PDA

Zobacz pełną wersję : Petycja Żądanie naprawy wyskakującego zadania "Śmierć przywódcom"

dionizos12
19.06.2013, 14:18
Wszystkich, którzy mają problem z wyskakującym wciąż zadaniem "Śmierć przywódcom", które już dawno wykonali, proszę o dopisywanie się do tego wątku... Pokażmy ilu nas jest...

Żądamy naprawienia tego irytującego błędu, który potrafi zepsuć jakąkolwiek przyjemność z gry.
Błąd jest rozpoznany i znany od wielu miesięcy. Jak długo mamy jeszcze czekać?

Aktualizacja: po konserwacji z dnia 01.08.2013 nie ma juz denerwujacego wyskakujacego okienka, ale zadanie (mimo jego wykonania) jest nadal zablokowane i nie mozna otrzymać naleznych nagród.
Zatem petycja jest nadal aktualna, gdyż zadania nie naprawiono (mimo otrąbienia wcześniej rzekomo przygotowywanej poprawki), tylko zamaskowano jego wadę. Kiedy wreszcie zostanie to doprowadzone uczciwie do porządku? Ile miesięcy będziemy jeszcze czekać..?

Jeszcze w sierpniu 2013 (juz po śłynnej Wielkiej Konserwacji) BB ogłosiło zakończenie fazy beta (???!). Tymczasem zadanie "Śmierć przywódcom" nadal jest zablokowane. Bardzo przepraszam, gdzie tu koniec beta, skoro ujawnione błędy nie zostały naprawione, a gracze pozbawienie są nagród na które zasłużyli...

Prosze o konsekwentne wpisywanie się w tym wątku wszystkich, którzy mają zablokowane to zadanie...

EX_Zakrecony
19.06.2013, 14:53
Ostatnio naprawione zostały zadania Ochotnik i Taktyk. Informacja o tych zadaniach jest z tego samego okresu i również poprawki do tych zadań są przygotowywane, ale trzeba jeszcze troszkę poczekać.

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

Mahoo
19.06.2013, 15:59
..
Żądamy naprawienia tego irytującego błędu, który potrafi zepsuć jakąkolwiek przyjemność z gry.

Ale się uśmiałem :D

Jak co to zgłaszam że nie mam tego problemu :D

dionizos12
19.06.2013, 23:47
Ale się uśmiałem :D

Jak co to zgłaszam że nie mam tego problemu :D

Mahoo, staram się konsekwentnie załatwić palącą dla wielu graczy sprawę, Jeżeli ciebie to nie dotyczy, to nie plącz się tu i nie przeszkadzaj. Twoje prowokacje nie robią na mnie wrażenia...

zwolk
20.06.2013, 10:29
To chyba złe miejsce wybrałeś na konsekwentne załatwianie palących spraw. Jak widzisz, forum jest konsekwentnie czytane przez graczy i czasem przez moderatorów, a nie przez deweloperów, czyli tych, którzy faktycznie mogą coś zmienić.

Poza tym problem jest znany, a tworzenie kolejnych wątków dotyczących tego samego problemu nie przyspieszy naprawy błędów. Dla pocieszenia dodam, że prawdopodobnie nie ma też żadnego wpływu na spowolnienie naprawy. No i jak widzisz, Twój gorący apel jakoś nie wywołał lawiny postów z wpisami pokazującymi "ilu nas jest".

EX_Zakrecony
20.06.2013, 10:56
Tak jak napisał zwolk: nikt z pracowników (wyjątkiem jest BB_Xaar) nie czyta forum, to my (moderatorzy) przekazujemy informacje dalej, ale skoro ta informacja została już przekazana, to nie zostanie przekazana ponownie tylko dlatego, ze ktoś założył X wątków na ten temat.

Mam świadomość jakie to jest uciążliwe, bo po wprowadzeniu systemu zadań ten problem dotknął większość graczy w tym mnie i nie było fajnie jak się flash przez to zawieszał.

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

pablitoe
20.06.2013, 22:51
to co się dzieje dzisiaj z zadaniem jest skandaliczne
wyskakuje mi ono średnio co 30 sekund
jak grać w takich warunkach ????

duzygamon
23.06.2013, 12:07
'mimo zapewnień ze bład jest naprawiony w dalszym ciągu u mnie występuje....pozdrawiam i zycze sobie cierpliwości..:)

waldi19
23.06.2013, 15:28
też mam taki problem i drażni mnie to

jezjez
23.06.2013, 18:13
U mnie też ten problem występuje.

zwolk
24.06.2013, 12:08
'mimo zapewnień ze bład jest naprawiony w dalszym ciągu u mnie występuje....pozdrawiam i zycze sobie cierpliwości..:)

Nigdzie nie ma zapewnień, że zadanie "Śmierć przywódcom" zostało naprawione.

zolininke
24.06.2013, 17:23
Też mam problem z tym zadaniem, cała gra mi się potrafi przez to zaciąć o_o

Mahoo
24.06.2013, 18:55
Mahoo, staram się konsekwentnie załatwić palącą dla wielu graczy sprawę, Jeżeli ciebie to nie dotyczy, to nie plącz się tu i nie przeszkadzaj. Twoje prowokacje nie robią na mnie wrażenia...

Tobie się tylko wydaje, że coś załatwiasz bo pisanie o tym na forum przyniesie tyle efektu co pisanie na murze "precz z podwyżkami", czyli zero.

ObiWan-007
25.06.2013, 18:51
Też mi ciągle śmierć przywódcom wyskakuje

BAMSE451
26.06.2013, 07:35
Skoro nie da się zaliczyć tego zadania - ja nie dałem rady bo pomimo spełnienia warunków nie odblokowało mi wszystkich podzadań, to może warto usunąć to zadanie w całości.
Może wtedy problem zniknie
Oczywiście ja również mam problem z wyskakującą wiadomością o zaliczeniu tego zadania :)

Pozdrawiam
Bamse

Morgana99
26.06.2013, 09:04
ja napisałam do supportu Jesli nie naprawia to dam sobie spokój z grą

Tolimeus
26.06.2013, 22:18
U mnie też występuje ten problem już od ponad 3-4 tygodni. załączam screenshota:
Jak widać na screenie nie mam tego zadania na liście bo zostało zakończone dawno temu, kursor wskazuje, że wymaganie zostało "wielokrotnie" spełnione.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/27669096/settlers.JPG
Dlaczego nie został ten błąd naprawiony do tej pory, pomimo tylu przerw technicznych związanych z aktualizacją gry i naprawianiem błędów?

zwolk
27.06.2013, 10:21
Żeby przerwa techniczna umożliwiła naprawę jakiegoś błędu, musi być najpierw przygotowana poprawka, która w trakcie tej przerwy technicznej będzie mogła zostać załadowana. Dopóki poprawki nie ma, nawet codzienne przerwy techniczne nic nie dadzą.

Tolimeus
27.06.2013, 14:27
Na około miesiąc zwłoki z naprawieniem błędu to mogą sobie pozwolić amatorscy twórcy freeware'u i projektów open source, a nie pełnoetatowi developerzy komercyjnej gry.

zwolk
27.06.2013, 14:50
"Około miesiąc" ten błąd występuje u Ciebie bo akurat dobiłeś do poziomu gry, na którym błąd się uaktywnia. Inni męczą się od kilku miesięcy (odkąd wszedł nowy system zadań). Rozumiem, że sytuacja nie jest dla Ciebie komfortowa. Niestety, ani żadne petycje, ani zasypywanie supportu zgłoszeniami dotyczącymi tego problemu sprawy nie przyspieszą.

Jak już będzie zapowiedź przerwy technicznej, w czasie której to zadanie będzie naprawiane, obstawiam że należy się przygotować na mocno przedłużoną konserwację :)

gregst
28.06.2013, 23:19
Mam ten problem od kilku miesięcy

Jolauplay
29.06.2013, 01:35
Ja o tym piszę od miesięcy i nic. Jak ktoś zna dobrze niemiecki, to moze bezposrednio na adres napisze do firmy Settlers, bo blad jest rzeczywiscie uniezliwiajacy gre i zawieszajacy programy w tle.

Franek_Baranek
29.06.2013, 11:32
Ja o tym piszę od miesięcy i nic. Jak ktoś zna dobrze niemiecki, to moze bezposrednio na adres napisze do firmy Settlers, bo blad jest rzeczywiscie uniezliwiajacy gre i zawieszajacy programy w tle.

po angielsku chyba zrozumieja... na jaki adres mozna to slac? szalu z tym zadaniem mozna dostac

DonnaClara
30.06.2013, 18:55
Czasami bliska jestem wyrzucenia kompa przez okno, nie da się grać

Tokka
02.07.2013, 09:32
u mnie tez wyskakuje non stop i zdecydowanie mniej gram niż wcześniej bo mnie to strasznie denerwuje

daaf
02.07.2013, 17:40
Również mam problem z tym zadaniem, non stop wyskakuje powiadomienie o jego zakończeniu

BB_xaar
03.07.2013, 00:09
W dniu dzisiejszym na serwerze testowym (http://tsotesting.com) pojawiła się poprawka dla zadania "Śmierć przywódcom". Jeśli testy nie wykażą problemów, z pewnością fix trafi również na polskie serwery. Gdy otrzymam potwierdzoną datę, dam znać. :)

Remko91
03.07.2013, 02:08
Masakra się robi z tym zadaniem bywają momenty, że gra staje w miejscu przez częstotliwość wyskakiwania "wykonano zadanie"

Powielam prośbę kolegi! -> Proszę o naprawę lub usunięcie zadania.

stalker7110
03.07.2013, 11:40
Ja również chcialbym zeby cos z tym zrobiono daje jakas budowe za jakis czas nic sie nie buduje bo wyskoczyla wlasnie ta misja zróbcie coś z tym

KingSin
05.07.2013, 10:11
U mnie błąd również wyskakuje jak u wielu znajomych cofa cała grę i wszystko trzeba robić od nowa jaki trzeba być tłukiem żeby nie muc tego usunąć tylko wporwadzaja nowosci zeby tylko gracza zmydlic oczy ale problem pozostaje dalej jak ktos pisal wczesniej nie raz to juz wylanczam w diably ta gre jak nie naprawia tego to zapewne potraca mase gre powodzenia oby tak dalej wprowadzajcie nowe rzeczy do gry a stare zostawiajcie to nie bedzie mial wam kto grac na pelnej wersji gry jak juz zakonczycie bete powodzenia

marias1
05.07.2013, 13:51
U mnie jest to samo ,

Kvardy007
05.07.2013, 19:24
Mam juz tego dosc jak mozna tyle czasu nic z tym nie robic ? pisanie do suportu i widomosc od nich ze jestem na specjalnej liscie mnie juz nie cieszy !!!

kulfon76
07.07.2013, 20:52
czy możecie coś zrobić z tym zadaniem nonstop się wyświetla zaczyna być to denerwujące

Volcair
07.07.2013, 22:55
Na tescie juz poszedl na to fix wiec troche musisz jeszcze pocierpiec :p

dionizos12
08.07.2013, 09:49
czy możecie coś zrobić z tym zadaniem nonstop się wyświetla zaczyna być to denerwujące

Dołącz do petycji w tej sprawie... jest nas wielu...

http://forum.thesettlersonline.pl/threads/30991-Petycja-Żądanie-naprawy-wyskakującego-zadania-quot-Śmierć-przywódcom-quot?highlight=petycja

TedMruczek
08.07.2013, 10:03
Tez mam ten problem

zwolk
08.07.2013, 10:22
Oczywiście zdajecie sobie sprawę z tego, że wszelkie petycje dadzą tyle, co klikanie Zakończ w tym zadaniu, prawda? O wysyłaniu kolejnych zgłoszeń do supportu nie wspomnę... Poza tym zakładanie, że nic z tym nie robią jest sporym nadużyciem skoro poprawka jest już testowana na serwerze testowym i jest światełko w tunelu, że wnet będzie załadowana na zwykłe serwery.

Oczywiście rozumiem tych, którzy mają ten problem. To jest jak tortura kropelkami wody kapiącymi na głowę. Niby drobiazg, ale wkurza niesamowicie, zwłaszcza po jakimś czasie...

EX_Zorro
08.07.2013, 19:34
Odpowiednia poprawka do tego zadania jest już na serwerze testowym, jeśli testy przejdą pomyślnie wkrótce powinna się znaleźć na serwerach głównych.

Jerry1981
20.07.2013, 11:19
Po pierwsze sam się weź za naukę języka ojczystego.
Po drugie widzę tu groźby karalne, więc możesz spodziewać się wizyty mundurowych.
Po trzecie poziom twojej wypowiedzi świadczy o Tobie i Twojej kulturze, a w zasadzie jej braku.
Po 4 po czatach latają moderatorzy i Xaar - żadna z tych osób nie jest technikiem od naprawy błędów. Moderatorzy są od pilnowania porządku na czatach / forum, zaś Xaar odpowiada za komunikację na linii firma -> gracze pl.
Po 5 odpowiedni fix jest w trakcie testów więc weź się w garść i zaczekaj.

dionizos12
20.07.2013, 12:30
Po 5 odpowiedni fix jest w trakcie testów więc weź się w garść i zaczekaj.

Jerry1981 - nie napisałeś czy masz ten błąd. Jesli go nie masz, to nie pouczaj innych, bo nie wiesz o czym piszesz...

Po drugie gracze często wykładają (nie małą) realną kasę na klejnoty, po to by czerpać choćby elementarną przyjemnośc z gry.. W zamian oczekują rzetelnego serwisu.. Skoro BB bierze realne pieniądze za klejnoty, to żadnej łaski nie robi w zakresie serwisowania gry, satysfakcjonującego grających..

Błąd sie moze pojawić (zdarzyć), to jest zrozumiałe, lecz tego rodzaju błąd powinien mieć najwyższy priorytet usunięcia. Tymczasem sprawa wlecze się miesiącami i karmieni jesteśmy wciąż oświadczeniami, że już, już... Teraz lansowana jest legenda o fiksie na testowym..., a błąd nadal ma sie dobrze.. :).

Nie byłoby tej petycji, gdyby BB poważnie traktowała serwisowanie najaktywniejszych graczy..., graczy dzięki któym ta gra istnieje, ma mozliwośc rozwoju i daje zarobek BB...

Grizli83
20.07.2013, 15:48
Ja już nie mam siły tego wyłączać, żenada

stalker7110
21.07.2013, 10:57
Mam ten sam problem jest już tak irytujący i długo trwały ze mam cheć opóścić tę gre ostatnimi czasy sie to zjawisko nasiliło i czasem jest tak że nie zdąże zamknąć jednego okienka a wyskakuje drugie malo tego wszystko co zrobie przed wyskoczeniem okna cofa i gdy na przykład wyśle geologów to pozamknięciu okna powiadamiającego okazuje się że geolodzy nigdzie się nie wybierają mam już dość panowie tego zróbcie coś z tym chyba że nie zalerzy wam na graczach

ruls7
21.07.2013, 13:15
U mnie też ten problem się pojawia, i ja również nie mam siły co chwile tego wyłączać a wyskakuje to dosłownie co chwila

Two6Player
23.07.2013, 08:10
Mam to samo. Ignoruję przez to wszystkie wyskakujące powiadomienia o wykonanych zadaniach, bo nie wierzę już, że czasem może nie być to to cholerstwo. Szlag przestał mnie trafiać jakiś miesiąc temu, pogodziłam się i szczerze mówiąc nie wierzę, że kiedyś zostanie to naprawione.

przemom
27.07.2013, 11:46
U mnie tak samo się wyświetla

TedMruczek
01.08.2013, 09:49
Mieli podobno naprawic - a mnie nadal wyskakuje (w angielskiej wersji) - wrrrrrrr

set2g
01.08.2013, 09:56
a angielska wersja miala juz te poprawki wgrane, bo z tego co sie orientuje polskie serwery dostają wszystkie zmiany jako pierwsi

TedMruczek
01.08.2013, 12:24
Fakt - wbrew ogolnym teoriom ze wszyscy graja na tej samej wersji - na angielskiej jeszcze nie ma nowosci - fasolek itp

karan-ruth
01.08.2013, 12:52
Fakt - wbrew ogolnym teoriom ze wszyscy graja na tej samej wersji - na angielskiej jeszcze nie ma nowosci - fasolek itp

Łomatko, to oczywiste że konserwacje nie są w tym samym czasie. Kiedyś my mieliśmy konserwy chyba jako ostatni (przynajmniej po Niemcach), teraz mamy jako pierwsi.

chegevara0872
01.08.2013, 22:42
Pogratulować naprawy błędu...szkoda tylko,że wciąż nie można zakończyć zadania,tego faktu,nie da się nazwać nawet żenadą.

rabinos
11.08.2013, 09:42
ja mam ten sam problem z zadaniem wyzwol swe wlosci
mimo ze mam juz cala wyspe nadal jest zablokowane zadanie na poziom 15 ( reszta wykonana )