Zobacz pełną wersję : Gra Premie i ich kolory
MadDarcy
10.04.2013, 11:58
Witam , wpadłam na pomysł aby premie podświetlały się różnymi kolorami - a nie tylko żółtym - byłoby to ułatwieniem ponieważ czasami zdarzało mi się omyłkowo zamiast talerza ryb rzucić 25 kanapek - nawet nie zdając sobie z tego sprawy .
gdyby premie podświetlały się innym kolorem - pomyłkę byłoby łatwiej wychwycić.
przykładowo :
talerze ryb - kolor zielony
kanapki - złoty
kosze Irmy - pomarańczowy ( lub czerwony )
Co sadzicie o takim rozdzieleniu premii , czy to dobry pomysł ?
W sumie mogłoby być przydatne, ale trzeba by to też wprowadzić dla premii rzucanych samodzielnie u siebie, bo zdaje się wspominasz wyłącznie o premiach rzucanych znajomym.
Wielki_Zbigniew
10.04.2013, 12:10
bardzo dobry pomysł
Czlowiek_Lasu
10.04.2013, 19:27
Dobry pomysł, też chciałem zaproponować by efekty graficzne premii się różniły, niekoniecznie kolorami. Mogła by ta animacja być inna w każdym typie premii.
Powód, dla którego z kolei mi przyszło to do głowy był taki, że spotkałem się z wrzucaczami-oszustami: wymieniamy 25 koszy, po czym widzę, że niektóre gasną wcześniej, znacznie wcześniej niż trzeba ...
Różne efekty graficzne myślę zapobiegły by takim pomysłom.
Powód, dla którego z kolei mi przyszło to do głowy był taki, że spotkałem się z wrzucaczami-oszustami: wymieniamy 25 koszy, po czym widzę, że niektóre gasną wcześniej, znacznie wcześniej niż trzeba ...
Akurat czas trwania premii można sobie sprawdzić klikając na buffnięty budynek, to wiele nie kosztuje :) Ale kolorki ujawniałyby takie sytuacje od razu.
Piotru70
11.04.2013, 08:15
Fakt faktem, jest tyle rodzajów premii że BB musiało by chyba podpisać umowę licencyjną z firmą Dekoral...
Pomysł fajny, podoba mi się, ale nie wydaje mi się aby BB się szarpnęło na tak właściwie to średniego poziomu projekt.
Może kiedyś.
Van-de-Lord
11.04.2013, 10:17
A po co kolory? Skoro podczas upowania są procenty, to podczas premi niech się wyświetla czas, albo po prostu ikona buffa :D
A po co kolory? Skoro podczas upowania są procenty, to podczas premi niech się wyświetla czas, albo po prostu ikona buffa :D
O widzisz, to nawet lepsze jak zabawa w kolory. Skoro podczas upa jest dołożona odpowiednia ikonka (wykrzyknik z domkiem i strzałką w górę), to jaki problem dorzucić ikonkę premii na buffniętym budynku? Grafiki już mają gotowe :)
Van-de-Lord
11.04.2013, 15:25
Z czasami może być problem bo przy całej wyspie w koszach mogłoby to nieźle mulić z odliczaniem, tak samo jak budynek otworzymy to jest czas wczytywany tylko raz i nie jest aktualizowany do czasu zamkniecia budynku. Ale jak znajomy odwiedza naszą wyspę to mogłoby mu się wyświetlać za ile się premie skończą.
Bardzo dobry pomysł... Popracuj jeszcze nad czasem działania.
O jaki czas działania Ci chodzi? Przecież czas działania premii jest widoczny po kliknięciu w dany budynek. Chyba że mówimy o wyciągnięciu tego "na wierzch" jak w przypadku procentów przy podnoszeniu poziomu budynku.
anael6669
25.04.2013, 05:32
O widzisz, to nawet lepsze jak zabawa w kolory. Skoro podczas upa jest dołożona odpowiednia ikonka (wykrzyknik z domkiem i strzałką w górę), to jaki problem dorzucić ikonkę premii na buffniętym budynku? Grafiki już mają gotowe :)
kolory by były fajne, jednak grafiki leprze":>
jestem, ale za grafikami.
Tornados
02.05.2013, 14:00
Grafiki tak
Kolorki raczej obojetne