PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Ilość straconego wojska po przejściu przygody

MobiusDS
18.03.2013, 19:00
Witam, mój pomysł, tak jak zresztą wskazuje tytuł, polega na wprowadzeniu małego podsumowania ilości straconego wojska po zakończeniu przygody, funkcja ta pozwoliła by nam lepiej oszacować jej opłacalność oraz porównać wykonanie przez nas przygody z różnorodnymi poradnikami.

qwerew
18.03.2013, 19:25
Zdecydowanie tak.

Po pierwszych walkach oglądałem raporty, bo fajnie to wyglądało. Jest to ponadto przydatne, żeby zobaczyć które jednostki atakują pierwsze, drugie, które na które, itd.
Niestety po kilkunastu-kilkudziesięciu raportach radość z tych filmików u mnie znikła i z baraku cierpliwości (czasu) tylko je kasuję. Nic straconego, ale...
... czasem eksperymentuję na "czuja", czasem coś poszło nie tak (np. pomyłka przy wpisywaniu woja) i wtedy muszę całą tę animowaną bajkę oglądać do końca. Kij czort jak to dwie rundy, ale jak więcej... Z nudów liczę i dodaję choć i tak na koniec jest wynik. Ale to dopiero na koniec ;)

anael6669
21.06.2013, 09:41
sam chciałem o tym napisać, ale jakoś nie chciało mi się, to powinno być od początku":)

zwolk
21.06.2013, 10:35
Takie podsumowanie mogłoby być zawarte w wiadomości z dropem, czy nawet jako osobna wiadomość. Ja bym jeszcze dorzucił na przygodzie jakiś licznik bieżących strat aktualizowany po każdym ataku (może być włączany/wyłączany z poziomu księgi zadań tak jak w tej chwili menu przygody z licznikiem czasu). W sytuacji gdy mamy zadania polegające na ukończeniu przygody ze stratami poniżej X jednostek danego typu, taka funkcja byłaby jak najbardziej na miejscu.

EX_Zakrecony
21.06.2013, 12:01
zwolk: sugerowałbym dodanie górnego paska jak na wyspie z dwoma poziomami:
-obecne jednostki (zarówno przydzielone jak i nie przydzielone - ale bez tych w drodze)
-stracone już jednostki
Albo w jednym i w nawiasie stracone

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

Marcja
22.06.2013, 18:25
To stworzyłoby fajne możliwości - np. konkurs na przejście danej przygody z najmniejszymi stratami :D

(dowód w postaci screenu z dropem+ilością strat)