PDA

Zobacz pełną wersję : Uwaga na reset konta !!

The_Matius
07.06.2013, 20:58
Mój znajomy z gildii z nickiem Wooem po konserwacji jaka była ostatnio z poziomu 44 wrócił na poziom 1. Stracił cały dorobek. Pisanie postów do administracji i suportu nic nie daje i umywają ręce od tego.

Dlaczego modelatorzy forum usuwają posty z tą informacją? Czego się boicie?

Niech się wszyscy dowiedzą żeby nie kupować kryształów ponieważ z dnia na dzień możesz wszystko stracić i nie liczyć na pomoc od strony administracji. To że to jest wersja beta doskonale wiemy ale dlaczego nie ma żadnych błędów w płatnościach np? o to umiecie zadbać?

Żądam przywrócenia stanu wyspy (jak i poziomu) mojego kolegi do stanu jaki był przed konserwacją.

satan666123
07.06.2013, 21:04
nom ja tak samo tego zadam moj post usuneli i napisali ze to namowa do spamu smieszni sa

nicothlon13
07.06.2013, 22:16
mój znajomy z gildii z nickiem wooem po konserwacji jaka była ostatnio z poziomu 44 wrócił na poziom 1. Stracił cały dorobek. Pisanie postów do administracji i suportu nic nie daje i umywają ręce od tego.

dlaczego modelatorzy forum usuwają posty z tą informacją? Czego się boicie?

Niech się wszyscy dowiedzą żeby nie kupować kryształów ponieważ z dnia na dzień możesz wszystko stracić i nie liczyć na pomoc od strony administracji. To że to jest wersja beta doskonale wiemy ale dlaczego nie ma żadnych błędów w płatnościach np? O to umiecie zadbać?

żądam przywrócenia stanu wyspy (jak i poziomu) mojego kolegi do stanu jaki był przed konserwacją.

według prawa cywilnego zakup diamentów jest tranzakcją zobowiązująca obie strony. Kupującego do wyłożenia środków pienieżnych i przestrzegania zasad gry a sprzedajacego czyli w tym wypadku ubisoft do bezproblemowego udostepnienia graczowi serwera gry.
Jesli konto zostanie usuniete przez winę bb a takie bylo miejsce - ze wina jest po stronie ubisoftu!!!!
Sprzedajacy powinien oddac pieniadze wlozone w gre przez kupujacego diamenty oraz oddac za poswiecony czas...
Jesli umowa cywilno prawna a taka byla zawarta przy kazdej tranzakcji zakupowej diamentow - zobowiazuje ubisoft do oddania nalozonych srodkow pienieznych przez kupujacego czyli woema w tym wypadku.

Takze jedno powiem oddawajcie kase zlodzieje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Koza54
07.06.2013, 22:22
Bo suport ma WYMOWKE na wszystko

,,GRA JEST W WESJII BETA,, i umywaja Rece ja wam pomoge nie lubie waszej Gildii bo jest w niej WacPanKapelan ale pomoge bo to SKANDAL

nicothlon13
07.06.2013, 22:29
Bo suport ma WYMOWKE na wszystko

,,GRA JEST W WESJII BETA,, i umywaja Rece ja wam pomoge nie lubie waszej Gildii bo jest w niej WacPanKapelan ale pomoge bo to SKANDAL

tu nie chodzi o dume koza, tylko o zwykle łamanie prawa..
jesli kazdy poszedlby z tym do sadu to ma wygrana sprawe, mowie wam...
i moglby w tym samym miejscu nigdzie nie jezdzac sadzic sie z nimi:
"Zgodnie z art. 70 § 2 kc umowę taką poczytuje się za zawartą w miejscu zamieszkania kupującego. Oznacza to, że w razie konieczności rozstrzygnięcia sporu przez sąd – kupujący może kierować swoje roszczenia do sądu właściwego według swojego miejsca zamieszkania – bez względu na to gdzie siedzibę ma sprzedający."

Koza54
07.06.2013, 22:30
Nicothlon13 to troche trudna sytuacja ALE SAD? :)

nicothlon13
07.06.2013, 22:32
Nicothlon13 to troche trudna sytuacja ALE SAD? :)

jak wczesniej mowilem...najpierw zgloszenie na policji, potem zgloszenie popelnienie przestepstwa w imie organu sprawiedliwosci, po tym jak policja wyda protokol ze sprawy mozemy isc z tym do sadu...ale wiem ze wydaje sie to smieszne...ale dla niektorych to konieczne...

scorpix22
07.06.2013, 22:35
Może jakiś link do wygranych spraw podobnych do tej? to by mogła być ciekawa lektura.

Swoją drogą czemu główny zainteresowany sie nie udziela?

JackDanieIs
07.06.2013, 23:13
"15. ODPOWIEDZIALNOŚĆ, GWARANCJA I ODSZKODOWANIE

OGRANICZENIE i WYŁĄCZENIE ODPOWIEDZIALNOŚC IUŻYTKOWNIK PONOSI NA ZASADACH OGÓLNYCH WSZYSTKIE KOSZTY I WSZELKIE RYZYKO ZWIĄZANE Z KORZYSTANIEM Z USŁUG. PONADTO, UŻYTKOWNIK PONOSI CAŁKOWITE KOSZTY KOREKTY, KONSERWACJI, NAPRAWY JAKIE SĄ WYMAGANE. UŻYTKOWNIK PONOSI CAŁE RYZYKO ZWIĄZANE ZE STRATĄ CZASU I WYSIŁKU, UTRATY DANYCH (SZCZEGÓLNIE DANYCH ZWIĄZANYCH Z GRĄ), BŁĘDY LUB UTRATĘ INFORMACJI HANDLOWYCH LUB INNYCH INFORMACJI WYNIKAJĄCYCH Z KORZYSTANIA Z USŁUG I GIER."

To jest fragment regulaminu, który zaakceptowaliście podczas rejestracji. Przystając na takie warunki musicie się do nich stosować. Warunkiem założenia konta jest akceptacja regulaminu. BB zastrzega sobie prawa do takich sytuacji jak reset konta, więc skończcie farmazonić nt. kodeksu cywilnego.

To tak a'propos twardych faktów.
Z innej beczki BB tworzy sobie negatywny PR takich zachowaniem - gdyby podwoili ilość klejnotów w rekompensacie to nie byłoby tyle krzyku.

RedJul
07.06.2013, 23:19
(...)
To jest fragment regulaminu, który zaakceptowaliście podczas rejestracji. Przystając na takie warunki musicie się do nich stosować. Warunkiem założenia konta jest akceptacja regulaminu. BB zastrzega sobie prawa do takich sytuacji jak reset konta, więc skończcie farmazonić nt. kodeksu cywilnego. (...)

Jest tylko jeden problem, jeśli postanowienia regulaminu czy umowy są sprzeczne z prawem, z gruntu są nieważne.
Gdy w grę wchodzą pieniądze wbrew pozorom jesteśmy nieźle chronieni tyle tylko że nie zawsze o tym wiemy lub chcemy z tej wiedzy skorzystać.

scorpix22
07.06.2013, 23:22
dlatego przydało by sie cos więcej niż jeden artykuł z kodeksu i stado wykrzykników po tekscie że BB to złodzieje.

JackDanieIs
07.06.2013, 23:40
Jest tylko jeden problem, jeśli postanowienia regulaminu czy umowy są sprzeczne z prawem, z gruntu są nieważne.
Gdy w grę wchodzą pieniądze wbrew pozorom jesteśmy nieźle chronieni tyle tylko że nie zawsze o tym wiemy lub chcemy z tej wiedzy skorzystać.

Jedyną możliwością jest ubieganie się o zwrot kosztów zakupionych kredytów od Ubisoft poprzez użycie artykułu kodeksu cywilnego w art. 415 tj. odszkodowanie.

Zresztą taką formą odbicia odpowiedzialności posługuje się nie tylko Ubisoft, ale również istockphoto, apple, axnspin, google itd. Nijak takie postępowanie nie wykracza poza literę prawa. Wiele wzorców stosowanych w obrocie konsumenckim zawiera postanowienia które wyłączają lub istotnie ograniczają odpowiedzialność względem konsumenta za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania. Odpowiednie ukształtowanie ograniczenia odpowiedzialności przedsiębiorcy w umowie konsumenckiej jest zagadnieniem złożonym i wymagającym znajomości specyfiki konstruowania tego rodzaju umów.

set2g
08.06.2013, 09:43
Kupując klejnoty nie kupujesz gry ani gwarancji ze gra będzie dostępna, jeśli otrzymałeś klejnoty na konto to obie strony wywiązały sie z umowy, ty dostarczyłeś pieniądze, ubisoft klejnoty i tyle.

Wracając do sądów, policji itp. Nie jedna osoba już dużo mówiła (pisała) i jakoś z tego nic nie wynikło, albo nie chciała sie pochwalić swoimi wywojowanymi osiągnieciamy w sądzie.
Z resztą chcesz wojować w sądzie, powiedz ile sobie policzy prawnik za taką batalie z taką koroporacja jak UBI :D

scorpio
08.06.2013, 09:57
Proszę jeszcze wziąć pod uwagę kwoty, jakie wydaliście na grę... Mowa o sądach jest śmieszna, biorąc pod uwagę że większość ludzi nie wydała na grę ani złotówki albo jakieś marne grosze... No chyba że ktoś tysiącami płaci za klej :]

EX_Zakrecony
08.06.2013, 10:56
1. Kasowanie informacji?
Chyba myślimy o innych postach, żeby nie było, że tylko coś mówię to podaje link do postu gracza Wooem tutaj (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/30326-Problem-z-logowaniem?p=98134&viewfull=1#post98134). Post jak widać jest osiągalny dla każdego gracza. A tematy o których myślisz wprost nawoływały do zasypywania supportu wiadomościami. Posty do supportu należy pisać w swoich sprawach, wiadomości wysyłane odwołujące się do innych graczy mogą zostać pominięte.

2. Utrata klejnotów?
Jeśli ktoś zapoznał się z postem przedstawionym powyżej, to zapewne zauważył fragment:

W ramach rekompensaty otrzymasz następujące rzeczy:
- wszystkie klejnoty przez Ciebie zakupione, nawet te które zostały użyte
- wszyscy specjaliści którzy nie zostali zakupieni za klejnoty, czyli ci zakupieni za prezenty eventowe
- budynki zakupione za prezenty eventowe
- 3 ostatnie prezenty otrzymane z systemu
- wszystkie rzeczy otrzymane z pudełek, które nie zostały automatycznie zwrócone na konto
- a także po 8000 kamienia, desek iglastych i narzędzi, po 5000 marmuru, desek liściastych i monet oraz po 3000 granitu, desek egzotycznych i map.
Tak, wiec nawet po zresetowaniu konta wszystkie przedmioty zakupione za klejnoty oraz budynki specjalne zostają przywrócone.

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

Zajadek
08.06.2013, 13:09
Wydaje mi się, ze nie chodzi tu tylko o materiały. Jak ktos by zburzył dom w ktorym teraz mieszkacie i powiedział "masz tu cegły za niego, piasek. cement i wode" to zakumalibyscie o co chodzi :) Należała by sie jakas rekompensata....bo jak ktos do tych cegieł dorzuciłby 500k - 1 mln zł - to juz usmiech na waszej twarzy by był a nie złość :)
Z drugiej co za problem dla ubi zrobic konto postawic te same budynki i dac troche materiałow niech sobie gośc poukłada i po sprawie.

The_Matius
09.06.2013, 12:50
wbić 44 poziom nie jest łatwo.

co z tego że oddadzą cały klej i budynki eventowe jakie miałeś wcześniej. ciekawe jak Wy byście gadali jakby wam zresetowali konto i napisali masz tu 5k desek odbuduj sobie wyspę i siedź cicho.

Piotru70
09.06.2013, 13:03
Wystarczy nakręcić dwuminutowy filmik ze swoją wyspą i ma się prawne zabezpieczenie w razie utraty. A to że w umowach jest ze konta należą do BB według mnie jest totalną bzdurą. Mój email moje konto.

thordis
09.06.2013, 15:32
wbić 44 poziom nie jest łatwo.

co z tego że oddadzą cały klej i budynki eventowe jakie miałeś wcześniej. ciekawe jak Wy byście gadali jakby wam zresetowali konto i napisali masz tu 5k desek odbuduj sobie wyspę i siedź cicho.

Pewnie zachowalibyśmy sie jak ten kolega którego dotknął problem, on nie siedzi cicho jak widac.

Mahoo
09.06.2013, 16:00
Śmieszni jesteście co niektórzy. Jak chodzi o wasze prawa to już lecą groźby o sąd i przepisy prawa ale regulamin to każdy odhaczył że się zaznajomił mimo że do niego nawet nie zajrzał. A było trzeba przeczytać i zastanowić czy się zgadzacie z warunkami zamiast teraz płakać na forum.

A to że w umowach jest ze konta należą do BB według mnie jest totalną bzdurą. Mój email moje konto.

Jak Ci się nie podobają warunki to gra nie jest obowiązkowa ani konieczna do życia. Możesz zamknąć okno przeglądarki i tu nie wchodzić.

Pewnie zachowalibyśmy sie jak ten kolega którego dotknął problem, on nie siedzi cicho jak widac.

Akurat zdarzyło mi się w innej grze. Byłem zły ale wiedziałem, że obsługa gry się tym nie zajmie ponieważ uprzedzili mnie tym faktem w regulaminie na który się zgodziłem, więc nie latałem po forach straszą obsługę sądem. Nie będę z siebie robić hipokryty. To tak jakbyś poprosił kolegę żeby Ci pożyczył samochód, ten się zgadza ale stawia warunek że bierzesz za niego pełną odpowiedzialność. Ktoś Ci wjeżdża w tył a Ty podstawiasz mu uszkodzone auto i umywasz ręce.

Jak umowa Ci nie pasuje to nie bierz auta (nie zakładaj konta) koniec kropka.

Hakardrag
09.06.2013, 16:34
A rozwiązanie problemu uszkodzonych kont jest niezwykle proste - i stosuje go wiele gier w sieci - i wszyscy są zadowoleni ;)
Wystarczy przy każdej konserwacji zapisywać stan naszych kont - i w wypadku uszkodzenia "obszaru serwera" odtworzyć to co było przy poprzedniej konserwacji zapisane. W ramach rekompensaty za stracony TYLKO tydzień gry, BB dało by trochę klejnotów i nie byłoby lamentów i złości !

Zajadek
09.06.2013, 16:37
@Mahoo
Tak samo myślą i na tym żerują wszelkiej maści twórcy pobieraczków itp. Zgody na to nie ma i nie będzie.... Może i prawnie sa ok...a moralnie? Czyz to nie jest wazniejsze?

Mahoo
09.06.2013, 18:08
@Mahoo
Tak samo myślą i na tym żerują wszelkiej maści twórcy pobieraczków itp. Zgody na to nie ma i nie będzie.... Może i prawnie sa ok...a moralnie? Czyz to nie jest wazniejsze?
To dlaczego bierzesz w tym udział i dajesz im zarobić? Gdzie jest Twoja moralność skoro z jednej strony nie wyrażasz zgody a z drugiej chętnie korzystasz? Tego nie rozumiem. I nie porównuj gry w której są jasno określone reguły z pobieraczkiem który był nastawiony na przekręt ale mimo wszystko winni są ludzie. Bo klikają że przeczytali regulamin i tego nie robią i wcale mi ich nie żal. Płaca za swoją głupotę i lenistwo.

Zajadek
10.06.2013, 10:08
Pany dajcie juz sobie luz. Stoicie po dwoch stronach barykady. Mahoo jest moderatorem, Piotru70 zwykłym graczem - nie dogadacie sie. Nie przekonacie wzajemnie. Nie ma co sie inwektywami obrzucac i napinać.

set2g
10.06.2013, 10:49
kto chce z takimi pierdołami latać po prokuratorach, sądach i kancelariach adwokackich to chyba nie miał styczności z polskim wymiarem sprawiedliwości ...

d1t33r
10.06.2013, 11:55
Piotru70 grubo się mylisz, gracze nie mają praw do kont. Te konta są im tylko udostępniane, ale Ty tego nie zrozumiesz. Zarzucasz innym, że nie znają prawa, lecz sam nie masz żadnych argumentów na poparcie swoich wypowiedzi. Potrafisz tylko nazywać "kołkiem" każdego, kto ma odmienne zdanie od Twojego, a po chwili edytować posty. Brawo za odwagę!

Mahoo
10.06.2013, 12:01
Nie powiedziałem ze jest sprzeczne.

w prawie nie ma czegoś takiego jak wmawiają nam obecne regulaminy BB.
Nadal czekam na te fragmenty.

I nie ściemniaj ze znasz prawo bo gdybyś znał to byś wiedział że BB nie jest panem nad panami. Gdyż nad nimi jest nawet prokuratura. A jak prokuratura powie że konta mają należeć do graczy to konta będą należeć do graczy.
Hahahahha, no tu przebiłeś samego siebie :D Mylisz prokuraturę z sądem oraz prywatną firmę z instytucją państwową, czyli pomieszanie z poplątaniem. Proponuje użyć google i się dowiedzieć co to jest prokuratura i do czego służy bo prokuratura nie wydaje wyroków. Chciałem sobie darować tą dyskusje ale ciężko bo coraz to lepsze "perełki" wychodzą :D

BB jest panem swojej gry i działa zgodnie z polskim prawem tak samo jak Kowalski który prowadzi swoją firmę. Jeżeli jest inaczej nadal czekam na paragrafy które temu zaprzeczają.

Gdyby to co ty mówisz było w pełni legalne. To BB mogło by sobie usuwać konta aby gracze od początku wydawali kleje.
Gdyby tak robili nikt by nie wydawał pieniędzy na klejnoty a firma nie miała by szans na istnienie. Tak samo jak wspomniany pobieraczek raz zrobili przekręt i na tym koniec. No chyba ludzie że mieliby Twój poziom IQ ale takich jest za mało żeby skutecznie zarabiać.

Mahoo
10.06.2013, 12:04
Mahoo jest moderatorem
Nie jestem :P Gdybym był już bym dawno temu użytkownikowi dał ostrzeżenie za nie przestrzeganie netykiety i obrażanie innych użytkowników forum ;) Poza tym dyskusję traktuję rekreacyjno - humorystycznie i mam niezłą bekę z gościa co pisze o prawie a nie wie co to jest prokuratura :D

kto chce z takimi pierdołami latać po prokuratorach, sądach i kancelariach adwokackich to chyba nie miał styczności z polskim wymiarem sprawiedliwości ...
Dokładnie, może jak dorośnie to się przekona ale póki co przyznasz że niezłe kwiatki tu od kolesia wychodzą :D

RedJul
10.06.2013, 12:10
Rozmawiałem ze znajomym sędzią i mam swoje zdanie, ale nie powiem, żeby nie zostać wyzwanym od kołków:)
Konkluzja tej rozmowy jest jedna - brakuje jednego odważnego i wytrwałego gracza który by wylądował w sądzie.
I nie chodzi tylko o Settlersów.
Brakuje tego jednego wyroku który by "ustawił w szeregu" wszelkich twórców gier.
Wychodzą oni z jednego (jak się okazuje słusznego) wniosku - nikt z taką pierdułą do sądu nie pójdzie.
Może skończyły by się regulaminy sprzeczne z polskim prawem a graczy zaczęto by traktować poważniej.

sparkz
10.06.2013, 13:35
Wystarczy przy każdej konserwacji zapisywać stan naszych kont - i w wypadku uszkodzenia "obszaru serwera" odtworzyć to co było przy poprzedniej konserwacji zapisane.

To zalezy od architektury gry i natury problemu. Chyba oczywista rzecza jest, ze stan wioski jest zapisywany (bo jest zaczytywany gdy np. po przerwie konserwacyjnej i wylaczeniu serwera logujesz sie ponownie), problem polega na tym, ze sam proces zapisywania i odczytywania tez moze generowac bledy, i chyba o to tutaj chodzi.

Mahoo
10.06.2013, 15:00
Z tym jest o tyle problem, że w razie wgrywania zapisanego stanu gry np z przed 24h gracze tracą cały dorobek uzyskany w tym czasie. Czyli jak komuś poleci Wieża Wiedźmy z Mrocznego Bractwa to ją straci w wyniku. Wiec płacz na forum będzie tak czy siak :D

set2g
10.06.2013, 18:11
nadrobić dzień czy tydzień to nie jest tragedia, za to ponad rok to już ciężka sprawa

Stochlik
10.06.2013, 19:24
no dokladnie set2g

tazzplck
10.06.2013, 20:01
A nie mogą przysiąść na tyłkach policzyć ile surki facet potrzebuje na odbudowę do stanu sprzed awarii, wysłać mu wszystkie rzeczy premium zawartość gwiazdy i wiadomość z expem?? dołożą mu parę k kleju za to że musiał to od nowa budować i czekać na upy i po problemie, pomarudzi ale jak mu zależy to za 8 dni będzie miał identyczne konto może nawet lepsze, bo będzie budował bogaty o swoje doświadczenie?? Xaar jesteś community menago wywołuję Cie do tablicy odpowiedz wprost czemu idzie firma dla której pracujesz na wojne z graczami zamiast im pomagać i dbać o nich?? Spawa prosta jak konstrukcja cepa, chyba że cepy się za sprawę biorą.

Bloodshed
11.06.2013, 06:27
"15. ODPOWIEDZIALNOŚĆ, GWARANCJA I ODSZKODOWANIE

OGRANICZENIE i WYŁĄCZENIE ODPOWIEDZIALNOŚC IUŻYTKOWNIK PONOSI NA ZASADACH OGÓLNYCH WSZYSTKIE KOSZTY I WSZELKIE RYZYKO ZWIĄZANE Z KORZYSTANIEM Z USŁUG. PONADTO, UŻYTKOWNIK PONOSI CAŁKOWITE KOSZTY KOREKTY, KONSERWACJI, NAPRAWY JAKIE SĄ WYMAGANE. UŻYTKOWNIK PONOSI CAŁE RYZYKO ZWIĄZANE ZE STRATĄ CZASU I WYSIŁKU, UTRATY DANYCH (SZCZEGÓLNIE DANYCH ZWIĄZANYCH Z GRĄ), BŁĘDY LUB UTRATĘ INFORMACJI HANDLOWYCH LUB INNYCH INFORMACJI WYNIKAJĄCYCH Z KORZYSTANIA Z USŁUG I GIER."

Czyli to co napisałeś to jest regulamin tak zgadzam się ale czy to powinno tak być aby po konserwacji człowiek stracił wszystko co miał?

Hakardrag
11.06.2013, 18:34
To zalezy od architektury gry i natury problemu. Chyba oczywista rzecza jest, ze stan wioski jest zapisywany (bo jest zaczytywany gdy np. po przerwie konserwacyjnej i wylaczeniu serwera logujesz sie ponownie), problem polega na tym, ze sam proces zapisywania i odczytywania tez moze generowac bledy, i chyba o to tutaj chodzi.

Aaaaa to już nic tutaj nie rozumiem (chodzi o BB).

Jeśli znany / zapisany jest stan uszkodzonego konta - to nic nie stoi na przeszkodzie dać 100% rekompensatę ;)

Wooem
11.06.2013, 21:08
Hej wszystkim,
lepiej późno niż później, ale dodam kilka słów od siebie jako jedna z WIELU osób, które spotkał ten błąd. Po pierwsze: MOD_Zakrecony - sorry, ale jesteś żałosny - postaw się w mojej sytuacji, przeczytaj jeszcze raz co mi napisała Pani Monika (zapewne wyższej rangi programistka znająca każdą linijkę kodu Settlersów, ekhm) i pomyśl. Zrozumiałeś?? Jeśli nie to Ci wyjaśnię: w zamian za ~1,5 roku grania w grę (pełną bugów), stratę czasu i zaangażowania w przygody, gildię, upowanie budynków, odnawianie kopalni, złóż, handel, codzienne logowanie, eventy itp itede zaproponowaliście mi 5k kamienia i kilka innych ŚMIECI, a Ty nieudolnie próbujesz łagodzić sytuację, bo mi oddadzą klejnoty?? No człowieku...
Po drugie (ważne): nie ogarniam jak taki zespół programistów dostający z pewnością niezłą kasę z naszych kont bankowych nie umie zrobić chociaż raz na tydzień backupu, zapisać danych/ustawień, aktualnych poziomów budynków na wyspie, zrobić CZEGOKOLWEK, aby żaden z graczy nie musiał wszystkiego zaczynać od ZERA? A idźcie Wy w #%$%$!
Po trzecie (ważniejsze): do wszystkich graczy - pomyślcie 1000 razy zanim zakupicie klejnoty, wyślecie SMSa - taka sytuacja może spotkać KAŻDEGO i mimo 100 wiadomości do supportu, pisania na forum (a i tak Ci skasują post) NIC WIĘCEJ NIE ODZYSKACIE.
Po czwarte (najważniejsze): dzięki gildii [Hus] za wsparcie, jesteście najlepsi! :):)
Bez odbioru.

Zajadek
11.06.2013, 22:24
...pomyślcie 1000 razy zanim zakupicie klejnoty, wyślecie SMSa - taka sytuacja może spotkać KAŻDEGO...
A uwierzysz, że ja o tym myślę. Nie jesteś pierwszym przypadkiem. Widzę tą obojętność innych - "bo z moim kontem jest wszystko ok, to co mi tam...."

tazzplck
11.06.2013, 23:28
Ja też się teraz 3 razy zastanowię zanim zrobię kolejny przelew, jak pomyśle że i mnie to może spotkać to krew się gotuje w człowieku, pozdro Wooem i nie poddawaj się chłopie pisz maile gdzie popadnie niech Ci Pani Monika poda maila do swojego przełożonego a jak on nic nie zrobi to niech CI poda maila jeszcze wyżej raczej Ci nie odmówią a sprawy nie wypada tak zostawić.

The_Matius
14.06.2013, 21:25
ja rozumiem ze wystąpił błąd i już nic z tym nie zrobią, trudno stało się. ale nie robią nic żeby pomóc. wychodzą z założenia że jak przestaniesz grać to i tak ktoś inny przyjdzie na Twoje miejsce więc zwisa im to czy Ty będziesz grać czy nie... dlatego ludzie zastanówcie się 10 razy bo ja osobiście gram w tą grę 1,5 roku i jakbym miał reset konta to olewam to. zbyt dużo czasu spędziłem, budowanie wioski, przygody, podbijanie lv, znajomości, zadania gildii... kurde tego nie da się opisać ile już tego było... a oni umywają ręce i dali po 5k kamieni i desek... śmiech na sali.

Duszysko40
14.06.2013, 23:58
Wogóle nie jarze klimatu...dlaczego tak BB sie zachowuje?????..
Reset no trudno...ale minimum 200k monet(nie wiem jak miał rozw wyspę ale na upy to poleci raz dwa)..po 200k all surowców..
Plus to co proponują..all klejki(plus jakis bonus..za utratę konta dajmy na to kopalnia klejków czy niewyczerpywalna kopalnia miedzi).. i postaci(posiadani geolodzy, generałowie, odkrywcy)..nagr eventowe..
Przecie to nie ciężko wymyśleć..trzeba uczynić tak aby graczowi sie choć "zachcialo.." znowu poświecic te póltora.roku znowu..
Mało tego urwie się hydrze łeb..
Ponieważ każdy się wyloozuje lekko..i powie trudno- jak się reset stanie "goły" nie ostane,
będę grał dalej może inaczej pewne rzeczy rozwiążę bogatszy o dośw itp..itd..
a tak:(...
Ja osobiście przed każdą konserwa robię print screena wyspy...czy to coś da raczej nie jeśli mnie reset "dopadnie" a BB dalej tak to będzie "załatwiać"..to tylko pamiątki ostaną i żal..oni to rozumieją przecież wiec dlaczego się tak zachowują???
(5k kamieni no nie wytrzymam...)

robkra666
15.06.2013, 08:29
Witaj robkra666,

Jest mi niezmiernie przykro, że Twój problem nie został naprawiony lecz niestety, wszystkie dostępne narzędzia i środki mogące rozwiązać problem zaistniały w Twojej rozgrywce, zostały wyczerpane.

Natomiast mogę zaproponować dwa wyjścia z zaistniałej sytuacji gdzie pierwszą jest zgłoszenie indywidualnego problemu do działu technicznego, lecz niestety nie znamy terminu naprawy konta. Drugim wyjściem jest reset konta do poziomu pierwszego.

Jeśli wyrazisz zgodę, na Twoim koncie może zostać uruchomiona ta opcja „ reset konta”.
Twoje konto powróci wówczas do pierwszego poziomu i rozgrywka ponownie rozpocznie się od przejścia samouczka.

Wiąże się to zarówno ze stratą wszystkich budynków, jak i zakupionych przez Ciebie specjalistów.

Reset konta jest o tyle korzystniejszą opcją od likwidacji obecnego konta i założenia nowego, gdyż wszyscy Twoi znajomi pozostaną na liście, a w sytuacji, gdy jesteś członkiem lub liderem gildii również w tej materii nic nie ulegnie zmianie .

Jeśli opcja umożliwiająca reset konta zostanie przez nas aktywowana i będzie dostępna po zalogowaniu się na stronie głównej w zakładce „Mój profil”, wówczas w okno „reset konta” należy wpisać hasło używane do logowania się do gry.

W ramach rekompensaty otrzymasz następujące rzeczy:
- wszystkie klejnoty przez Ciebie zakupione, nawet te które zostały użyte
- wszyscy specjaliści którzy nie zostali zakupieni za klejnoty, czyli ci zakupieni za prezenty eventowe
- budynki zakupione za prezenty eventowe
- 3 ostatnie prezenty otrzymane z systemu
- wszystkie rzeczy otrzymane z pudełek, które nie zostały automatycznie zwrócone na konto
- 4000 kamienia, desek iglastych, narzędzi, 2500 marmuru, desek liściastych, 2500 monet, 1500 granitu, egzotycznych desek, map

Najmocniej przepraszamy za wszelkie utrudnienia i niedogodności z tej sytuacji wynikające.

Życzę miłego dnia.

Pozdrawiam,
Gosia
Zespół The Settlers Online

DOSTAŁEM TAKA WIADOMOŚĆ I BĘDĘ CZEKAŁ
- indywidulany problem do działu technicznego !!!!!!!!!!!!!!!

robkra666
15.06.2013, 08:30
poczekam aż dadzą odpowiedz z IT

Switzer
15.06.2013, 12:55
Proszę jeszcze wziąć pod uwagę kwoty, jakie wydaliście na grę... Mowa o sądach jest śmieszna, biorąc pod uwagę że większość ludzi nie wydała na grę ani złotówki albo jakieś marne grosze... No chyba że ktoś tysiącami płaci za klej :]

To wcale nie jest smieszne. W Stanach był przypadek hackera który zrobił ciekawy program. Mianowicie zyskiwał cent od każdej transakcji zawieranej przez ludzi w kraju. Nie pamietam czy to z karty kredytowej czy to od wyplaty. W kazdym razie zyskał na tym miliony a sądy nie wiedziały co z klientem zrobić bo nie dokonał przestępstwa tylko milionów wykroczeń a więc kradzieży po 1 cencie. Mieli go oskarzyc o kradziez 1 centa ? Czy moze o kradziez 10 milionow po 1 cencie?

Uważasz że jeśli ktoś wydał 100 zł a BB to sobie "wzielo" bez dawania niczego w zamian to w porządku ? Jesli takich osob jest 100 to masz 10 k zł. Jesli ktos wydał wiecej a wiem ze wydaja tu ludzie po kilka k zł. To biorac pod uwage ze takich osob moze byc sporo to sa naprawde duze pieniadze.

Djaus
15.06.2013, 13:32
W kwestii wyjaśnia do Modów oraz do samego poszkodowanego.
Zalecam, napisać do Aleesandro Degortes.
W/w Osoba nadzoruje projekt TSO, jakiś czas temu intensywnie dyskutowałem z Nim o prawie do zakupu, prawie konsumenta oraz równego traktowania wszystkich użytkowników w sieci. Polskie tłumaczenie prawa w TSO jest mylne, możecie w pełni ubiegać się o odzyskanie waszego dorobku w grze ponieważ jest on tak samo wyceniany jak "Klejnoty" które kupujecie.

PROSZĘ O NIE WYKRĘCANIE SIĘ OD ODPOWIEDZIALNOŚCI MODÓW JAK I PRZEDSTAWICIELI BB. ZAWSZE ZALECAM KONTAKTOWANIE SIĘ Z GŁÓWNYM ORGANEM A NIE SŁUCHANIE OSÓB KTÓRYM TAK NA PRAWDĘ NIE ZALEŻY BO JESTEŚCIE JEDNOSTKĄ W MASIE.

Kilkukrotnie pojawiał się ten problem, za każdym razem Alessandro przyznawał rację i bardzo przepraszał za postępowanie Polskiego Supportu oraz to co wypisywali. Tak więc Drodzy gracze.. zacznijcie korzystać z danego wam prawa w sieci które opiera się na prawie międzynarodowym, regulaminy tso które tutaj były przedstawiane działają tak samo jak kartki w sklepach przy kasie" Płacenie karą od 10zł" Prawo pozwala na płacenie przy dowolnym zakupie, ustalanie wewnętrznie w sklepie kwoty minimalnej po skardze do waszego operatora karty skutkuje karą w wysokości od 3-10tys złotych na użytkownika łamiącego prawo i wyznaczającego Swoje wewnętrzne wytyczne.
W przypadku TSO, możecie się spokojnie opierać na wielu paragrafach prawa o własności, które jest jednocześnie prawem własności w sieci, o ile nie definiuje tego jakiś przepis UE. Macie o tyle Komfort że TSO jest własnością BB czyli operatora, bądź też właściciela zarejestrowanego na terenie UE. To co tutaj piszę było tematem rozmów z Alessandro D. Nasza dyskusja zakończyła się na tym iż przysługuje mi, wam jako graczom pełne prawo do własności, przy poszanowaniu czasu poświęconego na gre dla rozwijania konta, wszelkie próby tłumaczenia wam że to co się stało nie jest możliwe do rozwiązania to jedynie próba nieudolnego wykpienia się ze sprawy Polskiego Supportu.

Pragnę zaznaczyć iż to co napisałem jest prawdą i zostało potwierdzone w praktyce, miałem już sytuacje gdzie po odmowie supportu i przekazaniu tego dalej nagle konto pojawiało się z całym swoim dorobkiem. Wszystkie próby wykasowania tego posta informacyjnego mające na celu usunięcie z siebie odpowiedzialności ze strony supportu zostaną przekazane dalej w celu wyjaśnienia sprawy.

Duszysko40
16.06.2013, 00:54
"W przypadku TSO, możecie się spokojnie opierać na wielu paragrafach prawa o własności, które jest jednocześnie prawem własności w sieci, o ile nie definiuje tego jakiś przepis UE"
Ślicznie a jakies konkrety??
Skoro to jakos zadziałało..to...

Djaus
16.06.2013, 21:26
Najlepiej jest po prostu nad każdą sprawą zastanawiać się indywidualnie. Tak Ad hoc to ciężko napisać, jest tego sporo.
W razie problemów pisz na PW.

Lord_kredek
17.06.2013, 09:35
tu nie chodzi o dume koza, tylko o zwykle łamanie prawa..
jesli kazdy poszedlby z tym do sadu to ma wygrana sprawe, mowie wam...
i moglby w tym samym miejscu nigdzie nie jezdzac sadzic sie z nimi:
"Zgodnie z art. 70 § 2 kc umowę taką poczytuje się za zawartą w miejscu zamieszkania kupującego. Oznacza to, że w razie konieczności rozstrzygnięcia sporu przez sąd – kupujący może kierować swoje roszczenia do sądu właściwego według swojego miejsca zamieszkania – bez względu na to gdzie siedzibę ma sprzedający."

OMG :) A gdzie jest napisane w regulaminie, że bb albo ubisoft zobowiązuje się do wypłaty odszkodowań za rollback'i ? Podaj mi punkt regulaminu w którym ubisoft albo bb określa okres trwania gwarancji na swój produkt np.: w zależności od wykupionej ilości kryształków? Podaj mi warunki tej gwarancji?

Z kim ja gram w tą grę ? :)

zwolk
17.06.2013, 10:09
Ale tu nie jest mowa o rollback'ach, bo to by każdy zaakceptował bez mrugnięcia okiem. Chodzi o całkowity reset konta, z jakimiś gratisami na dzień dobry. Ciekawe czy byś tak OMG'ował gdyby Tobie support przysłał propozycję powrotu do 1 lvl :)

Mahoo
17.06.2013, 10:29
Z kim ja gram w tą grę ? :)
Są lepsi:

I nie ściemniaj ze znasz prawo bo gdybyś znał to byś wiedział że BB nie jest panem nad panami. Gdyż nad nimi jest nawet prokuratura. A jak prokuratura powie że konta mają należeć do graczy to konta będą należeć do graczy.
:D

Djaus mógłbyś podać konkretne artykuły? Bo już któryś raz ktoś pisze prawo mówi to prawo mówi tamto a paragrafów z ustaw a nikt jeszcze nie wkleił. Ciekawi mnie również dlaczego skoro firma działa sprzecznie z prawem, błędy są na porządku dziennym nikt nie wygrał sprawy w sądzie, a przynajmniej mi o takiej nie wiadomo a system "wypożyczenia" konta działa praktycznie we wszystkich państwach i we wszystkich grach.

Lord_kredek
17.06.2013, 12:22
Ale tu nie jest mowa o rollback'ach, bo to by każdy zaakceptował bez mrugnięcia okiem. Chodzi o całkowity reset konta, z jakimiś gratisami na dzień dobry. Ciekawe czy byś tak OMG'ował gdyby Tobie support przysłał propozycję powrotu do 1 lvl :)

Biorę to absolutnie pod uwagę i dlatego:

1. Nie gram hardcorowo w gry free to play - bo wszystko może się zdarzyć, łącznie z restartem konta a ponieważ to jest free to play to jakiekolwiek rekompensacje zależą od "widzi mi się" adminów czyli praktycznie niema na co liczyć.

2. Zakupy robię zawsze w sklepach, w których dostaję dowód zakupu i gwarancję. Dlatego nie wspieram finansowo projektów online, w których twórca czy właściciel zastrzega sobie w regulaminie, że nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności w przypadkach opisanych powyżej ;)

A jak Krzysztof Kononowicz powie, że: "to co ja powiedziałem to ja wszystko uczynię, bo jestem człowiekiem wierzącym i praktykującym i wiem na jakiej zasadzie to zrobić, jak uczynić, jak usprawnić drogi, jak wszystko, jak zlikwidować papierosy, jak wszystko zlikwidować." to ci nawet prokuratura nie pomoże bo ją też zlikwiduje - wszystko zlikwiduje :)

Mahoo
17.06.2013, 12:37
Biorę to absolutnie pod uwagę i dlatego:

1. Nie gram hardcorowo w gry free to play - bo wszystko może się zdarzyć, łącznie z restartem konta a ponieważ to jest free to play to jakiekolwiek rekompensacje zależą od "widzi mi się" adminów czyli praktycznie niema na co liczyć.

Dokładnie, ludzie by chcieli darmową grę i niedługo jeszcze żeby płacili za granie :) Jakby mi padło konto to bym albo podziękował za grę albo się odbudowywał ale bez płaczu i pieczenia zwieraczy :D Ale to jest gra dla dzieci więc normalne są taki reakcje.

Katrin3
17.06.2013, 13:05
Mahoo, cenię Twoje ironiczne poczucie humoru i luźne podejście, jakie masz do gry. Ale teraz przeginasz. Mam wrażenie że cynizm stał się dla Ciebie wartością samą w sobie, a wyśmiewanie wszystkiego i wszystkich sprawia że sam czujesz się fajny.

Nie wiem, jak od strony praktycznej wygląda dochodzenie swoich konsumenckich praw w takich sprawach - czy to w Polsce, czy za granicą. Nie wiem czy można wygrać taką sprawę w sądzie, czy nie. Nie znam się na tym.

Ale wiem jedno – opisywane wyżej sytuacje, kiedy gracz traci konto nad którym pracował rok, i dostaje taką śmieszną rekompensatę, NIE SĄ w porządku.

Może i w obecnej chwili istnieje furtka prawna, pozwalająca BB uciekać od odpowiedzialności przez sprytne sformułowania zawarte w regulaminie. Ale to jest karygodne i powinno budzić solidarny sprzeciw innych graczy. A nie wyśmianie poszkodowanych graczy, jak to robisz Ty i niektórzy. Zupełnie tego nie rozumiem.

Jeśli naprawdę nie ma jeszcze wystarczająco wyraźnych (międzynarodowych? unijnych?) regulacji prawnych w kwestiach związanych z grami online, to jest to TYLKO kwestia czasu, jakiego wymaga dostosowanie prawa do rozwijających się w błyskawicznym tempie technologii. Żyjemy w czasach, kiedy konsument jest chroniony prawami, niezależnie od tego, co kupuje; lodówkę czy wypasioną postać w wirtualnej grze. Zasłanianie się przez BB regulaminem owszem może działać, ale tylko do czasu. Tak samo jak tylko do czasu działało: „po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się”, „towar w promocji nie podlega gwarancji” itp., itd.

Tyle chciałam Ci napisać, drogi szyderco – że Twoje poglądy, sugerujące że ktoś, kto chce walczyć o swoje prawa do zakupionego dobra wirtualnego, jest śmieszny i niedojrzały, TO jest właśnie rozumowanie dziecinne i bardzo zaściankowe.

Ludzie, walczmy o swoje i wspierajmy się. Każdego to może spotkać, a wtedy zmieni się perspektywa widzenia!
Wooem i inni poszkodowani, trzymamy kciuki!, ale jeśli Wam się jednak nie uda, dajcie znać - zrobimy zrzutkę surowców i szybko odbudujecie wyspy :)

Mahoo
17.06.2013, 13:34
Katrin3, po pierwsze jak ktoś nie ma luźnego podejścia do gry to tylko świadczy o dziecinności tej osoby bo to jest tylko gra, do tego mało złożona, w fazie beta i z wszystkimi funkcjami dostępnymi za darmo. Ja w grę nie inwestuję pieniędzy i gram sobie dla zabawy, jak coś się kiedyś stanie to odpuszczam i jeszcze podziękuje zespołowi BB za X miesięcy zabawy za darmo.

Po drugie nie bez celu użyłem słowa praca w cudzysłowiu bo to nie jest praca, jak ktoś pisze o roku pracy w grze to również jest dla mnie infantylne.

Po trzecie są różne prawa i statusy, inaczej prawo stanowi jak dokonujesz zakupu przez internet inaczej jak w sklepie stacjonarnym tak samo w typowo płatnych grach są różne zasady i inne przysługują Ci prawa w zależności od umowy jaka podpisujesz godząc się na grę oraz przepisów odgórnych wynikającej np z ustawy. I tak koleżanko Katrin3, konsument jest chroniony prawami ale te prawa są różne w zależności co kupujemy czy w jakich i na jakich warunkach.
Co to znaczy zasłanianiem się regulaminem? Przecież jest umieszczony na stronie głównej i na forum i klikałaś że się zgadzasz nawet do niego nie zaglądając, to jest już w porządku? Ja też nie czytałem, ale nie będę z siebie durnia robił strasząc prawami z którymi nawet nie chciało mi się zapoznać. Tak to też jest dziecinada, żeby nie używać mocniejszych słów bo są tu dzieci :)

Oczywiście należy walczyć, pisać do supportu pomagać znajomym ale straszenie sądem czy prawami jak się ich kompletnie nie zna, tak dokładnie :) Znowu dziecinada :)

Larxand
17.06.2013, 14:01
Nie chodzi tu chyba o dziecinadę, bo już samo granie w TSO w wieku, nazwijmy to "dojrzałym" może świadczyć o niedojrzałości (ale nic nikomu do tego, ile kto ma lat i dlaczego gra). Chodzi natomiast o brak szacunku w wypowiedziach i o ten często niezauważany fakt, że gdybym "ja" nie płacił, "Ty" nie grałbyś w tę grę. Innymi słowy, jeśli ktoś mówi "jak ktoś płaci to jest głupi", to tak jakby sobie piłować gałąź na której się siedzi. I to dla mnie właśnie trąci piaskownicą.
Natomiast już nie wdając się w spory o prawie i przepisach (pytałem prawnika, mam swoje zdanie, ale już nic nie mówię bo są tu mądrzejsi), jestem zdania, że zwyczajnie w dobrym tonie byłoby oddać komuś wszystko co utracił z winy firmy, tym bardziej, że (jeśli) jest to technicznie wykonalne, a nie zależy tylko od dobrej/złej woli tego po drugiej stronie. Nie ma problemu na testowym żeby dać graczowi 800k XP i dowolnej ilości surowców w wiadomości, więc brak takiej opcji w przypadku utraty konta uważam właśnie za przejaw złej woli.

Pewnie gdybym ja dziś stracił konto i miał dostać wszystkie klejnoty (a jest tego naprawdę dużo) a do tego wszystkich zasobów po 4k czy po 10k, to może bym nie poszedł na ścieżkę wojenną z BB (bo to czas i nerwy niezależnie od wyniku), ale na pewno nie zacząłbym gry od początku=zakręciłbym jeden z kraników. Nie z powodu zasobów, tylko czasu jaki poświęciłem na (dla) tę grę (firmy).
Dlatego mówię, szanujmy się wzajemnie i będzie ok.

Duszysko40
17.06.2013, 14:22
Larxand napisał..
"Nie chodzi tu chyba o dziecinadę, bo już samo granie w TSO w wieku, nazwijmy to "dojrzałym" może świadczyć o niedojrzałości (ale nic nikomu do tego, ile kto ma lat i dlaczego gra)."
Sie zgadzam z wytłumaczeniem Twym, temu Panu co i jak ale pojąć nie mogę dlaczegóż granie w cokolwiek, czy czytanie komiksów, czy ksiażek dajmy na to fantasy można z gruntu uznawać za "niedojrzałe"??..dla mnie to jakas paranoja (nie chodzi mi o Twą wypowiedź..ja ją rozumiem ) tylko kurcze czemu luudzie mogą tak myśleć..przecie w takiej holandii, belgii , francji..srednia wieku czytajacych np. (najłwatiej mi ten przykład podać) przygody dajmy na to tin-tina..to 35-60lat..to są przecież ogólnie dostępne dane..co więcej średnia wieku graczy zarówno konsolowych, pecetowych czy online stale oscyluje wzwyż..a u nas to dalej "dziecinne" "niedojrzałe"i kilkanaście innych przymiotników mniej lub bardziej ..zaangażowanych "uczuciowo":P

Larxand
17.06.2013, 14:34
Tak Duszysko40, chodziło mi o samo ocenianie, dlatego sprostowałem w nawiasie (to na wypadek gdyby ktoś jednak postanowił nie doczytać i przypisać mi nikczemne wnioski).

Lord_kredek
17.06.2013, 15:07
Tyle chciałam Ci napisać, drogi szyderco – że Twoje poglądy, sugerujące że ktoś, kto chce walczyć o swoje prawa do zakupionego dobra wirtualnego, jest śmieszny i niedojrzały, TO jest właśnie rozumowanie dziecinne i bardzo zaściankowe.

Ludzie, walczmy o swoje i wspierajmy się. Każdego to może spotkać, a wtedy zmieni się perspektywa widzenia!
Wooem i inni poszkodowani, trzymamy kciuki!, ale jeśli Wam się jednak nie uda, dajcie znać - zrobimy zrzutkę surowców i szybko odbudujecie wyspy :)

Można z tym walczyć tylko w jedyny skuteczny sposób - nie wspierać finansowo podobnych projektów, zarządzanych w taki "niegodziwy" jak napisałeś sposób. Przestań kupować kryształki, namawiaj do takiej postawy swoich znajomych, tłumacz im co jest tego powodem, ostrzegaj na forum. Natomiast pisanie skarg, straszenie sądem, błaganie i wypłakiwanie żalów na forum to zwykła dziecinada i robienie z siebie pośmiewiska - do niczego to nie prowadzi.

Larxand
17.06.2013, 15:21
Przestań kupować kryształki, namawiaj do takiej postawy swoich znajomych.

Namawianie do takiej postawy to zabijanie gry. To raz. Namawianie do takiej postawy i wypłakiwanie żalów na forum to to samo. To dwa. Wypłakiwanie żalów i pisanie skarg prowadzi często to rozwiązania problemu, zwykle robią tak ludzie świadomi swoich praw i nie ma w tym nic do śmiechu.
No i gdybyś wczytał się w tekst Katrin, zauważyłbyś, że to kobieta (jeśli już nick nie jest jednoznaczny).

zwolk
17.06.2013, 15:23
Do czasu...aż ktoś coś uwalczy...ale do tego daleka droga usłana różami (i chodzi o łodygi, nie o płatki:))

Mahoo
17.06.2013, 15:29
Namawianie do takiej postawy to zabijanie gry. To raz.
A właśnie że nie. Jeżeli gra ma błędy, kasują sie konta do dlaczego ma jej nie odradzać? Bo to zabija grę? Nie. Te błędy zabijają grę a co za tym idzie - zła opinia. A to różnica.

zwykle robią tak ludzie świadomi swoich praw i nie ma w tym nic do śmiechu.

Po raz trzeci w tym wątku proszę na potwierdzenie takich praw stosownym przepisem. Konto nie jest Twoje więc nic nie straciłeś. Tak robią ludzie którzy nie znają swoich praw i przez to im się wydaje, że coś im się należy mimo że tak nie jest.

Larxand
17.06.2013, 15:35
Mówię o zwykłym prawie do bycia szanowanym.

Jeśli natomiast chodzi o regulacje prawne, to odesłałbym do ciekawej pracy na ten temat, ale że regulamin zabrania, to proszę prosić na PW. Nie znajdziecie tam jednoznacznej odpowiedzi, ale rzeczową i uargumentowaną analizę problemu owszem.