PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Nadawanie nazw generałom, imie generała pod garnizonem.

Nediyn
30.03.2013, 03:52
Witam
Wykonujac dzis przygodę sześcioma generałami pomyślałem że dużym ułatwieniem była by możliwość nadania każdemu jakiegos psełdonimu bądz imienia. Nazwa była by wyświetlana przy ikonach, w miejscach gdzie wyświetla się Generał (podisać trzeba imie będzie obok) jak i pod Garnizonem aby było widoczne po najechaniu na niego kursorem.
Zapraszam do dyskusji, może jakies sugestie związane z tym pomysłem ewentualnie poprostu komentujcie czy interesuje was taka opcja ;)

sewe77
30.03.2013, 04:22
jak nazwa stalato chetni nazwe swojego wetka "jajcarz" na czesc eventu")

Hersmen
30.03.2013, 09:37
Noo w sumie ciekawy pomysł. Jeśli mam przydzielone jednostki i mam załóżmy 6 generałów to jeśli chce dojść do konkretnego przydziału wojska to musze się trochę naszukać. A poza tym nawet fajnie jak będzie można do nich mówić po imieniu xD

Fredek_z_F-K
30.03.2013, 16:01
Mnie pasuje. Jestem za.

zbyszko74
30.03.2013, 17:11
no ja jestem tez za "psełdonimie" hehe :)

Piotru70
30.03.2013, 17:46
Ja nie widzę potrzeby, jak już komuś jest coś takiego potrzebnego, do rozpoznawania. To łatwiej, byłoby nadać im numeracje. 1,2,3,4,5,6 itd.

Nediyn
30.03.2013, 18:41
Jak dla mnie cyfy w nazewnictwie jaknajbardziej powinny być dostępne. Jednak niewatpie ze pseudonimy są dla większosci łatwiejsze do skojażenia niż same cyfry. Całośc nie wydaje mi się mocno skomplikowana badż Cieżka do wprowadzenia jednak moge się mylić, nie mniej licze na wasze poparcie by wzmocnic szanse ;) Domyślam się że osoby które maja mniejszą ilość generałów niekoniecznie docenią pomocną stronę takiego rozwiązania więc może skusicie sie tak dla fanu poprostu ;) wpadasz na przygode i imiona twoich generałów będą widzieli Twoi sojusznicy, może to was skusi abym uzyskał wasze poparcie:]

Samslak
30.03.2013, 18:54
Jestem za.
Mi się bardzo podoba ten pomysł :D

romsheff
30.03.2013, 18:57
jestem za - dla mnie numer wystarczy, ale jak ktoś chce ksywkę to dlaczego nie

Heross1983
30.03.2013, 21:09
Świetny pomysł... wiele razy irytowało mnie dochodzenie który generał jest który :-)

bembus
30.03.2013, 21:57
tez za, moi beda "Łamagi"

Ja nie widzę potrzeby, jak już komuś jest coś takiego potrzebnego, to rozpoznawania. To łatwiej, byłoby nadać im numeracje. 1,2,3,4,5,6 itd.

Pomysl, rownie dobrze mozesz ich nazwac 1,2,3,4,5 itd.

patrykdre87
30.03.2013, 23:00
jestem za

Piotru70
30.03.2013, 23:32
tez za, moi beda "Łamagi"

Pomysl, rownie dobrze mozesz ich nazwac 1,2,3,4,5 itd.

Pomyśleć pomyślałem tylko nie znalazłem sensu robienia z Tsop drugich plemion.

Nediyn
31.03.2013, 06:55
Absolutnie nie kierowałem się ********mi, szczerze nigdy w ******** nie grałem nawet ;) wynikło to z czystej chęci lepszego rozeznania się w tym gdzie jakie wojsko mam podczas wykonywania przygody.

Piotru70
31.03.2013, 10:35
Tylko ciekawe czy gdyby kiedyś był jakiś konkurs związany z planowanym PvP i wprowadzili by te nazewnictwo. To czy banowali by za niewłaściowe nazwy. Napiszesz w nazwie kilka gwiazdek i masz bana za cenzure. Nie wiem czy to nie narobiło by tylko problemów. Z reguły jak jakiś pomysł nie zostanie narzucony to wszystkim się podoba, bo gra zaczyna się nudzić. Ale w rzeczywistosci nie ma szans na wprowadzenie większości z nich.BB robi wszystko aby odciążyć serwery, a muszą wprowadzać stale aktualizacje i coraz nowsze rzeczy, to gracze zawsze muszą wyskakiwac z idiotycznymi pomysłąmi, ten pomysł jest tak samo potrzebny jak ostatnio temat "Port" w którym, piarci mieli atakowac naszą wioskę. Ja nie wiem komu to jest potrzebne i komu robiło by frajdę. Zresztą temat związany z zazewnictwem był tyle razy mielony i nigdy nieprzeszedł, wiec tym razem też nie przejdzie.

sparkz
31.03.2013, 11:19
Jak najbardziej za.

Goldmano
31.03.2013, 13:19
a gdyby tak nazwać gienków imieniami modów i słać tych na 1 fale za każdym razem ?

MOD_takiitaki przegrał

Twój MOD_takiitaki został ranny

do modów, nic osobistego, takie luźne gadki :P

Nediyn
02.04.2013, 17:41
Tylko ciekawe czy gdyby kiedyś był jakiś konkurs związany z planowanym PvP i wprowadzili by te nazewnictwo. To czy banowali by za niewłaściowe nazwy. Napiszesz w nazwie kilka gwiazdek i masz bana za cenzure. Nie wiem czy to nie narobiło by tylko problemów. Z reguły jak jakiś pomysł nie zostanie narzucony to wszystkim się podoba, bo gra zaczyna się nudzić. Ale w rzeczywistosci nie ma szans na wprowadzenie większości z nich.BB robi wszystko aby odciążyć serwery, a muszą wprowadzać stale aktualizacje i coraz nowsze rzeczy, to gracze zawsze muszą wyskakiwac z idiotycznymi pomysłąmi, ten pomysł jest tak samo potrzebny jak ostatnio temat "Port" w którym, piarci mieli atakowac naszą wioskę. Ja nie wiem komu to jest potrzebne i komu robiło by frajdę. Zresztą temat związany z zazewnictwem był tyle razy mielony i nigdy nieprzeszedł, wiec tym razem też nie przejdzie.

Widzac zainteresowanie ludzi proponowanym rozwiazaniem nie na miejscu jest przekonywanie ich ze jest to zupelnie niepotrzebne. Chciałbym tez wiedzieć skad masz takie informacje odnośnie tego czy taka zmiana jest nadzwyczaj duzym utrudnieniem do wprowadzenia i że napewno nie przejdzie? Piotru cenie ludzi którzy piszą to co myslą ale myślenie i do tego jeszcze wypowiadanie sie w czyims imieniu to juz naprawde przesada i arogancja.
Twoje wypowiedzi jednoznacznie wskazuja ze ciezko Ci sie nawet pogodzic z tym ze każdy ma swoje zdanie i naprawde moze ono byc inne niz Twoje wlasne.
Troche wiecej dystansu i pozwol kazdemu za siebie sie wypowiadac za siebie (nawet jesli kiedys bedziesz mial racje). pozdrawiam

Pozostałych zachęcam do wyrażania swoich opinii i oddawania głosów w ankiecie ;) hej

Piotru70
02.04.2013, 20:46
Nediyn nadal jestem na Nie.

Draqio
02.04.2013, 23:22
jestem za

n_irek
03.04.2013, 09:01
jestem ZA

Winogrono
13.04.2013, 17:49
Gdyby wprowadzono coś takiego, ludzie nazywaliby swoich generałów niecenzuralnie. Zamiast tego można oznaczyc ich w inny sposób, np. dając każdemu z generałów przy hełmie inne piórko: czerwone, zielone, niebieskie, żółte.

opona94
14.04.2013, 10:24
Dobry pomysł. Jestem za.

Althair
15.04.2013, 01:50
Jestem za.

Ułatwiło by to rozeznanie się na polu walki. Mi już podoba się pomysł różnych twarzyczek. jeżeli komuś przeszkadza, że mogą się pokazać wulgaryzmy, to przynajmniej może jakieś opcje wyboru twarzy generała? Po prostu chciał bym mieć lepsze rozeznanie, czy dopłynęła mi konnica, czy rekruci i gdzie wśród tych 25 generałów na mapie(zdarzały się takie przygody) jest ten mój tawerniak i który to z kusznikami .....jeżeli coś może usprawnić (nie ułatwić grę) to jestem jak najbardziej "za".