Zobacz pełną wersję : Gra Filtrowanie handlu według kupna/sprzedaży
Chodzi mi o małe usprawnienie wyszukiwarki handlu. Teraz jeśli chcemy coś kupić wpisujemy nazwe w polu wyszukiwania i wyskują nam oferty zarówno sprzedaży, jak i kupna danego produktu. Czasem jest to denerwujące, zwłaszcza w czasie takich eventów jak obecny wielkanocny- szukam ofert sprzedaży pisanek, takich ofert jest w sumie jedna, dwie strony, a trzeba przeklikać się przez 20 stron z ofertami ludzi, którzy chcą te pisanki kupić. Myślę, że dodanie pola wyboru: oferty kupna, oferty sprzedaży ułatwiłoby wyszukiwanie ofert. W zależności od tego czy chcemy coś kupić czy sprzedać, zaznaczmy jedno z pól(lub oba, jeśli chemy zobaczyć wszystkie oferty) Chodzi mi o coś takiego jak na obrazku
http://i45.tinypic.com/2q9fds5.jpg
Jerry1981
20.03.2013, 18:12
proponowałem to już w październiku...
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/25416-wyszukiwarka-w-handlu
EX_Zakrecony
20.03.2013, 19:45
Pisanka jest przedmiotem podstawowym, zostawiasz zaznaczenie tylko w podstawowych i wpisujesz pisanki i zostaje mniej stron ;)
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Ale to przecież nie o to chodzi. Chodzi o to, że kiedy chcę coś kupić, to chcę przeglądać tylko oferty ludzi którzy sprzedają dany towar, bez względu na to, czy żądają za niego przedmiotów podstawowych, czy mistrzowskich. Nie chcę oglądać ofert graczy, którzy chcą taki towar kupić. A jeśli zaznaczę przedmioty podstawowe, to stron zrobi się mniej, ale jeśli ktoś wystwaił pisanki np. za rezydencje to już tej oferty nie zobaczę.
zbyszko74
27.03.2013, 17:13
Jak dla mnie dobra i przydatna opcja, jestem za .
Stochlik
27.03.2013, 17:30
rowniez mi sie podoba !
The_Hihi
27.03.2013, 23:09
Rozsądne, przydatne, tak
Moim zdaniem świetny pomysł, jestem za :)
Filtrowanie powinno być od dawana - często kupuję i takie coś by ułatwiło życie nie tylko mi ale i innym osobom
anael6669
21.06.2013, 09:27
i o to chodzi"=))