PDA

Zobacz pełną wersję : Gra "Zbiorowe premie"

z3usik
26.04.2013, 11:31
Proponuję dodać do gry możliwość nakładania premii na grupę budynków lub gałąź gospodarki.
Np.
Opcja pierwsza: premia na wszystkie kopalnie miedzi.
Opcja druga: Premia na produkcję narzędzi pozwoli automatycznie nadać premię na odlewnie brązu,kopalnie miedzi,węgla i tak dalej.

Mi osobiście bardzo by ułatwiło nakładanie premii na budynki.

Dodałem ankietę!

Burdajewiczek
26.04.2013, 12:00
dodaj ankietę, pomysł super! ;) W dzienniku dewelopera była wzmianka o tym, ze ma być interfejs pokazujący wykorzystane złoża i jednym kliknięciem można będzie je uzupełnić. Czemu nie wprowadzić podobnego interfejsu z buffami ;))

zwolk
26.04.2013, 15:42
Gracz musiałby mieć możliwość wyboru czy premiować pojedyncze budynki czy grupy budynków. Nie zawsze przecież chcemy dawać premie na wszystkie posiadane budynki danego typu.

Burdajewiczek
26.04.2013, 15:57
takie zmiany musiałyby być kompleksowe i musiałyby dawać graczowi wiele opcji i sposobów buffu.

z3usik
26.04.2013, 17:39
Oczywiście,że do wyboru by było.
albo nakładasz kompleksowo na np. wszystkie kopalnie, albo jak do tej pory wybierasz sobie pojedyncze budynki.
Mi brakuje takie opcji.
Np przy produkcji monet wybieram opcje na całą gałąź gospodarki i premia nakłada się na mennice,sztabki,kopalnie.

zwolk
26.04.2013, 18:14
Np przy produkcji monet wybieram opcje na całą gałąź gospodarki i premia nakłada się na mennice,sztabki,kopalnie.

O widzisz, bardzo dobry przykład "przeciw" :) Załóżmy, że masz 5 kopalni, ale w 2 nie masz zapasu rudy na złożu, więc kopalnia stoi. Chcesz zapremiować więc wszystkie piece i mennice, ale tylko część kopalni. I cały system "zbiorowego" premiowania robi się w tym momencie mocno przekombinowany. Może się okazać, że będzie w opcjach tyle klikania, że na jedno wyjdzie czy będzie grupowo, czy pojedynczo.

z3usik
26.04.2013, 20:26
Zgadzam się co do powyższego jak najbardziej, chociaż moim zdaniem taką sprawę można rozwiązać następująco: nie pracuje=nie dostaje premii.