Zobacz pełną wersję : Obszar serwera uszkodzony
krissylw
20.06.2013, 19:31
Dopadła mnie przymusowa przerwa od gry. Obszar serwera uszkodzony - W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie. Gra zaczęła się muli, po godzince znowu usiadłem i wywaliło mnie z gry z taka informacją. Ma ktoś coś podobnego. Premki się pokończyły i cały zapas sztabek i rudy pójdzie w błoto. Zgłaszać to do supportu czy automatycznie jest to naprawiane ? Ktoś zna szczegóły co w takiej sytuacji ?
Ficilina
20.06.2013, 19:44
tak ja mam ...po konserwie wogule nie moge wejsc i ten sam bläd mi wyskakuje
robkra666
20.06.2013, 20:14
jka juz czekam 3 tygodnie na naprawe mam to samo
9przeczytaj post: brak wejscia na gre ...........
Ficilina
21.06.2013, 01:08
oni wszystko zepsujä..albo specjalnie to robiä i blokujä grazcy by przestali grac bo server jest zapelniony na 100 % i skasujä nas i zrobi sie miejsce na nowych graczy ...naprawde zali mi tych polskich gamoniöw ze suportu...nic nie potrafiä zrobic tylko czlowiekowi na zlosc ..a odpiszä ze bläd wystäpil....co za gupia odpowiedz...jak by bläd wystäpil to by nikt niemögl w gre grac.... pajace !!!!!
SebaD1979
21.06.2013, 08:39
oni wszystko zepsujä..albo specjalnie to robiä i blokujä grazcy by przestali grac bo server jest zapelniony na 100 % i skasujä nas i zrobi sie miejsce na nowych graczy ...naprawde zali mi tych polskich gamoniöw ze suportu...nic nie potrafiä zrobic tylko czlowiekowi na zlosc ..a odpiszä ze bläd wystäpil....co za gupia odpowiedz...jak by bläd wystäpil to by nikt niemögl w gre grac.... pajace !!!!!
I dodaj jeszcze że to wszystko przez Tuska. Po pierwsze nie znasz przyczyny błędu, więc przestań pleść bzdury o specjalnym uszkadzaniu kont. Nie wiem jaką logiką można się kierować żeby o czymś takim w ogóle pomyśleć. Na pewno psują klientom grę, żeby odeszli, bo tam siedzą matoły którzy nie wiedzą na czym zarabiają. Po drugie support może naprawić tylko jakieś drobne usterki (błąd na bazie danych itp.) a na pewno nie poprawią kodu gry, choćbyś nie wiem jakimi epitetami ich obrzuciła. Jeżeli jest poważniejszy problem, to jedyne co mogą zrobić, to zgłosić to do programistów. Więc nim kogoś obrzucicie błotem, proponuję najpierw dowiedzieć się jakie taki ktoś ma obowiązki i co może zrobić.
Jak Ci gra nie odpowiada to nie graj i masz klopot z glowy, albo Ci naprawia konto albo zrestartuja i bedziesz jechac od 1 lvl, wiec czekaj cierpliwie z nadzieja ze odblokuja Ci, ja czekalem 3 dni:), btw. ja na Twoja wioske wchodze bez problemu ;)
krissylw
21.06.2013, 10:08
Dziś z rana zalogowałem się ponownie, 10 minut temu znowu ten sam komunikat - Obszar serwera uszkodzony - W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie . Nie mogę zalogować sie i nikt nie może wejść na moją wyspę. Szkoda że nie upałem obróbki złota, znowu straty będą jeżeli w ogóle odpala konto. Napisałem do supportu, konto level 1 nie wchodzi w grę, ma być level który miałem i wszystko co było na wyspie z kopkami klejnotów, miedzi, budynkami specjalnymi i premiami włącznie.
AndyKozakow
21.06.2013, 10:29
Nie popuszczaj nawet na trochę.
Zrób inwentaryzację co miałeś i mają wszystko oddać razem z kwiatkami.
Pozdrawiam
cornflakes
21.06.2013, 13:02
też sie pod tym podpisze, jak wejdzie to wywali, a jak nie od razu to po kilku minutach.
To co tu jeszcze robisz?
Stochlik
21.06.2013, 16:18
Wyrazy wspolczucia :(
marekfranek
21.06.2013, 18:00
ja juz trzeci dzien wchodze,niewiem co dalej robic,moze ktos podpowie?
Dziś o 19:10 dopadło mnie to samo "Obszar serwera uszkodzony"
krissylw
23.06.2013, 20:54
U mnie ponownie to samo, 3 raz od czwartku, to jest kpina co oni wyrabiają. Kasę inwestuję, żeby wygodniej się grało a oni takie jaja odwalają.
maniekda
25.06.2013, 15:35
i mnie dopadł "obszar serwera" na szczęscie w nocy skrypt zadziałał i naprawił to i rano bez problemu wszedłem na wyspę chciałbym podzielić się pewnym spostrzezeniem
mianowicie rozmawiałem z kilkoma graczami których również dopadł "obszar serwera" i nie wiem czy to przypadek czy coś jest na rzeczy otóż każdego z nich jak i mnie również dopadało to w trakcia wrzucania ciemności na nasze budynki
jeśli jest więcej takich osób niech się podzielą tą informacją może szanowni mechanicy BB naprawią kolejny nowy błąd gry
Zbyszekkkk
25.06.2013, 18:59
Mnie ten błąd dopadł dziś. Także podczas wrzucania ciemności na wyspę. Ewidentnie cos popsuli znów !!!!!!!!
Dodam ze na stanie ponad 90k rudy zlota a 17 wytopow i mennic nie wylaczone :(
lechu245
25.06.2013, 19:16
uuuu no to nie jestem sam tez mnie wywalilo i to podczas jak mi znajomy wrzucal wlasnie ciemnosci :/
dziś rano znowu są problemy,
ostatnio zmieniłem przeglądarkę i podziałało, ale dzisiaj nic nie działa
Ficilina to taka rasowa pieniaczka.
Pluje na "zali mi tych polskich gamoniöw ze suportu." podczas gdy support jest niemiecki de facto. u nas tylko maja w polsce adminow paru i moderatorów i tłumaczy. ale jako że ona jest wspaniałą niemką, to na swoich nie będzie pluć.
poza tym, tyle przekrętów, kombinacji ze zmianami nazwy awatara czy multikontami co robiła, to nie ma sie co dziwić, że jej konto znowu wisi.
tyle wieszania psów i narzekań co wylała, to tylko idiota by grał dalej zamiast się w zyciu męczyć.
proste pytanie sobie należy zadać... jak non stop cos nie działa, robią Ci pod górkę, to po co grasz ? aby narzekać ? gra ma relaksować i bawić a nie nerwy i zdrowie niszczyć. daj dobry przykład i skasuj konto jak już kiedyś obiecywałaś :P
dziś rano znowu są problemy,
ostatnio zmieniłem przeglądarkę i podziałało, ale dzisiaj nic nie działa
Widzę, że informacja o konserwacji nie była wystarczająco czytelna, a temat na forum który puchnie z minuty na minutę też przeoczyłeś :)
hej - co sie dzieje z tym serwerem? od 2h nie mogę wejść na wyspę? Proszę o wyjaśnienie sprawy jak najszybciej - okropne straty ma ;( jak długo to potrwa?
Jerry1981
13.07.2013, 22:05
@ISAREA jeśli skrypt uruchamiany co noc nie pomoże pozostaje napisać zgłoszenie do suportu i zaczekać na ich reakcję. Niestety suport pracuje pn-pt 9-19
@ISAREA jeśli skrypt uruchamiany co noc nie pomoże pozostaje napisać zgłoszenie do suportu i zaczekać na ich reakcję. Niestety suport pracuje pn-pt 9-19
Jerry1981 - bardzo Ci dziękuję za odp ;) skrypt pomógł ;) pozdrawaiam :)
Dr_Druid_PL
14.07.2013, 19:52
U mnie podczas logowania wyskakuje "W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie" i od 3 tygodni nie mogę wejść na wyspę. Więc nie przejmujcie się że dzień czy dwa nie możecie wejść.
TIERTIEN
15.07.2013, 05:10
ja od tygodnia mam "obszar serwera uszkodzony " ale to masa ludzi tak ma czyli nie jestem sam :)
No to odświeżę temat bo mnie też dopadło szczęście w postaci uszkodzonego obszaru serwera - już 2 tydzień czekam....
To wygląda na to że serwer kasuje sobie na wskutek bledów ludzkie losowe wysepki i juz ich nie ma. Widać ta firma mocno oszczedza tez na technologii (bo że na obsłudze to widzimy od dawna)
krissylw
17.07.2013, 20:50
Mnie dziś ponownie ten zaszczy doświadczył i znowu mam "Obszar serwera uszkodzony - W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie". I oczywiście przy dawaniu ciemności na mennice przez znajomego. Dziwne bo ostatnio kilka razy "udało" się i nie miałem obszaru. 9 piecy złota i 11 mennic na 5 poziomie wisi od około 19 godziny, tym razem bez zwrotu strat nie podaruję. Zróbcie wreszcie porządek i nie gadajcie bzdur - to jest wina ciemności, sam już miałem tak 3 razy, maniekda miał także i inni gracze i zawsze jak dostawało się premie ciemności od znajomego. Ogólnie grać się coraz gorzej ,same błędy i lagi :((
Uważajcie ludzie na premie "ciemność" i pisać do supportu, może wreszcie coś z tym zrobią, chociaż myślę, ze nie maja pojęcia jak to naprawić.
przyłączam się do prośby o naprawienie problemu z ciemnościami; właśnie zostałem pozbawiony znajomego co mi wrzucał koszyki - obszar serwera uszkodzony i tylko nadzieja, że w nocy się poprawi, choć jak widać nie u wszystkich to działa