PDA

Zobacz pełną wersję : Gra ciągła rotacja premii w gwieździe

Robinax
10.05.2013, 12:05
1) Proszę o posortowanie premii w gwieździe wg ilości od najmniejszej do największej - w obrębie danego typu premii - aby w pierwszej kolejności móc łatwo zużywać te, których jest mniej niż 25. Dzięki temu gracz będzie miał kilka np. koszyków po 25 szt. a nie kilkadziesiąt mniejszych ilości, które ciągle zmieniają swoje miejsce na tej liście.

W tej chwili bardzo irytujące jest to, że po każdym wejściu w przygodę czy do znajomego na wyspę, te już częściowo zużyte premie (czyli np. koszyki w ilości mniejszej niż 25) ciągle się przesuwają i by je wykorzystać do końca trzeba ich szukać.

2) Może dało by się zrobić większe to okienko z danymi w gwieździe by więcej danych było widocznych i nie trzeba było ciągle go przewijać.

Dziękuję i pozdrawiam
Robinax

zwolk
10.05.2013, 12:34
1) Sortowanie by się przydało, wieczne roszady też by mogły zniknąć.
2) Tu podchodzę sceptycznie. Zaraz podniosą się lamenty, że okno jest za duże i się nie mieści na ekranie, tak jak to się dzieje z oknem Handlu. Ludzie grający na niższych rozdzielczościach (netbooki, tablety, smartfony) mają problem z korzystaniem z większych okien. Są zakładki grupujące przedmioty z gwiazdy w różnych kategoriach, mamy działający suwak, ja bym tego nie ruszał.

BTW - ten wątek zdaje się nie jest do końca zgodny z regulaminem działu (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/22662). Brak obowiązkowej ankiety, dwie propozycje w jednym poście.

Van-de-Lord
10.05.2013, 15:56
1. Jestem za, też mnie to denerwuje.
2. Na wysokość może nie, bo niektórzy grają na 10" i wtedy i tak czasem mają problemy, ale w szerz z 6 kratek do tych 8-10 by mogli dać.

zwolk jakby nie patrzeć to obie są odnośnie gwiazdy wiec wystarczy dać ankietę : obie tak, 1 tak 2 nie, 1 nie 2 tak, oba nie, nie wiem i pasi

Bloodshed
10.05.2013, 16:52
dobra propozycja w sumie to dla nich mala poprawka wiec moze wprowadza ja szybko

PS. zwolk ty jestes jakims adminem,modem czy cos w tym stylu? zajmij sie swoimi sprawami nie pouczaj innych chlopak jak chcial tak napisal posta ale to do moderatorow nalezy zwracanie uwagi

zwolk
10.05.2013, 18:22
Jakbym był "jakims adminem,modem czy cos w tym stylu", to nie pisałbym pod nickiem zwykłego gracza. Zdaje się, że wypowiedziałem się wystarczająco konstruktywnie w temacie propozycji. I nie pouczam, tylko próbuję zapobiec zamknięciu wątku, bo bez ankiety umrze przez eutanazję z rąk któregoś z MODów. To, że chłopak napisał pierwszego posta na tym forum nie zwalnia go od zachowania podstawowych zasad tutaj obowiązujących.

A ty używaj czasem wielkich liter, przecinków i innych takich wymyślnych znaczków żeby Twoje wypowiedzi były ciut czytelniejsze.

Bloodshed
10.05.2013, 18:31
czasami uzywam duzych i takich tam wymyslnych znaczkow widze ze urazilem twoja dume jak tak to przepraszam

EX_Zorro
11.05.2013, 13:00
Proszę dodać ankietę.

Jurek12345
11.05.2013, 13:35
czasami uzywam duzych i takich tam wymyslnych znaczkow widze ze urazilem twoja dume jak tak to przepraszam

Przeproś swojego nauczyciela od j. polskiego

Robinax
14.05.2013, 10:44
Edytując post lub odpowiadając nie mam opcji <Dodaj ankietę> tak jak przy tworzeniu nowego tematu - czy założyć nowy temat z ankietą?

EX_Zorro
14.05.2013, 19:11
@robinax w menu nad pierwszym wątkiem rozwiń "Narzędzia wątku" - tam powinna być opcja dodania ankiety.
http://screenshooter.net/data/uploads/xb/tv/fzcg.jpg

EX_Zorro
18.05.2013, 16:23
Z powodu braku ankiety, wątek zamykam.