Zobacz pełną wersję : Gra okienko informacyjne - za wysoko
Palmerek
29.04.2013, 16:13
witam, czy nie mozna by obnizyc miejsca wyskaiwania okienka (te z informacjami "masz nowa wiadomosc, oddzialy wyszkolone itd."), poniewaz jego obecna pozycja zaslania pasek surowcow, moim zdaniem troche irytujace gdy chce najechac kuroserem i sprawdzic stan wyszkolonego wojska lub ilosc osadnikow i musze czekac, az okienka same pozniakaja po czasie. klikanie nie usuwa ich, bynajmniej u mnie
Tornados
29.04.2013, 16:36
Tez mnie to denerwuje jak wysylam geologow i chce sprawdzic stan wojska bez wchodzenia do wladka :/
NieMakonta
30.04.2013, 09:57
ten drobny szczegół jest trochę irytujący ale da się przełknąć.Dla mnie to okienko nawet za krótko świeci.Lepiej by było gdyby info było tylko w oknie chatu aktywne łatwiej by było się zorientować co to było i gdzie np.gdzie znalazł geolog złoże.
Jestem za obniżeniem okienek informacyjnych. Według mnie powinien być niżej niż teraz, ale po prawej stronie. Popieram. :)
lipmar1789
07.05.2013, 10:36
Ja również jestem za. Już dawno miałem pisać temat w tej sprawie
LeCzarny
11.05.2013, 09:37
Całkowicie popieram pomysł!
romsheff
11.05.2013, 09:57
a dlaczego nie, też popieram
drobny szczegół, ale irytuje
Bloodshed
12.05.2013, 06:53
przeciez to nie jest zaden problem czekasz chwilke i wtedy sobie mozesz najechac i sprawdzic stan wojska...
jesli chodzi o mnie niemam takiego problemu moje informacje nie zaslaniaja mi paska
Bloodshed
12.05.2013, 07:01
tak jak widac u mnie niema takiego problemu
http://imageshack.us/photo/my-images/211/obrazekg.png/
romsheff
12.05.2013, 09:55
przeciez to nie jest zaden problem czekasz chwilke i wtedy sobie mozesz najechac i sprawdzic stan wojska...
jesli chodzi o mnie niemam takiego problemu moje informacje nie zaslaniaja mi paska
Zdecyduj się najpierw piszesz, że to dla Ciebie nie jest problemem, że na chwilkę zasłoni, a potem piszesz, ze nie zasłania.
Nawet jeżeli nie trzeba długo czekać, to dlaczego nie zrobić tak, żeby wcale nie czekać ?
Bloodshed
12.05.2013, 16:00
no po prostu u mnie to niema znaczenia tak jak napisalem czytaj ze zrozumieniem wystarczy ustawic wieksza rozdzielczosc ekranu o ile nie grasz na telefonie...
Palmerek
13.05.2013, 10:53
jezeli ktos ci daje premie, sam sobie dasz premie, wrzucisz z gwiazdy surowce, wyslesz geologow, czy zrobisz cokolwiek na wieksza skale, to ta chwila nie jest taka krotka. potrzeba sporo czasu, az wszystkie okienka poznikaja a wstrzelic sie miedzy jedno a drugie po prostu sie nie da.
piszesz ze wystarczy zmienic rozdzielczosc? no prosze cie
Jestem za, choć dla mnie też to nie jest problem bo dłuższe nasiadówy przy grze (czyli te 2-3h wieczorkiem :) ) odbywają się w moim przypadku na 22" panoramie full HD. Ale rozumiem tych, którzy nie mają takich warunków bo zdarzyło mi się też grać na lapku 14" a wtedy komfort znacznie spada (na 10" skorzystanie z pewnych funkcji gry wręcz graniczy z cudem), a jak ktoś ma jako takie pojęcie o wyświetlaczach wie, że zmiana rozdzielczości nie zawsze jest możliwa (w przypadku LCD/LED to ta najwyższa jest z reguły optymalna). U niektórych wyczuwam klasyczne polactwo - ważne że mi jest dobrze, a inni mnie nie obchodzą, nawet lepiej jak mają gorzej. Ech...bez komentarza...
Amber_Pl
13.05.2013, 23:33
ktoś ma problem z okienkami bo zasłaniają, inny z małymi literkami na zakładkach,
okienka to kwestia ustawienia rozdzielczości, która u mnie akurat nie wchodzi w rachubę,
być może BB z czasem pomyśli o graczach, którzy grają w rozdzielczości 1920x1060