Zobacz pełną wersję : Gra Pływające domki i takie tam...
Knight77
29.03.2013, 13:37
Te pływające domy to fajna sprawa szkoda tylko że jest tak mało na nie miejsca. Tak się zastanawiam czy nie można by wprowadzić możliwości budowania domków na wybrzeżu – połowa budynku na ziemi połowa jest styczna z wodą. Można by dzięki temu tworzyć osiedla ala Wenecja.
Skoro już mamy te domki pływające to może warto zastanowić się nad utworzeniem nawodnych dróg. Budowane byłyby na takiej zasadzie jak ulice tylko wymagałyby drewna i kamienia. Dodatkowo takie ulice dawałyby nowe miejsca połowu ryb – na otwartych wodach.
W przypadku wprowadzenia PvP i wdrożenia pomysłu z portem, takie drogi mogłyby służyć jako miejsce postoju statków.
Piotru70
29.03.2013, 15:02
Budowanie domków na wybrzeżu... Niekoniecznie, ale mogliby zwiększyć ilość miejsca na wodzie pod ich budowę. I zwiększyć limit zdobycia owych domków.
A po co ci więcej miejsca na te domki skoro jest ich ograniczona ilość? 5 do kupienia na evencie, dodatkowe 3 będzie można kupić po evencie za klejnoty, bez możliwości handlowania nimi. I nie sądzę, żeby to się miało zmienić
Obecnie drogi nie pełnią żadnej funkcji oprócz np. zaznaczania sobie miejsc pod budowę. Wprowadzenie dróg, które miałyby pełnić jakąś funkcję w grze to chyba zbyt duża ingerencja w mechanikę gry. Poza tym chyba nie mam ochoty na to, żeby z TSO zrobili drugie Anno bo jakoś tak mi właśnie zalatują Twoje pomysły.
Knight77
29.03.2013, 16:12
Cóż nie wiedziałem że limit budynków będzie również PO evencie. Ale nadal sądzę że lepiej by wyglądały mając styczność z lądem - jakoś nie wyobrażam sobie takich samotnych pałaców na środku morza/jeziora.
Jeśli chodzi o te pomosty/drogi, tak naprawdę zmieniałyby one niewiele - tworzyłyby one sztuczne pole manewru dla osadników w miejscu normalnie niedostępnym i tyle. Budując pomost tworzymy dodatkową ścieżkę po której można się przemieszczać. A co do podobieństwa do Anno to nigdy w to nie grałem :)
A po co ci więcej miejsca na te domki skoro jest ich ograniczona ilość? 5 do kupienia na evencie, dodatkowe 3 będzie można kupić po evencie za klejnoty, bez możliwości handlowania nimi. I nie sądzę, żeby to się miało zmienić
Obecnie drogi nie pełnią żadnej funkcji oprócz np. zaznaczania sobie miejsc pod budowę. Wprowadzenie dróg, które miałyby pełnić jakąś funkcję w grze to chyba zbyt duża ingerencja w mechanikę gry. Poza tym chyba nie mam ochoty na to, żeby z TSO zrobili drugie Anno bo jakoś tak mi właśnie zalatują Twoje pomysły.
No to nawet jeśli ten plan miałby się wdrążyć w życie to zwiększyli by limit budowania tych domów na wodzie i tak jak kolega wyżej bylo by więcej miejsca na nie. Dla mnie to ciekawy pomysł szczególnie z tymi statkami. Można by bylo dorzucić opcje zarzucania sieci na ryby które wyjmuje się załóżmy po kilku godzinach i robi się np. ze zboża hehe. Nawet ciekawe, ciekawe... Oby zaistniało :)
Pozdro Hersmen :)
budynek na wodzie generujący ryby z niczego był by fajny :P
A miejsca po zakupie rezydek na wodzie jeszcze sporo zostaje, wiec być m,oże BB ma jakiś plan na ich wykorzystanie, kto wie.
Piotru70
30.03.2013, 15:00
budynek na wodzie generujący ryby z niczego był by fajny :P
A miejsca po zakupie rezydek na wodzie jeszcze sporo zostaje, wiec być m,oże BB ma jakiś plan na ich wykorzystanie, kto wie.
Co jak co, ale jestem pewien, ze jak wprowadzono chatę łowcy jeleni, to na najbliższy event mogliby wprowadzić takiego rybaka.
Doładowywanie złóż ryb jak i mięsa jest gorsze od wysyłania 15 geologów 3x dziennie.
PS. nie mam 15 geologów. :P