PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Poziomy wojska

Hersmen
15.03.2013, 22:29
Cześć. Ostatnio wpadłem na pomysł aby powstała mozliwość ulepszania swoich jednostek.
Mianowicie chodzi mi o to, że będą istniały ich poziomy np. rekruta. Będzie do tego slużył konkretny dom o nazwie, np. warsztat rzemieślnika.
Sugestia polega na tym, że im większy poziom danej jednostki tym mocniejsze ma uderzenie i większą celność.
Przykładowe materiały do ulepszani jednostki to narzędzia, napitek itp :)
Pozdro Hersmen.

sparkz
15.03.2013, 22:35
Po co ulepszac jednostki ktore gina ?

Piotru70
16.03.2013, 00:08
Po co ulepszac jednostki ktore gina ?
Po to żeby nie ginęły. Proste xD

kazuja
16.03.2013, 06:42
Chodzi o to pewnie ze to ulepszenie na stale bedzie :P i jednostki juz sie beda robic ulepszone wiec sobie ginac moga :D do pvp takie rozwiazanie by sie przydalo zeby kazdy takim samym wojem nie latal ;]

sparkz
16.03.2013, 09:23
do pvp takie rozwiazanie by sie przydalo zeby kazdy takim samym wojem nie latal ;]

Z takim rozwiazaniem czy bez i tak kazdy bedzie latal z takim samym wojskiem, tj. tym ktore ma najlepszy stosunek sily do kosztu wyprodukowania + kosztu ulepszenia.

Hersmen
17.03.2013, 10:09
Można założyć, że będzie się ponosić tylko koszta ulepszania lecz będą one ogromne.

Piotru70
17.03.2013, 12:26
Tu nie chodzi tylko o wojsko, w ogóle można by w grze powprowadzać wiele zmian.

qrty
19.03.2013, 18:13
Ulepszanie wojsk to dobry pomysł. Jeśli wprowadzą potyczki między graczami, to będzie bardziej ciekawie.

Hersmen
22.03.2013, 09:06
Tu nie chodzi tylko o wojsko, w ogóle można by w grze powprowadzać wiele zmian.

W zupełności się zgadzam. Mi np. nie pasuje to, że wchodząc przez 4 tygodnie pod rząd ciągle dostajesz taką samą nagrode za logowanie.
Myślę, że powinna się ona zwiększać co ilość tygodni, np. 1 tydzien - 7 dzień (45 klejnotów)....... 2 tydzien - 14 dzień (50 klejnotów)
A nie ciagle tak samo.. Powinni bardziej nagradzać aktywnych graczy :)

zwolk
22.03.2013, 10:47
W zupełności się zgadzam. Mi np. nie pasuje to, że wchodząc przez 4 tygodnie pod rząd ciągle dostajesz taką samą nagrode za logowanie.
Myślę, że powinna się ona zwiększać co ilość tygodni, np. 1 tydzien - 7 dzień (45 klejnotów)....... 2 tydzien - 14 dzień (50 klejnotów)

Taki temat zdaje się też już był wałkowany i dość solidnie skrytykowany. Nawet zwiększając ilość klejnotów co tydzień o symboliczne 5 szt, najbardziej "wierni" kasowaliby w tym momencie pod 300 klejków co tydzień.

Piotru70
22.03.2013, 16:10

Kit z klejnotami, czemu ja logując się bez przerwy trzy miesiące dostaję 40 napitku....

Hersmen
30.03.2013, 00:14
Taki temat zdaje się też już był wałkowany i dość solidnie skrytykowany. Nawet zwiększając ilość klejnotów co tydzień o symboliczne 5 szt, najbardziej "wierni" kasowaliby w tym momencie pod 300 klejków co tydzień.

Mogło by to się wiązać się również ze zwiększeniem cen danych przedmiotów u kupca za klejnoty :)
Myślę, że pomysł byłby do rozstrzygnięcia ;)

Hersmen
30.03.2013, 00:17
Kit z klejnotami, czemu ja logując się bez przerwy trzy miesiące dostaję 40 napitku....

Ja w tym przykładzie napisalem klejnoty ale mi chodzi ogólnie o wszystko co się dostaje za logowanie.. A te klejnoty to niech się co tydzień nawet o 1 zwiększają ale żeby.. Chociaż sprawiedliwości na tym świecie nie ma i nie będzie - tyle :)