PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Obóz kupca

jaco_j
13.04.2013, 18:45
raz na jakiś czas do brzegu wyspy przybywa i cumuje tajemniczy statek. Okazuje się że jest to kuter bogatego kupca z Indii który posiada złote monety ceny sa dosc atrakcyjne np 1000 monet za 5000 konnicy czy 10000 napitku. Innym razem przybywa Kupiec z dalekiej Syberii oferując po bardzo okazyjnych cenach granit. Jednak by nie było za dobrze taki gosc pojawia sie przez godz raz na tydzień u gracza

Piotru70
13.04.2013, 19:03
Pomysł mielony kilka krotnie, ale najwyższa pora go odświeżyć. Jestem na tak.
Z tym ze 1000 monet za 5000 koni to trochę wysoka cena. Jestem za tym aby u kupca można było kupić sobie np. :

+1 Patent budowlany za np. 1000 monet.
rezydencje.
I wszelkiego rodzaju inne budynki.
Surowce też. (w tym granit, deski egzo, saletrę itd, można też np. w listopadzie wysłąć kupca który sprzedaje pisanki, które będą przydatne za pół roku, urozmaiciło by to grę w dużym stopniu.)
Z tym ze wszystko będzie za monety. A nie na odwrót.

jaco_j
13.04.2013, 19:36
Mi chodziło że kupiec by był Indyjski i oferował monety, złoto, czy rude zlota po naprawde rewelacyjnych cenach, ale troche przesadziłem. Ważnym elementem jest zbalansowanie równiez by mogły być goście "piraci" którzy by plądrowali magazyn ;)

opona94
14.04.2013, 10:21
Dobry pomysł.

Piotru70
14.04.2013, 11:25
Wyspa pierwotna jest i będzie nienaruszalna, więc magazynów nikt nie będzie plądrował. A co do kupca to nie będzie inaczej niż towary za monety.
Gdybyś mógł kupić u kupca 1000 monet za trochę bezużytecznych towarów to było by za łatwe.

jaco_j
14.04.2013, 17:22
by kupic musisz byc online, a p to chodzi twórcom gry. Nienaruszalnosc wyspy jak najbardziej ale mozna by było wprowadzic jakies wieze i jednostki obronne. Ataki piratow byłyby bardzo łatwe do obrony ale to jakieś urozmaicenie by było

kazuja
15.04.2013, 10:57
Zapewne ceny beda sie odnosily do klejnotow w grze czyli towar u kupca bedzie nie oplacalny ;] bo jak wiadomo na kazdym serwie inne ceny na handlu ;) w sklepie 350 klejek to 100 monet :D

zwolk
15.04.2013, 13:21
by kupic musisz byc online, a p to chodzi twórcom gry.

Twórcom gry chodzi o to, żebyś wydał PLN na klejnoty, a nie żebyś kupował przedmioty premiowe za jakieś odpady magazynowe. Ale fakt, żeby kupić (klejnoty) musisz być online :)

Nienaruszalnosc wyspy jak najbardziej ale mozna by było wprowadzic jakies wieze i jednostki obronne. Ataki piratow byłyby bardzo łatwe do obrony ale to jakieś urozmaicenie by było

Takie rzeczy to tylko w mitycznym PvP. Wyspa główna w swoim założeniu była, jest i będzie nietykalna. Spora część ludzi gra tu dlatego, że jest święty spokój i nikt wyspy nie najeżdża w środku nocy.

Van-de-Lord
15.04.2013, 15:23
Wyspa główna w swoim założeniu była, jest i będzie nietykalna.
Jak zaczynałem grać to wydaje mi się że w budynku był przycisk "Napraw", czyli pierwotne założenie było inne.

zwolk
15.04.2013, 17:08
Jak zaczynałem grać to wydaje mi się że w budynku był przycisk "Napraw", czyli pierwotne założenie było inne.

Jak zaczynałem grać, to w opcjach geologa było szukanie złoża granitu i tytanu od 52 lvl. Przycisk "Napraw" był pewnie tak samo dostępny jak te złoża.