Zobacz pełną wersję : Problem z zadaniem "Użyj przynajmniej 5 Rodzin podróżnika na Domu władyki"
mario74PL
27.06.2013, 22:22
Zrobiłem 1 rodzinę podróżnika, dodałem do domu władyka i nic. Zrobiłem potem 5 rodzin, zrobiło się 25 osadników w gwieździe, dodałem do domu władyka i nic. Miejsc na osadników było bo specjalnie zrobiłem domy. Wylogowałem się, odczekałem 10 min, zalogowałem i nic. To było kilka godzin temu. W dziale pomoc pytali tylko czy na pewno miałem miejsce na nowych osadników. Pytałem się jeszcze 2 innych osób którzy mają zbliżony lvl i piszą że też im tego zadania nie potrafi zaliczyć. Czy to jakiś bug czy może ja taki tępy?
Kitikejt
27.06.2013, 23:01
Coś jest chyba nie tak z tym zadaniem, u nas na pomocy też sporo osób zgłaszało z nim problem.
RudaJolanta
28.06.2013, 00:51
Dokładnie, to zadanie jest nie do rozwiązania. I wiele osób z czatu to potwierdza.
MagdaS81
30.06.2013, 12:08
Nie chce mi zaliczyć zadania: Użyj przynajmniej 5 rodzin podróżnika na domu władyki już od kilku dni, a ciągle sprowadzam nowych osadników i wrzucam ich do domu władyki. Co mam zrobić? Czy to jakiś błąd? Pomóżcie! Magda
Kranderga
30.06.2013, 12:25
ponieważ nie masz miejsc noclegowych, twoi osadnicy wracają do gwiazdy.
Postaw domy lub rezydencje lub strać kilku w walce.
Mam ten sam problem. I na pewno nie jest to wina miejsc noclegowych mam populację mam 500 osadników a miejsc 1500. Jakiś faktycznie z tym błąd chyba jest.
Kranderga
30.06.2013, 17:33
bo to nie chodzi o jakiś "osadników" tylko o 5 "rodzin podróżnika" zrobione w magazynie prowiantu.
Z drugiej strony po wyprodukowaniu w magazynie prowiantu trafiają do gwiazdy nie jako "rodziny podróżników" tylko jako "osadnicy" i zadanie nie zostaje zaliczone.
Zmiana została niedawno wprowadzona i zapomniano o zmianie zadania. Taka mała pomyłeczka :)
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/31007-Poprawki-wprowadzone-podczas-konserwacji-20.06.2013?p=102457&viewfull=1#post102457
ZADANIE WEDŁÓG MNIE NIE DO WYKONANIA:mad: nie wiem ile już wysłałem i nic z tego , zaliczało inne zadania natomiast te stoi w miejscu , ADM może jednak coś z tym zadaniem zrobicie:confused: , bo to aż zal patrzeć na to co powinno być już wykonane , może wam jakię aplikacje zdjeciowe wysłać , postarjcie sie coś z tym zrobić
EX_Zakrecony
01.07.2013, 11:09
Jabym zakładał, ze jest to zadanie "oczekujące" czyli trzeba wykonać najpierw to aktywne żeby zadanie oczekujące było możliwe do wykonania.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Nie jest w zadaniach oczekujących, jest na 100% w zadaniach pobocznych.
Mam ten sam problem co osoby wyżej - już od dobrych kilku poziomów zalega mi to zadanie i nie mogę go ukończyć - próbowałem dodawać rodziny podróżników pojedynczo, próbowałem dodawać 5 naraz, myślałem, że może błędna nazwa wpisana i próbowałem też innych osadników wytwarzanych w magazynie prowiantu - nic nie działa.
TAK, na pewno dodając (tworząc zresztą też) miałem miejsce na tylu osadników w populacji.
Żaden relog, nic nie pomaga.
Biorąc dodatkowo pod uwagę ilość osób zgłaszających ten błąd, moglibyście sprawdzić gdzie tkwi problem, a nie z góry traktować użytkowników jak półgłówków, którzy nie wiedzą jak ukończyć zadanie.
Zgadzam sie z przedmowca, ten sam poblem, po dwoch tygodniach bezskutecznych pob rozwiazania tego, wywalilam zadanie z "pobocznych". Miejsce na nowe rodziny bylo etc. Skopane zadanie i tyle :(
Kranderga
01.07.2013, 21:17
Produkujesz rodzinę podróżnika, a do gwiazdy trafiają osadnicy, zadanie obecnie nie jest możliwe do zrobienia.
Big2zani
14.07.2013, 22:30
To jak zdobyć kolejny poziom?
Jerry1981
14.07.2013, 22:35
Napisać do supportu
Kitikejt
14.07.2013, 22:35
To jak zdobyć kolejny poziom?
Wykonuj inne zadania - to zadanie, jest zadaniem pobocznym i nie jest niezbędne do osiągnięcia następnego poziomu.
sniperacs
11.08.2013, 17:53
potwierdzam ze jest to error w skrypcie zadania.
kilka dni temu bylo zadanie klanowe tej samej tresci i tylko zadanie klanowe zostalo zaliczone, zadanie BRAK OSADNIKOW dalej nie jest mozliwe do ukonczenia.
Kranderga
11.08.2013, 18:26
Już zostało to naprawione. Do gwiazdy trafia znowu rodzina podróżników.
Zrób w magazynie prowiantu rodzinę podróżnika a potem poszukaj ich w menu gwiazdy, powinni być na pierwszym miejscu w zakładce zasoby.