PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Kantor gildii

Larxand
02.07.2013, 09:00
Wiadomo, że w ramach gildii handluje się zupełnie inaczej niż "na mieście", sprzedaje się dużo taniej lub oddaje się za rybę. Myślę, że w kantorze handlowym przydałaby się opcja wystawiania ofert handlowych tylko dla członków własnej gildii. Dzięki temu, jeśli miałbym nadmiar czegoś, czym chciałbym wspomóc członków gildii, mógłbym to wystawić używając powyższej opcji i bez obawy, że sprzątnie to z kantoru ktoś spoza gildii. Oferty "wewnątrzgildiowe" byłyby oczywiście niewidoczne dla szerszej publiczności.

Fredek_z_F-K
02.07.2013, 10:25
Jak najbardziej 'za'. Dałem 'przydatne' a nie 'potrzebne' bo żyliśmy i żyjemy bez tej opcji, ale podoba mi się.

Tornados
02.07.2013, 10:46
Jakby nie patrzec od tego jest czat gildii i handel bezposredni

zwolk
02.07.2013, 10:50
Pomysł dobry, z tym że takie wystawianie co chwilę nowych ofek bo np. nikt nie będzie potrzebował mojego nadmiaru bali...ciut męczące. Lepsze byłoby rozwiązanie z magazynem gildii, gdzie wrzucalibyśmy swoje nadmiary i wyciągali w miarę potrzeb. Wspominali coś o tym w którymś backstage'u, ciekawe jak planują to rozwiązać.

Larxand
02.07.2013, 13:26
@Tornados: To nie jest to samo i jedno nie wyklucza drugiego. Czasem ktoś chce oddać w gildii parę sporo zasobów a akurat w tym czasie nie ma ludzi, którzy potencjalnie mogliby być tymi zasobami najbardziej zainteresowani. Zamiast wchodzenia co chwilę na czat gildii i pytania "czy komuś potrzeba bali liściastych", albo "kto mnie poratuje rybami", ludzie mogliby wrzucać oferty takie oferty do kantoru.

@Zwolk: To też jest jakiś sposób, mam nadzieję że przekonamy się niebawem. A do tego czasu można BB podsuwać pomysły.

zwolk
02.07.2013, 13:44
Widzę tu też znaczne ułatwienie zrzucania własnych towarów do gwiazdy. "Pożyczasz" ile tam ci potrzeba, po czym oddajesz ze swojego składu.

Larxand
02.07.2013, 13:50
Widzę tu też znaczne ułatwienie zrzucania własnych towarów do gwiazdy. "Pożyczasz" ile tam ci potrzeba, po czym oddajesz ze swojego składu.

Pewnie tak, ale i tak każdy to robi i nie ma w tym nic bulwersującego (z mojego punktu widzenia). Równie dobrze mógłbym się czepnąć, że ktoś gromadzi sobie w gwieździe skarby przytaszczone przez grubasów, to podobny mechanizm.

zwolk
02.07.2013, 13:57
Ale ja przecież nie w kwestii "czepiania się" :) Dla mnie to właśnie "in plus" bo nie zawracasz nikomu głowy ofertami, zwłaszcza że nieraz kilka osób musi się składać na jeden "zrzut" :)

Larxand
02.07.2013, 15:22
Źle odczytałem intencje tego zrzucania, bywa. Sorki :)