Zobacz pełną wersję : zadanie kryzysowe - problem
Misiorww
17.05.2013, 10:27
w zadaniu kryzysowym - warto się dzielić jest do wykonania zadanie gdzie trzeba rzucić 200 koszy cioci irmy
rzuciłem znajomemu 225 koszy zaliczyło tylko 122.
czyszczenie ciasteczek nie pomogło.
w poprzednim kryzysowym 4W, niektórzy też mieli taki problem, a ja nie.
w końcu dopadło także i mnie.
jakieś sugestie?
ps po rzuceniu 275 - 172 zaliczone
ps2 po rzuceniu 303 - zaliczylo 200
SebaD1979
17.05.2013, 10:44
Prawdopodobnie rzuciłeś te kosze zbyt szybko. Miałem kilka razy podobne zadanie i zaliczało bez problemu jeżeli czekałem z rzucaniem następnych aż poprzedni się zaświecił (no może kilka na raz, ale tak 3 max). Jeżeli rzucałem hurtem, to części nie zaliczało.
Misiorww
17.05.2013, 11:06
w 4W rzuciłem jak leciało i w ułamku sekundy zaliczyło. tyle ile było do zaliczenia tyle rzuciłem.
oomateoo
17.05.2013, 20:35
No ja też mam taki sam problem wrzuciłem około 90 a zaliczyło mi 66. Co zrobić?
u mnie po przydzieleniu 101 zaliczyło 1 :(
wojtek_przy
17.05.2013, 21:59
u mnie na 126 zaliczyło 43
Bo pewnie nie rzucacie na znajomych tylko ludzi z gildii a to tak nie dziala...
MWhiteman
18.05.2013, 00:14
wzucilem czlonkowi gildi 77 koszy zaliczylo 30 tylko czlonkowie gildi tez sa w znajomych tak zy siak problem jest, trzeba powoli wzucac te kosze inaczej nie zaliczy wszsytkich, aa ten problem pewnie rozwiaza dopiero w anstepnej konserwacji o ile sie nim zajma
Misiorww
18.05.2013, 07:57
Bo pewnie nie rzucacie na znajomych tylko ludzi z gildii a to tak nie dziala...
chyba pisze w zadaniu jasno "znajomemu" więc rzuciłem znajomemu ;p
U mnie to samo na 150 koszy zaliczyło 52, rzucane znajomym z poza gildii, zastanawiam się nad sensem robienia tych zadań mam rzucić 600 koszy za takie sobie nagrody?
Niepokój
18.05.2013, 09:55
Mam ten sam problem na 150 koszy zaliczyło 85
Mam to samo. Rzucilem 100 zaliczylo 46 . Wiocha
sirBisson
18.05.2013, 18:02
Potwierdzam. U mnie w tym zadaniu takie same problemy jak u wszystkich na 250 kanapek zaliczone dopiero 128
Heumofon
18.05.2013, 20:59
Wrzuciłem 70 koszy i zaliczyło mi tylko 22. Naprawdę aż odechciewa się grać na każdym kroku jakieś niedoróbki i problemy. Czy te kosze zostaną mi zwrócone czy znowu dostane jakieś marne doładowanie do kopalni albo kosz z owocami. Porażka….
BraveMerida
18.05.2013, 23:26
Wrzuciłam 96 koszy znajomemu. Zaliczono az 2. Bardzo kryzysowe zadanie, :(((
gonzales7
19.05.2013, 06:28
wrzuciłem 200 koszy zaliczyło 199
leszekkaktus
19.05.2013, 08:39
Też mam problem z zadaniem kryzysowym.Już 5 razy wysyłałem odkrywcę na bardzo długie poszukiwania i za każdym razem przynosił mi 100 rudy złota.Jakoś nie może znalezć 30 sztuk granitu.Jakiś kryzys granitowy czy co?Pewnie jakby trzeba było złoto to przynosiłby granit.Dziwnie podejrzana ta losowość.Diamentów i tak nie kupię żeby przyspieszać poszukiwania.Najwyżej oleję zadania kryzysowe a potem całą grę
mi zaliczyło ksze tylko te które żuciłem jak nie byłem na przygodzie(żadnej otwartej nie miałem ) może to jest ten błąd ?
xshadows
19.05.2013, 11:22
na 100 wrzuconych koszy zaliczyło 5 to jakaś kpina chyba ...
kubusek32
19.05.2013, 11:23
Też miałem problem z grubasami i klejnotami z tym że straciłem tylko 90 klejnotów. Do supportu napisałem. Zobaczymy co odpiszą. Apeluję o wydłużenie czasu na wykonanie zadań kryzysowych.
u mnie na 100 zaliczyło 100 . I to na wymianie z ludźmi spoza gildi :)
Cookie_Master
19.05.2013, 12:51
na 150 zaliczyło 115, nie jestem sam z problemem widzę.
Mi na 77 kanapek zaliczyło 26... wiecej nie rzucam, a support mi odpisze najwczesniej w poniedziałek,
Będą musieli przesunąć termin końca zadań bo z takim błędem są nie do wykonania na czas
Lancorona
19.05.2013, 13:17
Mam dokładnie to samo. Przed chwilą wrzuciłam znajomemu 50 koszy a zaliczyło tylko 22 (co za zbieg okoliczności). Dodam, że wylogowałam się potem, wyczyściłam historię i nadal jest to samo.
Illuminator
19.05.2013, 15:10
bo dokladacie bez głowy ,trzeba dolozyc koszyk i dopiero jak sie zapali nastepny a nie ładowac na czas
Lancorona
19.05.2013, 18:03
Illuminator, a Ty skąd wiesz jak ja dokładam, co? Akurat wiem o tym, że trzeba odczekać. Kosze wrzucam codziennie. Poza tym jak się wrzuca za szybko to te, które nie wlazły wracają do gwiazdy. W zadaniu kryzysowym jest błąd, bo kosze zostały wrzucone, ale nie zaliczone.
Bloodshed
20.05.2013, 07:04
u mnie po przydzieleniu 101 zaliczyło 1 :(
to raczej akurat nie mozliwe...
u mnie to samo dalam ze 40 czy 50 a zaliczylo tylko 25 :/ zrobcie cos z tym bo sie zaplacze zanim zrobie to zadanie...
zolininke
20.05.2013, 21:28
Bloodshed niestety przekonałam się, że to bardzo możliwe. Wrzuciłam ok 90 i wiesz ile zaliczyło? 0 (słownie: zero). Porażka.
AndyKozakow
21.05.2013, 10:33
Witam wszystkich po półrocznej banicji :P
Co do tych buffów moje rady, spostrzeżenia może bez sensu ale działają, zbiorę wszystko w jedno to co ludzie piszą:
-jak już było przy jednym evencie człowiek z gildii to nie zawsze=znajomy... wiem brzmi bzdurnie ale niestety tak było
-radzę rzucać kosze/kanapki/półmiski TYLKO wyprodukowane przez siebie CZYLI nie z handlu , nie przysłane przez kogoś
-przy rzucaniu nie lecimy jak błyskawica staramy się tak rzucać aby max 3 budynki się nie świeciły po rzuceniu czyli czekamy aż kosz na 1z3 zaświeci wtedy lecimy dalej
-po każdej partii 25 szt wracamy na swoją wyspę i wbijamy od nowa
Szczególnie przy tym zadaniu odradzam pośpiech , serwer musi zareagować na buffa:P
Mi reagował aż nadto bo w pewnym momencie miałem w gwieździe w jednej paczce 27 półmisków , niby niemożliwe a jednak :)
malaukai
21.05.2013, 12:54
Witam wszystkich po półrocznej banicji :P
Co do tych buffów moje rady, spostrzeżenia może bez sensu ale działają, zbiorę wszystko w jedno to co ludzie piszą:
-jak już było przy jednym evencie człowiek z gildii to nie zawsze=znajomy... wiem brzmi bzdurnie ale niestety tak było
-radzę rzucać kosze/kanapki/półmiski TYLKO wyprodukowane przez siebie CZYLI nie z handlu , nie przysłane przez kogoś
-przy rzucaniu nie lecimy jak błyskawica staramy się tak rzucać aby max 3 budynki się nie świeciły po rzuceniu czyli czekamy aż kosz na 1z3 zaświeci wtedy lecimy dalej
-po każdej partii 25 szt wracamy na swoją wyspę i wbijamy od nowa
Szczególnie przy tym zadaniu odradzam pośpiech , serwer musi zareagować na buffa:P
Mi reagował aż nadto bo w pewnym momencie miałem w gwieździe w jednej paczce 27 półmisków , niby niemożliwe a jednak :)
Ogólnie warto stosować się do tych rad, ale tylko dlatego że ta gra jest tak zbugowana.
Ja mam zaliczone 35 koszy na 73 przydzielone premie.
Osobiście widzę tylko jedno rozwiązanie:
Zwrot przez BB wszystkich koszy które przepadły (pisać o tym do supportu), wydłużenie czasu na wykonanie zadań kryzysowych o ekstra tydzień i rekompensata za wypuszczenie tak niedopracowanego produktu jak ta gra.
Niby Beta, ale już na półkach w sklepach jest.
Ogólnie warto stosować się do tych rad, ale tylko dlatego że ta gra jest tak zbugowana.
Zwrot przez BB wszystkich koszy które przepadły (pisać o tym do supportu), wydłużenie czasu na wykonanie zadań kryzysowych o ekstra tydzień i rekompensata za wypuszczenie tak niedopracowanego produktu jak ta gra.
O tydzien?! No ja mysle ze o ponad miesiac, oraz powinno dac za kazdy "zmarnowany" kosz 1000 krysztalow, opublikowac przeprosiny w ogolnopolskiej gazecie oraz przekazac 1000000 pln na glodujace dzieci.
Po pierwsze - żaden rzucony kosz nikomu nie "przepadł". Budynki, które otrzymały te premie pracowały na tych premiach, tyle że nie wszystkie premie były zaliczane do zadania. Tak że nie widzę powodu, dla którego mieliby cokolwiek zwracać.
Po drugie, zanim support rozpatrzyłby wszystkie zgłoszenia związane z tymi zadaniami, to by nas tu kolejna Wielkanoc zastała. A jedynym rozwiązaniem w tej sytuacji byłoby natychmiastowe zaliczenie tego zadania każdemu, kto rzucił odpowiednią ilość premii, a zadania mu nie zaliczyło. Z tym że aby tego dokonać, musieliby na szybko zrobić coś takiego jak ostatnio na Wielkanoc z poszukiwaniem pisanek przez odkrywców gdzie zaliczało zadanie każdemu, kto miał je aktywne niezależnie od ilości znalezionych pisanek.
Po trzecie - cały czas powtarzane jest, że Beta odnosi się wyłącznie do wersji językowej, czyli do tłumaczenia, a nie do samego silnika gry, bo serwery np. niemieckie czy francuskie mają tą samą wersję gry (czytaj: te same błędy w grze), a dopisku Beta nie ma.
Po czwarte - w sklepach nie sprzedają gry, tylko kody na klejnoty i parę unikalnych przedmiotów. A gra jako taka jest darmowa.
O tydzien?! No ja mysle ze o ponad miesiac, oraz powinno dac za kazdy "zmarnowany" kosz 1000 krysztalow, opublikowac przeprosiny w ogolnopolskiej gazecie oraz przekazac 1000000 pln na glodujace dzieci.
Ja bym dorzucił jeszcze obowiązkową pieszą pielgrzymkę po całej Polsce w trakcie której odbywałyby się spotkania z poszkodowanymi graczami, tak aby każdego osobiście uhonorować i zadośćuczynić doznanym szkodom.
malaukai
21.05.2013, 21:22
@ Zwolk i Cezduq
Rekompensata to kwestia dbałości o społeczność.
Ps. W odpowiedzi na moją reklamację otrzymałem rekompensatę w surowcach potrzebnych do wyprodukowania 100 koszy.
Ja mam problem z zadanie "Co kiedyś utracono"....miałem zyskac 20 drewna egzo zdobyłem 40 i mi nie zaliczyło
:)
SebaD1979
22.05.2013, 11:27
Ja mam problem z zadanie "Co kiedyś utracono"....miałem zyskac 20 drewna egzo zdobyłem 40 i mi nie zaliczyło
A nie miałeś przypadkiem zdobyć tego drewna na długich poszukiwaniach a wysłałeś na bardzo długie?
Te zadania są teraz tak zrobione, że wystarczy jedno udane poszukiwanie, tyle że musi to być odpowiednie poszukiwanie. 40 szt drewna jest do znalezienia na bardzo długich poszukiwaniach. W zadaniu na twoim levelu trzeba wysyłać odkrywców na długie.
Problem z generałem /bloki to makabra/ Gienek skacze po mapie i atakuje obóz nim blok dochodzi -zapewne przyczyną jest to że bardzo wielu graczy robi przygodę związaną z eventem i serwer nie wytrzymuje a programiści tego nie przewidzieli /no bo skąd mogli wpaść na pomysł że ktokolwiek będzie te zadania robił...
Magdalena727
23.05.2013, 11:13
konserwacja nie pomogła 125 rzuconych a zaliczonych 16
to chyba wole granit 50/50 z przygód, nagrody lepsze, PD i fanty wpadają
Jakże prawdziwie brzmi sentencja: jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził...
SebaD1979
23.05.2013, 11:52
konserwacja nie pomogła 125 rzuconych a zaliczonych 16
to chyba wole granit 50/50 z przygód, nagrody lepsze, PD i fanty wpadają
Nie wiem od czego to zależy, ale stosując się do wskazówek na forum (dodanie do znajomych - mimo że była to osoba z gildii - i rzucanie w umiarkowanym tempie) wczoraj na 150 półmisków rzuconych przez znajomego zaliczyło 150.
Raczej nie ma zwyczaju dodawania do znajomych ludzi z gildii, bo i tak się całą gildia wyświetla. U mnie w zasadzie każdy w gildii jest oprócz tego znajomym. Była szeroko zakrojona akcja dodawania do znajomych gdy nie działał znacznik online w gildii, a dodanie do znajomych pomagało. Być może dzięki temu nie mieliśmy teraz problemów z tymi zadaniami z rzucaniem premii.