Zobacz pełną wersję : Wcięło kosze, żle zlicza kanapki w zadaniu
dionizos12
01.07.2013, 18:00
Znajomy rzucił mi 3 kosze, u mnie premii nie ma, u niego koszy też :)..Szkoda słów, jak tak dalej mam być, mozna sobie darować Setlersów...
Dziś w zadaniu gildiowym maiłem dac premię znajomym 10 kanapek, jednemu dałem 10 kanapek (zdanie zaliczyło tylko 5), musiałem dac jescze 5 kanapek, tym razem innemu...Tak sie nie da grać...
Hakardrag
01.07.2013, 18:11
Cały problem polega na opóźnieniu w komunikacji wewnętrznej serwera. Znajomy rzucił Ci kosze które już wcześniej wykorzystał np. u siebie. Stale mam ten problem, więc jak zapomne na chwile, że z tej grupy już kosze rzucone, to wychodzi mi tak jak Tobie: klikam i lipaaaaaa ;)
dionizos12
01.07.2013, 19:22
Cały problem polega na opóźnieniu w komunikacji wewnętrznej serwera. Znajomy rzucił Ci kosze które już wcześniej wykorzystał np. u siebie. Stale mam ten problem, więc jak zapomne na chwile, że z tej grupy już kosze rzucone, to wychodzi mi tak jak Tobie: klikam i lipaaaaaa ;)
To nie było to, kosze wróciły (pojiawiły sie w menu gwiazdy) do niego po ok. 10 minutach..Premie nie zostały przydzielone...
Hakardrag
02.07.2013, 11:13
To ten sam problem z opóźnieniem komunikacji w serwerze - czasem zbyt dużo komend w tym samym czasie (wielu zalogowanych) - i niektóre komendy się resetują. Tyż to mam, ale rzadziej.
Lwiątko88
03.07.2013, 02:39
Mi na szczęście "wcięło" tylko dorzucanie rybek do wody, parę dni temu ;) Nie powiem, wkurzyłam się, ale z drugiej strony widziałam, że gra mi zamuliła i "na siłę" klikałam... Lepiej poczekać:) nauczka na drugi raz.
[Ani rybków nie doszło, ani przerobiony chlebuś do gwiazdki nie wrócił:)]
dionizos12
03.07.2013, 10:47
Problemy były wcześniej, a pogłębiły się wraz z eventem (zawody balonowe). Najwyraźniej BB nie ma infrastruktury technicznej do obsługi tak wielkiej liczby graczy (i zwiekszonej liczby transakcji), wszystko kuleje (czasy transakcji bazodanowych koszmarnie długie, nie wszystkie transakcje realizowane), ale najważniejsze by było dużo graczy, bo w sklepie będzie obrót, do czasu...
Zaczynając Settlersów liczyłem na kompetencję i rzetelną strukturę techniczną - totalne rozczarowanie...
Podbijam.
To jest irytujące już. Znajoma rozdawała mi premie. Trzem budynkom nie przyznało, żadnych efektów nie widać. Aby było dziwniej to w skrzynce mam 3 wiadomości zaświadczające o przyznaniu premii tym trzem felernym budynkom. Przelogowałem się 2 razy ale to nic nie pomogło