PDA

Zobacz pełną wersję : Obszar serwera uszkodzony

Wasptak
06.06.2013, 13:10
Witam

Dzisiaj - to jest 6.06.2013 - po kilkugodzinnym oczekiwaniu na powstanie serwerów po aktualizacji, udało mi się w końcu zalogować. (około 12:30). Radość trwała niestety krótko ponieważ po całych 5 min zostałem wyrzucony z gry z komunikatem o błędzie - i niestety nie udało już mi się ponownie zalogować.

Podczas logowania występuje następujący komunikat: "Obszar serwera uszkodzony. W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie". Po szybkim przewertowaniu forum w poszukiwaniu podobnych błędów szybko napisałem zgłoszenie do suportu, ale jako że nie dostałem nawet automatycznej odpowiedzi zwrotnej (pomimo komunikatu z podziękowaniem i informacją o przyjęciu zgłoszenia) postanowiłem napisać ów post.

Nie ukrywam że sytuacja jest niesamowicie irytująca - nie chcę nawet słyszeć o jakimkolwiek resecie konta jako że jest ono maksymalnie rozwinięte + zainwestowana jest w nie spora ilość realnych pieniędzy, nie mówiąc już nawet o długim czasie gry (zapewne ponad rok czasu).

W związku z brakiem nawet wspomnianej automatycznej zwrotki z suportu proszę o jakąkolwiek informację w tej sprawie. To co wyczytałem na forum nie napawa niestety optymizmem -w przypadku gdy "nocny skrypt" naprawiający uszkodzone obszary serwera nie zadziała zaczynają się wszelkiej maści "zabawy" i przepychani z suportem...

Pozdrawiam i czekam na informację.

Master_D
06.06.2013, 13:12
Mam podobny problem, tylko w moim przypadku nie mogę wejść w przygodę

lonio
06.06.2013, 13:15
u mnie to samo , czyszczenie ,sprawdzanie na paru przegladarkach nic nie pomaga

tazzplck
06.06.2013, 13:16
Coś popsuli w trakcie konserwy, ja pograłem 1,5h i koniec, pewnie będzie nas bardzo dużo - graczy z tym problemem: scr.hu/0on4/8ha8p
Napisze zaraz do suportu, mam nadzieję że zrobią coś bo moje konto to gigantyczna kupa kasy i czasu poświęconego na grę.
Pozdro i trzymam kciuki za suport i szybkie rozwiązanie naszego problemu.

Sebaszczyn
Mam ten sam problem na serwerze Kolonia.

puzio1
ja też nie moge wejsc na przygode

kosior80
06.06.2013, 13:18
u mnie wszystko było ok dopóki nie chciałem postawić jednego z nowych budynków...i od tej pory nie mogę się zalogować na mapę..:(

Tanit
06.06.2013, 13:20
Mam identyczny problem na serwerze Kolonia. Przy uruchamianiu gry informacja: "obszar serwera uszkodzony".

PrzemkusWielkus
06.06.2013, 13:20
ten sam problem niestety, " wystąpił błąd i proszę spróbować później" masakra ;(

tazzplck
06.06.2013, 13:25
ale dostaną miłych wiadomości biedaki z suportu:D a tyle osób mówiło że badania sa niedorobione i żeby poczekać z wprowadzeniem:)

zaraz się okaże że na kazdym serwerze połowa ludzi nie może grac:D

PS mi przyszła zwrotka z automatu więc zalecam autorowi wątku zajrzeć do spamu w poczcie, tam często od suporu wiadomości lecą

LesnyLudek77
06.06.2013, 13:30
widzę ze na większości serwerach jest ten problem.... jak zwykle po konserwie niedoróbki. Ciekawe kiedy to naprawia.

Grassnal
06.06.2013, 13:33
mnie tez wywala i pisze to samo co u tematodawcy

Tygrysica29
06.06.2013, 13:36
Mogliby dać jakiś komunikat bo tak to czekamy nie wiadomo na co.

popielnicz1
06.06.2013, 13:44
mam to samo serwer dolina okrywco,powiem krotko pieniadze wiedza jak brac,ale od siebie to juz nic,maja nas gdzies wazne ze im na koncie sie zgadza a to ze gra sie wiesza i wywala to juz udaja ze to nie ich problem taksamo jak inni gracze wladowalem w ta gre grubo kasy i teraz co-zaloz se nowe konto hehe niedoczekanie ich jak zresetuja mi konto to podam ich o zwrot gotowki ktore wladowalem w ta gre,bo czuja sie bezkarni

tazzplck
06.06.2013, 13:48
u mnie naprawiło się samo mogę grać:)

Edit: pograłem jakieś 40 sekund:)

razib
06.06.2013, 13:49
U mnie ten sam błąd.

EX_Zakrecony
06.06.2013, 15:21
Drodzy Gracze,

uprzejmie informuję, że wiemy już o utrudnieniu, które uniemożliwia części graczy
wejście do gry (zablokowana strefa po dzisiejszej konserwacji). Technicy pracują
już nad rozwiązaniem. Gdy pojawią się nowe informacje, opublikuję odpowiednią
aktualizację.

Pragnę również poinformować, że przygotowywany jest mały prezent, który trafi
do wszystkich aktywnych graczy po zażegnaniu obecnych problemów. :)

Aktualizacja:
problem z zalogowaniem się do gry, który powstał po konserwacji, nie powinien już występować.

BB_xaar

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

justik
06.06.2013, 15:33
ja sie zaloguje ale nie moge wejsc do gry

EX_Zakrecony
06.06.2013, 16:04
Jeśli komuś wyskakuje nadal ":Obszar serwera uszkodzony" to proszę wstrzymać się z wysyłaniem zgłoszenia do supportu. Większość stref zostaje automatycznie naprawiona poprzez nocny skrypt, a zbędę (bo już naprawione) zgłoszenia tylko sztucznie wydłużają kolejkę przez co pozostali gracze muszą dłużej oczekiwać na odpowiedź.

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

HTDA
06.06.2013, 18:34
A gdy mam taki błąd że nie mogę do znajomego wejść wrzucić buffów ? cały czas jest komunikat wczytywanie mapy :( od włączenia po konserwie tak się dzieje i tylko do niektórych graczy :(

zb63sgt
06.06.2013, 23:11
Coraz bardziej żałosna jest ta gra... po zalogowaniu chwila satysfakcji i klapa - połączenie z serwerem zostało zerwane - i tak w kółko ... może zatrudnić zamiast techników zwykłych informatyków?

hefajstof
07.06.2013, 00:06
wczoraj byłem na przygodzie okradac bogatych teraz ani przygody ani wysłanych gienków zostało mi tylko 2 ktuzy na przygodzie nie było 3 gienków poszło spać i ich nima i przygody tez .czy ich odzyskam razem z przygoda to jest pytanie tylko dlaczego mam tracic

SebaD1979
07.06.2013, 08:18
wczoraj byłem na przygodzie okradac bogatych teraz ani przygody ani wysłanych gienków zostało mi tylko 2 ktuzy na przygodzie nie było 3 gienków poszło spać i ich nima i przygody tez .czy ich odzyskam razem z przygoda to jest pytanie tylko dlaczego mam tracic

Zobacz, czy przygoda nie wisi Ci w księdze zadań. Czasem się odznaczy i dlatego nie pokazuje na głównym ekranie.