PDA

Zobacz pełną wersję : Generałowie na przygodach

Althair
02.03.2013, 01:51
Następujące błędy:

1) Generałowie poruszają się po mapie chaotycznie.
2) Pojawił się błąd ze znikającymi generałami na przygodzie. Czasami generał znika i po nieokreślonym czasie potrafi się pojawić pasek, że wygrał bitwę, a nie było pokazane, aby w ogóle walczył.
3) Wysyłam generałów do różnych bitew równocześnie (nie blok) i zaczynają się problemy z ich ruchem i wchodzeniem do walki.
4) Czas przydzielania jednostek do oddziałów jest bardzo wydłużony. Jak się przydziela oddziały 4-em generałom to potrafi potem wyjść straszny bałagan w generałach, bo gdzieś nie przydzieliło części jednostek, a inny generał w ogóle jest pusty. Trzeba czyścić wszystkich i od nowa zabawa.

Proszę nie pisać mi, że to blok itd. Na mapie mamy kompletny bałagan podczas ruchów wojsk i mam pytanie kiedy to będzie naprawione, bo pamiętam czasy, kiedy wszystko działało poprawnie. Jeżeli nie będzie naprawione to też poproszę o informację. Nie wiem co twórcy chcieli osiągnąć, ale ja ostatnio w ciągu tygodnia zrobiłem 1 przygodę i nie biorę się za następną, aż nie będzie to naprawione. Szkoda moich nerwów.

Mundek_May
02.03.2013, 04:46
Następujące błędy:
1) Generałowie poruszają się po mapie chaotycznie.
2) Pojawił się błąd ze znikającymi generałami na przygodzie. Czasami generał znika i po nieokreślonym czasie potrafi się pojawić pasek, że wygrał bitwę, a nie było pokazane, aby w ogóle walczył.
3) Wysyłam generałów do różnych bitew równocześnie (nie blok) i zaczynają się problemy z ich ruchem i wchodzeniem do walki.
A wez to olej i w momencie puszczania bloku idź zaparz sobie herbatkę.Cuda się dzieją,ale jak dobrze wszystko ustawisz i puścisz tak jak
opisane w poradnikach ,to wszystko wchodzi.A ze cuda widzisz?! Toz to Beta. ;)
Sam mialem podobnie.3 blokujacych generalow weszlo w swoje obozy i zaczelo walke,a glowny nawet z obozu nie wylazl.
Po czym teleportowalo go do obozu Bossa i walka skonczyla sie normalnie,zanim blokujacy skonczyli swoje bitwy ,tak jak stalo wg. poradnika.
Dobrze ,ze za pierwszym razem mialem szklane wina przy sobie i "czujnie " obserwowalem co sie stanie. :P.
Za nastepna przygoda juz to olalem i puszczalem na "pamiec"- wszystko wchodzilo.
Wiec taka moja rada. Nie patrz sie na monitor,- puszczaj generalow do ataku ,tak jak wczesniej --> i zaufaj Mocy. ;)

Althair
02.03.2013, 19:11
Dobrze, ze w programach graficznych "WYSIAYG"(What You See Is What You Get - "Masz to co widzisz") jest traktowany poważniej, bo nie dałoby rady pracować. Zasada ta powinna być podstawą w grach interaktywnych, bo jest to fundament interaktywności i tak na prawdę każdej aplikacji multimedialnej.