Zobacz pełną wersję : Gra Kosmetycznie - PRZYNAJMNIEJ 0 szt/12h
Taithwyrdd
27.04.2013, 10:31
Drobna sprawa, a ile pomoże nowym graczom. Gdy sam po raz pierwszy spojrzałem na swoje pierwsze tego typu zadanie to zdębiałem. Mam tak robić, żeby mieć DOKŁADNIE 0 sztuk surowca na 12 h?
Dlatego proszę o dodanie słowa "przynajmniej", "minimum" lub, ze względu na wymóg zwięzłości opisu zadań, "min.".
NieMaNicka
27.04.2013, 11:35
hmm dośc dawno to było ale pamietam że jest w tych zadanich napisane "conajmniej", a na pewno nie jest napisane "dokładnie".
Co nie zmienia faktu ze dla wielu graczyjest to nie do przeskoczenia i potrzebuja dokładnych wyjasnien bo widza tylko 0/12godz.
Pozdrawiam NMN.
Jurek12345
27.04.2013, 12:38
nie poprawią tego, bo nie potrafią, problem znany od wielu tygodni, i nie naprawiony. A nowi gracze będą pytać o to w nieskończoność na kanale pomocy.
Tornados
27.04.2013, 14:15
A doswiadczeni beda sie denerwowac ze co 10 minut to samo pytanie...
A doswiadczeni beda sie denerwowac ze co 10 minut to samo pytanie...
Doświadczeni robią kopiuj-wklej z gotowym wyjaśnieniem. A jak kogoś denerwują pytania, to niech zmieni zakładkę na taką, gdzie pytań nie ma.
Tornados
29.04.2013, 17:18
Jak siedzisz na kilku roznych komputerach to nie robisz kopiuj wklej ^^
anrathiel1
29.04.2013, 17:47
Jest mi to obojętne.
Mały problem jednak jest. Kilka zadań ma źle sformułowaną treść lub jest źle przetłumaczonych.
Kto spędził chwilę na kanale pomoc wie o jakie chodzi. Dziwna sprawa, że nikt tego nie poprawia.
NieMakonta
30.04.2013, 09:50
Moim zdaniem powinni poprawić tekst zadań.Takich jak ten np. "przygotuj odpowiednią ilość marmuru by otrzymać 250 szt. marmuru" nie doróbek jest sporo.Też nie raz główkowałem o co chodzi ;)
Moim zdaniem powinni poprawić tekst zadań.Takich jak ten np. "przygotuj odpowiednią ilość marmuru by otrzymać 250 szt. marmuru" nie doróbek jest sporo.Też nie raz główkowałem o co chodzi ;)
Jeśli już coś cytujesz, to cytuj dokładnie :) Akurat w tym zadaniu z marmurem jest: "Przygotuj odpowiednią ilość BLOKÓW marmuru, aby otrzymać 250 szt. marmuru". Blok marmuru to 50 szt marmuru, czyli trzeba przygotować 5 bloków. Akurat w tym zadaniu nie ma nic "niedorobionego", kwestia czytania ze zrozumieniem. To coś jak z drzewem i drewnem :)
Faktem jednak jest, że mogliby jakoś bardziej opisowo dać te zadania z "przynajmniej 0/12h", tak żeby to było czytelniejsze. Chociaż obawiam się, że i tak byłaby cała masa pytań ze względu na złożoność tych zadań i konieczność jednoczesnego zbilansowania produkcji kilku surowców/produktów.