PDA

Zobacz pełną wersję : za mało czasu na misje ewentową

DuzyPiotr
03.04.2013, 09:39
Ostatni łańcuch misji wielkanocnych zaczął się pierwszego. Czwartego grubasy kończą nosić pisanki. To tylko 3 dni.
A ja dostałem ten łańcuch w którym grubas musi przynieść 50 pisanek. Przy pięciu grubasach, w tym dwóch doświadczonych zajmuje to 4 dni!
A jeszcze trzeba mieć czas na resztę misji z serii. Jak mam skończyć tę misję/serię? Przecież to nie wykonalne.

Poradźcie coś.

SebaD1979
03.04.2013, 10:12
Przy pięciu grubasach jest to jak najbardziej wykonalne (o ile grubasy wysłane dzisiaj przyniosą jajka jeszcze jutro). Po pierwsze jeżeli w poniedziałek grubasy wrócili po otrzymaniu zadanie, to jesteś już 10 - 25 do przodu (zależy kiedy zwykli wrócili), więc zostaje Ci w najgorszym przypadku 40 do uzbierania. Wysyłasz ich znowu i we wtorek (zakładam, że zwykłych wysłałeś w niedzielę) masz następne 25, czyli w sumie 35. W środę robi się z tego już 45 i w czwartek masz 70. A resztę zadań możesz wykonać po konserwie. Jeżeli otrzymałeś serię przed, to będzie ona aktywna do następnego czwartku.

DuzyPiotr
03.04.2013, 10:31
w czwartek po drugiej nad ranem nic juz nie przyniesie.
"Event zostanie zakończony w dwóch fazach: Faza 1: odkrywcy nie będą już w stanie odnaleźć Pisanek"
zostane sie z 45 pisankami.

Poza tym, na pewno nie jestem jedynym graczem z tym problemem, a pewnie są tacy co mają tylko trzech zwykłych grubasów. Jak mogli wymyśleć takie zadanie i dać za mało czasu na jego wykonanie?

Wypowie sie tu jakiś MOD?

SebaD1979
03.04.2013, 10:37
A Mod skąd ma niby wiedzieć? Jest takim samym graczem jak Ty, tylko ma dodatkową funkcję na forum. Jeżeli grubas wysłany przed rozpoczęciem eventu nie przyniósł w czwartek, to wysłany przed zakończeniem powinien jeszcze przynieść. Pewności nie na, ale myślę, że spora jest na to szansa. Przekonamy się jutro.

Piwonia
03.04.2013, 11:25
Temat jest już poruszany od dosyć dawna http://forum.thesettlersonline.pl/threads/29604-Zadanie-quot-zyskaj-pisanki-dzi%C4%99ki-poszukiwaniom-quot-a-koniec-eventu.

EX_Zakrecony
03.04.2013, 12:36
Kwestia poszukiwania pisanek po zakończeniu 1 części eventu była przekazana dalej jak tylko się pojawiła na forum i jest przygotowane rozwiązanie i wkrótce zostanie ogłoszone publicznie przez BB_Xaar'a więc spokojnie, każdy będzie miał szansę zakończyć swój łańcuch zadań ;)

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

Hajduk
03.04.2013, 14:28
Ja uzbierałem te pisanki w jeden dzień i nie wiem czego robić jakiś hałas. Nie uzbierasz to trudno, po co pierdzielić bałamuty na forum?

BrodaczWąsaty
03.04.2013, 15:25
Hajduk zebrałeś jajca to się ciesz i możesz nie czytać tego , uważam, że skoro zadanie jest rozpoczęte przez graczy to powinno być możliwe jego skończenie , przynajmniej w 6 dniach od jego ukazania się byłoby sprawiedliwie.

Angel7212
03.04.2013, 16:08
juz jest info od xaar-a
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/28594-Event-Wielkanoc-2013

zwolk
03.04.2013, 16:18
Ta sytuacja była przewidziana przez wielu graczy już na początku eventu. Ludzie umieją liczyć i są nawet wyliczenia ile dni przy ilu i jakich odkrywcach trzeba żeby to zadanie zrobić. Dziwi mnie fakt, że nie wpadł na to nikt z BB. Przecież pracowali nad eventem dłużej niż on trwa, a ten problem aż bije po oczach. Rozwiązywanie go jakimś skryptem nie za dobrze świadczy o tych, którzy zaprojektowali łańcuchy zadań, choć sam pomysł serii zadań oceniam bardzo dobrze.