PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Wybór świata

Acoma
24.06.2013, 20:37
Czy wzorem ze starszych gier przeglądarkowych, będzie w końcu udostępniona możliwość wyboru świata na którym będzie mogła grać zalogowana osoba, jak i likwidacji konta na danym świecie?

RedJul
24.06.2013, 21:08
1. Jak się rejestrowałeś miałeś możliwość wyboru
2. Piszesz do supportu i konta nie ma

Tornados
25.06.2013, 09:32
Ja sobie nie wyobrazam odnowy pol na 2 swiatach...
To juz bylaby masakra

Acoma
25.06.2013, 11:10
Co do odnawiania zasobów - to sprawa kilku godzin w ekstremalnych wypadkach.

A co do grania na kilku światach - nikt do tego nie zmusza, ale irytuje mnie sytuacja, kiedy musiałbym pisać do supportu, kiedy prosta operacja likwidacji konta od strony użytkownika jest w stanie o wiele szybsza do realizacji i nie trzeba na siłę tworzyć nowego konta, kiedy przyjdzie mi ochota na ponowne granie w tą grę.

Larxand
25.06.2013, 11:32
@Tornados, przecież tu nie ma ani słowa o odnawianiu pól.

Sytuacja, w której o likwidację konta trzeba prosić support jest w świecie gier online dość osobliwa.

RedJul
25.06.2013, 13:52
(...)
Sytuacja, w której o likwidację konta trzeba prosić support jest w świecie gier online dość osobliwa.

To jest polityka BB, w innych grach miesięczna nieobecność zwykle kończy się automatycznym skasowaniem konta, tu BB wręcz utrudnia likwidację kont.
Można tylko gdybać dlaczego.

EX_Zakrecony
25.06.2013, 14:39
Część gier wprowadza kasacje za określony czas, wyobraźcie sobie, ze ktoś jakimś sposobem zdobył dane dostępowe do Waszego konta i od tak je Wam skasował. Fajnie by było? Raczej nie, dlatego aby skasować konto trzeba skontaktować się z supportem.

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

RedJul
25.06.2013, 14:43
Część gier wprowadza kasacje za określony czas, wyobraźcie sobie, ze ktoś jakimś sposobem zdobył dane dostępowe do Waszego konta i od tak je Wam skasował. Fajnie by było? Raczej nie, dlatego aby skasować konto trzeba skontaktować się z supportem.

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

Dla mnie żadne wytłumaczenie (bez obrazy).
Wystarczy gdy po wciśnięciu guziczka "kasuj konto" wysyłany jest link potwierdzający na pocztę.
Brak akceptacji linku przez (powiedzmy) 24h powoduje anulowanie decyzji.
Proste?
Da się bez supportu?

scorpix22
25.06.2013, 15:01
Wystarczy zmienić wtedy maila, z tego co własnie sprawdziłem dostałem info o zmianie na nowy mail i link z potwierdzeniem. Na stary mail nic nie przyszło;)
Generalnie o ile rozumiem usuwanie kont w grach pvp, gdzie po miesiącu pewnie i tak nie ma do czego wracać, to tutaj przerwa nawet kilku miesięczna niczego nie zmieni. Przy obecnej dynamice gry nawet lepiej zrobić sobie czasami przerwę.

RedJul
25.06.2013, 15:13
Pomijam w takim razie wadliwe działanie zmiany maila.
Przy prawidłowym to rozwiązanie jest nawet bezpieczniejsze niż kontakt z supportem.
Jeżeli znam hasło do gry, to tym samym jaka różnica czy wcisnę guzik czy skontaktuję się z supportem?
Chyba że ktoś ma takie samo hasło do gry i na maila.
Ale to już hm nierozważność.

Bloodshed
25.06.2013, 16:47
A jeśli była by możliwość wybrania nowych serwerów to każdy by przecież leciał na Nową Ziemie bo tutaj najtaniej bo wiązało by się z większymi lagami?