Zobacz pełną wersję : Gra Informacja dot. sojuszniczych armii w przygodzie
Witam,
z góry przepraszam, jeśli takie coś już było. Mój pomysł polega na tym, żeby w meny gwiazdy albo gdzieś w panelu przygody była informacja ilu generałów i za ile dotrze do strefy przygody. Dzięki temu mamy podgląd jeśli np. sprzedajemy dropa za ile ktoś dotrze, czy wysłał szybkiego i inne.
Nie jest to żadna rewolucja, ale wydaje mi się, że mogłoby trochę ułatwić grę.
Pozdrawiam
Piotru70
24.03.2013, 23:12
Bardziej przydatna była by tabela u góry ekranu a właściwie dwie tabele. Jedna dotycząca ilości wojsk naszych a druga sojuszniczych.
A sama informacja o dotarciu sojuszniczego generała jest małym problemem, ale gdyby już tak nalegać to może nie w meny gwiazdy ale dodać jakieś dodatkowe menu w karcie przygody po prawej stronie jak się nam pojawia gdzie można zobaczyć aktualny stan wojsk przybywających naszych np. kolorem zielonym i sojuszniczych kolorem jasno niebieskim. Można by tam też umieścić owe tabele o których wspomniałem na początku posta.
PS. Był już kiedyś taki temat lecz jak zawsze zero odzewu o tym czy BB będzie miało w planach wprowadzenie owego pomysłu w przyszłości.
Co skutkuje następnymi wątkami o podobnym temacie w przyszłości, przez co gracze uznają że są trochę olewani.
Jasna sprawa, nie narzucam tu konkretnego rozwiązania. W sumie to są luźne przemyślenia sprzed 10 minut. Myślę, że takie ogólne podsumowanie byłoby pomocne i nie byłoby problemu z tym, że trzeba skakać po gienkach i patrzeć ile który wojska ma, tylko w jednym miejscu wszystko i tylko zarządzać z takiego głównego okna.
anael6669
14.05.2013, 07:18
jakie by to było przyjemne popatzeć sobie : 8gienków już wylądowało wojsko na lądzie takie, wojsko w drodze takie, a przydzielone takie, heh, warto pomażyć":=))
Bloodshed
14.05.2013, 09:52
dobrze by bylo zobaczyc w menu gwiazdy za ile bedzie nasz sojusznik oznaczony po prostu innym kolorem zarazem zmienic opcje w przygodzie z mozliwoscia klikniecia na oboz sojusznika i wtedy miec podglad jakie wojska sojusznik posiada
romsheff
14.05.2013, 17:46
takie minimum to za ile generał osiągnie teren walk - ubyłoby pytań typu "za ile będziesz ?"