PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Przeciągająca się konserwacja

Polkjmn
26.06.2013, 10:02
JA CHCĘ GRAĆ!!!
Wiem, że prace muszą być. Cieszę się, że są w nocy. Ale strasznie mnie wkurza jak piszą, że o 8:45 przerwa się ma skończyć, a o 10:00 chcę wejść i widzę, że prace nadal trwają! Może lepiej po prostu zablokować grę na 1 dzień (zatrzymana produkcja) i zrobić 1 ale dobrą przerwę!!! Co wy na to?

az-01
26.06.2013, 10:34
jestemza!!!

Gothica_Viinikka
26.06.2013, 10:38
no też bym za tym była. Ale czy dostanie się premię codzienną z dzisiaj(gdyby zablokowali gre)?

trombkapompka
26.06.2013, 10:40
z okazji trwającej(nadal)konserwacji mam taką myśl by termin zakończenia prac konserwacyjnych podawać o 2-3 godziny dłuższy od planowanego terminu-graczom zaoszczędzi to zszarpanych nerwów a informatykomBB da tzw.granicę której przekroczenie powodowałoby konsekwencje np.mniejsza premia lub chłosta :) -co tam wolą:D

tojanik
26.06.2013, 10:40
Co by nie pisać, to Uważam, że w czasie konserwacji wszystkie procesy na wyspie powinny być zatrzymane włącznie z bufami.
Może to jest trudne do przebrnięcia, ale nie niemożliwe.

Kompletną bzdurą jest niedotrzymywanie (systematyczne) terminów końca konserw. Czy to wielki problem wziąść poprawkę 30% na ewentualne problemy?

Koleja rzecz, to czas ogłaszania koserwacji. Powinno to nastąpić nie krócej niż czas najdłuższych bufów przed jej rozpoczeciem!.

Tornados
26.06.2013, 11:08
Czyli co 3 dni wczesniej? ;p
Bo tyle trwa krolicza lapka rzucona przez znajomego

tojanik
26.06.2013, 11:44
Oczywiście, że co najmnije 3 dni wcześniej w raz z odpowiednim czasem trwania konserwacji. Szczególnie wówczas, kiedy ma ona być w innym terminie jak normalnie, czyli tak jak teraz w środę, a nie w czwartek. Napiszą o tym parę godzin wcześniej i zadowoleni. Przecież nie każdy siedzi przy kompie 24h/dobę i patrzy, czy nie napiszą o konserwacji. Co więcej, to w takim terminie jak tera naeet egzo można połowę stracić i pozbyć się kopalń złota na piątym levelu. Dwa koszyki, albo latający i zajączek, to zatkanie dupy połkiem, a nie odszkodowanie za własne olewajstwo tych, którzy ich karmią. W żaden sposób nie jest to rekompensatą strat. Dla niektórych uzbierania na wylewelowaną kopalnie to czas kilka tygodni czasem. Dla mnie akurat, to pikuś, ale to jest wkurzające. Zobaczymy, czy po tej konserwie nie pokaże się znów trochę ofek na wadze za 1 rybkę od wysprzedających wzystko i kończących grę. Po poprzedniej było na kolonii kilku takich.

Papciolinski
26.06.2013, 12:01
A co to za d...a ankieta już całkiem powaliło ankieterów z BB , cieszysz się że wsadzają ci w d..e kołek strugany pod włos .Tak , Nie , Nie wiem , jest mi obojętne co mi wsadzają.

zwolk
26.06.2013, 12:54
Jakich "ankieterów z BB"? przecież to zwykli gracze zakładają wątki z ankietami. Błysnąłeś swoim pierwszym postem na forum, nie ma co :)

Mahoo
26.06.2013, 17:55
A co to za d...a ankieta już całkiem powaliło ankieterów z BB , cieszysz się że wsadzają ci w d..e kołek strugany pod włos .Tak , Nie , Nie wiem , jest mi obojętne co mi wsadzają.
Ale wtopa :D Ankieterów z BB, dobre :D

Ani trochę mnie nie denerwuje dłuższa konserwa raz na jakiś czas. Gra nie jest moim życiem więc może nie działać nawet tydzień jeżeli BB będą tyle potrzebować na wprowadzenie zmian czy naprawę.

Shadow_mk
26.06.2013, 18:26
Ale wtopa :D Ankieterów z BB, dobre :D

Ani trochę mnie nie denerwuje dłuższa konserwa raz na jakiś czas. Gra nie jest moim życiem więc może nie działać nawet tydzień jeżeli BB będą tyle potrzebować na wprowadzenie zmian czy naprawę.

taaa dopóki nie zaliczysz konserwy przez ktora nie bedziesz mogl grac z miesiac czasu ;)
ja juz po takim doswiadczeniu a po dzisiejszej po paru h znow bede mial atrakcje ...

Mahoo
26.06.2013, 19:15
taaa dopóki nie zaliczysz konserwy przez ktora nie bedziesz mogl grac z miesiac czasu ;)

Dostałem kiedyś bana za kogoś kto sprzedawał przedmioty na allegro. 2 lata gry przez błąd admina w piach. Po pół roku się okazało kto to był i konto mi odblokowano ale już dawno grałem na innym serwerze. Więc takie rzeczy na mnie nie robią wrażenia, to jest tylko gra i w dodatku za darmo więc nie wiem o co jest takie halo :)

Vahris
27.06.2013, 06:52
BB powinno zwolnic osobę która odpowiada za przepływ informacji w grze. Jest zrozumiałe ze coś sie może przedłużyć.
Popełniają podstawowe błedy jesli chodzi o zarządzanie informacją, nigdzie nie widziałem także oficjalnych przeprosin. (jeśli są to sory ale za bardzo zbunkrowane).
Jakim trzeba być prostym w swoim umyśle żeby nie przewidzieć od kiedy do kiedy trwają prace i dodać do tego trochę zapasu czsasu. To samo zresztą dotyczy szumnych obietnic jeśli chodzi o lvl 50 + i PvP. - nie wiem jaki idiota odpowiada za te zapowiedzi ale w profesjonalnie zarządzanej firmie/korporacji nie powinno być miejsca dla takich baranów. To nie jest kwestia nerwów tylko dobrego smaku. Od roku w tej grze nic się nie zmieniło (grałem juz wcześniej) - podejście do gracza, chlebodawcy którego powinniście całować po stopach że w ogóle spojrzał na waszą stronę i łaskawie włączył waszą grę - BB pamiętajcie o tym.

Larxand
27.06.2013, 08:43
@Vahris: o ile zgadzam się z większością tego co piszesz o podejściu do graczy, to jednak przeprosiny są. Być może w formie zawoalowanej i w trzeciej osobie, ale myślę że zestaw prezentów w jakiś sposób rekompensuje czas oczekiwania na koniec konserwy.