Zobacz pełną wersję : Gra Numeracja kolejki w "Koszarach"
Piotru70
23.03.2013, 22:25
Jak już po temacie można się domyślić chodzi o numerację kolejki, jest to dla mnie niezbędne w obecnej sytuacji. Jeżeli zniosą limit rekrutacji to obecna numeracja będzie mało przydatna.
http://images.tinypic.pl/i/00352/ju4te3z0z01h_t.jpg
Jest to tymczasowa alternatywa na brak rezultatów z... "Na siłę wciskaniem pomysłu zniesienia limitu rekrutacji".
Temat pojawił się już wcześniej, lecz jak widać mało odpowiedzi i głosów, wiec uznałem ze pora odświeżyć pomysł.
Liczę że to się w końcu zmieni. Rekrutując sobie wyliczone wojsko człowiek czasami gubi się w tym ile razy kliknął rekrutację tych samych jednostek a poprzez suwak nic nie można wywnioskować ponieważ jest on przeskokowy a nie płynny. Jak człowiek się wysili to policzy lecz jest to czasochłonne.
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/24845-Numeracja-kolejki-...?highlight=Numeracja+kolejki
Pozdrawiam.
Fredek_z_F-K
24.03.2013, 01:17
Popieram. Drobna zmiana a duże ułatwienie.
chocby 100 dali w paczce ... nie musi byc bez limitu
zawsze to 4x mniej klikania
no i domyslne ustawienie maxymalnej ilosci zolnierzy a nie 1 jak obecnie , nie trzebaby bylo paska przesuwac za kazdym razem
krotos666
24.03.2013, 14:47
chocby 100 dali w paczce ... nie musi byc bez limitu
zawsze to 4x mniej klikania
no i domyslne ustawienie maxymalnej ilosci zolnierzy a nie 1 jak obecnie , nie trzebaby bylo paska przesuwac za kazdym razem
O tym samym pomyślałem.
Teraz robię głównie Mroczne Bractwo i się w tych koszarach muszę naklikać.
A jak idę do pracy i spać wtedy to mogę nastawić powiedzmy 100 koni do produkcji i 6 godzin pracy w koszarach już mam.
No ja jestem za, bo to duże ułatwienie w robieniu tych przygód. A trzeba przyznąć, że wymagają tyle woja, że trzeba się naklikać.
Bez niczego, daję "Tak". Bardzo dobry pomysł.
Zdecydowanie na TAK, numeracja dobra lecz multiplikator wojska lepszy. Nie lubię klikać 50 razy by 1k Rekrutów wyprodukować, już nie wspominając o większej ilości wojska. Z numeracją można łatwo policzyć ile się wrzuciło do pieca woja
Angel7212
24.03.2013, 17:18
ja bym dodała jeszcze możliwość przesuwania w w kolejce poszczególnych wojsk
Slavetti
25.03.2013, 08:54
To jak robić numeracje i zwiększać limit do 100 to analogiczne zmiany proponuję w Magazynie Prowiantu.
Numeracja jak dla mnie przeszkadzać w niczym mi nie będzie, nie mam problemów z liczeniem a oprócz "skokowego" suwaka mamy też strzałeczki góra-dół przesuwające pojedyncze "paczki". Zdecydowanie ważniejsze i bardziej przydatne byłyby dla mnie rzeczy typu wspomniany multiplikator czy zmiana kolejności wewnątrz kolejki. No ale to już inne wątki :)
anael6669
25.03.2013, 16:33
Najlepiej wprowadzić multiplikator, zrobić kolejkowanie i dodać numerki i w koszarach i w prowiancie, może kiedyś się doczekamy":(
Heh, sam właśnie odpaliłem forum by to zaproponować :) Jak najbardziej ZA!
beatri5e
10.04.2013, 15:27
Numeracja kolejki byłaby przydatna, ale nadal zmusza do przesuwania suwaka. Zaproponowałabym raczej wyświetlenie łącznej liczby zakolejkowanych wojsk, w formie podsumowania np. w górnej części okna koszar.
Co do możliwości multiplikacji dodawanych jednostek do produkcji, np. jak partie znane już z handlu, to też jestem jak najbardziej za!
Pozdrawiam