Zobacz pełną wersję : Gra Komunikator
cichy107
24.05.2013, 06:19
Witam jakiś czas temu przyszedł mi do głowy pomysł związany z komunikacją w Gildii, mianowicie dotyczy on tego aby zrobić coś w rodzaju SKYPE aby móc komunikować się między sobą za jego pomocą a nie jak do tej pory chat-em jest to dużo wygodniejsze. Rozmawiałem już w tym temacie na chat-ie naszej gildi i były same pozytywne opinie na ten temat. Plusem tego jest że ludzie dzięki temu poznają się lepiej i chętniej ze sobą rozmawiają ponieważ nie każdy lubi pisać i nie każdy pisze szybko, są tacy którzy piszą jednym palcem i jest to dla nich uciążliwe. Myśle że to jest dobry pomysł , a co wy na to ?
A ja myślę, że to by zarżnęło serwery. I ani pograć, ani pogadać by się nie dało.
A poza tym brak ankiety.
E nie Zwolk, to chyba chodzi o komunikator głosowy a nie pisany, więc zupełnie inna technologia i raczej bez wpływu na grę. Ja bym nie używał, bo piszę prawie równie szybko jak mówię ;) ale jeśli komuś miałoby pomóc, to czemu nie...
Co do ankiety, to czy nie można zaimplementować tutaj wreszcie jakiejś opcji, która nie pozwalałaby postawić wątku bez ankiety?
Ja wiem co to SKYPE i do czego służy :) Tyle że taki Skype potrafi nieźle obciążyć łącze. To po stronie użytkownika. A po stronie TSO musieliby postawić osobny serwer który by obsługiwał wyłącznie komunikację głosową, tak jak w tej chwili jest osobny serwer rozmów obsługujący czaty.
W kwestii wątków bez ankiet - TUTAJ (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/30617-Wymuszenie-za%C5%82o%C5%BCenia-ankiety-w-dziale-Pomys%C5%82y-i-sugestie)założyłem właśnie odpowiedni wątek :)
EX_Zakrecony
24.05.2013, 10:03
Proszę dodać ankietę
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Bloodshed
25.05.2013, 17:52
komunikator to zbedna rzecz w grze jesli chcecie sobie porozmawiac w gildji zlozcie sie w 30osob po 1zl od lepka i na miesiac kupcie sobie server na ventrillo
EX_Zorro
30.05.2013, 10:03
Brak ankiety, wątek zamykam.