wyjaśnić dlaczego.

Z postu Minaela widzę, że Hajduk robisz większe zamieszanie niż cała ta sytuacja jest warta.
Więc sam sobie szkodzisz.
Okazuje się, że równy z Ciebie gość, ale .... bardzo się zniżasz na swoich "żartach".
Więc nie dziw się, że ludzie reagują właśnie tak jak ja.
A wielu tak własnie reaguje, wystarczy poczytać forum i czat w grze.
To, że wielu podziela moje zdanie, a nie Twoje to chyba znak, że złą obrałeś strategię.

Życzę powodzenia w grze.

Hajduk to postać :)

RedJul
07.07.2013, 14:42
Hajduk to postać :)

Nie da się ukryć http://emoty.blox.pl/resource/7_1_106v.gif

roolox
09.07.2013, 17:34
Pomysł nie jest najlepszy:
prawdopodobnie opierasz się na błędnej informacji, że do bieżącego rankingu wliczane sa balony z gwiazdy. Tak nie jest, bo: ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem: informacja o tym, że balony wliczane sa z gwiazdy dotyczyła wyłącznie momentu, w którym w połowie I etapu zmieniono kryteria osiągnięcia 100%, kiedy okazało się, że żaden serwer w ciągu 4 dni nie ma szansy osiagnąć celu I etapu, a jedynie najwyżej 10% tego celu. Wtedy to sparwdzono faktyczne możliwości wliczając balony ...teraz wliczane są już tylko te przekazane ...ach Ci Polacy kombinatorzy ...niski wskaźnik wykonalności zadania zawsze obniza morale i taki będzie efekt rozpowszechnienia stosowania twojego pomysłu

krajan88
09.07.2013, 19:33
roolox, jaką masz pewność że tylko przesłane balony liczą się do wyniku serwera? Nawet nie wiadomo ile kto wysłał jeżeli sam nie zlicza. Powinno być tak, że wysyłasz 10k balonów i dostajesz informację że wzrosło o 0,0001%. A tak to nie wiesz, czy czasem widząc jak idzie nam rywalizacja (głównie niemieckim serwerom) nie podniesiono progu.

roolox
09.07.2013, 19:44
żadnej... a jaką masz pewność, że zbierane przez tydzień balony nagle okażą się niezwykle cenne i część graczy wyjdzie z założenia, że nie warto ich przekazywać? ...bo opłaca się je zostawić na monety? ...takie krótkowzroczne kombinowanie sprawiało, że zawsze byliśmy pod zaborami i dalej nie potrafimy wyciągać wniosków ..BB udowodnił, że potrafi zmieniać reguły w trakcie gry, więc po prostu na bieżąco róbmy swoje
P.S. współczuje wam tego gracza Hajduka... Pierwsze dwie strony tego tematu i jego głupiomądre uwagi zdemotywowały mnie początkowo całkowicie i do czytania i do eventu, ale po 30 min dokończyłem temat i dalej dmucham pełną parą:}

sivy-devil
09.07.2013, 20:12
Hahaha-jak czytam Hajduka to płakać czy śmiać się już nawet nie wiem! to co robisz to zdzierstwo! U nas w Dolinie zające gracze oddają za darmo!!! największe gildie pracują pełną parą i gracze oddają dziennie po minimum 100k balonów,każdy zalewa wyspę studniami-ci co mają niższe lvl MP to po prostu produkują bufy i rzucają tym co mają MP na 5 lvl a wodę oddają za free,natomiast ci z MP na 5 lvl zajmują się tylko balonami a surki na bufy wysyłają tym co mają niższe lvl MP.

Hajduk beczysz i skowyczysz tym samym próbując zniechęcić a na dokładkę próbujesz zachwiać stosunki pomiędzy naszymi serwami-ciekawe w imię czego? za mało zarabiasz? hieny były są i będą wszędzie bez wyjątku niestety.Dolina się nie ugnie i będzie nadal pracować na oba serwery do ostatniego dnia eventu.

3 serw nie poddawać się:) damy radę wspólnie!

a dla Hajduk-a kilka screenów:

http://s1.pokazywarka.pl/i/2138018/1737660/event2.jpg

http://s1.pokazywarka.pl/i/2138018/1737657/balony.jpg

http://s1.pokazywarka.pl/i/2138018/1737654/event.jpg

niech te screeny będą pozytywnym bodźcem dla was Słoneczny Grodzie że Dolina stara się iść pełną parą:) wspólnie damy radę trzeba tylko chcieć i umieć się bawić

pozdrawiam wszystkich

krajan88
09.07.2013, 23:32
żadnej... a jaką masz pewność, że zbierane przez tydzień balony nagle okażą się niezwykle cenne i część graczy wyjdzie z założenia, że nie warto ich przekazywać?

Również nie mam pewności, więc nie wiadomo co się bardziej opłaca. Wysyłać teraz i liczyć na to, że wysłane balony zmieniają wykres. Lub zostawić je na koniec i liczyć, że dostaniemy coś za nie.

Hajduk
10.07.2013, 09:49
I co sivy, tylko 200k wyslales co to jest mi powiedz? przzez tten caly czas?

sivy-devil
10.07.2013, 17:00
nie Hajduk,to było z 2 ostatnich dni-jak chcesz mogę ci wkleić kolejne bo 100k balonów czeka na wysłanie ale zgodnie z umową ślemy o 20:00 i kolejne 130k czeka w gwieździe na przerzut do mag i wysyłkę,wkleję ci screena jak poślę,pokażę ci to w wiadomosci od systemu że przekazano,obłożenie obecnie mam w MP na kolejne 17h z zającem i ludzie z innych Gildii ślą wodę za free by móc dalej klikać-nie powiem,jest to żmudne i drażniące bo sporo tego przerzucania i klikania ale jak trzeba to trzeba:) bo w kupie siła i razem można wiele:) nic nas nie złamie i klikać będziemy do samego końca!

Jasiu_75
10.07.2013, 17:18
Hajduk!

Jeżeli z ciebie taki Kozak, to poproszę załóż konto na s3 i zacznij produkcje balonów!
Z twoich tekstów wynika, że od razu wbijemy 200% w jeden dzień.

P.S. Tylko jak już założysz konto, nie wklejaj na globalu, pomocy i handlu całych stron z wikipedii co 5 sekund.

P.P.S. Ten post jest tylko żartem (jakby ktoś nie załapał).

P.P.P.S. Pozdrowienia dla s3 i s6.

sivy-devil
11.07.2013, 11:26
Hajduk nie chcialo mi się ale skoro obiecałem to masz:) dziś wieczorem kolejne wysyłki będą-niestety nie mogłem wysłać o 20 dlatego poszły później ale dzisiaj powinno się udać posłać o wskazanej porze:) jak chcesz to skomentuj:)

Pozdrawiam Słoneczny Gród a szczególnie wszystkich dmuchających:) razem damy radę!

http://s1.pokazywarka.pl/i/2141606/1738153/balony2.jpg

http://s1.pokazywarka.pl/i/2141606/1738152/balony-eventowe.jpg

sivy-devil
12.07.2013, 00:40
i kolejne już o wskazanej porze:)

http://s1.pokazywarka.pl/i/2143618/1738503/baloniki.jpg

Dzana1
12.07.2013, 00:59
OHOHO Hajduk. O co być tu zazdrosnym?!
Robisz najwięcej hałasu, zamiast pomóc - jeżeli wymagasz od innych, daj sam przykład i wklej scrren shota z przesłanych balonów /pokaż na co cię stać poza trollowaniem, biznesem na grze i ocenianiem innych/ ;>

Pozdrawiam Słoneczny Gród i dmuchajmy balony dalej ;)

Warszawa2012
13.07.2013, 10:08
Do 100 % niewiele nam zostało, więć trzeba wiecej balonow dmuchać, a mniej gadać :) Jak się zmobilzujemy to uda nam się skoczyć oczko wyżej w rankigu.
Pozdrawiam graczy z Doliny Odkrywców i ze Słonecznego Grodu - wszystkich producentów balonów i tych co przekazuja premie i surowce:)

sivy-devil
13.07.2013, 23:30
Jedziemy,jedziemy:) jak do tej pory mnie się udaje wysyłać 102k balonów dziennie ale zasoby się kończą a hieny odpuścić nie chcą niestety.Pozdro wszem dmuchającym i premiującym:)

Hajduk
14.07.2013, 00:40
sivy-devil jest jedyną osobą która wysyła balony na S6!

Yuppies
14.07.2013, 02:58
xd Hajduk hahahaha ty mąciwodo xd

Jestem z s3 - widać to na tej fotce co Hajduk zajaca sprzedaje - ma mnie w znajomych ^^

Zespuje ci Hajduk mącenie - Hajduk naprawde dużo robi balonów tylko lubi temu zaprzeczac :P

S6 fajnie że działacie my też robimy ile się da ci co lubią zabawę :) Mam nadzieję że uda nam się dobić 150% a może jakimś cudem i 200% - pamiętajcie to zabawa i pokażmy reszcie że można mimo wielu przeciwności i wielu, którzy potrafią tylko gadać i narzekać zamiast działać - my ekipa robiąca balony się liczymy - reszta to pikuś przez duże P

Pozdrawiam s3 i s6 :)

Boskicom
14.07.2013, 06:52

Musze ci przyznać że jesteś wytrwały :) żeby opanować Trollowanie do takiej perfekcji trzeba mieć naprawdę niski iloraz inteligencji :), bo normalny człowiek dawno by się już znudził :D

Hajduk
14.07.2013, 13:27
Musze ci przyznać że jesteś wytrwały :) żeby opanować Trollowanie do takiej perfekcji trzeba mieć naprawdę niski iloraz inteligencji :), bo normalny człowiek dawno by się już znudził :D

Uznałem to za obrazę, dziękuje! Zgłoszenie do supportu w tej sprawie zostało wysłane.

Boskicom
14.07.2013, 14:17
Uznałem to za obrazę, dziękuje! Zgłoszenie do supportu w tej sprawie zostało wysłane.

I bardzo dobrze :) Jestem ciekaw konsekwencji:)
Ps. Jesteś bardzo naiwny skoro uważasz że wszyscy będą siedzieć cicho jak ich obrażasz, ja tylko zareagowałem na koleją twoją wypowiedź. Bardzo mnie cieszy fakt że twój iloraz inteligencji pozwala ci czytać wiadomości ze zrozumieniem - jest jeszcze promyk nadziei dla ciebie :D

DonKokot
14.07.2013, 16:09
oj dajcie już sobie spokój, najważniejsze że już w poniedziałek powinno być nabite te 100% i pierwsze i najlepsze moim zdaniem nagrody wpadną ;) A tymczasem zapraszam wszystkich ze Słonecznego na nasz serwerowy konkurs letni z nagrodami

Warszawa2012
14.07.2013, 16:38
My też w gildii liczymy, że po weekendzie sporo nam przybędzie %, dlatego nie ustajemy w wysiłkach i dmuchamy balony :) Nie ma co się bawić w spory, tylko produkować:)

oj dajcie już sobie spokój, najważniejsze że już w poniedziałek powinno być nabite te 100% i pierwsze i najlepsze moim zdaniem nagrody wpadną ;) A tymczasem zapraszam wszystkich ze Słonecznego na nasz serwerowy konkurs letni z nagrodami

Yuppies
14.07.2013, 17:23
Amen

Carbonara
14.07.2013, 19:12

jeśli ty jesteś taki fajny to czemu zawdzięczamy takie mało fajne teksty?
to że sivy wkleił print screeny oczywiście nie znaczy, że inni nie wrzucają balonów, a jeśli to ma być takie zabawne co piszesz, to sorry, ale mnie to nie śmieszy.

sivy-devil
15.07.2013, 11:45
hehe,ja wkleiłem jedynie dlatego że obiecałem bo mnie nieco zdrażniło pomówienie że S6 nic nie robi:)
to była jedynie namiastka bo całe S6 pracuje ciężko na wynik i myślę że nie wypadamy najgorzej obecnie w ranku-niewiele nam brakuje do 100% i wierzę że jesteśmy w stanie osiągnąć 150% i tego sie teraz trzymajmy! Nie odpuszczajmy tak jak to zrobił S1-dmuchajmy do ostatniego dnia eventu a jestem pewien że 150% osiągniemy:)

Pozdrówka wszem dmuchającym i buffującym bo tylko wspólnym wysiłkiem można osiągnąć sukces:) A to tylko zabawa-tych surek z kompów nie wyciągniemy:)

krajan88
15.07.2013, 18:44
Ukulaliśmy 100%, szans na 150 nie widzę... :(

sivy-devil
15.07.2013, 18:47
Jak zepniemy poślady to damy radę:) 150% jest w zasięgu-a nawet jak się nie uda-każdy będzie mógł powiedzieć "nie poddaliśmy się" S3 i S6 parło do samego końca:) także jedziemy,jedziemy!!!

golec115
15.07.2013, 20:31
Tak, prześcignijmy s1, wskoczmy do TOP10. Mamy to wszystko w zasięgu :)

Addict1987
16.07.2013, 09:16
http://imageshack.us/scaled/thumb/832/y3dj.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/832/y3dj.jpg/)
http://imageshack.us/scaled/thumb/843/jsi9.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/843/jsi9.jpg/)
http://imageshack.us/scaled/thumb/855/3ouy.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/855/3ouy.jpg/)
http://imageshack.us/scaled/thumb/801/fr91.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/801/fr91.jpg/)

igel_5
16.07.2013, 12:10
Ukulaliśmy 100%, szans na 150 nie widzę... :(

A dlaczego nie? wykorzystaliśmy ok 2/3 czasu i mamy 100%, jeśli dalej będziemy robić w takim tempie, to damy radę ;)

Warszawa2012
16.07.2013, 12:43
My dalej dmuchamy. Z tymi przed nami idziemy praktycznie łeb w łeb :) Trochę wysiłku i 150% jest w zasięgu możliwości.

Hajduk
16.07.2013, 16:44
nic nie robicie i j eszcze macie pretensje do innych ze przegrywany szacznaijdneci zecos robic a nie gadaci e bzudtyry

sivy-devil
16.07.2013, 20:59
Hapla papla Hajduk-chcesz coś pisać-pisz poprawnie a nie jakieś bohomazy tworzysz.

Dmuchamy,dmuchamy!!! 150% jak nic w zasięgu-to nic że nagroda za to niewielka,liczy się chęć:)

LANNISTER
16.07.2013, 22:07
My dalej dmuchamy. Z tymi przed nami idziemy praktycznie łeb w łeb :) Trochę wysiłku i 150% jest w zasięgu możliwości.

Na 150% raczej nie mamy szans. Pisałem już wcześniej, że po przekroczeniu 100% wartość jednego procenta zdecydowanie rośnie i to się niestety potwierdza. W tej grze nawet procent procentowi nie jest równy.

Mr_SOLAR
17.07.2013, 14:08
Witam
Niestety nie mam zbyt wiele czasu na grę i dopiero wszedłem na forum i czytam, ręce opadają jak zawsze przy evencie.
kochani normalnie masakra ze by dopiero 100% wbić nie wiem do kiedy jest ten event ale kilka dni jeszcze zostało, czy naprawdę tak ciężko sie zmobilizować ja sam oddałem parę kk surki i nie płacze, wiem że to celowe zagranie ze strony bb że by Nas wyczyścić z surowca ale to TYLKO GRA.
mam taka propozycję dla słonecznego kto od dzisiaj liczac do końca eventu przekaże najwięcej balonów dostanie następujące nagrody
1 miejsce 15k monet wieża wiedźmy
2 miejsce 10k monet
3 miejsce 5k monet
4 miejsce 2k monet
5 miejsce rezydencja
6 miejsce rezydencja
7 miejsce rezydencja
8 miejsce rezydencja
9 miejsce rezydencja
10 miejsce rezydencja
każde kolejne miejsce będzie nagrodzone w wysokości 100monet
LANNISTER jeżeli to problem ze w tym wątku to napisz pw, przeniosę

pozdrawiam
Mr_SOLAR

ps. jeżeli ktoś by był zainteresowany że by pilnować tego konkursu że by zaraz Polaczki nie wymyslili to zapraszam na pw
jak Ktoś chce dodac nagrody mile widziane

Warszawa2012
17.07.2013, 14:13
Witam
Niestety nie mam zbyt wiele czasu na grę i dopiero wszedłem na forum i czytam, ręce opadają jak zawsze przy evencie.
kochani normalnie masakra ze by dopiero 100% wbić nie wiem do kiedy jest ten event ale kilka dni jeszcze zostało, czy naprawdę tak ciężko sie zmobilizować ja sam oddałem parę kk surki i nie płacze, wiem że to celowe zagranie ze strony bb że by Nas wyczyścić z surowca ale to TYLKO GRA.
mam taka propozycję dla słonecznego kto od dzisiaj liczac do końca eventu przekaże najwięcej balonów dostanie następujące nagrody
1 miejsce 15k monet wieża wiedźmy
2 miejsce 10k monet
3 miejsce 5k monet
4 miejsce 2k monet
5 miejsce rezydencja
6 miejsce rezydencja
7 miejsce rezydencja
8 miejsce rezydencja
9 miejsce rezydencja
10 miejsce rezydencja
każde kolejne miejsce będzie nagrodzone w wysokości 100monet
LANNISTER jeżeli to problem ze w tym wątku to napisz pw, przeniosę

Może warto, zebyś założył nowy wątek, bo obawiam się, ze Twoja wiadomość zaginie w morzu postów. Popieram Cię w 100%. Trzeba walczyć do końca. W naszej gildii nadal produkujemy. Zabawa trwa. Nie ma co kisić surowców po magazynach :)

fimbria
17.07.2013, 14:16
Witam,
dorzucam do puli 10x rezydencja -> po jednej dla miejsc od 4. do 14.

pozdrawiam
Paweł

krajan88
17.07.2013, 14:33
Fajnie, że chcesz pomóc ale nie wiem czy to coś da.

vincii1980
17.07.2013, 15:50
Fajna sprawa a co z osobami co nie robia balonów a zasoby wszystkie oddaja i tylko pare sztuk oddaja?

Strider81
17.07.2013, 19:42
Fajna sprawa a co z osobami co nie robia balonów a zasoby wszystkie oddaja i tylko pare sztuk oddaja?

Jak można nie robić balonów skoro codziennie nowe zadania z nimi są? :confused:

sivy-devil
19.07.2013, 10:36
na takie konkursy za późno już,teraz dmuchamy ile wlezie i to tyle,nawet 110% będę odbierał to jako sukces gdyż oznacza to że jakaś część ludzi chce się bawić a nie tylko kisić wirtualną nic nie znaczącą surkę!

Madziejka
19.07.2013, 19:54
Witam , chciałabym poinformować wszystkich że w dniu dzisiejszym zakończyłam oddawanie balonow na serwer i nie przekona mnie nikt że mamy jeszcze jakieś szanse, 110% mnie nie satysfakcjonuje, nawet 149% . nasza gildia zakonczyła ewent. pzd

Strider81
19.07.2013, 20:35
Nie ma to jak się poddać na 4 dni przed zakończeniem...:eek:
Jak by tak każda gildia zrobiła to przypuszczam, że nawet tego co teraz mamy byśmy nie mieli...ja nadal tworzę ma magazynie prowiantu, przynajmniej jest zabawa i co zrobić z surką :D

Warszawa2012
19.07.2013, 20:45
Nie ma to jak się poddać na 4 dni przed zakończeniem...:eek:
Jak by tak każda gildia zrobiła to przypuszczam, że nawet tego co teraz mamy byśmy nie mieli...ja nadal tworzę ma magazynie prowiantu, przynajmniej jest zabawa i co zrobić z surką :D
W 100% się z Tobą zgadzam. Należy walczyć do końca, to w końcu są zawody. Zostało jeszcze kilka dni i moja gildia nadal dmucha balony :)

Madziejka
19.07.2013, 20:52
Tu Warszawa do Warszawa dmuchajcie sobie, jak wpadło 100% to od tego czasu wzrosło o 5,5 procenta mimo ze do wczoraj dmuchałam , nie oddam surki tylko po to aby o miec 12 czy 13 miejsce zamiast 14go pzd :)

Hajduk
19.07.2013, 23:06
Tu Warszawa do Warszawa dmuchajcie sobie, jak wpadło 100% to od tego czasu wzrosło o 5,5 procenta mimo ze do wczoraj dmuchałam , nie oddam surki tylko po to aby o miec 12 czy 13 miejsce zamiast 14go pzd :)

Zobaczymy jak wejdzie PvP to będziesz miała wtedy skończone dmuchanie :)

sivy-devil
20.07.2013, 10:00
Witam , chciałabym poinformować wszystkich że w dniu dzisiejszym zakończyłam oddawanie balonow na serwer i nie przekona mnie nikt że mamy jeszcze jakieś szanse, 110% mnie nie satysfakcjonuje, nawet 149% . nasza gildia zakonczyła ewent. pzd

Bo jesteście miękkie faje-dla was liczy sie tylko zysk,innych macie gdzieś:(

bope_pl
20.07.2013, 10:29
http://images.tinypic.pl/i/00419/jmdkaclw4rv6.png

Madziejka
20.07.2013, 10:58
a nazywaj sobie jak chcesz:)
dla mnie to syzyfowa praca,
a moze ktoś doda otuchy reszcie i napisze jaki jest Cel dalszej walki /dmuchania pzd:)

Awa111
21.07.2013, 06:59
Witam, jest mi przykro kiedy od kilku dni patrzę na nasz ranking :(
Ale to dla mnie nie powód by poddawać się i zakończyć produkcję balonów.

Sama produkuję ile mogę, pomagam też innym .... i myślę, że jeszcze te 3 dni wytrzymam, a moja wyspa siię nie zawali, kiedy przeznaczę surowce na balony, przynajmniej będę miała satysfakcję, że nie wycofałam się przed końcem. Pozdrawiam tych, co mimo ogólnego nastroju pesymizmu nadal uczestniczą w evencie :)

Warszawa2012
21.07.2013, 11:08
Nasza gildia też zdecydowala, ze walczy do końca. Pozdrawiam wszystkich, którzy się jednak nie poddają i dzięki ktorym jeszcze nie spadliśmy na ostatnia pozycję. Zostały tylko 3 dni gdybyśmy sie spięli to można sporo podgonić :) Zważywszy na to, ze w kazdej chwili może się nam przytrafić "obszar serwera uszkodzony" i przepadek gromadzonych surowcow, to nie ma co ich gromadzić, tylko lepiej wspólnie sie bawić .

Strider81
21.07.2013, 13:32
a nazywaj sobie jak chcesz:)
dla mnie to syzyfowa praca,
a moze ktoś doda otuchy reszcie i napisze jaki jest Cel dalszej walki /dmuchania pzd:)

Taką oto postawą przejawia się brak umiejętności działania w grupie...
Dalszy cel to zabawa i "może" jakaś szansa na większy procent. Ale ponieważ takich jak ty na g3 jest pewnie więcej, to przynajmniej podmucham dla zabawy...bo surka to nie ogórki kiszone by wiecznie leżała na półkach.

Warszawa2012
21.07.2013, 13:45
bo surka to nie ogórki kiszone by wiecznie leżała na półkach.
Popieram w całej rozciąglości. :) Dla nas nagrodą jest także satysfakcja, że potrafimy w gildii wspólpracować, pomagać sobie i wspólnie się bawić.:) A po evencie i tak surka wpadnie.

sivy-devil
22.07.2013, 00:56
gratki dla tych co się starają bawić nadal:) ja wysyłam baloniki do samiuśkiego końca.A co do Awa111-nie jesteśmy razem w Gildii ani nawet nie byliśmy znajomymi a mimo to podsyłała i podsyła surki na baloniki:) także szacun! jedziemy,jedziemy:)

igel_5
22.07.2013, 07:56
Spokojnie, jeszcze ludzie robią balony. Ja sobie wrzucam w takim tempie jak przez cały event - tzn codziennie 30k +rozdawanie wody, cała wyspa w studniach :) Tylko 30k, bo mam... mało rozwinięty magazyn prowiantu ^^

Hajduk
22.07.2013, 14:10
Jak wiecie Madziejka już za te odpuszczenie zapracowała sobie solidnego kopa na PvP i tak będzie, nie odpuszcze jej.

Madziejka
22.07.2013, 18:11
teraz choc macie na kogo zwalic przegraną w evencie:))
a ja zyskałam Wroga dodatkowo :* bedzie z kim sie bawić dalej .
pozdrawiam Hajduka i reszte zawziętej ekipy

Przytulanek
23.07.2013, 00:23
jedziemy nie śpimy :P

[img=http://s24.postimg.org/c31gwtzy9/balony20.jpg] (http://postimg.org/image/c31gwtzy9/)

cosik czas na forum nie nadąża za czasem z gry

Pozdrawiam dmuchających ^^

Hajduk
23.07.2013, 14:53

Myślałaś, że Ci to ujdzie płazem, że odpuściłaś? Niestety nie... wejdzie PvP to pogadamy.

zwolk
23.07.2013, 15:54
Uważasz to co osiągnęły wspólnie serwery PL03 i PL06 za przegraną? Ja uważam, że wygraliśmy 100%, a nie wygraliśmy 150% ani 200%. Żeby była jasność - nie wygranie 150% nie oznacza przegranie 150%. W takich eventach można przegrać wyłącznie z samym sobą. Ewidentnie po wbiciu 100% ludzie odpuścili i to co przyrastało to już nie były balony hurtowo robione w magazynie prowiantu tylko głównie jakieś odpadki z zadań i przygód. A Hajduk to nie wróg. To element serwerowego folkloru :)

krawiec2111
24.07.2013, 01:38
Serwer 6 dziękuje serwerowi 3 za wspólny event :) Pozdrawiam

Minael
24.07.2013, 18:41
Darujcie sobie 0:)
1. 100% było celem, osiągnęliśmy go i jest ok, to tak jak wygrana.
2. Przy kolejnych % walka nie miała sensu, bo widac było jak wolno idą procenty - albo ludzie zrezygnowali (ze względu na nagrody - ich różnicę), albo zwiększył się próg procentowy wysłanych balonów.
3. Niektórzy przestali dmuchać, bo np. są na wyjeździe. podczas eventu, waliłem po ponad 200k balonów dziennie, ale po wyjezdzie na urlop spadło do ok 100k, a mogło w ogóle do zera. Myślę, że takich osob było dużo - mamy w końcu wakacje i dla niech wypoczynek jest wazniejszy niż dmuchanie balonów do 150% za marne pare klejnotów więcej. Skoro 100% padło, kończyli.
4. Wystarczyło przeliczyć przyrost % dzienny po 100% - nawet gdyby wszyscy nadal dmuchali, 150% by nie bylo. Prosta matematyka.
5. Nie straszcie sie PVP, bo jesli w ogóle wejdzie, będzie na zewnętrznych wyspach oraz tylko tych co będą chcieli w tym uczestniczyć. Tak wiec straszenei typu "poczekaj na PVP, to Ci włoję" przypomina straszenie kosmitów na Marsie, że im się wtrybi 0:)

To tyle. Uważam, że zrobiliśmy dużo, jako oba serwery osiągnęliśmy cel, więc SUKCES JEST. Nawet akcja z przetrzymaniem balonów się udała, mimo oporów pewnych osób. Potem widać było większa mobilizację. Chciałem przez to osiągnąć kilka rzeczy, ale najważniejsze,
aby zmotywować,
zgrać serwer i ludzi w czasie,
zachęcić do dmuchania balonów tych co nie dmuchali, tylko korzystali na innych (przełożenie balonów na monety - 25=1), w koncu i tak wszedł inny przelicznik i trzymanie ich nie miałoby sensu - stąd zwiększone wysyłka aby się tego pozbyć - tak zrobiły serwery greckie, brazylijskie itp. po wejściu na testowy 500 balonów za 1 monetę - co widać na wykresie.

Potem widać było dalsze zgranie po 20:00 i to było naprawdę fajne! A BB nawet nie podsuomowalo wyników 0:) Event się skończył i po nim nic nie słychać jak po wczorajszym obiedzie 0:)))

igel_5
24.07.2013, 20:10
Minael, i to jest chyba najlepsze podsumowanie naszej współpracy :)
Co prawda, miałam nadzieję na 150%, ale z setki też sie cieszę. I bardzo dziekuję wszystkim zaangażowanym.

Mr_SOLAR
04.08.2013, 12:33
Witam serdecznie widzę że tylko jedna osoba bope_pl potraktowała konkurs poważnie i wkleiła scrina, do końca tygodnia roześle nagrody
bope_pl otrzyma za 1 miejsce 15k monet wieża wiedźmy
pozdrawiam
Mr_SOLAR

krajan88
04.08.2013, 12:49
Jestem lekko rozczarowany, mam screeny potwierdzające wysłanie 800k balonów, ale z uwagi na to że nie wkleiłem ich na forum nie liczą się :)

Pamiętajcie, że to co ktoś pisze to nie wszystko. Czasami trzeba wywróżyć z fusów i dowiedzieć się, że screeny muszą być wklejane na forum.

pozdro.

bope_pl
05.08.2013, 11:58
Dziękuję za nagrodę! :D

http://oi44.tinypic.com/156z9ef.jpg

krajan88
05.08.2013, 21:50
Gratulacje, mi niestety żyła i dziad solar nic nie dał :)

Idho
05.08.2013, 22:14
Gratulacje, mi niestety żyła i dziad solar nic nie dał :)

ty się spodziewałeś czegoś po solarze?? To jest osoba pokroju Hajduk, wiec jego słowo nie ma wartości ;)