PDA

Zobacz pełną wersję : Gra okienko informacyjne - za wysoko

Palmerek
29.04.2013, 16:13
witam, czy nie mozna by obnizyc miejsca wyskaiwania okienka (te z informacjami "masz nowa wiadomosc, oddzialy wyszkolone itd."), poniewaz jego obecna pozycja zaslania pasek surowcow, moim zdaniem troche irytujace gdy chce najechac kuroserem i sprawdzic stan wyszkolonego wojska lub ilosc osadnikow i musze czekac, az okienka same pozniakaja po czasie. klikanie nie usuwa ich, bynajmniej u mnie

Tornados
29.04.2013, 16:36
Tez mnie to denerwuje jak wysylam geologow i chce sprawdzic stan wojska bez wchodzenia do wladka :/

NieMakonta
30.04.2013, 09:57
ten drobny szczegół jest trochę irytujący ale da się przełknąć.Dla mnie to okienko nawet za krótko świeci.Lepiej by było gdyby info było tylko w oknie chatu aktywne łatwiej by było się zorientować co to było i gdzie np.gdzie znalazł geolog złoże.

opona94
03.05.2013, 11:34
Jestem za obniżeniem okienek informacyjnych. Według mnie powinien być niżej niż teraz, ale po prawej stronie. Popieram. :)

lipmar1789
07.05.2013, 10:36
Ja również jestem za. Już dawno miałem pisać temat w tej sprawie

LeCzarny
11.05.2013, 09:37
Całkowicie popieram pomysł!

romsheff
11.05.2013, 09:57
a dlaczego nie, też popieram

drobny szczegół, ale irytuje

Bloodshed
12.05.2013, 06:53
przeciez to nie jest zaden problem czekasz chwilke i wtedy sobie mozesz najechac i sprawdzic stan wojska...
jesli chodzi o mnie niemam takiego problemu moje informacje nie zaslaniaja mi paska

Bloodshed
12.05.2013, 07:01
tak jak widac u mnie niema takiego problemu

http://imageshack.us/photo/my-images/211/obrazekg.png/

romsheff
12.05.2013, 09:55
przeciez to nie jest zaden problem czekasz chwilke i wtedy sobie mozesz najechac i sprawdzic stan wojska...
jesli chodzi o mnie niemam takiego problemu moje informacje nie zaslaniaja mi paska

Zdecyduj się najpierw piszesz, że to dla Ciebie nie jest problemem, że na chwilkę zasłoni, a potem piszesz, ze nie zasłania.

Nawet jeżeli nie trzeba długo czekać, to dlaczego nie zrobić tak, żeby wcale nie czekać ?

Bloodshed
12.05.2013, 16:00
no po prostu u mnie to niema znaczenia tak jak napisalem czytaj ze zrozumieniem wystarczy ustawic wieksza rozdzielczosc ekranu o ile nie grasz na telefonie...

Palmerek
13.05.2013, 10:53

jezeli ktos ci daje premie, sam sobie dasz premie, wrzucisz z gwiazdy surowce, wyslesz geologow, czy zrobisz cokolwiek na wieksza skale, to ta chwila nie jest taka krotka. potrzeba sporo czasu, az wszystkie okienka poznikaja a wstrzelic sie miedzy jedno a drugie po prostu sie nie da.

piszesz ze wystarczy zmienic rozdzielczosc? no prosze cie

zwolk
13.05.2013, 13:06
Jestem za, choć dla mnie też to nie jest problem bo dłuższe nasiadówy przy grze (czyli te 2-3h wieczorkiem :) ) odbywają się w moim przypadku na 22" panoramie full HD. Ale rozumiem tych, którzy nie mają takich warunków bo zdarzyło mi się też grać na lapku 14" a wtedy komfort znacznie spada (na 10" skorzystanie z pewnych funkcji gry wręcz graniczy z cudem), a jak ktoś ma jako takie pojęcie o wyświetlaczach wie, że zmiana rozdzielczości nie zawsze jest możliwa (w przypadku LCD/LED to ta najwyższa jest z reguły optymalna). U niektórych wyczuwam klasyczne polactwo - ważne że mi jest dobrze, a inni mnie nie obchodzą, nawet lepiej jak mają gorzej. Ech...bez komentarza...

Amber_Pl
13.05.2013, 23:33
ktoś ma problem z okienkami bo zasłaniają, inny z małymi literkami na zakładkach,
okienka to kwestia ustawienia rozdzielczości, która u mnie akurat nie wchodzi w rachubę,
być może BB z czasem pomyśli o graczach, którzy grają w rozdzielczości 1920x1060