PDA

Zobacz pełną wersję : Zadanie pojawia się wciągle, mimo że zostało wypełnione

renf7
15.06.2013, 22:11
Login: renf7
Zadanie: Śmierć przywódcą

Strzałka informująca o wykonaniu zadania pojawia się co pewien czas wskazując "na wykonane" zadanie. Niestety zadania nie da się zakończyć z poziomu GUI. Każda akcja zakończenia zadania (Księga Zadań->Śmierć przywódcą lub kliknięcie strzałki) nie reaguje na interakcję użytkownika - zadanie się nie zakańcza. Brak obejścia błędu w GUI.

Na moim koncie renf7 istniał już kiedyś podobny problem, jednakże z innym zadaniem (nie pamiętam jakim). Błąd wtedy i teraz pojawił się po paczowaniu nowej wersji. Dlatego upatruje winę po stronie złej migracji danych w ramach wykonanych zadań użytkownika.

Proszę o poprawę.

Pozdrawiam
Rafał D
Software Developer

SebaD1979
17.06.2013, 08:20
No proszę, niby informatyk a funkcja szukaj na forum to terra incognita. Gdyby kolega użył tej funkcji, wiedziałby że problem występuje od co najmniej pół roku i na forum są setki wątków na ten temat. Ja bym tu upatrywał winę w poprawieniu zadania, które wcześniej wyskakiwało i ten sam błąd jest z następnym. Proponuję przejrzeć forum i wtedy nie będzie kolejnej niepodzianki z innym tego typu zadaniem.

pet999
17.06.2013, 09:05
Przez pewien czas zadanie to pojawiało się raz na jakiś czas i mieściło się to w granicach tolerancji (przynajmniej mojej). Obecnie jest z tym jakaś masakra - wskakuje cholerstwo co jakieś dwie minuty i w momencie kiedy wchodzi do księgi gra się wiesza na kilka sekund. Ignorancja nic nie daje, bo i tak co kilka minut jest to samo niezależnie czy klikniemy w zakończ, czy zostawimy migającą ikonę "zadanie wykonane". Ręce opadają - żeby przez tyle czasu nie umieć sobie poradzić z rzeczą, która się samemu spierdzieliło (jak zaczynałem grę ten problem nie istniał).

zwolk
17.06.2013, 09:59
(...)niezależnie czy klikniemy w zakończ, czy zostawimy migającą ikonę "zadanie wykonane"(...)
Jest jeszcze trzecia opcja - po wejściu w księgę zadań nie klikać Zakończ tylko zamknąć księgę zadań (X). Mi pomagało do kolejnego logowania z zapętlonym zadaniem "Większe Uszkodzenia".

Noem08
17.06.2013, 10:07
Tu niestety (x) nie działa, a zadanie wyskakuje naprawdę co 2 minuty. Wcześniej miałam problem z zadaniem z długimi łukami, po konserwacji wyskoczyło TO zadanie. Często przy pojawianiu się tego zadania - wywala mnie z czatu a to już naprawdę denerwuje, szczególnie gdy mam rzucać kosze.

Agnieszka39
18.06.2013, 14:05
u mnie występuje ten sam problem,a od pewnego czasu co kilkanaście sekund wskakuje i wiesza mi grę :(

renf7
19.06.2013, 01:29
No cóż... Ja z mojej strony przeprowadziłem analizę na ile pozwalały mi możliwość. Stwierdziłem, że to błąd migracji danych. To co napisali moi przedmówcy świadczy tylko i wyłącznie o niskiej jakości dostarczonego produktu.

Bardzo mi przykro z tego powodu, że osoba odpowiedzialna za dostarczenie zmiany nie poczuwa się do odpowiedzialności wprowadzenia poprawki.

Pozdrawiam
Rafał