Zobacz pełną wersję : Gra Port
StormerDSR
30.03.2013, 13:39
To mogła by być taka poszerzona wersja odkrywcy. Z portu można by było wysyłać statki z odkrywcami, którzy w zależności od czasu rejsu przywozili by ze sobą różne towary np. armaty, miecze, konie, ruda żelaza itd. w losowych ilościach. Dodatkowo port mógłby pełnić drugą funkcje np. budowanie floty wojennej, która mogła by być wykorzystana w zbliżających się walkach PvP, lub do odpierania losowych eventów, takich jak np najazd piratów, generowanych przez serwer gry. Nieodparty najazd piratów skutkowałby np. splądrowaniem części magazynów, a udane odparcie ataku mogło by powodować zebranie ciekawych łupów.
Jerry1981
30.03.2013, 14:49
Proponowałem już kiedyś coś w tym stylu:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/27660-Rozwój-wyspy.
Zresztą pomysłów związanych z portem już się nieco przewinęło :)
Jestem za każdym pomysłem, który urozmaici grę :)
Piotru70
30.03.2013, 14:51
No nie wiem. BB obiecywało o nienaruszalności naszej pierwotnej wyspy. Więc nie wydaje mi się aby był jakiś chcetny gracz do tracenia monet i granitu przez jakiś piratów. Co do statków na PvP to wydaje mi się że Ubisoft ma już plany i wie jak to będzie wyglądało, więc ta opcja również odpada. Po za tym taki temat był już wałkowany przynajmniej trzy razy. Jestem na NIE.
Dla mnie ciekawy pomysl jestem za.
No właśnie-zróbcie coś wreszcie,by można było przejąć podbitą wyspę!Przecież "zdobywamy" je w misjach
Bloodshed
10.05.2013, 06:49
kazdy pomysl jest dobry tylko aby sie cos zmienilo
Arraneix
12.05.2013, 11:54
Statek spotykany na wyspach w przygodach mógłby pełnić funkcję mieszkalną no i oczywiście estetyczną. Osobiście nie żałowałbym surowców na zdobycie takiego statku :)
Dla mnie ciekawy pomysł jestem za.