Zobacz pełną wersję : nie mozna anulowac zadania gildii
str3ight
14.03.2013, 11:25
WItam
chce anulowac obecne zadanie gildii jako zalozyciel. klikam X jak zawsze, u mnie znika, u pozostalych nie. zrobie relog i gildyjne powraca. wczesniej tak nie bylo. jakies sugestie ?
U nas to samo. Raczej sprawa konserwy pisankowej...
Poznańczyk
15.03.2013, 02:19
to samo, Equilibrium s4
W GALIA s4 brak zadań od 20 lutego. Nic się nie dzieje w tej sprawie. Pojawiają się nowe problemy może wkońcu jakiś reset zadań gildyjnych będzie.
maniekda
16.03.2013, 00:30
u mnie na nowym swiecie też anulowane przeze mnie zadanie gildyjne powraca jak bumerang kolejna duza konserwacja i kolejne byki brawo !!!
pajkopajko
18.03.2013, 22:09
U nas tak samo : Mocarze z Nowej Ziemi
Piszecie do supportu czy czekamy do konca eventu ??
str3ight
19.03.2013, 02:55
napisalem do supportu zaraz w dniu wprowadzenia eventu i cisza :) napisza za pol roku ze problem zostal juz rozwiazany
Ten sam problem na Nowej Ziemi
Gildia Małe Dranie(MAAD) też ma problem z kasowaniem zadań gildyjnych:(
Dzisiaj chciałam wykasować zadanie no i niestety mam to samo. Pewnie szybciej gracze zrobią tę wyspę piratów niż support zareaguje.
Czy ktoś z Was dostał odpowiedz od supportu?
Od nas dzisiaj poszedł e-mail do supportu, ale nie sądzę żeby szybko tą sprawą się zajeli :( Dostajemy ciągle zadania z wyspą piratów, której grubasy nie przynoszą lub jest za tak niewiarygodne ceny, że nie wszystkich stać na jej zakup. Co 2-3 dzień w gildyjnym wyspa do zrobienia. Pogratulować znowu muszę pomysłodawcy zadań za jego wybitną twórczość w ich tworzeniu :PP
WItam
chce anulowac obecne zadanie gildii jako zalozyciel. klikam X jak zawsze, u mnie znika, u pozostalych nie. zrobie relog i gildyjne powraca. wczesniej tak nie bylo. jakies sugestie ?
Mam tak samo :/ zalogowalem sie w niedziele patrze ze zadanie z Piratami wiec chce je anulowac a tu lipa bo waca po relogu :( Napisalem Ticketta ale nikt nie odpowiedzial ( tylko automat ) dzis znowu pojawilo sie nowe zadanie z wyspa piratow i tez nie moge go anulowac :/
Serw. Dolina.
JackInTheBox
21.03.2013, 01:23
Ano... to jest konkretna kpina - tym bardziej, że wygląda to na problem faktycznie globalny.
Była do zrobienia wyspa - próba anulowania nie dała efektów. W oczekujących też wyspa - też nic.
Minął dzionek, miałem nadzieję, że o 3.00 oczekujące się zmieni, ale nic z tego.
Co ciekawe - tego samego dnia trzy osoby z trzech różnych gildii pytały mnie czy nie mam im odstąpić w/w przygody. O co kurde chodzi? Wszyscy naraz mają do zrobienia piratów?
Oczywiście nie trzeba wspominać, że ceny za piratów poszły w kosmos, a nie każdy ma 150 mapek do wydania na ten cel.
U nas również problem wystąpił, nawet jeśli chcielibyśmy tą przygodę zrobić to nie ma jej na handlu w takiej ilości sztuk :( tak właśnie można doprowadzić gildie do rozpadu !
U mnie w gildii to samo anuluje zadanie a ono po relogu wraca jak bumerang.
Ci co byli wcześniej w gildii je widzą ale później przyjęci nie widzą żadnego zadania gildii.
A support nie odpisuje.
U mnie w gildii to samo anuluje zadanie a ono po relogu wraca jak bumerang.
Ci co byli wcześniej w gildii je widzą ale później przyjęci nie widzą żadnego zadania gildii.
A support nie odpisuje.
Dokladnie :( ja czekam od zeszlej niedzieli Ticket#PL-2013031711000847
Edziunia
21.03.2013, 11:48
W naszej Gildii również problem z "Wyspą Piratów"...usuwam, ale po relogu oczywiście zadanko wraca:(
U nas to samo, lider nie może odrzucać zadań gildii. Ale jak widać BB ma ważniejsze "Żeczy na głowie", na przykład jakie ciasta piec na rodzinne święta.
artkon85
21.03.2013, 16:14
na Czarcim Gaju też ten sam problem, pomimo kasacji zadania zadanie wraca spowrotem.
Jakiś admin raczy sie wypowiedzieć kiedy naprawicie błąd z anulowaniem zadań gildii?
Ceny za "Wyspę piratów" są z kosmosu, do tego co drugie zadanie gildii to Wyspa. Jeśli świadomie wyłączyliście tę funkcję to gratuluje inteligencji - utrudniliście zabawę w gildiach do granic zdrowego rozsądku.
Błąd jak był tak dalej jest. Nowi nie mają zadań a anulować się nie da. I jak widać admini nie mają zamiaru się wypowiedzieć a support dalej milczy.
Porażka.
U nas rozwiązaliśmy sprawę przez natychmiastowe zakończenie zadania za klejnoty. Dobrze że jesteśmy tak zgrani. Ale niestety błąd jest i nie wiem co stanie się gdy znów takie zadanie nam wskoczy. Oczywiście support został poinformowany.
U mnie na Słonecznym to samo :( Support oprócz automatycznej odpowiedzi o przyjęciu zgłoszenia nie raczył odpisać a zadanie wisi od środy:(
bodzioboss
24.03.2013, 09:34
Witam.
U nas to samo.
Pomaga jedynie gdy zadanie wykona wymagana liczba członków.
Pozdrawiam
tylko jak wykonać zadanie gdy większa część go nie widzi?
Gildia Bogowie Wojny to samo nie da się anulować, szef anulował ileś tam razy i ciągle powraca.
KrwawaArmiaCiemności [KAC] Kolonia to samo
od paru dni support jak zawsze milczy ZAJMIJCIE SIĘ TYM
ja piszę do nich kolejnego maila
Siemano, u nas taka sama sytuacja...napisałem do supportu i od kilku dni czekam na odpowiedź.
Krak7 Gildia FIRMA
no to i ja dopisuję moją gildię do listy BUSHJ- serwer Nowa Ziemia. już kolejny raz nie można anulować, support jak zwykle w podobnych sytuacjach milczy...
No u nas znowu pojawiła się wyspa, mam wrażenie że znowu częstotliwość tego zadania się zwiększyła, bo wcześniej pojawiało się raz na dwa tygodnie lub rzadziej.
Mam do Was pytanie bo nigdzie nie spotkałam się z tym tematem, jaki macie limit wykonania zadania i osoby z jakim poziomem dostają u Was Wyspę do zrobienia? U mnie gdy limit wykonania wynosił do 20 to zadanie dostawały osoby z poziomem 46+, gdy limit wzrastał teraz wynosi 32 to zadanie dostają osoby z lvlem 36-45. Zastanawiam się co się stanie gdy limit wykonania wzrośnie do 36 i wskoczymy w kolejne widełki czy wtedy wyspę dostaną osoby 26-35, czy za to osoby 35-46 będą co drugi- trzeci dzień musiały mrocznych kapłanów robić, jak to teraz jest z osobami 46+.
Jak rozumiem BB i Xaar podwinęli ogon pod siebie i zwiali niczym króliki przed ogarem, bo kolejna konserwa a nadal nie można anulować zadań gildii.
Skoro nie umieją naprawić tego co spartaczyli to niech wydadzą choć po kilka "Wysp piratów" na łebka, bo teraz nikt nie puszcza grubasów po przygody lecz po pisanki.
Chyba, że ten dział "Problemy techniczne" służy jedynie do wypłakiwania się "w rękaw" użytkownikom bo nikt z BB nie raczy wejść tu, sprawdzić z czym borykają się userzy i choć trochę pomóc. Jeśli tak to gratuluję podejścia do ludzi
Nie mogą rozdać tej przygody. Dlaczego? Bo nagle się okaże, że każdy ją sprzeda i po chwili znów będzie płakał, że nie ma. Zgadzam się, że konserwy nie przynoszą pożądanych rezultatów. Chyba, że z góry założenia były inne względem tej.
Support odpisał: sprawę znają, ale terminu naprawy tego błędu już nie... ja już się niczym nie zdziwię, jak u nas widać nawet kiedy Mod daje bana, komu, na ile czasu i za co, to samo z reportami...
Piotru70
29.03.2013, 13:04
Support odpisał: sprawę znają, ale terminu naprawy tego błędu już nie... ja już się niczym nie zdziwię, jak u nas widać nawet kiedy Mod daje bana, komu, na ile czasu i za co, to samo z reportami...
A bany powinny być incognito? Nie rozumiem, bardzo dobrze ze akcja "Ban" jest publiczna i wszyscy wiedzą jak działają moderatorzy i jak zachowują się gracze.
A skąd support ma znać termin naprawy JAKIEGOKOLWIEK błędu skoro się tym nie zajmuje? Zadaniem supportu jest przekazanie informacji o błędzie do odpowiedniego działu technicznego i to zrobili. Reszta w rękach programistów. Przewalone mają w tym supporcie...nic nie mogą zrobić, a największe pomyje na nich wszyscy wylewają...
NieMaNicka
29.03.2013, 18:37
A skąd support ma znać termin naprawy JAKIEGOKOLWIEK błędu skoro się tym nie zajmuje? Zadaniem supportu jest przekazanie informacji o błędzie do odpowiedniego działu technicznego i to zrobili. Reszta w rękach programistów. Przewalone mają w tym supporcie...nic nie mogą zrobić, a największe pomyje na nich wszyscy wylewają...
zwolk nie bez powodu.. jest to najgorzej pracujacy support posród gier w jakie grałem:) Odpowiadaja po 3tyg lub w ogóle.. Ciezko powiedziec nawet o czym to świadczy..
Pozdrawiam Cierpliwych NMN:)
MariuszC
31.03.2013, 22:11
w swojej gildii mam problem z anulowaniem zadania a ci gracze co weszli po wyświetleniu się zadania gildii go nie widzą i nie maja żadnego zadania zarówno do wykonania jak i oczekującego Gildia PomocMarket
Sylwunia
02.04.2013, 16:01
Gildia Empire of the Yamato z serwera Nowa Ziemia również nie może skasować zadania gildyjnego. Po naciśnięciu "X" zadanie znika tylko u mnie, a po relogu pojawia się z powrotem. Skoro problem jest znany przez support powinien go naprawić bo obecna sytuacja jest śmieszna i nie wróży świetlanej przyszłości dla TSO. To raz, a dwa to zadania z Wyspą Piratów. Ich częstotliwość pojawiania się w zadaniach jest nagminna. Odnoszę wrażenie, że w tej grze innych przygód nie ma. 3-4 razy w ciągu tygodnia to przegięcie.
czarownica44
02.04.2013, 16:12
Jestem tego samego zdania co Sylwunia, to na prawdę przegięcie z tą przygodą:P
Nie potrafię naprawdę zrozumieć, dlaczego twórcy gry strzelają sobie w kolano tym idiotycznym zadaniem. Ta gra ma być dla nas, a zdecydowanej większości, gdy widzi w gildyjnym "wyspę", robi się po prostu niedobrze. Zadanie jest nieekonomiczne, jego (nie)wykonywanie często doprowadza do niezdrowej atmosfery w gildiach i sprzyja spekulacjom handlowym. Apeluję o usunięcie go lub wprowadzenie w tym zadaniu dodatkowo dwóch opcjonalnych przygód, by nie było problemów z ich zdobyciem...
Wielki_Zbigniew
04.04.2013, 09:14
a od kiedy zadanich gilda pojawia sie zadanie np. przejdz wyspę piratów. przeglądąłem ta rosyjska stronke ale zabardzo nie znam rosyjskiego. Zastanawiam się jakie trzeba osiągnąć lvl, liczbe osób w gildzie aby takie zadanie sie pojawiło.
wyspa piratów pojawia sie w 4 zadaniach, w dwóch w gildiach powyżej 55 osób w gildii dla ludzi przedziałem lvl 36-45, oraz 2 zadania dla gildii 21-35 osób dla ludzi 46-50 lvl.
Przygód jednoosobowych jest dość sporo i by mogli trochę to urozmaicić.
A ja uważam, że w zadaniach gildijnych w ogóle nie powinno być przygód jednoosobowych. To w końcu zadanie gildijne mające pokazać, że gildia potrafi współpracować. A najlepiej jakby w zadaniach była do zrobienia przygoda danego typu (z zasobami, z doświadczeniem, epicka, dodatkowa), nie wspomnę o tym, że tego samego zadania nie powinna dostawać cała grupa z danego przedziału, tylko powinno być przydzielane losowo per gracz.
Witam,
nadal nie można anulować zadań gildii a nowo przyjęci w ogóle ich nie widzą i nie ma nawet jak go zakończyć bo brakuje osoby która by je widziała.
Kiedy coś z tym zrobicie? Ile można czekać?
EX_Zorro
07.04.2013, 15:24
@Niilan event trwa do 11.04, zaś wersja z poprawionymi zadaniami gildyjnymi jest już testowana na serwerze testowym.
Angel7212
09.04.2013, 23:02
Skoro zamiana wyspy na inna przygodę w zadaniach gildii to jakiś skomplikowany i wielki wyczyn, to może da się obniżyć jej cenę w kuferku do powiedzmy 25 mapek, to rozwiązałoby wiele problemów.
Wtedy wszyscy by robili tylko wyspę, bo ma bardzo dobry drop. I granit przestałby być w cenie.
MARIUSZ9920
11.04.2013, 10:58
od tygodnia zablokowane zadania gildi zero odezwu ze stronu supportu,,czy ta ra ma sie rozwijac czy popadac w coraz wiekszy chaos ,bledow ze strony tworcow,prosze o naprawienie tego bledu,wpisywac sie z podobnymi problemami.
CzesiekZPoczty
11.04.2013, 11:14
Dołączam, jesteśmy w plecy sporo monet gildyjnych, tickety powysyłane, odpowiedzi jak z poradnika dla początkujących, może niech wymienią Ticket Moderatorów na bardziej kompetentnych. Dodam ze dzisiejsza konserwacja nic nie zmieniła. Pozdrawiam.
Karol131313
11.04.2013, 11:19
Ja przyłączyłam się do Gildy ponad tydzień temu i cały czas czekam na zadania Gildy ale bez skutku. Pisałam do supportu ale odpisali, że Gilda musi zakończyć rozpoczęte zadanie. TYLKO JAK MA TO ZROBIĆ JAK ZADANIE JEST ZABLOKOWANE!?!?!?!?!
barbarzynca9920
11.04.2013, 11:50
witam ,ja takze sie dolaczam z tym problemem ,juz tydzien jak mam wiszace (zblokowane zadania gildi).spora strata czasu i klejnotow,,czy ktos zainteresuje sie tym problemem?bo jak widze olewacie wszystko ,typowe nastawienie na wyciaganie kasy za nic.pozdrawiam
Fleotria
11.04.2013, 11:59
Najlepiej zlikwidowac gildie i zalozyc nowa, my ponad miesiac czekaliśmy na jakaś reakcje suportu i nic. Jest to jednak kłopotliwy sposob i nie daje gwarancji że za jakiś czas problem nie wroci. Ja mam wrażenie ze na ten temat BB milczy.
MARIUSZ9920
11.04.2013, 12:01
dzieki za pomoc...mozliwe ze to jedyne wyjscie
ale to od groma kasy w plecy prawda?
Poznańczyk
11.04.2013, 12:19
Dalej nic z zadaniami, poprawki więcej psują niż cokolwiek robią
No niestety, liczyłam że po końcu eventu naprawią a tu bez zmian, jeszcze w dodatku wyspę dostaliśmy po raz kolejny w odstępie 4 dni.
Ja juz mam ten problem u siebie w gildii od ok miesiaca - support powiedzial tylko ze przekazal sprawe do pomocy technicznej i to cala odpowiedz z ich strony
MARIUSZ9920
12.04.2013, 12:00
m
oto odpowiedz na mojego maila do supportu;.....
A oto fragment Zasad Ogólnych (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/14979-Zasady-Ogólne), §4, pkt 4:
W związku z tym, że korespondencja z Supportem może zawierać poufne informacje, jej publikowanie na forum/w grze jest niedozwolone i może doprowadzić nawet do blokady konta. Nie ma znaczenia, czy zacytowana treść zawiera całą korespondencję czy tylko jej fragment.
Edziunia
12.04.2013, 13:04
U nas w Gildii znowu wróciło po raz kolejny zadanie z Wyspą Piratów:( w odpowiedzi dostałam że Dział Techniczny zna problem i pracuje nad nim:( Dzisiaj napisałam kolejną wiadmość do Supportu ale z kolei dostaję jakieś zwrotne wiadomości z komunikatem: "Uwaga! Jeden z Twoich listów nie dotarł do adresata.
Wiadomość nie została dostarczona z powodu nieznanego błędu po stronie serwera odbiorcy"...także nie wiem o co biega:)
SebaD1979
12.04.2013, 13:33
A możesz zdradzić tajemnicę po co kolejne zgłoszenie do supportu z tym samym problemem? Przecież gołym okiem widać że to ogólny błąd gry i musi zostać wprowadzona poprawka w kodzie, która będzie dostępna wraz z nową wersją (kiedy - to pewnie zostanie ogłoszone jak poprawka będzie gotowa). Zgłaszając ciągle te same, znane problemy powodujecie tylko że support jest zasypany takimi zgłoszeniami i Ci, który akurat jest w stanie pomóc czekają kilka dni na rozwiązanie problemu.
Edziunia
12.04.2013, 13:49
Ten problem był po raz drugi poruszony przy okazji zgłaszania innego, tak czy inaczej wiadomość do Supportu nie dotarła:)
MARIUSZ9920
12.04.2013, 15:30
dzieki zwolk..juz usunelem:)
Nic z tym problemem nie robią a ludzie z gildii odchodzą.
Jak długo jeszcze można czekać?
jest na to rada
wywal na chwile ludzi .....tych co nie zrobili zadania tak by wskoczyło bieżące
ja tak zrobiłem i cieszymy się nowymi zadaniami :)
aa gracze nie aktywni zostali poza gildia ;)
Gracze nieaktywni akurat nie mają wpływu na limit do zadania, a takie wywalanie i przywracanie raczej się graczom aktywnym nie będzie podobało.
Zadania są po to by je robić, a nie kasować. Tak naprawdę ich się nie kasuje tylko odkłada w czasie i tak wrócą kiedyś. Na szczęście nowe zadanka gildyjne już w drodze są, czekać jak je wprowadzą tylko
Gracze nieaktywni akurat nie mają wpływu na limit do zadania, a takie wywalanie i przywracanie raczej się graczom aktywnym nie będzie podobało.
i tu sie mylisz :)
i tu sie mylisz :)
No ale argument. Może napisz w czym się mylę.
Zadania są po to by je robić, a nie kasować. Tak naprawdę ich się nie kasuje tylko odkłada w czasie i tak wrócą kiedyś. Na szczęście nowe zadanka gildyjne już w drodze są, czekać jak je wprowadzą tylko
Tak to logiczne :)
Tylko jakim cudem 3 razy pod rząd wpada wyspa piratów ? Przy dzisiejszych cenach za przygodę nikt normalny nie kupi przygody za 400-500m aby zyskać niewiele.
Gdyby grubasy częściej je przynosili nie byłoby problemu, może warto zmienić sposób przydzielania zadań gildyjnych i prawdopodobieństwo przynoszenia przygód do zadań przez grubasów.
Podjęliśmy decyzję o skasowaniu zadania gildyjnego ale bez efektu ... wraca jak bumerang. Zgłaszam sprawę do supportu i czekam na rozwiązanie problemu :)
Hakardrag
16.04.2013, 19:52
Nie było zadań dla Gildii - narzekali że źle. Teraz są zadania i jest jeszcze gorzej ;)
Ja bym to zrobił tak:
1.Przed każdą Gildią postawił bym systemowo jakiś cel ... np.: 1 mln. monet obrotu przez miesiąc albo zgromadzenie 100k granitu przez Gildię ;)
2. Jak to osiągnąć? To już zmartwienie Gildii, a nagroda do podziału z góry wiadoma np. 100k monet proporcjonalnie do wkładu w prace ;)
Po co bawić sie w jakieś codzienne zadania? Dać jedno duże na miesiąc i bedzie spokój i nie bedzie lamentów ;)
Nadal nie można anulować zadania gildii, nowo przyjęci ich nie widzą a brak jednej osoby do zakończenia. I w ten sposób już prawie miesiąc z kawałkiem jesteśmy bez zadań.
Gildia Czarny Feniks
SebaD1979
19.04.2013, 08:17
Nadal nie można anulować zadania gildii, nowo przyjęci ich nie widzą a brak jednej osoby do zakończenia. I w ten sposób już prawie miesiąc z kawałkiem jesteśmy bez zadań.
Gildia Czarny Feniks
No to znaleźć tych co nie robią (jakieś print screeny księgi zadań nie wyślą do admina gildii) i pogonić tych co im współpraca w gildii zwisa.
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to brak możliwości anulowania zadań gildii zostanie naprawiony w przyszłym tygodniu (konserwacja). Gdy uzyskam potwierdzenie tej informacji, z pewnością pojawi się odpowiednie ogłoszenie.
wojtekcki
23.04.2013, 09:45
U mnie również nie da sie nic z tym zrobić? Zważywszy że trochę to już trwa a po zatym to jest trochę więcej przygód niż Wyspa Piratów. Może jakieś wieloosobowe ?
Pozdrawiam Wojtekcki
Czy już coś wiadomo czy z tą konserwacją zostaną naprawione zadania gildii ( ich anulowanie)?
Zobaczymy jutro, pozostaje uzbroić się jeszcze w odrobinę cierpliwości.
Zobaczymy jutro, pozostaje uzbroić się jeszcze w odrobinę cierpliwości.
odrobinę powiadasz? ;)
mi się już nie chce słuchać marudzenia ludzi w gildii jak jest trzeci raz pod rząd wyspa (niższe lvl nie nadążają z produkcja wojska i jak robią zadania gildii to kosztem innych przygód które by woleli robić).
Czy naprawdę to problem nie do rozwiązania? czy maja programistów jakiś niskobudżetowych albo tylko praktykantów? bo to się śmieszne zaczyna robić już. jedno naprawią, dziesięć rzeczy spierniczą i tak za każdym razem prawie. Nie mówiąc już o suporcie który miesiącami potrafi nie odpisywać...
Ktoś napisze, nie podoba się to nie graj. ale jak się już kasy zainwestowało w tą grę to i czegoś się w zamian oczekuje, a nie tylko co raz promocji na zakup diamentów.
pozdrawiam,
Elif
Chyba wgrali nowe zadania, ale czy da się je kasować to nie sprawdzałam.
Następna konserwacja i anulowanie nie działa. Ile można czekać? Zadania po relogu wracają.
SrolusIII
04.05.2013, 03:19
jak wyżej, błąd związany z anulowaniem zadań gildii, mimo wpisu powitalnego o jego usunięciu, nadal jest i ma się świetnie :(