Zobacz pełną wersję : Gra Wiadomości zasłaniają ilość patentów i ilość osadników
Witam
Dręczy mnie jeden problem
mianowicie podczas budowania lub rekrutowania lub jakichkolwiek innych operacji które wyświetlają komunikaty
A te komunikaty zasłaniają belkę z esencją informacji czyli zasłaniają informację o ilości osadników i ilości dostępnych patentów
żeby wznowić budowanie lub rekrutowania wojska muszę czekać aż wszystkie komunikaty poznikają dopiero wtedy dowiem się ile jeszcze mam ludzików i dalej klikam i znowu sobie zasłaniam i tak w kółko
Bardzo proszę o to aby ta informacja nie była nigdy zasłaniana żadnym komunikatem
Tak to wygląda
http://i95.photobucket.com/albums/l132/sayvol/Settlers%20Online/1wiadomosczaslania.jpg (http://s95.photobucket.com/user/sayvol/media/Settlers%20Online/1wiadomosczaslania.jpg.html)
a tak powinno
http://i95.photobucket.com/albums/l132/sayvol/Settlers%20Online/2wiadomoscnizej.jpg (http://s95.photobucket.com/user/sayvol/media/Settlers%20Online/2wiadomoscnizej.jpg.html)
Właśnie na tym że musisz czekać, opiera się w tej grze spora część tricków. Tu poczekasz minutkę, tam minutkę i zamiast godziny dziennie siedzisz przed TSO dwie. Albo cztery. Albo dwanaście ;)
Oczywiście że tak, tylko ankiety brak.
Tornados
12.06.2013, 09:53
Przydaloby sie bo jest to naprawde denerwujace
romsheff
12.06.2013, 13:00
jestem na tak, niby kilka sekund, ale denerwuje
Goldmano
12.06.2013, 13:16
naprawde tak trudno kontrolować ilość tego skoro przez tą godzine dostaniesz co.. 20 info że sie skończylo coś (zboże / studnie), z 4x o rekrutach (najszybsza rekrutacja) i powiedzmy przez minute będzie sie świecić że ktoś cie tam bufuje, a i to by musiał kilkadziesiąt bufów rzucać
raz rzuce okiem i widze że mam 1300 wolnych ludzi i 6 patentów, to nawet na oko widze ile moge klikać do us... śmierci w koszarach, i że w kolejke nie wcisne więcej jak 3 (podstawowo) kopalnie miedzi np
dla mnie to już takie narzekanie żeby ponarzekać na coś nowego
romsheff
12.06.2013, 13:27
a jak dla mnie to się wpisałeś, żeby się pochwalić ile masz wolnych ludzi :)
Goldmano
12.06.2013, 13:34
jak dla mnie to to całe jest przykładem. liczba ludności chociażby pod koszary do dalszej części przykładu
a 1300 ludzi wolnych... takim nawet nie warto sie chwalić ;)
EDIT: przynajmniej jak sie gra ponad rok jak ja
Ligusiek
12.06.2013, 15:56
mi to przeszkadza w liczeniu woja jak śle na przygode a poza tym raczej nie przeszkadza, ale i tak informacja powinna być zawsze na wierzchu
Gdzieś już się przewijał taki temat, żeby obniżyć to okienko z wiadomościami, ale coś nie mogę go namierzyć :)
Problem dotyczy graczy, którzy grają na niższych rozdzielczościach, np na laptopach 14"/15". Oczywiście jestem za, choć osobiście nie mam tego problemu. Panorama 22" rozwiązuje sporo problemów :)
Nagasunia
16.06.2013, 01:08
Mnie też bardzooo denerwuje
niby drobnostka ale wkurzyć może
Właśnie na tym że musisz czekać, opiera się w tej grze spora część tricków. Tu poczekasz minutkę, tam minutkę i zamiast godziny dziennie siedzisz przed TSO dwie. Albo cztery. Albo dwanaście ;)
Oczywiście że tak, tylko ankiety brak.
watpie ze to celowy zabieg. przy duzych rozdzielczosciach (np 1680 na 1050) problem znika.
u mnie jest tak jak na powyzszych obrazkach i faktycznie do dosyc denerwujace. popieram.
Boskicom
16.06.2013, 03:43
zasłaniają belkę z esencją informacji czyli zasłaniają informację o ilości osadników i ilości dostępnych patentów
[/URL]
Jestem na nie, są inne życzy do wprowadzenia/poprawienia żeby zajmować ludzi z BB takimi drobnostkami. Zachowujecie się jakby brak dostępu do tych informacji przez kilka sekund powodował zawalanie się kopalni złota na V poziomie.
PS.
Zmień rozdzielczość ekranu i problem zniknie sam
mi to przeszkadza w liczeniu woja jak śle na przygode a poza tym raczej nie przeszkadza, ale i tak informacja powinna być zawsze na wierzchu
Mam tak samo, tym bardziej ze jest to jedyne miejsce gdzie mogę sprawdzić czy całe wojsko się zapakowało.
Problem dotyczy graczy, którzy grają na niższych rozdzielczościach, np na laptopach 14"/15". Oczywiście jestem za, choć osobiście nie mam tego problemu. Panorama 22" rozwiązuje sporo problemów :)
Na ekranie 11 cali wiadomości pojawiają się w taki sposób że z lewej strony jest wąska szczelinka i da się najechać aby wyświetlić panel z informacją o ludności, faktycznie przy 22 calach wiadomość jest na tyle po lewej stronie że też nie zasłania paska, ale ja nie lubię grać na pełnym ekranie tylko ustawiając grę na jakieś 17 cali i wtedy informacja jest przesłaniana "dymkami", poza tym raczej niewiele ludzi ma ekrany po 22 cale.
Z tego co się orientuję, to ekrany LCD pracują na maksymalnych rozdzielczościach bo to są ich rozdzielczości optymalne. Zmienić więc można tylko na niższą, ale to raczej nie rozwiąże problemu.
anael6669
18.06.2013, 13:41
U mnie zmiana rozdzielczości nie wchodzi w grę, zamiast monitora mam TV 52" i lypa"=((
Jestem na nie, są inne życzy do wprowadzenia/poprawienia żeby zajmować ludzi z BB takimi drobnostkami. Zachowujecie się jakby brak dostępu do tych informacji przez kilka sekund powodował zawalanie się kopalni złota na V poziomie.
PS.
zmienianie rozdzielczości nie w chodzi w rachubę
mam 19 cali i większego monitora nie będę miał
a nawet jakbym miał 15 cali to co mam sobie panoramę kupić żeby tą informację zobaczyć?
Stochlik
20.06.2013, 12:58
dobry pomysl ale szczeze nie zwrocilem uwagi na to :D