PDA

Zobacz pełną wersję : Najsłynniejszy bug - błąd z zadaniem "Śmierć przywódcom"

opona94
06.03.2013, 17:21
Ten problem ma wiele użytkowników tej gry. Największy i najsłynniejszy bug w historii Settlersów. Spotkał też mnie. Problem z ukończeniem zadania "Śmierć przywódcom". Oto moje zwierzenia:

Na początku lutego zaczynałem grać na ff. Przerwa konserwacyjna "przyniosła" ze sobą nowy problem: błąd z zadaniem "Śmierć przywódcom", który zaczynał mnie denerwować. Klikanie "Zakończ" nie przynosiło żadnych skutków. Problem się powtarzał.

Co można zrobić?

Myślę, że wielu użytkowników pomoże w trudnej sprawie.
Myślę, że wielu użytkowników obejrzy ten wątek.

opona94

Darnovc88
06.03.2013, 17:26
Skoro wiesz, że problem dotyka dużą liczbę użytkowników, to powinieneś też wiedzieć, że nic nie można zrobić poza czekaniem.

EX_Nyu
06.03.2013, 17:26
Jedyne co można zrobić to czekać na fix z poprawką tego zadania. Innej możliwości niestety nie ma :)

Pozdrawiam
MOD_Nyu

Athea
08.03.2013, 16:36
Mnie też to irytuje, ale cóż zrobić, tylko czekać.

zwolk
08.03.2013, 16:43
Myślę, że jakby każde kliknięcie Zakończ dawało Wam nagrody za zakończenie zadania, to by każdy siedział cicho i nawet nie jęknął. Robicie problem bo musicie dodatkowo kliknąć w grze raz na jakiś czas. Nie twierdzę, że nie należy tego poprawić i zlikwidować, ale ten błąd nie sprawia, że gra staje się niemożliwa. A hasła pod tytułem "Najsłynniejszy bug" są po prostu śmieszne. Jest sporo innych bugów które skutecznie utrudniają grę. Skoro ten jest "najsłynniejszy" to tamte muszą być nazwane "epickimi".

opona94
09.03.2013, 13:30
Może najsłynniejszy, bądź epicki. Do tego czasami dochodzi jedno z koszmarnych problemów - wszystko trzeba od nowa (wyburzyłem dwa ukwiecone kamienie, zacząłem budować oba i po tym ustawienie ozdób było na resecie, jeden kamień wywalili na menu gwiazdy, wtedy pojawiło się to "rzekomo" wykonane zadanie). To KOSZMAR!!! {[:mad:] [:(]}

opona94
16.03.2013, 12:42
Może inaczej. Do dzisiaj nie zwalczono tego błędu!

Oto cytat z postu "Obecna sytuacja - aktualizacja 07.03.2013" zamieszczonego na stronie głównej:

uprzejmie informuję, że wiemy już o utrudnieniu związanym ze "skakaniem"
generała podczas niektórych przygód. Zachowanie to nie jest zachowaniem
zamierzonym. Prace związane z wyeliminowaniem tego błędu już trwają,
zanim jednak poprawka trafi na polską wersję gry, musi przejść szereg testów
(już niedługo wspomniana modyfikacja trafi na serwer testowy).

Dodatkowo pragnę poinformować, że informacje związane z błędnym działaniem
kilku zadań, zostały już przekazane do odpowiedniego departamentu. Między innymi
mam na myśli: "Taktyk", "Ochotnik", "Więcej włości" oraz "Śmierć przywódcom".

Gdy pojawią się nowe informacje (konkretne daty), od razu o tym poinformuję.
Na razie mogę jedynie prosić o jeszcze trochę cierpliwości.

I co? Dalej nie ma dowodu na jakąkolwiek naprawę błędów, których zaznaczyłem w cytacie na czerwono.

opona94
16.03.2013, 12:51
Na temat treści zadania "Śmierć przywódcom":

Zniszcz pierwszy obóz przywódcy bandytów.

To było dawno temu. "Pierwszy" obóz przywódcy zniszczyłem może na 5. czy 10. poziomie. Tego już nie pamiętam.

opona94
16.03.2013, 12:53
I co? Dalej nie ma dowodu na jakąkolwiek naprawę błędów, których zaznaczyłem w cytacie na czerwono.

Na serwer testowy - poprawki! To mi już coś. Już to powinni zrobić przeszło tydzień temu.

opona94
24.03.2013, 16:45
Ile czasu mamy czekać?! To już mnie zaczyna denerwować!!!

EDIT

Trzeba czekać na fix (raczej fax) z poprawką zadania. Od czasu napisania tego postu minęło ponad dwa tygodnie. I nic. Niech ktoś zwróci na to uwagę.

mikolaj20122012
26.03.2013, 15:33
Czekam już ponad pół roku na rozwiązanie problemu " Miej w posiadaniu łucznika długie łuki" którego nie mogę zamknąć.
Wyskakuje to co kilka minut, a support twierdzi, że wie o problemie ale nie umie sobie z nim poradzić.

SebaD1979
26.03.2013, 16:47
Widocznie problem jest w kodzie i tam musi zostać naprawiony, a tym akurat support się nie zajmuje.

madziaz26
28.03.2013, 08:55
Witam
Od dłuższego czas wyskakuje mi że wykonałam zadanie "Śmierć przywódcom" daje zakończ / zamknij , i zaraz znowu wyskakuje że wykonałam to zadanie. Tak już jest od dobrych 2 miesięcy. Nie wiem dlaczego tak to się dzieje.. denerwujące jest to. Ktoś pomoże ???

http://www.bankfotek.pl/view/1454442

http://www.bankfotek.pl/view/1454442

http://www.bankfotek.pl/view/1454444

http://www.bankfotek.pl/view/1454444

MrMrowa
28.03.2013, 09:05
Witam mam ten sam problem ten sam komunikat wyskakuje mi codziennie. Może ktoś by się tym w końcu zainteresował i naprawił błąd.

madziaz26
28.03.2013, 11:37
Witam mam ten sam problem ten sam komunikat wyskakuje mi codziennie. Może ktoś by się tym w końcu zainteresował i naprawił błąd.

oo widzę że nie tylko ja mam taki problem, ciekawe czy ktoś jeszcze, może naprawią to w końcu. bo ja do tej pory w "pomocy" nikt mi nie pomógł

zwolk
28.03.2013, 13:30
To ja Wam wszystkim wkleję inny link: http://forum.thesettlersonline.pl/threads/29269-Obecna-sytuacja-aktualizacja-%2807.03.2013%29

Przypominam, że forum służy również do czytania, a nie tylko do pisania.

Palenorre
02.04.2013, 01:20
To ja Wam wszystkim wkleję inny link: http://forum.thesettlersonline.pl/threads/29269-Obecna-sytuacja-aktualizacja-%2807.03.2013%29

Przypominam, że forum służy również do czytania, a nie tylko do pisania.

Czytam i czytam ... i nic.
Dlatego piszę.

Rozwiążcie problem. On naprawdę irytuje graczy.

Problem jest chyba zbyt trudny dla ... przywódców.

"Śmierć przywódcom".

opona94
02.04.2013, 11:44
Cóż... I tak problem zostanie i nigdy nie będzie naprawiony.

EDIT

To pewnie problem z kodami.

EX_Zorro
02.04.2013, 11:57
Ponieważ link do oficjalnej informacji nie daje rezultatu pozwolę sobie z niego zacytować

Drodzy Gracze,

uprzejmie informuję, że informacje związane z błędnym działaniem kilku zadań, zostały już przekazane do odpowiedniego departamentu. Między innymi mam na myśli: "Taktyk", "Ochotnik", "Więcej włości" oraz "Śmierć przywódcom".

Gdy pojawią się nowe informacje (konkretne daty), od razu o tym poinformuję. Na razie mogę jedynie prosić o jeszcze trochę cierpliwości.

BB_xaar

MARLENA_MM
02.04.2013, 12:01
mam tak samo ciagle wyskakuje mi ze ukonczylam zadanie [śmierć przywódcom] "pokonaj pierwszy obóz przywódcy bandytów" kiedy ja juz na swojej wyspie nie mam zadnych obozów bandytów;/ pisalam do supportu ale napisali ze przepraszaja i pracują nad tym;/ pozatym nie moge ukonczyc zadnego zadania głównego bo w prawym dolnym rogu mam jakies pytajniki i kłódki w tych zadaniach i po prostu jeden wielki zastój..

opona94
07.04.2013, 12:29
Udało mi się dowiedzieć o zadaniu "Śmierć przywódcom" http://forum.thesettlersonline.pl/threads/28445-Zadania-solucja.?highlight=solucja :

Śmierć przywódcom:
-Zadanie główne (poziom 16),
-Zadanie z pasma "Przejmij nowe ziemie (7 lvl)",
-Wymagane także zadanie "Bandyci" (15 lvl) z serii "Wyzwól swoje włości" (15 lvl).

Tylko wiem tyle - patrzyłem w poradniku.

opona94
10.04.2013, 14:25
Znalazłem coś. W tym poście (Link: http://forum.thesettlersonline.pl/threads/29851-Problem-ci%C4%85g%C5%82ego-pojawiania-si%C4%99-powiadomienia-o-zako%C5%84czonym-zadaniu-pr%C3%B3ba-obej%C5%9Bcia ) jest opisany sposób obejścia ciągle pojawiającego się <wykonanego> zadania "Śmierć przywódcom" lub podobnego typu. Zachęcam do czytania. Róbcie to, co jest napisane w tekście.

:)

czarna_cobra
27.04.2013, 21:02
Dokładnie ja mam ten sam problem z tym zadaniem i trochę to denerwuje jak ci co jakiś czas wyskakuje to :/ Prosiłbym o usunięcie mi tego lub cokolwiek.

Barbarion
02.05.2013, 16:29
Od listopada do maja problem nadal nie rozwiązany. Wyskakuje z 30 razy na dzień. Nie ma co sprawnie tam działają.

Słonko26
05.05.2013, 12:34
najgorszy support, najgorsi programiści. Nigdzie nie spotkałam się z taką nieudolnością jak w tej grze. Jestem mocno zniesmaczona. W/w bład zgłaszałam dwukrotnie, oczywiście nieskutecznie, a na odpowiedź z supportu, jak każdy wie, czeka się tygodniami.

lucasnetwork
08.05.2013, 09:22
Heh. Też to mam. Od momentu powstania tego błędu było dużo konserwacji, ulepszeń gry, a błąd nadal jest. Widać błąd przerasta programistów. Stworzyli coś, czego nie potrafią naprawić, bo jak inaczej można to rozumieć, skoro gra jest ulepszana, wprowadzane są nowe funkcje, a nie są łatane błędy, które istnieją od miesięcy. Fajnie by było, gdyby inna firma wypuściła coś zbliżonego do Settlersów, może wtedy BB bardziej zadbałby o swoich graczy, a nie jak do tej pory mając ich zgłoszenia w głębokim poważaniu.

Zajadek
08.05.2013, 16:03
I kogo obchodzą wasze opinie i żale? Mozna sie produkowac w tym i takich tematak - ale kogo to? Trzeba było pisac ze ilekroc "wyskoczy" smierc przywodcom dodaje wam 10 klejnotow.....problem zostałby załatwiony "od reki" :)