Zobacz pełną wersję : Forum Co za ile - normalnie
Kylar_Slyterin
19.03.2013, 17:06
Może by tak na forum by umieścić taki przykładowy przelicznik.
wiem, że handel swoje a przelicznik swoje, ale przynajmniej miałbym orientacje co i ile kosztuje ( standardowo/normalnie ) na danym serwerze.
Czyli :
Chleb : 1000 szt. = 10 monet.
Napitek : 1000 szt. = 10 monet. <- tej ceny nie jestem pewien - gdyż nie kupuje ani nie sprzedaje napitku :P
Ale czy nie można by stworzyć na bazie danego serwera takiej tabelki ?
to by nico ułatwiło wystawienia "uczciwych/rozsądnych" ofert.. A nie ofert "z choinki urwanych" :P
1. Brak ankiety.
2. Każdy serwer ma swoje przeliczniki i są one dynamiczne ,więc pomysł bez sensu
3. Troche rozumu i troche szukania w ofertach i coś znajdziesz, leniom mówię : nie
PS . Zmniejsz sygnature ,bo masz nieregulaminową wielkość - mogą usunąć bez ostrzeżenia.
Może to ci pomoże aczkolwiek ceny są tak zmienne że okreslenie na sztywno co ile i po ile, nie ma sensu.
http://www.castleempiresim.com/trading.php
Piotru70
19.03.2013, 22:01
Kylan_Slyterin zejdź z drzewa i chodź do ludzi...
Nie w sensie obraźliwym, ale jak grając tyle czasu można założyć tak nieogarnięty temat?
Kylar_Slyterin
19.03.2013, 23:04
Ciekawe kto doniósł z moją sygnaturą ..... hmmmm ciekawe. A co do mojego pytania. To pisałem dla "Tłumoków" , że chodzi mi o pewną cenę realną - standardową. Co do serwerów pisałem, że każdy ma inny przelicznik handlu.
Więc "jaśnie Panie" "Saxza" chce wiedzieć czy takie coś "Na Forum" jest możliwe..... Dla twojej niewiedzy chodziło mi o coś takiego na forum.
Hakardrag
19.03.2013, 23:42
Może by tak na forum by umieścić taki przykładowy przelicznik.
wiem, że handel swoje a przelicznik swoje, ale przynajmniej miałbym orientacje co i ile kosztuje ( standardowo/normalnie ) na danym serwerze.
Czyli :
Chleb : 1000 szt. = 10 monet.
Napitek : 1000 szt. = 10 monet. <- tej ceny nie jestem pewien - gdyż nie kupuje ani nie sprzedaje napitku :P
Ale czy nie można by stworzyć na bazie danego serwera takiej tabelki ?
to by nico ułatwiło wystawienia "uczciwych/rozsądnych" ofert.. A nie ofert "z choinki urwanych" :P
Każda taka tabelka to "psu na bude" - niepotrzebne i nieprzydatne ;)
Towar jest tyle wart ile nabywca jest gotów za niego zapłacić ! ... a ceny jaj to najlepszy przykład. Popyt kształtuje podaż ... i takie tam duperele - bede powtarzał to znudzenia ;)
Kylar_Slyterin
19.03.2013, 23:47
Nie chodziło mi o prawo podaży i popytu bo znam się nieco na ekonomi.... Ale chodzi mi o zwykły przelicznik. Towarów które nie są w evenemencie tylko stałe. Nie chodzi mi o jakiś super ultra dokładny przelicznik ale o coś co przybliży mnie choć w małym stopniu do realnej ceny. Wiem, że wszystko się zmienia z dnia na dzień ale chociaż w przybliżeniu cena za towar.
Dla tych co swoje powiedzą dam przykład :
Chleb : 1000 szt. ~ 8-11 monet.
Teraz mnie rozumiecie?
Piotru70
20.03.2013, 06:16
Masz jedyny materiał który ma stałą cenę. Reszta się zmienia z dnia na dzień. (minus promocja oczywiście)
http://images.tinypic.pl/i/00350/ute03x07ysiq_t.jpg
Prostując podam przykład samego silosu. Raz kosztuje 3200 a raz 3800.
Tak samo 100 granitu kupisz za 100 monet czasami za 120 a czasami nikt nie sprzeda taniej niż 140.
Rozumiesz?
Ale wiem o co ci chodzi. Aby podać ceny maksymalne po jakich można sprzedawać np. 10k marmuru i na słonecznym grodzie cena ta spadła do 220 monet ale zdaży sie ze ktoś kupi za 250 wiec nie można ustalić konkretnej ceny dlatego nikt ci takich informacji nie poda.
EX_Zorro
22.03.2013, 09:47
Brak ankiety. Wątek zamykam.