PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Premie i ich kolory

MadDarcy
10.04.2013, 11:58
Witam , wpadłam na pomysł aby premie podświetlały się różnymi kolorami - a nie tylko żółtym - byłoby to ułatwieniem ponieważ czasami zdarzało mi się omyłkowo zamiast talerza ryb rzucić 25 kanapek - nawet nie zdając sobie z tego sprawy .
gdyby premie podświetlały się innym kolorem - pomyłkę byłoby łatwiej wychwycić.

przykładowo :
talerze ryb - kolor zielony
kanapki - złoty
kosze Irmy - pomarańczowy ( lub czerwony )

Co sadzicie o takim rozdzieleniu premii , czy to dobry pomysł ?

zwolk
10.04.2013, 12:09
W sumie mogłoby być przydatne, ale trzeba by to też wprowadzić dla premii rzucanych samodzielnie u siebie, bo zdaje się wspominasz wyłącznie o premiach rzucanych znajomym.

Wielki_Zbigniew
10.04.2013, 12:10
bardzo dobry pomysł

Czlowiek_Lasu
10.04.2013, 19:27
Dobry pomysł, też chciałem zaproponować by efekty graficzne premii się różniły, niekoniecznie kolorami. Mogła by ta animacja być inna w każdym typie premii.
Powód, dla którego z kolei mi przyszło to do głowy był taki, że spotkałem się z wrzucaczami-oszustami: wymieniamy 25 koszy, po czym widzę, że niektóre gasną wcześniej, znacznie wcześniej niż trzeba ...
Różne efekty graficzne myślę zapobiegły by takim pomysłom.

zwolk
11.04.2013, 08:10
Powód, dla którego z kolei mi przyszło to do głowy był taki, że spotkałem się z wrzucaczami-oszustami: wymieniamy 25 koszy, po czym widzę, że niektóre gasną wcześniej, znacznie wcześniej niż trzeba ...

Akurat czas trwania premii można sobie sprawdzić klikając na buffnięty budynek, to wiele nie kosztuje :) Ale kolorki ujawniałyby takie sytuacje od razu.

Piotru70
11.04.2013, 08:15
Fakt faktem, jest tyle rodzajów premii że BB musiało by chyba podpisać umowę licencyjną z firmą Dekoral...
Pomysł fajny, podoba mi się, ale nie wydaje mi się aby BB się szarpnęło na tak właściwie to średniego poziomu projekt.
Może kiedyś.

Van-de-Lord
11.04.2013, 10:17
A po co kolory? Skoro podczas upowania są procenty, to podczas premi niech się wyświetla czas, albo po prostu ikona buffa :D

zwolk
11.04.2013, 10:28
A po co kolory? Skoro podczas upowania są procenty, to podczas premi niech się wyświetla czas, albo po prostu ikona buffa :D

O widzisz, to nawet lepsze jak zabawa w kolory. Skoro podczas upa jest dołożona odpowiednia ikonka (wykrzyknik z domkiem i strzałką w górę), to jaki problem dorzucić ikonkę premii na buffniętym budynku? Grafiki już mają gotowe :)

opona94
11.04.2013, 14:23
Bardzo dobry pomysł.

Van-de-Lord
11.04.2013, 15:25
Z czasami może być problem bo przy całej wyspie w koszach mogłoby to nieźle mulić z odliczaniem, tak samo jak budynek otworzymy to jest czas wczytywany tylko raz i nie jest aktualizowany do czasu zamkniecia budynku. Ale jak znajomy odwiedza naszą wyspę to mogłoby mu się wyświetlać za ile się premie skończą.

zwolk
11.04.2013, 15:27
Bardzo dobry pomysł... Popracuj jeszcze nad czasem działania.

O jaki czas działania Ci chodzi? Przecież czas działania premii jest widoczny po kliknięciu w dany budynek. Chyba że mówimy o wyciągnięciu tego "na wierzch" jak w przypadku procentów przy podnoszeniu poziomu budynku.

anael6669
25.04.2013, 05:32
O widzisz, to nawet lepsze jak zabawa w kolory. Skoro podczas upa jest dołożona odpowiednia ikonka (wykrzyknik z domkiem i strzałką w górę), to jaki problem dorzucić ikonkę premii na buffniętym budynku? Grafiki już mają gotowe :)

kolory by były fajne, jednak grafiki leprze":>
jestem, ale za grafikami.

Tornados
02.05.2013, 14:00
Grafiki tak
Kolorki raczej obojetne

TomIII
04.02.2014, 21:55
Bardzo dobry pomysł.