Zobacz pełną wersję : Uwaga dla grających przez łącza z limitem transferu GSM
LucasDeDraco
18.02.2013, 23:09
Od czasu pojawienia się problemu z przeładowującą się zakładką Handlu pojawił się kolejny problem w tle, każde przeładowanie tejże zakładki to od 0,5 do 0,9 MB transferu danych. Niby niewiele ale ta zakładka przeładowuje się co kilka sekund. W moim przypadku przy włączonej grze w tle podczas innych zajęć w ciągu 5 dni wessało 4Gb transferu.
Dlatego piszę aby Ci posiadający tego typu łącze, grający jak dotąd spokojnie bo gra zużywała tyle co nic, nie ocknęli się dopiero przy rachunku za transfer danych. Po miesiącu, jeśli nie mają włączonych różnego rodzaju alertów zużycia transferu, może się to skończyć dość pokaźną fakturą.
jedyna rade to pre paid i nocne transfery lub inne uslugi dajace free dostep do neta po 22. za dnia trzeba siedziec na stalym laczu inaczej kazda gra przegladarkowa wyczysci ci portfel...
Dziwne bo ja w weekendy jak siedzę u dziewczyny to mam po kilka h włączone tso i jakoś pobiera max 20-40mb na co najmniej 8h siedzenia wiec to może coś z operatorem jest nie tak, internet mobilny w cyfrowym Polsacie. Najwięcej danych pobiera na załadowanie gry, ale nie czyszczę ciastek i pobiera sobie tylko góra 10mb a nie 50-60.
LucasDeDraco
19.02.2013, 08:49
Poza ostatnimi 5 dniami było wszystko OK. Tak w Play na kartę jak i Cyfrowym Polsacie. Specjalnie włączyłem monitor sieci żeby "przyłapać" winowajcę na gorącym uczynku. Przy przeładowaniach zakładki "handel" przeładowuje się kilka rzeczy w tym koszary, magazyn prowiantu i cały system handlu. Objawia się to klepsydrowaniem. Dodatkowo część czynności które się wykonuje w tym momencie zostaje cofnięte i trzeba je wykonywać jeszcze raz.
Wcześniej po całym dniu funkcjonowania gry (od 8 do 24) maksymalnie, wraz z innym ruchem, jak znikało 150-200 mb to max.
Problem ten dotyczy tylko osoby które dopadł ten błąd z przeładowywaniem (a wiem że nie wszyscy to mają) i przy błędzie siedzą na jakimś limitowanym GSM-ie.
A napisałem to dlatego żeby osoby przyzwyczajone, przy okazji czytające forum, same sprawdziły u siebie na wszelki wypadek. Bo larum po fakturze może być wielkie, po takim numerze można oddać operatorowi wartość kilku jeśli nie kilkunastu weteranów.
PS. Dodam że od długiego czasu mam pod pełną kontrolą wszelkie "zjadacze" transferu jak aktualizacje, programy w tle itp. Pilnuję tego na bieżąco stąd ten mini alercik.