PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z "pisankowymi" przygodami.

SirJarkus
14.03.2013, 14:56
W księdze zadań nie pojawiły mi się przygody na szukanie pisanek a po uruchomieniu przygody po zakupie u kupca i prawidłowym zakończeniu przygody w księdze zadań nie pojawiła się nagroda. Zrobiłem tak już dwie przygody od kupca i nie ma żadnego efektu.

zwolk
14.03.2013, 15:15
Sprawdź w księdze zadań czy nie masz przypadkiem zadania, w którym nagrodą jest przygoda pisankowa. Jest wyraźnie napisane, że za przygody pisankowe nie ma nagród. Nagrody są za ZADANIA polegające na ukończeniu przygód pisankowych, dlatego wyłącznie klikanie po mapkach nic nie daje. Te przygody u kupca są poniekąd awaryjne, jakby ktoś przypadkowo usunął/anulował przygodę lub nie zdążył jej zrobić na czas.

SirJarkus
14.03.2013, 15:43
Przecież pisałem, że w księdze zadań nic na ten temat nie ma. Też te przygody u kupca potraktowałem jako awaryjne i właśnie nie ma żadnych nagród, kolega z którym gram dostał w księdze zadań przygody pisankowe i dostał za nie pisanki, bodajże 10. Zrobiłem dwie przygody od kupca i żadnego efektu, nagrody ani w magazynie ani u kupca ani w skrzynce. Pisałem już do pomocy technicznej ale miałem nadzieję, że może ktoś mi to wcześniej wyjaśni, może jakiś błąd zrobiłem, ale w to wątpię, u mojego kolegi jest wszystko prawidłowo. Mam 45 poziom i problemy z podstawową obsługą bym wykluczył. Może ktoś ma podobny problem?
Acha, jedyne zadanie pisankowe w księdze to "Zaginione pisanki".

Jerry1981
14.03.2013, 16:04
w księdze zadań zaraz po zadaniach pobocznych powinny pojawić się zadania wydarzenie za pisanki.
jeśli ich nie masz to jedynie support Cię ratuje.

podkreślam ZADANIA nie PRZYGODY

Stan58
14.03.2013, 16:41
. Mam 45 poziom i problemy z podstawową obsługą bym wykluczył. Może ktoś ma podobny problem?
Acha, jedyne zadanie pisankowe w księdze to "Zaginione pisanki".

Witaj. Masz 45 poziom i nie masz problemów z podstawową obsługą, ale masz problem z czytaniem. Przecież, za przygody kupione u kupca za 1 rybkę, nie ma żadnych nagród.

omarczaki
14.03.2013, 17:10
zrobilem zadania z ksiegi i nic sie nie dzieje ??
nie powinno sie pojawic przypadkiem nastepne zadanie??

EX_Zorro
14.03.2013, 17:29
Zadania wielkanocne są w 4-ech cyklach po 5 zadań każdy. Każdy cykl przydzielany jest co 6 dni, w związku z tym, jeśli 1 cykl już wykonałeś nastepnego spodziewałbym się w środę 20-ego marca, i odpowiednio kolejnych 26-ego marca i 1-ego kwietnia.

omarczaki
14.03.2013, 17:44
to omarczaki podziekowal za info :-)

SirJarkus
14.03.2013, 17:49
Masz 45 poziom i nie masz problemów z podstawową obsługą, ale masz problem z czytaniem. Przecież, za przygody kupione u kupca za 1 rybkę, nie ma żadnych nagród.

A niby gdzie to pisze, że nie ma nagród za przygody u kupca, może bym nie miał problemów z czytaniem gdybym wiedział gdzie takie coś pisze, mądralo? A po drugie, wyraźnie pisałem, że nie miałem przygody "pisankowej" w dzienniku. O obsłudze pisałem żeby mi ktoś nie musiał tłumaczyć jak obsługiwać księgę zadań, rozumiesz?

zwolk
14.03.2013, 18:01
Jakbyś przeczytał opis przygody to znalazłbyś tam informację:

Przygoda zdarzeń:
Z tą przygodą nie wiążą się żadne nagrody.

Może i nie masz problemów z czytaniem, za to ewidentnie masz problemy z wyszukiwaniem informacji.

SirJarkus
14.03.2013, 18:11
Jakbyś przeczytał opis przygody to znalazłbyś tam informację:

Przygoda zdarzeń:
Z tą przygodą nie wiążą się żadne nagrody.

Może i nie masz problemów z czytaniem, za to ewidentnie masz problemy z wyszukiwaniem informacji.

Rzeczywiście w opisie przygody coś takiego pisze, nie przyszło mi do głowy, że może być przygoda bez nagród

. To po cholerę są te przygody?

Stan58
14.03.2013, 18:13
A niby gdzie to pisze, że nie ma nagród za przygody u kupca, może bym nie miał problemów z czytaniem gdybym wiedział gdzie takie coś pisze, mądralo? A po drugie, wyraźnie pisałem, że nie miałem przygody "pisankowej" w dzienniku. O obsłudze pisałem żeby mi ktoś nie musiał tłumaczyć jak obsługiwać księgę zadań, rozumiesz?

Myślę, że nie muszę Ci odpowiadać, gdyż uczynił to zwolk. Powiem tylko, że czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoją mocną stroną (mądralo???)

SirJarkus
14.03.2013, 18:59
Myślę, że nie muszę Ci odpowiadać, gdyż uczynił to zwolk. Powiem tylko, że czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoją mocną stroną (mądralo???)

I co chcesz tym dogadywaniem osiągnąć, chcesz pokazać kto tu jest najbardziej pyskatym kogucikiem?

Stan58
14.03.2013, 19:47
I co chcesz tym dogadywaniem osiągnąć, chcesz pokazać kto tu jest najbardziej pyskatym kogucikiem?

Sam założyłeś temat na forum, bo nie doczytałeś informacji w opisie przygody, kilku z nas swoimi odpowiedziami chciało Ci pomóc, jednak po próbie dyskusji z Tobą uważam, że na takową nie zasługujesz. :(

Marstaa
15.03.2013, 00:56
Witam, ja z kolei przeczytałam, że za wykonanie zadanie nie ma nagrody, ale ubzdurałam sobie, że chodzi tu o znalezienie pisanek i te pisanki stają się własnością znalazcy. Cóż, tak sobie wymyśliłam, mój błąd. Żeby szybciej zdobyć pisanki to postanowiłam kupić 'zaginione pisanki' za rybkę zamiast czekać. I teraz już znalazłam wszystkie pisanki, oczywiście nigdzie u siebie ich nie mam(nie widzę), ale w związku z tym, że nic mi nie da to zadanie 'za rybkę' to nie wiem co robić - anulować tą przygodę czy coś innego? Jeszcze mam na nią ponad 2dni :/
Co radzicie?

Fredek_z_F-K
15.03.2013, 02:09
To bez znaczenia czy anulujesz, czy dokończysz - jeśli nadejdzie pora, żebyś ukończyła tę przygodę jako zadanie, to poprzedzające zadanie daje tę przygodę w nagrodę.

Marstaa
15.03.2013, 12:27
Właśnie nic więcej nie mogę zrobić. W takim razie anuluję, mam nadzieję, że to nie będzie błąd ;)
Pozdrawiam!

Kuba001234
15.03.2013, 21:57
Ja mam podobnie głupi (prawdopodobnie problem- znalazłem jajka- mój zdobywca znalazł a one mi się nie dodają do zadania... jakiś pomysł?

Stan58
15.03.2013, 22:17
Ja mam podobnie głupi (prawdopodobnie problem- znalazłem jajka- mój zdobywca znalazł a one mi się nie dodają do zadania... jakiś pomysł?

Przeczytaj wątek od początku.... znajdziesz odpowiedź

Jerry1981
16.03.2013, 07:56
kuba001234 ale o co chodzi? jaki zdobywca? i do jakiego zadania mają ci się dodać?
jeśli chodzi o Odkrywcę - to on przynosi jajka z poszukwiań skarbów i te przychodzą w waidomości a następnie leca do menu gwiazdy / magazynu.
jeśli chodzi o innych specjalistów to oni NIE przynoszą żadnych jajek.
jeśli chodzi o przygody - za zrobienie przygód NIE ma jajek.
jeśli chodzi o zadania - to masz je w 4 cyklach po 5 zadań - i za wykonanie zadania dostajesz 10 jajek, a za cały cykl 100
teraz się zastanów i napisz dobrze o co Ci chodzi, bo ja nie rozumiem.

Mahyrta
16.03.2013, 12:54
Ja mam problem z pisankami, ponieważ znalazłam wszystkie z całej mapki ale dwie się nie zaliczyły. Na mapie ich nie ma, a co za tym idzie nie mam możliwości zakończenia przygody i co gorsza zdobycia jejek. Co robić?

EX_Zorro
17.03.2013, 08:19
Zrób relog i sprawdź jeszcze raz. jeśli nie pomoże wyczyść cache przeglądarki i zrób relog. Jeśli dalej nie pomoże napisz do supportu.

Hersmen
17.03.2013, 10:16
Co ty chcesz zdobyć z tych przygód za 1 rybkę. Podejrzewam, że będą one potrzebne do dalszych łańcuchów zadań, a nie do zdobywania pisanek bzpośrednio. Poza tym tak jak już wyżej napisali masz napisane, iż ta przygoda nie wiąże się z żadną nagrodą. Wystarczy troszke poczytać.
Pisz do supportu z takimi problemami bo może to bug jakiś albo zwykłego laga miałeś.

romsheff
17.03.2013, 17:19
poszykowania są różnej długości, może wysłałeś odkrywcę na nie takie jak w zadaniu