Zobacz pełną wersję : Konserwacja 26.06
Ajdaksiu
26.06.2013, 10:23
Jesteście uzależnieni :P Nie macie innych,ciekawszych rzeczy do roboty?
Znacie Administracje oraz grę jak jest konserwacja to nigdy nie dotrzymują się danej godziny .
Hakardrag
26.06.2013, 10:24
No to lece ze Sztaudyngerem:
Nawet mnisi śnią o skromnisi.
Kiedy przechodzi ładna dziewczyna, zaraz mi Amor łuk napina.
Nie taki diabeł ogoniasty,
Jak by tego chciały niewiasty.
Nie ma większej zniewagi niż szacunek dla nagiej.
guSTafik
26.06.2013, 10:24
Może tym razem na przeprosiny to będzie młyn wodny? :D Bo moich osadników strasznie suszi ;)
po zalogowaniu wciskam graj i wyckakuje mi nie udane połączenie
Znacie Administracje oraz grę jak jest konserwacja to nigdy nie dotrzymują się danej godziny .
To ciekawe bo większość konserw kończy się przed planowanym czasem, problem z liczeniem?
ta.. jak kupisz klejnoty młyn wodny gratis
bronzowy_klocek
26.06.2013, 10:25
jest juz godz 10 25, a ja nadal mam problemy techniczne z gra ( licze ze wlacza te serwery do godz 14 :) )
kfiatostan11
miro jak byś poczytął to bys wiedział serwery nie są jeszcze włączone
kasiaadam1
ha ha ha
promocja w sklepie!..ale na sklep tez nie mozna sie wbic...
ja nie rozumiem placzy typu: "padla mi kopalnia złota na 5lvl", przeciez info o konserwie bylo podane, znane sa obsuniecia w wystartowaniu serwera-niczym z tunelem na wislostradzie w w-wie, wiec czemu ludzie nie uzywaja organu, ktory podobno maja??no chyba ze ich dewiza zyciowa jest slogan: "mam dres, po co mi mozg"
nie chodzi o płacz tylko jeżeli wiem ze konserwa kończy się o np 8 to o 8 wyłączę kopalnie tym czasem jest .... to co jest gdzie info? i tak zawsze.
i serwer chyba ma -1h więc dla nich to nie jest mega opóźnienie
może nie umieją liczyć albo coś coś popsują w grze jak to zawsze wychodzi im :>
Fisher18
26.06.2013, 10:26
commodore grałem na pewno na amidze
i niech tak zostanie :)
Tam to się działo ... szedłeś na zakupy, przychodzisz a tu wioska spalona :P
Po takich konserwacjach to wioski od nowa musielibyśmy stawiać.
Mieszacie mi teraz - ja już jestem tak stary ze nie pamiętam wiem że za czasów firmy commodore grałem na pewno na amidze ale mam wątpliwości czy na c64 nie było - na pewno było sim city 1 - super grafa ;p
C64 to właśnie Commodore...i nie wiem dlaczego tak jest mieszane w tej sprawie. I TAK, Settlersy były na C64.
Ajdaksiu
26.06.2013, 10:27
(...) i wie że zaraz po konserwie wchodzi, zatrzymuje i pasuje! To co się dzieje to jest jakaś paranoja! Kiedy ostatnio była konserwa by było ok? Coraz gorzej a ludzie płacą to wymagają jakiegoś ładu i składu! Teraz konserwa minie, w nagrodę prześlą po koszu i każdy ma być zadowolony........ SZANUJMY SIĘ NAWZAJEM
skoro wcześniej były opóźnienia w uruchomieniu gry mogłeś założyć,że teraz nie będzie inaczej...raczej
Marta0605
26.06.2013, 10:27
Na sklep można, ale po co jak na wyspę nie można wejść? to kpiny
toonami2
26.06.2013, 10:28
iwkapl jak nie ja już kupiłem klejnociki:D
kfiatostan11
ojj tam chwila cierpliwoscie do 17 uruchomią :D
nie chodzi o płacz tylko jeżeli wiem ze konserwa kończy się o np 8 to o 8 wyłączę kopalnie tym czasem jest .... to co jest gdzie info? i tak zawsze.
Jest info w regulaminie że takie sytuacje mogą mieć miejsce więc powinieneś brać na to poprawkę. Poza tym zdarzało się że konserwa się przedłużyła więc średnio inteligentny osobnik przed konserwą się zabezpiecza i nie włącza np. złota które się kończy rano.
Dragonsmile
Mamy, ale marudzenie fajniejsze, hihihihi :)))
pisarek1910
dziala wam gra bo mi nie a juz po konserwie
iwkapl jak nie ja już kupiłem klejnociki:D
a u mnie tylko ciemnosc :)
Jest info w regulaminie że takie sytuacje mogą mieć miejsce więc powinieneś brać na to poprawkę.
Patrze na Twoje posty i się zastanawiam, czy jesteś mocno upośledzony, czy tylko takiego udajesz?
ITACHI_U
26.06.2013, 10:29
Jeśli ktoś kiedyś coś programował powinien sam wiedzieć ze nigdy nie wychodzi tak jak by sie chciało a wypuszczać gre z błędami czekać tydzień na kolejna naprawę to nie raz lepiej naprawić te błędy od reki nawet kosztem 2-3 h dłuższej konserwy . poza tym znając życie dostaniemy prezenty wiec nie raz warto poczekać niż męczyć sie z jakimiś błędami kolejny tydzień . pozdrawiam wszystkich graczy :)
violkademolka
No jak przewidzialam przed 11 nie ruszy,wiem ze to nie ich wina ale nasza tez nie ,wiec mam prawo sie wkurzac...:((Pare pd. mam do 50 i nie moge wystukac tych paru punkcikow i 2500 diamow za free(przypuscmy)zgarnac.Oj na srode zaplanowalam przed konserwa a tu taki zong.....
MaximusPyrka
Widocznie szykuja jakiś event. Nigdy w środy nie było konserwacji. I ta przerwa sie przeciąga wiec to nie tylko konserwacja ...
Lord_kredek
26.06.2013, 10:30
oni sobie jaja robią z graczy i tyle
Ze mnie sobie nie robią ;) Ja nie zapłaciłem za tę grę złamanego grosza ;) A jak ktoś kupuje dopałki do kopalni złota, które właśnie padły albo padną wkrótce to niech teraz błaga szanownych państwa modów o odszkodowania - najlepiej na kolanach. To idealna pozycja żeby całować kogoś w pupę - nie trzeba się specjalnie schylać :) Jak dobrze wycałuje to może dostanie 6000 kamienia i 1000 desek drewna iglastego. :)
lolo1711
26.06.2013, 10:30
10.30 i ja już mam dosyć :( ciekawe jak kopalnie złota pewnie padły :(
Pampers123
26.06.2013, 10:31
pompuja baloniki dla wszystkich z okazji 20lecia wiec cierpliwosci
pewnie urodziny settlersów organizują jutro
dionizos12
To jest tylko gra, zbudowana na podstawie oprogramowania, które - jeśli wkradnie się mały błąd, choćby literówka - może się wysypać. Naprawa błędu trwa kilka sekund, ale trzeba to raz - potem przetestować chwilę, czy to bangla jak powinno, a dwa - najpierw go znaleźć.. To jest najżmudniejsza część.
M.
Nie wiem czy prowadziłeś kiedyś tego typu konserwację? W czasie takiej konserwacji nie wyszukuje się błędów w oprogramowaniu (tutaj gry), i nie testuje jego poprawności, co najwyżej wgrywa się "gotowce" uprzednio przygotowane, sprawdzone i przetestowane (po to m.in. BB ma specjalne serwery testowe, do korzystania z których zachęca). Konserwacja służy utrzymaniu sprawności (hard i soft) technicznej serwerów i jest zbiorem procedur, których czas wykonania z duża precyzją można przewidzieć, zwłaszcza gdy jest robiona już n-ty raz z rzędu...
Zygmunt_Krasiak
Ja miałem C64 ale settlersy zacząlem grać później. Pamiętam jak tam kiedyś ktoś mi dał pirata The Settlers III i był bug, ze jak gostek odlewał sztabkę żelaza, to wyciągał z formy świnie... Przeszedłem wtedy wszystkie kampanie bez możliwości odlewania żelaza :p
u MNIE TĘŻ LIPA.GODZ 10:30 A TU DALEJ NIC!!!
violkademolka
26.06.2013, 10:32
Jest info w regulaminie że takie sytuacje mogą mieć miejsce więc powinieneś brać na to poprawkę. Poza tym zdarzało się że konserwa się przedłużyła więc średnio inteligentny osobnik przed konserwą się zabezpiecza i nie włącza np. złota które się kończy rano.
No masz racje tylko dzis jest sroda nie czwartek jesli nie wiesz:)))
Ajdaksiu
mamy, ale marudzenie fajniejsze, hihihihi :)))
:d :d :d
mlatos2012
10.32 i dalej nie mozna i co??????????
Ma ktoś pojęcie o której będzie można zagrać??
matkapolka1974
jest 10.32 i nic:rolleyes:
kfiatostan11
hmmm lordzie to nie ma nic do rzeczy mody działają na zasadzie wolontariatu i nie maja żadnego prawa głosu są zwykłymi graczami jak my
Nawet w grywaniu może błąd jakiś wpaść
No mam nadzieję, że się jakoś zrewanżują, bo wszystkie studnie już pewnie wyschły a pola się wyczerpały, nie mówiąc o kopalniach, dobrze, że kopalnie złota zastopowałem :)
oskarmat
26.06.2013, 10:33
Jak już wcześniej pisałem są 2 konserwy... Dziś i jutro :]
Info:
http://www.thesettlersonline.com/en/homepage
Patrze na Twoje posty i się zastanawiam, czy jesteś mocno upośledzony, czy tylko takiego udajesz?
To idź płakać nad nie działającym TSO jak masz się tak zastanawiać.
No masz racje tylko dzis jest sroda nie czwartek jesli nie wiesz:)))
A co co tu ma do rzeczy dzień tygodnia? Środa jest jakaś szczególna w której prace informatyczne się nie przedłużają czy jak to mam rozumieć?
majsterpaulek60
to tylko kopalnia złota i 2-3h jak mennica i piece popracuje bez bufa nic sie nie stanie :p hehehhe
nie przejmuj się dostaniesz 100 kartek zwykłego papieru w zamian za straty i będziesz mógł pisać petycje
Nawet w grywaniu może błąd jakiś wpaść
Do Twojej wiadomości - w innych flashówkach konserwy trwają 15 minut a nie 10 godzin.
Jednak nie udajesz, faktycznie jesteś półgłówkiem.
gabisiaczek
I kto to mówi :))
kfiatostan11
26.06.2013, 10:34
hahah i 50 stalówek
MARIUSZ9920
26.06.2013, 10:35
Ciekawe ile bedzie postow do czasu wlaczenia gry na wszystkich serwerach?:)
Dragonsmile
A ja sobie własnie wyobraziłam support zawalony formularzami na temat przedłużonej konserwy. A potem narzekania na opóźnienia w odpowiadaniu :).
wychodzi na to że kleiki można kupić ale grac już nie za bardzo :)
Ajdaksiu
I kto to mówi :))
no co :P no dobra,też czekam hihi ale nie psioczę ;)
hmmm lordzie to nie ma nic do rzeczy mody działają na zasadzie wolontariatu i nie maja żadnego prawa głosu są zwykłymi graczami jak my
i to mnie wlasnie dziwi...pracujac za free,sobie du..pe zawracac:D
Bo ludzie nie mają co robić tylko pisać do supportu. :>
violkademolka
26.06.2013, 10:36
Ach na amidze to byly czasu .Malutkie ludziki biegaly i nikt ich nie zatrzymywal.....mozna bylo przyspieszyc czas chyba f10 i bylo banalnie zajefajnie:))))ale sie rozmazylam:)))
Mario467_PL
26.06.2013, 10:36
Akcja - Konserwa
Reakcja - zatrzymać kopalnie złota.
Proste.
kfiatostan11
26.06.2013, 10:37
wiesz niektórzy dla samej przyjemnosci posiadania władzy i leczenia swoich malutkich kompleksików :D
dantalion007
26.06.2013, 10:37
przeciez tutaj jest lepsza zabawa jak w samej grze, co wy narzekacie?
Jednak nie udajesz, faktycznie jesteś półgłówkiem.
Powiedział ktoś kto w 2 postach tylko mnie obraził. Wybacz nie będę się zniżał do Twojego poziomu i nie podejmę dyskusji na to kto jest głupszy bo zapewne mnie na tym poziomie pokonasz doświadczeniem.
violkademolka:
http://www.puremachinecode.co.uk/gallery/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=97633&g2_serialNumber=3
:D :D
wiesz niektórzy dla samej przyjemnosci posiadania władzy i leczenia swoich malutkich kompleksików :D
wladzy/..jakiej wladzy..?:D
wladza jest jak sie na sklep wchodzi ...:D..i placi:D
kfiatostan11
26.06.2013, 10:38
ale mogło by się samo :D:d jeszcze odświeżać :D
gabisiaczek
26.06.2013, 10:39
Dlaczego nikt już nic nie pisze ? Grę oddali ?? :)
Lord_kredek
Akcja - Konserwa
Reakcja - zatrzymać kopalnie złota.
Proste.
A po co mają tracić klienta ? ;) Jak mu padną kopalnie to kupi więcej kamyczków żeby szybko je odbudować. A jak już odbuduje to kolejna konserwa. W końcu owce trzeba strzyc jak tylko wełna odrośnie ;)
Hakardrag
Ach na amidze to byly czasu .Malutkie ludziki biegaly i nikt ich nie zatrzymywal.....mozna bylo przyspieszyc czas chyba f10 i bylo banalnie zajefajnie:))))ale sie rozmazylam:)))
W "jedynke" można zagrać nawet i dzisiaj na PC... trzeba tylko zainstalować DOSbox'a
faciulek
też mi się wydaje że na C64 ni było... Ja w pierwszą część grałem na Amiga 1200
Kamilsit
26.06.2013, 10:40
działa już
nie przejmuj się dostaniesz 100 kartek zwykłego papieru w zamian za straty i będziesz mógł pisać petycje
i to koniecznie do supportu :D
didibielsko
26.06.2013, 10:40
ale juz minela 8:45 i co dalej nic
dantalion007
26.06.2013, 10:41
jest, jest..................... dolina odkrywców działa :D
na Słonecznym nie działa :(
oskarmat
Złota góra - OFF
kfiatostan11
a kolonia dalej :D:D nie ;D
Działa z Navarony ktoś oglądał ? :P
Hakardrag
26.06.2013, 10:42
też mi się wydaje że na C64 ni było... Ja w pierwszą część grałem na Amiga 1200
Ja grałem w S1 już na A500 - a Mahoo ma racje ;)
TedMruczek
No to lece ze Sztaudyngerem:
Upadla, jeszcze chciała - dlatego nie powstała.
Widząc Cie Pani jedna mam ochotę, jedna jedyną - uszanować Twą cnotę.
SZOGUN77
na koloni nie działa
jak zawsze my na ostatnim miejscu jesteśmy
Coolasek
Kłucicie sie, wyzywacie, obrażacie...po co to wsyzstko?
Gra powroci teraz czy za 1h... trudno
jest, jest..................... dolina odkrywców działa :D
nie siej paniki...bo sie wszyscy rzuca ..i poblokuja serwery:D
Dragonsmile
kolonia nadal ON
violkademolka
A co co tu ma do rzeczy dzień tygodnia? Środa jest jakaś szczególna w której prace informatyczne się nie przedłużają czy jak to mam rozumieć?
Oj cos nie kumasz kolego....mozna sie przygotowac do czegos zaplanowanego a nie wyskakujacego z nienacka,prawda???Konserwy sa w czwartki ,a czwartek dla pozadku jest po srodzie czyli jutro.....:)))
kfiatostan11
hahah :D:D
słoneczny też nie działa..
konserwacja konserwacją ale bez przesady!!!
jest godzina 10.42 i nadal nie można zalogować się do gry. Serwer Dolina Odkrywców.
Dragonsmile
26.06.2013, 10:43
z Navarony ktoś oglądał ? :P
Nawet czytałam
niestety Nowy Świat tez nei dziala jeszcze ...
kfiatostan11
a miały tylko 2 nie dzialać wiec kto tu liczyć nie umie :D:D
dantalion007
to był tylko taki spóźniony żarcik aprilisowy :D
Oj cos nie kumasz kolego....mozna sie przygotowac do czegos zaplanowanego a nie wyskakujacego z nienacka,prawda???Konserwy sa w czwartki ,a czwartek dla pozadku jest po srodzie czyli jutro.....:)))
Była zapowiedziana konserwa, a konserwa jak to konserwa może się przedłużyć jak każda. Widocznie muszą zrobić dwie bo jakby miała być jedna i trwać cały dzień to by się dzieciaki pocięły z rozpaczy :D
sklep tez nie dziala,a mialam sobie sprawic prezent urodzinowy..i znow nie zarobia:d
Lord_kredek
26.06.2013, 10:44
jest godzina 10.42 i nadal nie można zalogować się do gry
A Jezus nie może się zalogować do twojego serca. Teraz sam znasz ten ból - BB lepsze od Rydzyka ;)
Paweł1965
26.06.2013, 10:45
Kto powiedział że czarci działa????!!! Nie działa!!!
xSZERYFx
26.06.2013, 10:45
Kopalnie zlota doladowalem na 7,5k kazda i nie ma strachu ze padnie a jak ktoś na styk jedzie to rozsądniej by było zatrzymać przed konserwa i po sprawie ...
tylko ze to im sie zdaza tydzien w tydzien..
ktoś w błąd wprowadza wszystkich ^^
violkademolka
26.06.2013, 10:46
Złota Góra na końcu będzie dostępna...wróżki pytałam :))
criticalerror
Aktualizacja #3 (10:45):
Dokładny czas zakończenia prac konserwacyjnych na serwerach 2-7
nie jest jeszcze znany. Przerwa techniczna nadal trwa. Gdy pojawią
się nowe informacje, dam znać.
BB_xaar
LOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL
Pampers123
czarci gaj nie diała:/
oskarmat
Była zapowiedziana konserwa, a konserwa jak to konserwa może się przedłużyć jak każda. Widocznie muszą zrobić dwie bo jakby miała być jedna i trwać cały dzień to by się dzieciaki pocięły z rozpaczy :D
A jutro kolejna :D zapowiadana jest na innych wersjach językowych :]
Skorpion1990
26.06.2013, 10:47
Była zapowiedziana konserwa, a konserwa jak to konserwa może się przedłużyć jak każda.
tylko ze konserwe zapowiedzieli wczoraj wieczorem, a nie kazdy w tym czasie "gral".
Ponadto nowi gracze nie znaja zwyczajow przedluzania sie "konserw".
Dziekuje dobranoc. Pozdrawiam zirytowanych graczy ktorzy zaraz ida do pracy - takich jak ja :|
faciulek
LIST MAMY BLONDYNKI DO SYNA
Piszę do Ciebie tych parę linijek, żebyś wiedział, że do Ciebie piszę. Jak ten list dostaniesz, to znaczy, że do Ciebie doszedł. Jak go nie dostaniesz, to mi daj znać, to go wyślę jeszcze raz. Piszę do Ciebie wolno, bo wiem, ze nie potrafisz szybko czytać. Niedawno tata przeczytał w jakiejś gazecie, że najwięcej wypadków się zdarza kilometr od domu, wiec przeprowadziliśmy się trochę dalej. Mieszkamy teraz w fajnej chałupce. Jest tu pralka, choć nie jestem pewna, czy się nie zepsuła. Wczoraj wrzuciłam do niej pranie, pociągnęłam za sznurek i pranie gdzieś wsiąkło. Ale przecież się z powodu tego nie powieszę... Pogoda nie jest najgorsza. W zeszłym tygodniu padało tylko dwa razy. Za pierwszym razem trzy dni, a za drugim cztery. Co do kurtki, którą chciałeś. Wujek Piotr powiedział, że jak Ci ją poślę z guzikami, to będzie dużo kosztować, bo guziki są ciężkie. Dlatego oderwałam guziki i włożyłam do kieszeni. Tata dostał pracę. Jest dumny jak paw, bo ma pod sobą jakieś pięćset osób. Kosi trawę na cmentarzu. Twoja siostra Julka, która wyszła za mąż, w końcu urodziła. Nie znamy jeszcze płci, więc Ci nie powiem, czy jesteś wujkiem, czy ciotką. Jak to będzie dziewczynka, Twoja siostra chce ją nazwać po mnie. Ale to będzie dziwne-mówić na swoją córkę "mama". Gorzej jest z Twoim bratem Jankiem. Zamknął samochód i zostawił w środku kluczyki. Musiał iść do domu po drugi komplet, żeby nas wyciągnąć ze środka. Jak się będziesz widział z Gosią, pozdrów ją ode mnie, a jeśli nie, to jej nic nie mów.
Twoja mamusia Danusia.
PS.Chciałam Ci włożyć do listu parę złotych, ale już zakleiłam kopertę
RobertBrave
na szczescie na testowym, mozna sie pobawic chwile ;)
TomaszMa
Słusznie,rozsądniej nie wierzyć ...
violkademolka
Na english serwer ale nie u nas,ja nie mialam zadnej wzmianki na stronce logowania,a nie bede latac po calym necie za info o grze...chyba nie jestem inna ze tak pisze ?
mlody1109
10:47 nadal problem z logowaniem :-)
już widzę jutrzejszą konserwę.
to już niech lepiej dziś wprowadzą ten update co ma być jutro
faciulek
26.06.2013, 10:48
Amerykanski statek kosmiczny dolecial na Marsa ... wyladowali ... juz
zbieraja sie do wyjscia az tu nagle podlecialo 2 Marsjan, takich
smiesznych zielonych i bzzzzz zaspawali im drzwi wyjsciowe.
Amerykanie probuja wyjsc ... 10 minut, 30 minut ... po godzinie sie
udalo.
Wyszli a tam juz zebrala sie wieksza grupka Marsjan.
No wiec witaja sie i pytaja :
- Czemu zaspawaliscie nam drzwi wyjsciowe ?
Na co Marsjanie :
- Zawsze tak robimy nowym, ale to chyba nie problem. Niedawno tu
Polacy
byli ... koledzy zaspawali im drzwi a oni po 5 minutach juz byli na
zewnatrz
... i jeszcze prezenty przywiezli ...
Amerykanie :
- Prezenty ? Polacy ? jakie prezenty ?
Marsjanin :
- W******* to sie nazywalo czy cos, ale wszyscy dostali
adeq1987
26.06.2013, 10:49
jutro pewnie nie będzie choć nigdy nie wiadomo. to tylko wzmianka jest o zagranicznych
dantalion007
Kopalnie zlota doladowalem na 7,5k kazda i nie ma strachu ze padnie a jak ktoś na styk jedzie to rozsądniej by było zatrzymać przed konserwa i po sprawie ...
nie boj, oni czekają aż twoja kopalnia tyz padnie :D
mlatos2012
gdzie ta gra
chyba cala wyspe trzeba bedzie uspic zeby nic nie padlo ..
Nie prawda, konserwacje są na czas, ta jest dłuższa i ostatnio była dłuższa jak wprowadzali system badań.
kazdemu wysla sms-a,czy jak?:D
dantalion007
26.06.2013, 10:50
gdzie ta gra
tutaj :D
Nie prawda, konserwacje są na czas, ta jest dłuższa i ostatnio była dłuższa jak wprowadzali system badań.
co tydzien jest ta sama sytuacja, sprawdz sobie na wpisach graczy na fb ..
gabisiaczek
26.06.2013, 10:51
Po prostu trzeba po konserwacji zrobić sobie dzień pauzy i problem powinien się rozwiązać
może jakieś nowe budynki wprowadzają albo event ;>
oskarmat
26.06.2013, 10:51
jutro pewnie nie będzie choć nigdy nie wiadomo. to tylko wzmianka jest o zagranicznych
Gdyby BB_xaar dał info jak na innych serwerach to by to całą stronę zajmowało wraz z aktualizacjami o tym że prace nadal trwają :d
kapitanek23
26.06.2013, 10:52
wrocilem z porterka a tu dalej guzik z gry
"Aktualizacja #3 (10:45):
"
Pozwoliłem sobie to zacytować, bo może ktoś nie zauważył, że gra nadal jest aktualizowana.:)
Gothica_Viinikka
Nie działa dolina odkrywców!!!
no niestety zwykle mam 2h w plecy bo odbudowuje wyspe ..
mlatos2012
...
R4N_XEROX
26.06.2013, 10:53
kuźwa 8:45 była trochę czasu temu :)
nie chce mu się pisać więcej albo takie mu informacje dają
co tydzien jest ta sama sytuacja, sprawdz sobie na wpisach graczy na fb ..
Nie mam konta u Zuckerberga i nie muszę niczego sprawdzać bo gram aktywnie i rano jak wstaje TSO działa poza tymi dwoma przypadkami które podałem czyli dzisiaj i system badań. Normalna sprawa że czasem się coś przeciągnie szczególnie jak wprowadzane są nowości.
Hakardrag
26.06.2013, 10:54
Przyleciała na Marsa amerykańska wyprawa ...
Wychodzą ze statku i biorą się do roboty. Główny inżynier planuje; Tu postawimy osiedle a tam kosmodrom ...
A tu nagle wychodzi zza kamyka zielony ludzik i mówi:
- Panie szanowny nic z tego nie bedzie. Tu już był taki jeden i powiedział: WSIO KUKURYDZA !
arleta72
kiedy wreście zakończy się dzisiejsza konserwacja ?????????
Agnieszka_73
ale macie ludziska problem...a nie możecie zająć się teraz np. życiem swoim, a nie tylko "gra nie działa i gra nie działa", ja idę robić gołąbki i w nosie mam kiedy zacznie to działać, może nawet jutro :)
adeq1987
patrzac po czestotliwosci informacji, to kolejnej mozemy sie spodziewac za godzine :P
kup klejnoty a wpuszczą cię tylnim wejściem ^^
Pampers123
26.06.2013, 10:55
to tylko konserwacja problem techniczny>>a nie kataklizm swiatowy:) tam tylko ludzie pracują:)
parsifal71
26.06.2013, 10:57
Proponuję żeby BB wprowadziło rzetelną informację że gra jest dostępna od środy od godz.12:00 do wtorku do godziny 00:00 będzie wszystkim łatwiej :-)
A co z ludźmi, którzy pracują i wchodzą na grę rano koło 7-8 by np. zatrzymać kopalnie złota, które to na 5 lvl pracują. Wielu z nas ma skalkulowane kiedy i jaka kopalnię czy inny budynek chce lub musi zatrzymać. Co w takim razie z kopalniami, które zawalą się bo ktos rano nie mógł ich zatrzymać?
RobertBrave
26.06.2013, 10:57
wejdźcie na testowy i testujcie magiczne fasolki ;P
Oj czuje ze bedzie Backup ostatniego snapshota. Zazwyczaj podaje sie godzine na 200% pewna z minutowym poslizgiem. Gdybym w pracy mial taki poslizg to juz szukaliby na moje miejsce kogos pewnie :P Dzialajcie ludzie bo mi z glodu settlersi umieraja juz napewno :P
Probolowice
26.06.2013, 10:58
Może by tak dali po kopalni diamentów za przedłużoną przerwę, albo na 20-lecie Settlers?
kapitanek23
i gdzie ta slynna precyzja
poszla w las
gabisiaczek
kiedy wreście zakończy się dzisiejsza konserwacja ?????????
Dzisiejsza konserwacja zakończy się planowo , czyli jutro
dantalion007
Nie działa dolina odkrywców!!!
kurde, no zobacz :)
mariolacka
26.06.2013, 10:59
to jest kpina godz 11 i dalej nie dziala
pusinek11
26.06.2013, 10:59
jest 11:00 a ja nie mogę wejść do gry...czy Wy też???? czy ja mam znów cos z siecią????
oskarmat
26.06.2013, 11:00
Dzisiejsza konserwacja zakończy się planowo , czyli jutro
Teraz wiem dlaczego tylko na polskim serwerze nie podali informacji o jutrzejszej konserwie :]
dariusz444
26.06.2013, 11:00
coś masz z siecią....
spokojnie spokojnie :) pewnie zaraz wlacza
parsifal71
26.06.2013, 11:01
oooo darooo ;-)
jest 11:00 a ja nie mogę wejść do gry...czy Wy też???? czy ja mam znów cos z siecią????
Sprawdź kabel od neta i zrestratuj przeglądarkę, wszystko działa od rana.
coś masz z siecią....
hahahaha
czesio80
26.06.2013, 11:02
przegieli to jest brak poszanowania dla graczy
niektórzy mają racje pora zlać tą grę i zająć się czymś lepszym:D
kup klejnoty a wpuszczą cię tylnim wejściem ^^
dokładnie, ja ostatnio kupiłem to udało mi się wejść mimo, że niby jeszcze nie można było grać. ale więcej nie wydam ani grosza, to żal że nie potrafią nas uszanować i jeszcze robią z nas wała dając promocję na klejnoty... ale kupujcie ludziska, heh jak ktoś wcześniej pisał "gry nie odpalą puki 20% graczy nie kupi klejnotów"
pozdro dla kumatych
drimka77
26.06.2013, 11:03
a gdzie tam ;) Tylko Ty masz ten problem ;) Wątek powstał sobie a muzom...
SebaD1979
26.06.2013, 11:03
A co z ludźmi, którzy pracują i wchodzą na grę rano koło 7-8 by np. zatrzymać kopalnie złota, które to na 5 lvl pracują. Wielu z nas ma skalkulowane kiedy i jaka kopalnię czy inny budynek chce lub musi zatrzymać. Co w takim razie z kopalniami, które zawalą się bo ktos rano nie mógł ich zatrzymać?
Tacy ludzie mieli informację wczoraj, że będzie konserwacja, więc powinni zaplanować sobie również możliwość jej przedłużenia i wyłączyć kopalnie i inne strategiczne budynki.
spokojnie spokojnie :) pewnie zaraz wlacza
tak..wlacza..chyba swoje kompy by zaczac konserwe robic:D
Nie ma co sie denerwowac... przedluzylo im sie :):)
mam tylko nadzieje,ze warto czekac na te nowosci :):)
Pampers123
26.06.2013, 11:04
działa:).... konserwacja nadal działa
Paweł1965
26.06.2013, 11:04
jasne ............ ta sieć nie działa już od ponad dwóch godzin!!!!!!!!!!!
Dawid_PL
26.06.2013, 11:05
Pozdrawiam ludzi którym właśnie kończą się jakieś niedokończone przygody :), podziękujcie BB, po tej konserwacji (jutro ?) dostaniemy zapewne koszyk egzotyczny i będzie tyle.
Arturiouss
26.06.2013, 11:05
No tak a już myślałem że jestem jedyny co się nie może zalogować....
I po takim przywitaniu o poranku w grze już mi odeszła ochota na kupno niebieskich w 100% promocji...
szkoda kasy :(
nikt mi przecież nie zagwarantuje że jeszcze się tu mi uda zalogować :D
Przecież to ciągle wersja BETA ...
Galmachar
26.06.2013, 11:06
Czas w przygodach jest zatrzymywany.
Dublinczyk
26.06.2013, 11:06
tylko po co podawać koncową godzinę jak nigdy jeszcze się w tym czasie nie wyrobili
idę do pracy na 14tą, wrócę do domu dopiero po północy. ciekawe czy zdążą uruchomić grę do tej pory a jeśli nie to co w tym przypadku z codziennym logowaniem? w pracy nie mam możliwości się zalogować:(
m4tysone
26.06.2013, 11:07
Tacy ludzie mieli informację wczoraj, że będzie konserwacja, więc powinni zaplanować sobie również możliwość jej przedłużenia i wyłączyć kopalnie i inne strategiczne budynki.
Jaka możliwość przedłużenia??? To nie podaje godziny zakończenia konserwacji! Zgadzam się że to przegięcie by mieć tyle czasu spóźnienia. Tym bardziej notorycznie się już to zdarza
drimka77
Słuchajcie, a może by tak w tzw. międzyczasie pograć w kalambury na kurniku? :D
Nie wytłumaczysz raczej. Ludzie mają pracę, własne zajęcia szanują swój czas a tu taki numer, grę wyłączyli i cały plan dnia pierun strzelił :D :D :D
stanl480
bedzie jakasa rekompensata w [pstaci latajacego sadnika czy kosza?
Skorpion1990
Dajcie jakies kawaly...
Kulanaga
26.06.2013, 11:09
jak tu wydawać forse jak co tydzień problemy z grywalnością
bedzie jakasa rekompensata w [pstaci latajacego sadnika czy kosza?
ta, nie przesadzaj, jak dostaniemy " Różana grządka" to będzie sukces....
adriansocho12
Ludzie ogarnijcie się i włączcie wreszcie grę! Nie mogę zacząć dnia w pracy!
a jeszcze jedna rzecz przyszła mi do głowy. przerwy konserwacyjne trwają dłużej bo BB bada jakie nastroje panują wśród graczy, a ten właśnie czas i to miejsce jest tego najlepszym przykładem.
fakt, że można było pozamykać produkcję, ale faktem jest też że gdybyśmy do pracy chodzili np na około 8:45 a docierali do niej na 12:00 to chyba byśmy wszyscy szukali w BB
Dawid_PL
Ale jak robią coś takiego to niech wszystkie serwery włączają w jednym czasie a nie teraz Nowa Ziemia ma jakieś przywileje !!!.
Galmachar
26.06.2013, 11:10
Lekarz otworzył właśnie nowy gabinet i czeka na swojego pierwszego pacjenta. Nagle słychać pukanie do drzwi, po chwili wchodzi jakiś facet. Pielęgniarka długo tłumaczy mu, że trzeba cierpliwie poczekać, bo pan doktor cały czas ma mnóstwo pacjentów. W końcu lekarz każe wprowadzić faceta, ale by zrobić na nim wrażenie podnosi słuchawkę telefoniczną i zaczyna fantazjować:
- Nie, naprawdę nie mogę przyjąć pańskiego pacjenta. Jestem bardzo zapracowany. No, może za miesiąc... Dobrze, proszę jeszcze zadzwonić.
Odkłada słuchawkę i udając że dopiero w tej chwili zauważył faceta, pyta:
- Co pana tu sprowadza?
- Jestem z telekomunikacji, przyszedłem podłączyć telefon.
Młoda zakonnica przyjechała do Nowego Jorku. Przerażona ruchem ulicznym stanęła niepewnie przy przejściu dla pieszych. Nagle podbiega do niej dwóch skinów. Porywają ją na ręce i bezpiecznie przenoszą na drugą stronę ulicy.
- Dziękuje, panowie - wyszeptała zaskoczona zakonnica.
- No problem! - mówi jeden skin. - Przyjaciele Batmana są naszymi przyjaciółmi!
shinjoPL
26.06.2013, 11:10
wprost super, super, super .. i promocja na klejnoty .. chyba przeginają
Jest już po 11 i dalej nic nie wiadomo kiedy będzie można wejść do gry :( na prawdę super !
Ja nadal nie mogę a jest 11:12
miodowiczka
26.06.2013, 11:11
Jak ja uwielbiam te przerwy konserwacyjne... :P
Nic mnie tak nie wyprowadza z równowagi... Zastanawiam się ile w tym prawdy
"Pracujemy nad rozwiązaniem problemu."
:D
Niech z Nowej Ziemi sie wypowiedza co za nowości wprowadzili :).
Dajcie jakies kawaly...
Jeśli miałbyś wybierać pomiędzy miliardem złotych a pokojem na świecie to jakie auto byś sobie pierwsze kupił? :D
Tornados
26.06.2013, 11:12
Akurat daja konserwe jak sie ma chwile i chce odnowic wyspe po nocy ;p
arleta72
26.06.2013, 11:12
no cóż a my jeszcze wymagamy od naszego Wspaniałego Pomysłowego Rządu cudów na odbudowę poległej w zgliszczach Polski ,jak tu nawet nie potrafią podać konkretów (niech biorą przykład z Tuska ) :))))),
szaitis78
26.06.2013, 11:13
Wogole sie nie mozna zalogowac na gre..znowu cos zepsutu!!
Niech z Nowej Ziemi sie wypowiedza co za nowości wprowadzili :).
nic nie wprowadzili.... jutro wprowadzą. Narazie to wprowadzili chaos na forum ;]
oni konserwują a gospodarka się...upada...
dexter11111
26.06.2013, 11:14
BB dziekujemy godz 11:13 a tu dalej nie mozna sie polaczyc!!!!!!!!!!
kfiatostan11
pewnie duzo :D:D ale musieli naprawde :D namieszać w kodzie by miec taki problem :D:D
mlatos2012
...
miodowiczka
I wciąż czekamy :P
mucha691
11.14, gra niedostępna...
gabisiaczek
tylko po co podawać koncową godzinę jak nigdy jeszcze się w tym czasie nie wyrobili
bo to ich taki stały żarcik sytuacyjny
skoczek11
26.06.2013, 11:15
i nadal nic.
kfiatostan11
a moze im ktoś zakare ukradł :D serwery ::D:D to na bank ....
miodowiczka
Jak myślicie co dostaniemy "na przeprosiny" stawiam na Zaciag i kosze egzo, albo lubczyk :P
loginset
26.06.2013, 11:16
Na Nowej Ziemi, uzyskano juz odpowiednią sumę pieniędzy za zakup klejnotow. Kupujcie klejnoty, bo nie macie nic do roboty !!!
wyłączyli nietypowo w środę włączą jak zwykle w czwartek ...ot co
aniela1113
bo to ich taki stały żarcik sytuacyjny
hahahaha!!!! niebywale musi być śmieszny, bo co chwile jest w obiegu hahahaha!!! ;P
marrero2012
Nie denerwujcie się :) Dostaniemy prezenty, mam taką nadzieję, za nie przewidziane przedłużenie czasu konserwy, fajnie gdyby to były klejnoty :)
kapitanek23
chyba z tych nudów sięgnę po ciężkie trunki
kajtusksc
26.06.2013, 11:17
ile to jeszcze bedzie trwac mialo sie zakonczyc o 8-45 a jest 11-16 i dalej nie mam nic szkoda gadac
Kulanaga
mają nasz w duuuu....e
Pampers123
wyobrażacie sobie dzien bez internetu>> :) anarchia na ulicach i masowe samobójstwa:D:D
kamaszini
26.06.2013, 11:18
A może chodziło im o 20.45 :)
kfiatostan11
promocję :D + 100 % na dwa dni :D
11.18 a mnie cholera weźmie
zasanawiam sie czy nie zrezygnowac z tej gry
konserwacja!! kpina!!! - ile moŻna?!
Tornados
Nie denerwujcie się :) Dostaniemy prezenty, mam taką nadzieję, za nie przewidziane przedłużenie czasu konserwy, fajnie gdyby to były klejnoty :)
Dostaniesz pole bujnej pszenicy albo studnie artezyjska
W porywach dobroci koszyk egzotyczny..
markkoWielki
to jest normalnie przeginanie p... ile tak mozna wnerwiac ludzi
dionizos12
Proponuje zmienić nazwę gry na Never Ending Conservatorsonline (NECOL) i wydłużyc promocje w sklepie...a każdy aktywny gracz (tzn. aktywnie próbujący się dostać bezskutecznie do gry) otrzyma na 20-lecie nowy budynek - Czasoumilacz
miodowiczka
Poczekaj do 12stej :P a wtedy zdróweńko
aleksockaa
Ludzie drodzy to tylko GRA. troche cierpliwosci
Mario467_PL
26.06.2013, 11:19
Nie ma co narzekać ;). Trzeba czekać. Postawcie się w sytuacji BB_xaar'a, co godzinę wysyłać info, że nie wiadomo kiedy będzie lepiej ;p
kfiatostan11
26.06.2013, 11:19
po co czekać :D:D i tak nie uruchomią wczesniej :D:D haha przy alkoholu głowa sie kiwa :D
bociek341987
26.06.2013, 11:20
witajcie dzialaja wam serwery??
kfiatostan11
hahah postaw sie w jego sytuacji jak ma wejść na kolonie na czat :D i rozmawiać z graczami ^^
AssasinEzio
Proponuje zmienić nazwę gry na Never Ending Conservatorsonline (NECOL) i wydłużyc promocje w sklepie...a każdy aktywny gracz (tzn. aktywnie próbujący się dostać bezskutecznie do gry) otrzyma na 20-lecie nowy budynek - Czasoumilacz
dobre, dobre :)
miodowiczka
Ciekawe, czy gdyby był zlot fanów settlersów... czy BB_xaar by sie pojawił??
Gothica_Viinikka
zgadzam się z tobą...
oskarmat
to jest normalnie przeginanie p... ile tak mozna wnerwiac ludzi
http://www.youtube.com/watch?v=7RVmnW-paoM
Skorpion1990
criticalerror to juz bylo!
mlatos2012
...
Mario467_PL
Tak. :D
kapitanek23
oki poczekam bo do poludnia podobno nie wypada pic gorzałki
Ja tam stawiam na kanapkę z czerstwej buły i śmierdzącego sera :D
miodowiczka
26.06.2013, 11:22
Kolonia nie działa
Tornados
Ludzie drodzy to tylko GRA. troche cierpliwosci
Ehhh chodzi o to ze nie kazdy ma caly dzien czasu a 100 klejnotow nie smierdzi
Kobra1979
czy ktoś wie kiedy znów połupiemy
kfiatostan11
wpierdziel dla kazdego za free :D:D
kapitanek23
26.06.2013, 11:23
figa dzialaja ale nerwy
jeszcze troche i zrobia konserwacje tygodniowa od czwartku do kolejnego czwartku, a tak w ogóle ciekawe co zepsują
AssasinEzio
no, był czas przywyknąć przecież :P
kfiatostan11
a tam miodoweczka dziala tylko nie mozesz sie zalogowac :D
kadMoholik
dzis
dexter11111
26.06.2013, 11:24
ze tak powiem *******ona konserwacja:(((