PDA

Zobacz pełną wersję : Nie można "wejść" na wyspę znajomego z Gildii

kuman300
07.06.2013, 15:46
Jak w tytule, nie mogę wejść na wyspe znajomego, cały czas wyświetla sie, że sie loguje i tak nawet przez 0.30min, wtedy musze zamknąć karte z grą i ponownie sie zalogować. Do innych wchodzę bez problemu.

EX_Zakrecony
07.06.2013, 16:14
Problem jest już znany, ale nie udało się ustalić przyczyny. Sam tego doświadczyłem wczoraj, dziś już działa normalnie.

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

Stochlik
07.06.2013, 17:27
dziwne nie zdazylo mi sie takie cos jeszcze ale ciekawo czy ten twoj kolega moze sie zalogowac na swoja wyspe

BlackPearls24
07.06.2013, 18:38
Nie jest on jedyna osoba, bo tez mam taki sam problem. Swietnia konserwacja ktora wprowadzila kolejne bledy

RadekMC1
07.06.2013, 19:20
też tak miałem

EX_Zakrecony
07.06.2013, 19:24
Stochlik: tu nie chodzi o "uszkodzony obszar serwera". Problem objawia się "zawieszeniem" działania na komunikacie "Wczytywanie mapy..." jedynie relog pomaga powrócić do gry, a i po relogu zazwyczaj dalej nie można wejść na wyspę tego znajomego (problem nie dotyczy wszystkich znajomych a jedynie losowych).

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

BlackPearls24
07.06.2013, 21:13
to kiedy bedzie to naprawione? zwlaszcza mniejszy lvl nie moze wejsc nigdzie, gram ze znajomym ktory ma 19 lvl a nie moze wejsc do nikogo z gildi

nicothlon13
07.06.2013, 22:19
to kiedy bedzie to naprawione? Zwlaszcza mniejszy lvl nie moze wejsc nigdzie, gram ze znajomym ktory ma 19 lvl a nie moze wejsc do nikogo z gildi

problem tkwi po stronie uszkodzonych patri serwera z danymi a nie bledow w skryptach
czemu niektorzy z graczy poutracali konta przez bb???
Czemu z 44lvl maja teraz 1lvl?
Konta wielu graczy zostalo usuniete i skasowane - wyskakujace powiadomienie ze serwer uszkoszony - co za bzdury!!!!

EX_Zakrecony
08.06.2013, 10:09
nicothlon13: mówimy tu o innym błędzie. Ten o którym mówisz objawia się komunikatem "Uszkodzony obszar serwera" i jest stały lub do czasu nocnego skryptu. A ten o którym tutaj mówimy objawia się wyświetlaniem komunikatu "Wczytywanie mapy..." tak jak normalnie, ale nie następuje przejście na mapę i nie jest to błąd stały a jedynie występujący okresowo pomiędzy losowymi graczami.

Jeśli ktoś miał przez jakiś czas problem z wejściem (komunikat "Wczytywanie mapy...") ale problem ustąpił to proszony jest o zamieszczenie takiej informacji, zwłaszcza okoliczności występowania (znajomy normalny/gildyjny, czas).

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

ms14356
08.06.2013, 10:21
MOD_Zakrecony: a co w przypadku, gdy błąd: "Uszkodzony obszar serwera" jest "stały", a "nocne skrypty" niczego nie naprawiają? Będzie jakaś globalna naprawa, czy o każde takie konto trzeba osobno walczyć z supportem?

BlackPearls24
08.06.2013, 10:38
Jeśli ktoś miał przez jakiś czas problem z wejściem (komunikat "Wczytywanie mapy...") ale problem ustąpił to proszony jest o zamieszczenie takiej informacji, zwłaszcza okoliczności występowania (znajomy normalny/gildyjny, czas).

Samo nic sie nie naprawia niestety.

EX_Zakrecony
08.06.2013, 11:09
ms14356: każdy gracz, który ma komunikat "uszkodzony obszar serwera" i nie został naprawiony nocnym skryptem powinien indywidualnie zgłosić się do supportu. Ale ten temat dotyczy czegoś innego więc proszę, poszukać odpowiedni temat i tam kontynuować dyskusję.

BlackPearls24: Oj naprawia ;) W czwartkowy wieczór dwóch moich znajomych nie mogło wejść na moją wyspę, a inni wchodzili bez problemu, wczoraj i dziś jeden z nich już normalnie wchodził żeby rzucić kosze, jak drugi to nie wiem bo nie prosiłem go o to. I właśnie dlatego pytam czy ktoś też miał do czynienia z tym problemem tylko przez jakiś czas.

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

Witman007
08.06.2013, 11:28
ja mam również ten problem od dwóch dni nie mogę wejść na mapę wyspy nic nie pomaga , czyszczenie pamięci podręcznej i reload nic nie dają jak tak dalej będzie dam sobie spokój z settlersami

bakteria747
08.06.2013, 16:03
Witam
Dopisuje sie do wątku, nie można wejść na wyspę niektórych graczy. W moim przypadku ani zmiana przeglądarki, przelogowanie sie , usuniecie ciasteczek czy historii nie pomogło. Ale to jest jak by jednostronne bo oni do mnie mogą wejść bez przeszkód.

Kolega_sonca
08.06.2013, 16:56
Na moją wyspę tez nie można wejść, koszyczki sam muszę rzucać.

kuman300
08.06.2013, 18:23
Jak w tytule, nie mogę wejść na wyspe znajomego, cały czas wyświetla sie, że sie loguje i tak nawet przez 0.30min, wtedy musze zamknąć karte z grą i ponownie sie zalogować. Do innych wchodzę bez problemu.

[B]

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

Niestety, problem występuje nadal:(

WuDwaKa
08.06.2013, 20:32
Również doświadczyłem tego u siebie w gildii, że nie mogę wejść do gracza (49 lvl) do pozostałych mogę bez problemu - wczoraj to nie występowało ...

BlackPearls24
08.06.2013, 21:47
trwa ciagle u mnie tak samo , ciezko do mnie wejsc a i tak nikt z tym nic nie robi.

gac604
08.06.2013, 22:02
witam u mnie jest to samo nikt nie może wejść do mnie na wyspę i dać parę koszyków, problem występuje już drugi dzień. Po za tym opuściłem gildie bo zadania gildii były w oczekujących i nie chciałem wszystkich blokować. Po przeczytaniu wątku rozumiem że wszystko naprawi się samo bardzo mnie to cieszy, po co wprowadzać nowe łańcuchy produkcyjne jeżeli cała gra nie jest dopracowana do końca. Chodzi tu o szybkie zarobienie kasy a nie o satysfakcje z gry. pozdrawiam

gac604
09.06.2013, 07:14
znalazło się rozwiązanie może mało praktyczne , ale bezpośrednio z przygody moim znajomym udało się wejść na moją wyspę i rzucić premie.

colwik
09.06.2013, 09:39
ja od 2 godzin nie mog ise wbic nawet na swoja:( jakas awaria jest?

RedJul
09.06.2013, 09:43
znowu "przymuliło", też miałem problemy a muli że strach.

niedwiad
09.06.2013, 17:43
tuz po konserwacji chciałem sie zalogowac poprzez publiczny dostęp do internetu
nie dało rady
winna była za mała ilość pamięci wirtualnej
w waszym wypadku może być podobnie
nawet jeśli nie pojawia się komunikat po angielsku

w trakcie konserwacji dodano kolejne jinxy przeciążające zarówno serwery jak i komputery użytkowników
[ciekawe ile jest takich osób, które wcale nie mogą się zalogować od czasu konserwacji]
dłużej się ładują zarówno wyspy znajomych, własne jak i przygody

winna jest po stronie programistów, bo po kiego tyle tego,
rozumiem reklama i w ogóle ale laury nad kopalniami nie muszą "mrygać" wystarczy by były

HTDA
09.06.2013, 23:13
znalazło się rozwiązanie może mało praktyczne , ale bezpośrednio z przygody moim znajomym udało się wejść na moją wyspę i rzucić premie.

!!! U mnie pomogło :) z przygody udało się wejść i teraz coś się odblokowało i normalnie też działa ! :):)

QwertusMaximus
10.06.2013, 00:10
Nie ma to jak forumowy support :)

romsheff
10.06.2013, 09:38
niestety, nie ma tak lekko

moja znajoma nie może wejść do mnie nawet z przygody

jakieś inne pomysły ?

Nadhira
10.06.2013, 13:24
u mnie pojawił się dziś ten problem... znajomi nie mogą wejść do mnie na wyspę co skutkuje tym, że nie można mi wrzucić buffow... mam nadzieję że to będzie niedługo naprawione :/

romsheff
10.06.2013, 14:50
rano znajomi nie mogli do mnie wejść, potem mogli, a teraz znów nie mogą

pirek2
10.06.2013, 20:54
spotkal mie ten sam problem nikt do mnie nie moze wejść

majkaska
10.06.2013, 22:02
popoludniami to jest masakra

TwojaFarma
10.06.2013, 22:59
U mnie to samo...

W losowych momentach u losowych osób wyskakuje komunikat "Wczytywanie mapy..." i można czekać i czekać. jedynie relog pozostaje. Oni w tym samym czasie bez problemu wchodzili na moją wyspę.

Co ciekawe u tych samych osób mogłem bez problemu wejść na wyspę w godzinach porannych czy w okolicach południa, ale wieczorem już nie.
Próbowałem wszystkiego... czyszczenia cache... różnych przeglądarek, z innego komputera i z innego IP... poprosiłem nawet tą osobę na której wyspe wchodzilem żeby się na chwilkę wylogowała, ale nic nie pomaga.

To wszystko zaczęło się dziać po ostatniej konserwie.

The_BEAST_r10
11.06.2013, 00:22
U mnie jest to samo, nikt nie może wejść do mnie na wyspę, rano było ok bo znajomy rzucał mi kosze ale teraz tj 0.00 nie jest to możliwe ,każdy z gildii próbował wejść nawet próbowali bezpośrednio z przygody i nic ;/

pieter_szef
11.06.2013, 10:40
U mnie także ten błąd, nie moge wejść do znajomego na wyspe, on do mnie bez problemu.
Próbowałem także wejsć do niego z przygody nic nie daje, cały czas wczytywanie mapy....
Inni znajomi wchodzą do niego bez kłopotu.
Co robić ?

Rano nie moglem wejść, teraz ( 14.30 ) wchodzi bez problemu, nie wiem co o tym mysleć :)

PiterB21
11.06.2013, 11:14
też miałem ten problem z kolegami z gildii, z moich obserwacji błąd nie powinien trwać dłużej niż 24h

BlackPearls24
11.06.2013, 12:00
to masz lipne informacje bo 1 znajomyod 3 dni nie moze do mnie wejsc. Spostrzeglismy ze mniejszy lvl ma problem z wejsciem do znajomego ktory ma wiekszy lvl wiec moze to w czym im pomoze chociaz i tak wiemy ze nic z tym nie zrobia xd

gac604
11.06.2013, 17:17
i znowu to samo chachachacha a było już ok chachachacha

Bloodpearl
11.06.2013, 18:29
Ja 10.06.2013 po południu nie mogłem wejść do normalnego znajomego, po 20-21 problem zniknął, jednak po próbie usunięcia innego błędu (11.06.2013 cache wyczyściłem w Chrome około 18:00) problem powrócił.

Florentyna
11.06.2013, 18:32
Ja mam ten sam problem - nie mogę wejść do znajomego, rano było ok, a teraz nie da się, ciągle wczytywanie mapy

crol
11.06.2013, 19:19
mam ten sam problem ja moge wchodzic do kazdego tylko do mie od pewnego czasu nikt nie moze wejsc. co tu jest grane?

Wooem
11.06.2013, 21:12
potwierdzam, mam to samo (tylko z niektórymi osobami)

mark2
11.06.2013, 21:58
cześć . do około 15 gra działała normalnie po czym stopnowo coraz wiecej znajomych nie mogło wejść na moja wyspę (bez znaczenia znajomi czy gildia).W twj chwili już nikt nie może dostać sie do mnie.Ja mogę odwiedzać wszystkich choć czasem wejście trwa 2-3 min.( wyświetlany jest komunikat Wczytywanie mapy)

frezja81
11.06.2013, 22:11
czy może Mi ktoś powiedzieć o co kaman....od popołudnia nie mogę wejść na swoja wyspe:(:(:(

weczi
11.06.2013, 22:12
od rana do teraz nie wchodzi

Rezonne
12.06.2013, 01:22
No cóż, jeśli całe to zamieszanie jest spowodowane możliwością produkowania "końcówek stalówek" i "lepszego papieru", to końcówki stalówek możecie sobie, no wiecie... gdzie włożyć, a papierem poprawić... bo dla mnie to bufy są ważniejsze a szczególnie ich 50% nadwyżka uzyskana od rzucania przez znajomych... niestety znajomi już też mają dosyć tego ciągłego relogowania się... a mnie już nawet głupio ich prosić o próbę wejścia na wyspę... to trochę frustrujące, aby programiści przez tyle czasu testowania tych "nowości" na serwerze testowym , nie potrafili wyłapywać tak podstawowych błędów... ach... przepraszam.. to wersja Beta... więc wszystko jest usprawiedliwione :P...

HTDA
12.06.2013, 08:25
kurdee znowu u mnie nie działa :(

rafal102
12.06.2013, 09:51
A myślałem że ja mam taki problem tylko dziennie tracę 75 dodatkowych koszy bo musze sam sobie wrzucać masakra do tego mam 60 egzo i nie moge ich ruszyc bo strace sporo na premii .Dlaczego się pytam jest tak że za każdym razem jak coś nowego wprowadzą ? za każdym razem jakieś jaja . Gram zaledwie od 9 miesięcy ale nie było jeszcze tak że wprowadzają zmiany i coś się nie posypało

gac604
12.06.2013, 10:08
u mnie dalej to samo było dwa dni OK i lipa. Ale to pikuś podobno po ostatniej konserwie niektórzy zaczynają od pierwszego levela porobiło im resety wyspy, to jest dopiero gra doskonała że można wprowadzać nowości i mieć wszystko w d...e.

BlackPearls24
12.06.2013, 13:00
widzicice ze nawet zaden MOD sienie wypowiada oni maja nas gdzies, najlepiej kupujcie diamenty i bedzie git majonez haha. Ale nie liczcie na zadna pomoc z ich strony. Ja tez uwazam ze jezlei jest to spowodowane papierem i stalowkami bo np zabardzo obciaza to serwer czy cos to moga sobie wlozyc to wiadomo gdzie. Moze najlepiej zrobic backupa z poprzediej konserwacji i wszystko wroci do normy bo sie grac powoli odechciewa

SebaD1979
12.06.2013, 13:02
widzicice ze nawet zaden MOD sienie wypowiada oni maja nas gdzies, najlepiej kupujcie diamenty i bedzie git majonez haha. Ale nie liczcie na zadna pomoc z ich strony. Ja tez uwazam ze jezlei jest to spowodowane papierem i stalowkami bo np zabardzo obciaza to serwer czy cos to moga sobie wlozyc to wiadomo gdzie. Moze najlepiej zrobic backupa z poprzediej konserwacji i wszystko wroci do normy bo sie grac powoli odechciewa

A możesz łaskawie wytłumaczyć co mod ma do tego?

grubyzbir
12.06.2013, 16:54
Jak w temacie - nie mozna do mnie wejsc, rano jeszcze bylo ok a teraz od godz 16<00 pojawil sie ten problem

nicothlon13: mówimy tu o innym błędzie. Ten o którym mówisz objawia się komunikatem "Uszkodzony obszar serwera" i jest stały lub do czasu nocnego skryptu. A ten o którym tutaj mówimy objawia się wyświetlaniem komunikatu "Wczytywanie mapy..." tak jak normalnie, ale nie następuje przejście na mapę i nie jest to błąd stały a jedynie występujący okresowo pomiędzy losowymi graczami.

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

scorpio8338
12.06.2013, 20:49
cześć. mam 50 lewel i tylko znajomi z tym lewelem mogą wejść na moją wyspę.ja w dalszym ciągu mogę odwiedzać wszystkich.może ta informacja pomoże w identyfikacji problemu .(jeśli ktoś to czyta oczywiście)

Misiorww
12.06.2013, 21:17
u mnie też ten problem, nie można wejśc do mnie. za to ja mogę do innych.

Takud
12.06.2013, 21:18
Witam.
U mnie ten problem wystąpił po osiągnięciu 41 lvl. Tuz przed nie było problemu, po akceptacji dropa i podniesieniu lvl osoby które tuż przed normalnie wchodziły teraz nie maja dostępu. Różnica miedzy lvl wzrosła o 1-3 lvl.

gotfryddefries
12.06.2013, 23:51
Ja również mam problem z wejściem ma wyspę znajomych.

BlackPearls24
13.06.2013, 11:20
Myslę, że i u was problem już zniknął. U mnie po konserwacji wszystko się naprawiło i każdy póki co może do mnie wchodzić i rzucać premki. Jeżeli się coś zmieni to na pewno dam znać.

Lord_kredek
13.06.2013, 11:26
A no jak byście nie grali na multikontach to byście nawet nie zauważyli tego problemu, a tak kolejna kłoda pod nogi w waszym bezsensownym życiu :(

EX_Zakrecony
13.06.2013, 11:50
Czy po konserwacji problem nadal występuje?

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

Arkando
13.06.2013, 12:08
W tej chwili występuje problem. Nie mogę wejść do jednego ze znajomych gildii. Jesteśmy znajomymi normalnie oraz przez gildię. Ostatnio inni nie mogli wejść do niego, a ja mogłem. Teraz również ja nie mogę. Do innych mam możliwość.

HTDA
13.06.2013, 12:23
dalej lipa :( nie działa :(

Misiorww
13.06.2013, 12:48
tak jak pisałem wyżej. wczoraj problem był i dzisiaj niestety dalej jest :(

wcześniej wszystko było OK

BlackPearls24
13.06.2013, 12:55
nie wiem ja juz moge wchodzic do znajomyhc i oni do mnie. Nie wiem dlaczego po konserwacji mi to pomoglo a wam nie

heroxhell12345
13.06.2013, 12:58
Witam
Mój znajomy ma ten sam problem, który pojawił się wczoraj, konserwacja nic nie pomogła , wiec pytanie do MODa co mamy robić ??

secret007
13.06.2013, 13:01
Do mnie na wyspę też nie można było wejść o czym zgłaszałem do suppotu było to w ostatni weekend.
Byli tacy co wchodzili.
Najlepsze jest to, że był czas, że nagle można było wejść na wyspę i problem już się nie pojawiał.
Wiedziałem, że casch tu nic nie da ( znajomy normalny co wrzuca kosze )
Wiem, że samo się nic nie naprawi, ale niech osoby które nie mogły do was wejść próbują co kilka godzin.
Będzie tak, że nagle wejdą i wtedy niech napiszą czy było to po nocy czy pod wieczór.
Może suppot nagle zauważy w czym jest problem.
Ja nie pamiętam jak to było u mnie, ale zazwyczaj tak, że rano wrzuciłem kosze, a popołudniu już nie lub odwrotnie wchodząc do znajomego na wyspę.

pioskl
13.06.2013, 13:24
Problem jak najbardziej aktualny, nie moge wchodzić do kilku znajomych :(

sziwa
13.06.2013, 13:33
Do mnie nie można się zalogować :(

HTDA
13.06.2013, 15:25
no ja miałem na dzieje że przez tydzień to naprawią, ale niestety :(

siwuszka
13.06.2013, 15:43
Pomóżcie proszę od dwóch dni nie moge wejsc wcale na wyspe co robic?

bona100
13.06.2013, 16:56
heja mam ten sam problem i nikt nie może pomóc.Raaaatuuuuuunku ....wszystko mi przepadnie pola wy.... studnie kopalnie miedzi o którą teraz tak trudno normalnie szlak mnie może trafić, co konserwa to sie coś spier.....

Sk00rman
13.06.2013, 20:27
Witam,
ja mam ten problem stale (od kilku dni) nikt z gildii i również z "normalnych" znajomych nie może wejść do mnie na wyspę - problem sporadycznie ustępuje (niektórzy mogą wejść, inni nie) po czym znów powraca.
Co robić?

pipo-lek
13.06.2013, 22:42
Witam! Również u mnie ten sam problem co u Was. Co robic?

Segasik
13.06.2013, 22:45
Pytac sie losowych ludzi na chacie , niektorzy z nowych "znajomych" moga wejsc bez problemu./

pipo-lek
13.06.2013, 22:48
Do mnie nie może nikt wejść (40 osób z gildii i kilku znajomych), problem pojawiał się już wcześniej u znajomych ale chyba naprawiał się sam. Mam nadzieję, że jutro problem zniknie.

Niestety problem jest nadal ;(

BlackPearls24
14.06.2013, 04:01
1 dzien smigalo, problem powrocil. No za wczesnie zachwalalem

Lord_kredek
14.06.2013, 08:12
Pomóżcie proszę od dwóch dni nie moge wejsc wcale na wyspe co robic?

Przestań grać na multikontach :)

mamadodo
14.06.2013, 18:33
i u mnie niestety to samo jest wrrr

kuman300
14.06.2013, 20:57

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

Niestety, problem występuje nadal:(

Na dzień dzisiejszy wszystko wróciło do normy i problem ustąpił, moge normalnie wchodzić do wszystkich i tych z Gildii i normalnych znajomych:)
Zobaczymy jak długo sie taki stan utrzyma:confused:

mamadodo
14.06.2013, 21:37
A jak u Was idzie z robieniem zadan gildijnych? bo u mnie np bylo tak i jest ze moge tylko za klejki zrobic mimo ze mam podswietlone zrobione zadanie...

pipo-lek
14.06.2013, 23:42
A jak u Was idzie z robieniem zadan gildijnych? bo u mnie np bylo tak i jest ze moge tylko za klejki zrobic mimo ze mam podswietlone zrobione zadanie...

Twoja wypowiedź trochę nie związana z tematem. My mamy problem, który nie ustępuje (tak jak w temacie) - nikt nie może wejść na naszą wyspę, a tym bardziej rzucić premii ;(

Althair
14.06.2013, 23:44
Problem pojawił się dziś, bez przyczyny. Zbufowany byłem kanapkami, a 3h później już lipa. Na noc zatrzymać musiałem cała wyspę. 3 osoby próbowały się dostać do mnie na wyspę i skończyło się to zawieszeniem gry. Wszyscy to znajomi z gildii.

ps.
Ja na ich wyspy mogę wchodzić bez problemu.

majkaska
15.06.2013, 02:05
to samo u mnie, znowu akcja pod tytulem, jak to zrobic zeby zbufowac :)

pipo-lek
15.06.2013, 10:09
Pozdrawiam
Mod Zakrecony

U mnie problem znikł (mam nadzieję, że na zawsze:)) Dziś rano znajomi mogli wejść do mnie i rzucić koszyki:))
Jeśli ktoś działał w tej sprawie - to dziękuję:)) i pozdrawiam.

Agebu
15.06.2013, 10:39
U mnie problem występuje jak na razie nikt nie może wejść, znajomi gildyjni jak również pozostali. Problem zauważyłem wczoraj wieczorem.

punchek
15.06.2013, 13:48
Witam
U mnie ten problem pojawił się dzisiaj z samego rana, nikt nie może wejść na moja wyspę w celu położenia premii (kosza). Sadzać po rozpoczętym wątku 07.06.2013 problem nie został rozwiązany do dnia dzisiejszego. Bardzo proszę o jak najszybsze rozwiązanie tego problemu.

pirek2
15.06.2013, 16:30
u mnie ten problem powrócił po zaledwie trzech dniach ,dziś tez nikt nie może do mnie wejść , znów sam musze rzucać sobie kosze

Maks2005
15.06.2013, 21:32
Dziś od rana u mnie pojawiła się taka sam sytuacja, kiedy ktoś próbuje się wejść na moją wsypę zawiesza się na ekranie wczytuję mapę ... Widać nawet moment kiedy ktoś teoretycznie wejdzie do mnie - jego wsypa zastyga - zostaje tylko podświetlona gwiazda i skrót do powrotu na wsypę ale wszystko jest przygaszone - szare i nic nie można zrobić tylko na nowo uruchomi przeglądarkę :(
Po południu około 12.00 coś zaskoczyło na chwilę i dostałem bufy teraz znowu lipa.
Mój szczęśliwy numerek to 48 lv

Megakok
16.06.2013, 11:47
mam ten sam problem niektóre osoby nie mogą wejść na moją wyspę czy to z gildii czy tylko znajomi

GlamD
16.06.2013, 11:51
witam problem jak w temacie znajomi z gildii nie mogą wejść na moją wyspę widzę, że problem jest już znany i występuje dość często w mojej gildii to już kilka osób

serkamil1
17.06.2013, 07:21
witam,
u mnie to samo nie moge wejsc na mape znajomego, zawias na wczytuje sie
mam tak od wczoraj
zmiana przegladarki, czyszczenie itp nic nie daje
?

sylwusiaw
17.06.2013, 08:50
Jak w wątku, kilka dni było OK i znowu lipa. Nie mogę wejść do części znajomych, oni nie mogą wejść do mnie. Co jest grane ? Tak jest z przerwami od konserwacji z systemem badań. Naprawcie to wreszcie.

babcia_Ela
17.06.2013, 17:36
Mam ten błąd, wśród znajomych nie mogę wejść do dwóch na wyspe już drugi dzień, zawsze jest "wczytywanie wyspy" w nieskonczonosc. Do innych w gildii wchodzę.

HTDA
17.06.2013, 23:15
kurde naprawiło się na dwa dni i znowu nie działa :(:(:(:(:(

Tantanos12
18.06.2013, 00:21
Do mnie również znajomi nie mogą wejść. Pokazuje komunikat wczytywanie mapy i tak sobie wczytuje i wczytuje aż się wkurzą i zrobią relog.

majkaska
19.06.2013, 12:11
Moglibyście w koncu cos z tym zrobic, nawet o 4 nad ranem sa z tym problemy, gdzie teoretycznie obciazanie jest duzo mniejsze niz po poludniu ....

azjal
19.06.2013, 16:56
Do mnie od wczoraj też nikt nie może wejść....

Steelkill
19.06.2013, 17:39
Niby problem znany a wczoraj 18.06.2013r na Serwerze Nowa Ziemia miałem ten sam problem. Być może w związku z poprawkami na Testowym coś przekombinowali
od godz. 20 mniej więcej nie dało się wejść na moja wyspę. W gildi z 15 osób i Znajomych próbowało za każdym razem "zwiecha" i wywalało. Co dziwne rano się "samo" naprawiło. Ale stabilność gry bardzo słaba ostatnio bo wywala co jakiś czas szczególnie jak Geolog odnajduje złoże. żeby było jasne najnowszy Flash i cache był czyszczony bez różnicy czy to Chrome, IE czy Firefox.

Nasargiel
19.06.2013, 19:57
Witam. Też miałem problem z wejsciem do niektórych znajomych. Czysiclem ciasteczka zmienialem przegladarke nic nie pomogło. I znalazłem sposób. Wystarczy wywalić osobe ze "znajomych" Odczekać 24 h i wyslać ponowne zaproszenie. Bład ustąpił. sposób przetestował znajomy i u niego również pomogło

Segasik
19.06.2013, 20:25
From: Technical Support [mailto:technical.support@thesettlersonline.pl]
Sent: Wednesday, June 19, 2013 6:21 PM
To: Segasik
Subject: Re: [Ticket#PL-2013061911000347] Problem z wejsciem na wyspe

Witaj Segasik,

Problem może być związany z różnicą poziomów w grze pomiędzy Panem, a Pańskim znajomym.
Zauważyliśmy, że jeśli jeden z graczy aktualnie produkuje jednostki wojskowe, lub premie niedostępne dla gracza o niższym poziomie (np. kuszników, elitarnych, kosze irmy, itp.), to gracz o niższym poziomie, nie może wejść na jego wyspę. Problem znika w momencie zakończenia tej produkcji, ale powraca, za każdym razem, kiedy gracz o wyższym poziomie wznowi produkcję.
Oczywiście, nasz dział techniczny pracuje nad wyeliminowaniem tego błędu, jednak nie możemy przewidzieć jak długo prace te potrwają.

Pozdrawiam,
Aleksander
Zespół The Settlers Online

---------------------------------------------------
http://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie

Agnesqa
21.06.2013, 19:31
Witam, mam ten sam problem. Nie mogę wejść na wyspę znajomego z gildii.
Napisałam już do supportu i czekam co wymyślą...

The_Cocoloco
21.06.2013, 21:44
Witam, mam ten sam problem. Nie mogę wejść na wyspę znajomego z gildii.
Napisałam już do supportu i czekam co wymyślą...

ty chyba nie czytasz postów w tym temacie odpowiedz na ten błąd masz posta wyżej czytaj z zrozumieniem

Problem może być związany z różnicą poziomów w grze pomiędzy Panem, a Pańskim znajomym.
Zauważyliśmy, że jeśli jeden z graczy aktualnie produkuje jednostki wojskowe, lub premie niedostępne dla gracza o niższym poziomie (np. kuszników, elitarnych, kosze irmy, itp.), to gracz o niższym poziomie, nie może wejść na jego wyspę. Problem znika w momencie zakończenia tej produkcji, ale powraca, za każdym razem, kiedy gracz o wyższym poziomie wznowi produkcję.

Agnesqa
22.06.2013, 00:42
dobrze, że Ty jesteś taki ogarnięty i czytasz ze zrozumieniem...

KotekSebastiana
24.06.2013, 19:38
mialam ten sam problem, usunelam ze znajommych tego gracza do ktorego nie moglam wejsc, zrobilam relog, wyslalam znowu zaproszenie, dodalam znajomego, zrobilam relog i zadzialalo;) naweet handel mialam aktywny caly czas;)

Carbonara
25.06.2013, 12:48
aktualnie robię puszkarzy i nikt z niższych leveli nie może do mnie wejść, o 21.00 kończy się ich produkcja i ciekaw jestem czy błąd przestanie występować...

sziwa
25.06.2013, 14:37
A moją wyspę mogą odwiedzić tylko nieliczni... Koszmar z paleniem!!!

HTDA
26.06.2013, 12:10
A ****a !!!! tego nie można było naprawić przy konserwie !!!!???? chyba koniecznie chcą nas zniechęcić

zwolk
26.06.2013, 14:29
Widocznie nie można było. Jakby można było, to by naprawili, nie sądzisz? I tak jest dobrze, bo chyba znaleźli przyczynę tego błędu, tak że być może teraz pracują nad poprawką.

BlackPearls24
26.06.2013, 23:58
zadnej przyczyny raczej nei znalezli bo dalej sa problemy z wchodzeniem do kogos, ale mnie to juz rypie bo chyba koncze z ta gra <zenada> jedym slowem betaaaaaaaa

picia4
27.06.2013, 07:10
u nas znajomy z gildii miał ten problem że nieliczni mogli do niego wejsc ale po konserwie chyba błąd naprawiono
przynajmniej w jego przypadku już można wchodzic na jego wyspę

Gerwazol
27.06.2013, 07:59
Problem pojawia się moim zdaniem w przypadku przeciążenia serwerów (jak wielu graczy gra i zmienia lokalizację) np. rano lub wieczorem. Tak apropo problemu nie było, więc panowie "programiści" coś dodali co spowodowało problemy.

Nie wiem czy zauważyliście ale w chwili gdy wyświetlane jest okno "Wczytywanie mapy..." to można kliknąć na środku tego okna, pojawi się śliczna niebieska ramka pokazująca obszar tekstowy i......MOŻNA EDYTOWAĆ ten tekst i wpisać co chcemy. Podobny efekt jest przy ładowaniu gry (tam gdzie fruwają paski), ale tam nie da się nic zmienić (własny tekst). Może to nasunie jakiś pomysł Panom "pseudo informatykom". ;-)

zwolk
27.06.2013, 10:32
zadnej przyczyny raczej nei znalezli bo dalej sa problemy z wchodzeniem do kogos, ale mnie to juz rypie bo chyba koncze z ta gra <zenada> jedym slowem betaaaaaaaa
Znalezienie przyczyny nie naprawia problemu. Trzeba jeszcze przygotować poprawkę, która to załatwi i załadować ją na serwery.
Jak cię bierze spanie i pomyślisz, że kawa by pomogła, to nie pomoże. Nawet jeśli zrobisz sobie kawę, ale jej nie wypijesz to też nie pomoże.

BIBIK
29.06.2013, 11:59
Dziś też mnie to dopadło, a oprócz braku możliwości wejścia na wyspę znajomego niemam żadnego okienka czatu ( jedynie "wiadomości" [11:46] Wiadomości: Logowanie na serwer rozmów nie powiodło się) i nie widzę który ze znajomych obecnie jest dostępny. Pisałem do Supportu zobaczymy kiedy się z tym uporają..... zbieg okolicznośći, że akurat podczas eventu? Nie sądze.;p

emuq
29.06.2013, 13:31

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

Hej, mi zdarza się ten problem co jakiś czas, jest to znajomy normalny jak i gildyjny :) czas trwania, to nawet cały dzień od rana do wieczora, gdy nie mogę się dostać na wyspę znajomej. Ciągle komunikat " wczytywanie mapy..." relog nie pomaga, zmiana przeglądarki też nie, wyczyszczenie cache też nie. Obstawiam że tkwi gdzieś błąd po stronie gry, gdyż nie miałem problemów jak nie było "łatki usprawniającej kolejkowanie", jak to można inaczej nazwać " coś się z czymś gryzie" w tym skrypcie, lecz nie zawsze.

Majamas
29.06.2013, 13:54
Od wczoraj mam problem, polowa moich znajomych nie moze mi wejsc na wyspe, trwa wczytywanie mapy co sie nigdy nie konczy. Wczoraj intensywnie wymienialismy caly dzien premie w zwiazku z eventem balonowym, moze to byla przyczyna, nie wiem ale jest to przykre.

BIBIK
29.06.2013, 14:10
Więc widzę, że nie tylko ja mam problem, doszedł kolejny oprócz tamtych opisywanych, usunąłem Kantor Handlowy z wyspy i postawiłem Tawernę na chwilkę żeby zobaczyć czy coś jeszcze mogę kupić, usunąłem Tawernę i ponownie nie mogę postawić Kantoru Handlowego stawiam " fundamenty" ale w momencie gdy robotnik dochodzi do nich budynek znika z kolejki budowania więc dodatkowo oprócz czatu, i znajomych mam odebraną możliwość handlowania.

romsheff
29.06.2013, 17:00
u mnie problem z wchodzeniem znajomych na moja wyspę pojawia się i znika - jednego dnia jest OK, a następnego znów nie można wejść

dionizos12
30.06.2013, 13:15
Potwierdzam, jest to juz plaga, doświadczyłem tego kilka razy w ciągu dwu dni, ja nie mgłem wejśc i inni nie mgli wejsc do mnie...

Tula_Shin
01.07.2013, 12:22
tak samo jak w tytule, wczoraj żadnych problemów dzisiaj "wczytywanie mapy" mielące się przez parę minut, zwiecha i relog, kilkakrotnie i nic, nadal nie wejdę

kuman300
06.07.2013, 23:49
Do Moderatorów-kiedy wreszcie skończy się ten cyrk, jednego dnia mogę wejść, a następnego nie, przecież to jest jakiś obłęd, żeby przez tak długi czas nie można tego naprawić.

krotos666
07.07.2013, 08:39
a co ma Moderator do tego kuman300 ?

Jurek12345
07.07.2013, 09:43
Do Moderatorów-kiedy wreszcie skończy się ten cyrk, jednego dnia mogę wejść, a następnego nie, przecież to jest jakiś obłęd, żeby przez tak długi czas nie można tego naprawić.

A co ma moderator do błędów w grze? Przeczytaj uważnie - trochę wyżej jest podana przyczyna.

niesu
08.07.2013, 22:47
Oczywiście, nasz dział techniczny pracuje nad wyeliminowaniem tego błędu, jednak nie możemy przewidzieć jak długo prace te potrwają.

Moge to potwierdzic.

Robilem Puszkarzy, znajoma z levelem 41 nie mogla wejsc i rzucic mi premii. Po usunieciu puszek z koszar problem zniknal momentalnie. W ramach testu, dodalem ich jeszcze raz do koszar i poprosilem wyzej wymieniona znajoma o ponowne wejscie do mnie na wyspe, probowala wielokrotnie bez skutku. Po usunieciu wojska z kolejki wszystko wrocilo do normy.

Pozdrawiam

pit33x
08.07.2013, 23:02
no toz to piękny błąd a co ma robienie puszkarzy do koszowania ?

fisz66
08.07.2013, 23:29
działa wam gra

bo nie moge wejsc

mktiger
09.07.2013, 19:25
ja nie moge dzis ;) tzn pół dnia grałem, potem relog i podczas wczytywania mapy mam: Uszkodzony obszar serwera ;/
Czyszczenie cache nie pomaga

tama22
10.07.2013, 10:30
no toz to piękny błąd a co ma robienie puszkarzy do koszowania ?

Ano ma.Odpowiedż w wątku znajdziesz...)

daro00777
12.07.2013, 13:12
Wcale nie dziala normalnie!! problem sie powtarza nie mozna wejsc na wyspe znajomego:( wezcie sie wkoncu do roboty i to naprawcie!! pozdrawiam

zwolk
12.07.2013, 14:38
Psioczyć i narzekać każdy potrafi, ale najnowszego Pamiętnika Dewelopera (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/31531-Pami%C4%99tnik-dewelopera-aktualizacja-%2811.07.2013%29) to nie chciało się przeczytać...

Początek czerwca przyniósł wiele poprawek oraz zmian na serwerze testowym, na przykład poprawkę dla zadania "Śmierć przywódcom", naprawę błędu uniemożliwiającego odwiedzanie wysp znajomych, usprawnienie procesu aktualizującego historię transakcji handlowych oraz więcej. Jeśli poszczególne testy zakończą się powodzeniem, już wkrótce poprawki te trafią również na polskie serwery.

vidmax2012
19.07.2013, 18:58
nie mozna wejsc na wyspe znajomego....do tej pory nie mialem tego problemu

Jerry1981
19.07.2013, 19:25
przeczytaj dobrze watek w którym piszesz - znajomy produkuje wojsko, którego ty mieć nie możesz. Poczekaj aż skończy

anael6669
20.07.2013, 01:20
Miałem sam napisać taki wątek, ale już jest, więc wyrażę się raz i to jasno, mam nadzieję, że dla wszystkich:
1: SYSTEM WINDOWS- KAŻDY MA BŁĘDY
2:O GODZINIE 3:00 DO 3:20 NA KAŻDYM KOMPUTERZE (uruchomionym w tej godzinie)OTWIERANE SĄ SKRYPTY NAPRAWCZE (jak wyłączony uruchamiają się przy wlączeniu).
TAK, przez to można sobie wchodzić z każdej przeglądarki na wyspę czyjąś i ktoś nie może wejść do nas i na opak, ale błąd jest wyskryptowany o 3ciej rano każdej nocy, zwłaszcza na "viscie"
TAK, mam czasami ten sam problem, a jest to związane z aktualizacjami systemów czyszczących CCliner, Comodo System itp. (bo windows za tym nie zadąrza) (oprogramowanie czyszczące), które aktualizują się podczas uruchamiania, a WINDOWS ma skrypty tylko i wyłącznie przygotowane na 3cią rano, więc polecam cierpliwość, choć to czasami wkurza niemiłosiernie"=((((

PZD"=))) anael, nocny marek"=))

EDIT: najlepiej posiedzieć koło 3ciej w nocy przy kompie (wtedy się strasznie tnie bo aktualizuje i skryptuje) ......... i przestać płakać"=))))))))

PS: czemu nikt tego nie spostrzegł wcześniej i nie prowadził korespondencji z Mikrosoftem??? (a błąd występuje na viscie cały czas i na każdym innym systemie, więc polecam przesłać link do tego posta każdemu w gildii i niech się nie stresuje"=))))))

Gizmo09
20.07.2013, 07:51
Inna sprawa jest taka, że jeśli ty robisz puszkarzy w koszarach, a gość nie może ich mieć bo nie ma lvla to nie wejdziesz do niego!

anael6669
20.07.2013, 10:11
wyjątek
Edit za pierwszym razem znajomy wszedł jak sie puszki robiły, za każdym następnym nie mógł

Polkjmn
20.07.2013, 18:06
MAM TO NON STOP!! Po 15 min gry nie mogę wejść do nikogo!!!

A czasami chcę dać premie...

Segasik
23.07.2013, 07:47
Powtarzam odpowiedz od Supportu bo widze niektorzy wciaz nie rozumieja tego problemu +_+

From: Technical Support [mailto:technical.support@thesettlersonline.pl]
Sent: Wednesday, June 19, 2013 6:21 PM
To: Segasik
Subject: Re: [Ticket#PL-2013061911000347] Problem z wejsciem na wyspe

Witaj Segasik,

Pozdrawiam,
Aleksander
Zespół The Settlers Online

bogin75kk
25.07.2013, 16:42
mam 12 lv i cały dzisiejszy dzień próbuje wejść na mapę znajomych no i kicha wczytuje mapę i zwiecha

Jerry1981
25.07.2013, 17:03
mam 12 lv i cały dzisiejszy dzień próbuje wejść na mapę znajomych no i kicha wczytuje mapę i zwiecha

Poproś ich aby przez jakiś czas wstrzymali się z jakąkolwiek produkcją w magazynie prowiantu i koszarach.

Miusk
25.07.2013, 23:18
możliwe rozwiazanie dla osob ktore nie moga wejsc na wyspe znajomego z jakiego powodu: neich znajomy sie wyloguje i wtedy ta druga osoba niech wejdzie, byc moze odblokuje opcje wejscia na wyspe

Aisog86
27.07.2013, 11:29
Witam mam ten sam problem z logowaniem się na wyspy znajomych, nie mogę się do nikogo zalogować na wyspę, a mam zadania związane z rzuceniem znajomym premii i jak to rozwiązać. Proszę o odp.

xMefisto
30.07.2013, 17:24
u mnie też występuje ten problem. nie moge wejsc do sasiada z ktorym jestem umowiony na rzucanie koszy (btw. sorka Miusk ale nie moge nic na to poradzic). Problem wystepuje losowo. Nie udało mi się jeszcze ustalić od czego to może zależeć. Do tej pory działo się to głównie wieczorem wiec myślałem że jest to spowodowane większą ilością graczy i "niewyrabianiem" serwera. Dziś miało to miejsce po raz pierwszy od rana do godziny ok 15. Wieć już kompletnie nie mam pojęcia z czego to może wynikać...

daro00777
31.07.2013, 12:27
problem z wejsciem na wyspe znajomego dalej trwa

BB_xaar
31.07.2013, 13:01
Widzę, że bardzo łatwo przeoczyć poprzednie posty (nawet na tej samej stronie), pozwolę sobie zamknąć temat i jeszcze raz wyjaśnić. :)

Dlaczego nie mogę odwiedzić wyspy znajomego?
Przyczyna jest prosta: znajomy, którego próbujesz odwiedzić, produkuje coś (np. Magazyn Prowiantu, Koszary), do czego nie masz jeszcze dostępu, ponieważ Twój poziom jest za niski. To błąd.

Kiedy problem zostanie naprawiony?
Już jutro - 1 sierpnia 2013.