Zobacz pełną wersję : Gra Dodatkowe opcje w grze
Witam,
Nurtuje mnie brak opcji wyłączenia animacji tak jak jest to z dźwiękiem. Mam zabudowaną po brzegi wyspę mnóstwo budynków przez co gra nie chodzi tak jak dawniej, a animacje biegających ludzików czy dymu z budynków mi są zbędne bo to tylko dodatkowe obciążenie. Przydałaby się jeszcze opcja Pingu i FPS tak jak występuje w innych grach mmo. Te opcje znacznie ułatwiłyby dalsze rozwijanie naszej gospodarki i rozbudowy wysepki gdyż serwery często są bardzo obciążone.
Dziękuję za przeczytanie tematu i zapraszam do głosowania!
PS. - czy ktoś zna ip serwera Kolonia bo ping można sprawdzić uruchamiając cmd wpisując ping ip lub nazwa strony, ale ip kolonii nie mogę nigdzie znależć,
- fps można sprawdzić różnymi programami ale opcja wbudowana w grze byłaby dokładniejsza
- sorki za małe Ci w ankiecie ale teraz się nie da zmienić ;S
pozdro erooo z Kolonii
Piotru70
06.04.2013, 14:34
Co Ping i Fps do rozbudowywania wyspy...
Co do wyłączenia animacji to mogą wprowadzić, pomimo ze jest mi to zbędne.
ping i fps zebys wiedział czy ci serwer muli czy ci gra muli
a po 2 w kazdej "rozbudowanej" grze sa takie opcje wiec nie widze przeszkod
Piotru70
06.04.2013, 15:06
ping i fps zebys wiedział czy ci serwer muli czy ci gra muli
a po 2 w kazdej "rozbudowanej" grze sa takie opcje wiec nie widze przeszkod
I jak gra będzie ci mulić to Tartak zbudujesz w innym sektorze?
jak gra mu będzie mulić to wyłączy animacje i będzie ok, jak będą pingi kosmiczne to nic nie poradzisz
piotru70 chyba ma slabe pojecie i sie kreuje na wielkiego znawce
I jak gra będzie ci mulić to Tartak zbudujesz w innym sektorze?
jak w innym sektorze o co ci chodzi? jak nie bedzie animacji to nie bedzie uzywania dodatkowych grafik tak jak jest z dzwiekiem
ja mam ponad 400 budynkow wliczajac rezydencje silosy mlyny opactwa lowcow manufaktory szkolki wiec to ma prawo zwalniac moj sprzet niestety
Piotru70
06.04.2013, 15:19
piotru70 chyba ma slabe pojecie i sie kreuje na wielkiego znawce
jak w innym sektorze o co ci chodzi? jak nie bedzie animacji to nie bedzie uzywania dodatkowych grafik tak jak jest z dzwiekiem
Nie chodzi mi o animacje tylko Ping i Fps. Powiedz do czego jest Ci to potrzebne.
Tu chyba chodzi że część graczy gra na słabym necie lub laptopie czy innym słabym sprzęcie i przez niektóre animacje + ich ilość, gra może nie raz być utrudniona... Mogą dodać opcje jej wyłączenia :)
GustaVO dodaj że serwery są często przeciążone ;p i to tez by pozwolilo usmierzyc nam nerwow w eventach ;p
AndyMcQuinn
06.04.2013, 15:41
Co do adresów... W fiddlerze pokazuje mi ciągłe wywołania 2 adresów przy włączonej grze, więc jeden z nich to adres serwera... Pierwszy to 95.138.135.16, a drugi to w04g02.thesettlersonline.pl
Co do opcji wyłączenia animacji, to jestem jak najbardziej za, przy słabym kompie flash ledwo zipie, szczególnie przy rozbudowanej wiosce. Poza tym, wyłączając animacje można zaoszczędzić na ilości danych (grafik) przesyłanych z serwera, co powinno w skali globalnej pozwolić na zmniejszenie lagów związanych z transmisją danych, bo tych na samym serwerze to raczej nie zmieni...
thx andy
ping 50 - 60 a lagi są
w innych grach lagi są powyżej 90
więc znów serwer (sobota) bądź niewydolność javy/flasha
AndyMcQuinn
06.04.2013, 15:58
Powiedziałbym, że lagi to na 99,9% wina serwera. Od flasha to możemy mieć jedynie zacinanie w animacjach albo całkowitą zawiechę wtyczki.
Jak będzie całkiem kiepsko, jak z pół roku temu, to znowu zrobią wielkie czyszczenie i przegląd kont i zluzuje się trochę... Tylko żeby wtedy znowu nie wpadli na "cudowny" pomysł ponownego otwarcia serwera, bo będziemy tak się bujać jak na sinusoidzie - pół roku coraz lepiej i pół roku coraz gorzej...
taa bo mam nadzieje, że nie zrobią znów swoich cudownych kolejek dla tych co nie płacili za grę haha
=D
Heja :)
Nie ma się co czarować, TSO nie jest wymagającym niebotycznych osiągów internetowych FPSem, dla których ping czy FPS ma znaczenie kolosalne :)
Należy również pamiętać, że ping zależy w dużej mierze również od operatora, który dostarcza internet nam, a nie tylko od serwera :)
FPS i PING wydaje mi się nie potrzebny, za to z opcją wyłączenia animacji całkowicie się zgadzam :)
Pozdrawiam :)
Piotru70
07.04.2013, 13:43
Spokojnie, z czasem wszystko się unormuje. Nie widziałem jeszcze gry która przez po roku istnienia nie miała błędów.
Spokojnie, z czasem wszystko się unormuje. Nie widziałem jeszcze gry która przez po roku istnienia nie miała błędów.
DSO po roku istnienia nie miala zbyt wielu bledow, ba, nawet lagow nie bylo. Problemy pojawily sie gdy zaczeli dostawiac lokalizowane serwery - najpierw angielskie, potem polskie i inne.
Ewidentnie maja jakies problemy ze skalowaniem infrastruktury i dopoki tego nie rozwiaza, to mozna sytuacje leczyc tylko przez odplyw graczy ..
Jerry1981
07.04.2013, 14:22
(...) mozna sytuacje leczyc tylko przez odplyw graczy ..
a z tym ciężko, bo generalnie co jakiś czas dostawiają nowe maszyny do obecnych serwerów i otwierają je na nowych graczy...
apapapapap
07.04.2013, 15:39
musieliby wprowadzic jakies menu opcje gdyz chwilowo gracz praktycznie nic nie moze peronalizowac w grze
loczek23
07.04.2013, 15:41
Jestem za opcją wyłączenia animacji
Pozdrawiam
Van-de-Lord
07.04.2013, 17:26
Podobna propozycja padła już w lipcu tamtego roku:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/22916-Menu-opcji-zwi%C4%99kszenie-liczby-dost%C4%99pnych-opcji
podobna ale nic nie zrobili niestety
oglądajcie interesujcie się żeby ktoś na to uwagę zwrócił =D
ta opcja jest nie którym wręcz niezbędna więc zwróćcie na to uwagę!
LeCzarny
02.08.2013, 19:15
Odkopuję, bo opcja przydatna! Na moim netbooku żeby wędrować po wyspie muszę uzbroić się w stoicką cierpliwość, a i tak nerwy szarga ;p