PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Brak losowości w zadaniach kryzysowych

Gizmo09
27.02.2013, 08:27
Witam,
Mam pomysł by jak są te zadania kryzysowe to żeby nie było losowości, bo jak wszystkim wiadomo trudno granit zdobyć z przygód czy przez grubasów. Jeśli się nie ma szczęścia to można do upadłego robić azyl czy wysyłać grubasa na poszukiwanie granitu :p

zwolk
27.02.2013, 11:03
Witam,
Mam pomysł by jak są te zadania kryzysowe to żeby nie było losowości, bo jak wszystkim wiadomo trudno granit zdobyć z przygód czy przez grubasów. Jeśli się nie ma szczęścia to można do upadłego robić azyl czy wysyłać grubasa na poszukiwanie granitu :p

Z taką drobną różnicą, że poszukiwanie skarbu nie kosztuje nic (zabiera wyłącznie czas), a wielokrotne robienie przygód bywa dość kosztowne :)

Pomysł popieram, niech to będzie np. ukończenie przygody, czy nawet serii przygód, ewentualnie ukończenie przygody z określonym limitem strat w danych jednostkach, a nie bazowanie wyłącznie na szczęściu w dropie.

Darnovc88
27.02.2013, 11:25
Temat był już poruszany ogrom razy.
Tak szczerze to mi to obojętne, można by po prostu wydłużyć czas robienia całego łańcucha

Gizmo09
27.02.2013, 17:52
Tak szczerze to mi to obojętne, można by po prostu wydłużyć czas robienia całego łańcucha
Po co mam to przygodę robić ileś razy jak komuś się nie podoba a po drugie krocie kosztuje. Chyba lepiej machać wikingów czy czarnych jak większość pewnie czy nawet od biedy wyspę piratów
Zwolk ale zamiast grubas po granit to wole puscic po przygody taka mała różnica, niby nic a jednak straty

Darnovc88
27.02.2013, 18:44
Zaraz zrobi się z tego kolejny temat do narzekania.
Co nowość to ludzie mają pretensje, że coś nie tak, bo im nie pasuje.

Gizmo09
28.02.2013, 08:43
Zaraz zrobi się z tego kolejny temat do narzekania.
Co nowość to ludzie mają pretensje, że coś nie tak, bo im nie pasuje.
Jak zauwazyłem ty zawsze jestes na NIE jak ktos cos proponuje lub z pomyslem wychodzi! Dla mnie przyjemnoscia nie jest robienie przygody ktorej nie lubie i ktora sie nie oplaca w robieniu jak dla mnie

Darnovc88
28.02.2013, 11:00
Jak zauwazyłem ty zawsze jestes na NIE jak ktos cos proponuje lub z pomyslem wychodzi! Dla mnie przyjemnoscia nie jest robienie przygody ktorej nie lubie i ktora sie nie oplaca w robieniu jak dla mnie
Gdy 95% pomysłów jest śmieszna i/lub nie do zrealizowania lub coś w stylu "bo to mi nie pasuje i chcę inaczej", nic innego nie pozostaje.

zwolk
28.02.2013, 11:17
Po co mam to przygodę robić ileś razy jak komuś się nie podoba a po drugie krocie kosztuje. Chyba lepiej machać wikingów czy czarnych jak większość pewnie czy nawet od biedy wyspę piratów
Zwolk ale zamiast grubas po granit to wole puscic po przygody taka mała różnica, niby nic a jednak straty

Jest cała masa ludzi, którzy puszczają grubasów wyłącznie na poszukiwania skarbów, a przygody kupują na handlu bo wyszli z założenia, że skarb się szuka za darmo i zawsze coś dostaniesz, a poszukiwanie przygód kosztuje i nie masz pewności że dostaniesz coś innego niż mapki (czyli jak sam piszesz - niby nic, a jednak straty :)).

Ja osobiście skarbów nie szukam, ale i na brak przygód w gwieździe też nie narzekam.

Hakardrag
28.02.2013, 13:46
@Zwolk

A ja od dzisiaj rezygnuje z poszukiwania przygód - przez ostatni miesiąc dopłacałem do tego interesu parę tysięcy monet. Statystycznie taniej mi wychodzi kupić mapki i przygody jakie chcę na rynku. Nie wiem, może miałem zwyczajnie pecha? Jednak w mojej Gildii inni mają podobny problem i tyż rezygnują z poszukiwań ;)

Dodam, że mam wielki zapas "bezużytecznych" przygód i czekam na jakieś zmiany w tym temacie.

Demiurk
28.02.2013, 16:36
zgadzam się w 100%