PDA

Zobacz pełną wersję : Generał nie wykonał rozkazu "Odwrót"

opona94
12.03.2013, 11:36
Witam,

Chciałem się wybrać na wojnę z obozem bandytów [50 Ha, 110 Op, 40 Ł] ze strefy 9. Niespodziewanie zaatakowałem przywódcę bandytów ze strefy 6. Najszybciej kliknąłem na budowlę "Generał". Następnie wybrałem opcję "Odwrót". Generał zaczął atakować. Pomyślałem, że jak najszybciej zrobi odwrót. Niestety, generał przegrał bitwę :( , a rozkaz "Odwrót" nie przyniósł żadnych efektów. Przez to straciłem 200 rekrutów. Proszę o jak najszybsze oddanie moich jednostek. Przygotowywałem się do bitwy z obozem str. 9 bardzo długo.

zwolk
12.03.2013, 11:56
Tego typu "reklamacje" należy zgłaszać bezpośrednio do supportu a nie na forum. Ale nie liczyłbym na jakikolwiek zwrot jednostek. Zaciśnij zęby i przygotuj się jeszcze raz, tym razem bardziej uważaj przy wysyłaniu generała.
Poza tym nie wiem jakim cudem chciałeś atakować strefę 9 bez wcześniejszego wyczyszczenia strefy 6. Na pewno widziałeś, że pole rażenia obozu z S6 się podświetliło gdy chciałeś zaatakować obóz z S9 więc nie wiem skąd Twoje zdziwienie.

Proponuję zapoznać się z tematem: http://forum.thesettlersonline.pl/threads/17792-Poradnik-Podbicie-Wyspy
Unikniesz przykrych niespodzianek w przyszłości.

opona94
12.03.2013, 12:10
Przypominam - na 200 rekrutów włożyłem dużo czasu - aż 3 godziny 20 minut. Kilka godzin planowałem nad strategią bitwy.

Tornados
12.03.2013, 12:35
Opona moze zacznij myslec bo juz ktorych raz robisz problem przez wlasna nieuwage
A 200 rekrutow to naprawde straszliwa strata

zwolk
12.03.2013, 12:48
Przypominam - na 200 rekrutów włożyłem dużo czasu - aż 3 godziny 20 minut. Kilka godzin planowałem nad strategią bitwy.

Jak dojdziesz do etapu gdzie po przegranej będziesz się regenerował przez 3 dni i 20 godzin, to pogadamy co w TSO trwa długo, a co jest zaledwie chwilą.

Edit:
Właśnie przeglądnąłem historię i widzę, że wskazówki, które dostałeś TUTAJ (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/29332-Wkurzaj%C4%85cy-genera%C5%82-i-ob%C3%B3z-przyw%C3%B3dcy-bandyt%C3%B3w-strefy-6) zostały przez Ciebie zignorowane. Jak chcesz być samodzielny, to nie zawracaj głowy problemami, które Twoja samodzielność generuje.

SebaD1979
12.03.2013, 12:52

Jaką strategią? Rostawiałeś tych rekrutów na polu bitwy, czy co? To są settlersi, a nie seria Total War. Tu klikasz ikonę ataku i obóz który chcesz zaatakować. Tyle strategii. Jeżeli nad tym kilka godziny myślałeś, to gratuluję inteligencji.

zwolk
12.03.2013, 12:58
Jaką strategią? Rostawiałeś tych rekrutów na polu bitwy, czy co? To są settlersi, a nie seria Total War. Tu klikasz ikonę ataku i obóz który chcesz zaatakować. Tyle strategii. Jeżeli nad tym kilka godziny myślałeś, to gratuluję inteligencji.

Nie no, dobór jednostek to też element strategii, ale myśleć kilka godzin jak wysłać 200R to jest mistrzostwo :) Chyba każdy rekrut przeszedł szkolenie BHP i pierwszej pomocy :) Po czym nastąpił atak, który najlepsi taktycy i stratedzy określają mianem "spamowania rekrutami" :)

opona94
16.03.2013, 13:05
Tego typu "reklamacje" należy zgłaszać bezpośrednio do supportu a nie na forum. Ale nie liczyłbym na jakikolwiek zwrot jednostek. Zaciśnij zęby i przygotuj się jeszcze raz, tym razem bardziej uważaj przy wysyłaniu generała.
Poza tym nie wiem jakim cudem chciałeś atakować strefę 9 bez wcześniejszego wyczyszczenia strefy 6. Na pewno widziałeś, że pole rażenia obozu z S6 się podświetliło gdy chciałeś zaatakować obóz z S9 więc nie wiem skąd Twoje zdziwienie.

Proponuję zapoznać się z tematem: http://forum.thesettlersonline.pl/threads/17792-Poradnik-Podbicie-Wyspy
Unikniesz przykrych niespodzianek w przyszłości.

Zwolk,

tu nie są potrzebne poradniki. Oczywiście, obozy przywódcy bandytów nie mają strefy oddziaływania. Wszystkie obozy bandytów ze strefy 6 zostały zniszczone. Niedziałanie opcji "ODWRÓT" to problem techniczny, a nie problem przegranej bitwy! U "generała" opcja "ODWRÓT" powinna działać zawsze, wszędzie i w każdej sytuacji! Zrozumiano?!

set2g
16.03.2013, 15:33
Z tym odwrotem to jest róznie, ale on działa, tylko wpływ duży na reakcje mają lagi, a z tym ciężko walczyć graczowi. Zwłaszcza wieczorami (chodź osobiście wielkich nie odczuwam, chyba ze coś sie pobiera z neta, wtedy reakcje są bardzo opóźnione). Więc przed czymś "poważniejszym" upewnić sie że nic ci nie opóźnia neta (yt, torrent itp.) i dopiero do ataku.

Hakardrag
16.03.2013, 18:06
Na początku swojej kariery w TSO stosowałem często opcję "odwrót" z różnymi wynikami ... głównie z powodu własnych błędów i małego doświadczenia w grze. Od roku nie zdarzyła mi się pomyłka i takowa konieczność. Bloków nie robię - biję wszystkie obozy na drodze, jak lecą. Nie mam więc problemów z lagami ;)

A straty, ktoś by zapytał ?
Strata rekrutów, koni, łuczników to dla mnie pikuś, produkuję taśmowo ile tylko zechcę ;)

yukisan
16.03.2013, 19:51
Zwolk,

tu nie są potrzebne poradniki. Oczywiście, obozy przywódcy bandytów nie mają strefy oddziaływania. Wszystkie obozy bandytów ze strefy 6 zostały zniszczone. Niedziałanie opcji "ODWRÓT" to problem techniczny, a nie problem przegranej bitwy! U "generała" opcja "ODWRÓT" powinna działać zawsze, wszędzie i w każdej sytuacji! Zrozumiano?!

Udowodnij że :
1. Kliknąłeś "odwrót"
2. Zrobiłeś to w odpowiednim czasie
Wtedy pogadamy.