Zobacz pełną wersję : Gra Sugestia Rekompensaty
Z racji ogromnych strat w wioskach, robieniem przygód, wykonywaniu zadań dziennych, logowania czy gildyjnych postanowiłem stworzyć temat do rekompensaty której chcieliby gracze, a nie jakiegoś beznadziejnego kosza egotycznych owoców czy phi 100 monet gildii
jest ankieta niech każdy kliknie co mu odpowiada
pozdro erooo z Kolonii
JackDanieIs
17.02.2013, 21:59
gwiazdke z nieba.
a na poważnie - administracja nie może sobie tak łatwo pozwolić na realny darmowy profit z jej strony wobec wszystkich graczy; takie manufaktury dotkliwie zaburzyły rynkiem węgla, podobnie byłoby z młynem wodnym, ale inną pierdołą tego typu.
Karopyta
17.02.2013, 22:01
Wywalenie wszystkich odpowiedzialnych za ten stan rzeczy.Po co wam jakieś rekompensaty jeżeli to się może powtarzać co jakiś czas.
gwiazdke z nieba.
a na poważnie - administracja nie może sobie tak łatwo pozwolić na realny darmowy profit z jej strony wobec wszystkich graczy; takie manufaktury dotkliwie zaburzyły rynkiem węgla, podobnie byłoby z młynem wodnym, ale inną pierdołą tego typu.
byle nie meteoryt ;D
to zagłosuj na klejnoty chyba że wolisz koszyk owoców lub latającego osadnika ..
To jak już jest taki temat to ja chce kopalnię klejnotów. Co tam, nie będę się rozdrabniał.
Już to widze dostaniecie 5 koszy egzotyczny i przeprosiny :) Albo wogle support uda ze nic sie nie stalo :)
to trochę zbyt sceptyczne, nie sądzicie?:D Jak dostaniemy coś poza koszem owoców to będzie wszystko ;)
wiesz niektórzy potracili bardzo bardzo dużo
Settlerowicz
17.02.2013, 22:15
Wywalenie wszystkich odpowiedzialnych za ten stan rzeczy.Po co wam jakieś rekompensaty jeżeli to się może powtarzać co jakiś czas.
Jak będzie się to notorycznie powtarzało to powinniśmy my jako gracze złożyc do supportu jakąś oficjalną ugodę, oczywiście na naszą korzyść.
jestem z serweru; Słoneczny gród, dopiero teraz mi się pojawił ten problem i raczej żadnych strat nie poniosłem (przynajmniej jeszcze nie, bo jak jutro wstanę i dalej będzie to samo to Ubisoft będzie się składał na mój nowy stół) :p Popieram oczywiście was, zwłaszcza tych którzy tracą na tych zmianach i to w sensie dosłownym, a za rekompensatę dostają koszyk... to co najmniej śmieszne :D
Eroo nie opłaca się robić takich ankiet :) support nawet tutaj nie zajrzy :) A jak nawet zajrzy to myslicie że dadzą 1k klejnotow za darmo? Oni z tej gry maja piniądze im to zwisa czy ktos stracil dużo czy mało surowców lub wojska :)
to co najlepiej siedzieć i czekać haha
Ramizerus
17.02.2013, 22:21
Proponuje 8 Króliczych Łapek z opcją handlu nimi :-) i będzie GIT !!! :D
A co możesz zrobić ? ankiety które nie mają żadnego sensu ? 2-3dni czekam jeśli nic się nie porawi kończe z tą grą ;)
Z dwojga złego jak już mają dać koszyk egzotyczny(lub co innego) to wole dostać jego równowartość w klejnotach, to jest 99 klejnotów wg kupca :)
Settlerowicz
17.02.2013, 22:30
A co możesz zrobić ? ankiety które nie mają żadnego sensu ? 2-3dni czekam jeśli nic się nie porawi kończe z tą grą ;)
Spróbuj wejść jutro tak o 7 będzie mniej graczy sie logowało;)
kolorman
17.02.2013, 22:35
uwazam ze wszyscy chcemy:
1 primo naprawy wszelkich bugow i niedogodnosci
2wyciagniecia konsekwencji od ludzi odpowiedzilalnych za ten cyrk
3 a te kosze egzo to moga sobie zatrzymac z checia sam im oddam byle ta gra wrocila do normalnosci
z powazaniem gracz czarci gaj
Spróbuj wejść jutro tak o 7 będzie mniej graczy sie logowało;)
Tak specjalnie będę wstawał żeby pograć po o godzinie 12-13-14-15-16-17-18-19-20-21-22-23-24 nie mozna sobie pograc :)
Słoneczny gród jest z wami ;) Wole nie dostawać nic o ile przyrzekną mi że nie będą więcej nic zmieniać ;>
Wiecie, z rana jak tego nie naprawią... to ta gra będzie mi trochę przypominać wyścig szczurów, ścigają się, ścigają... a sami nie wiedzą nawet po co ;p
Settlerowicz
17.02.2013, 22:47
wyścig szczur, ścigają się, ścigają...
Wyścig szczurów dobrze powiedziane. Kolonia też z wami jest:)
Nimphaea
18.02.2013, 00:15
to ta gra będzie mi trochę przypominać wyścig szczurów, ścigają się, ścigają... a sami nie wiedzą nawet po co ;p
jak to po co?
a po co każe się w laboratorium ściągać w kołowrotku szczurom? dla kawałka żółtego sera... toż to oczywiste :)
Problemy nie były tylko z TSO, ale i innymi grami Ubisoftu i NIE tylko w Polsce.
Przenoszą serwery i łącza internetowe (coś w tym guście) od bodajże 6 lutego. Stąd te wszystkie rewolucje.
Podobno ma być lepiej.
Tja... gdzieś to słyszałem... chyba Tuska hasło wyborcze w starej kampanii wyborczej... jak ono brzmiało... aaaaa... tak właśnie "By żyło się lepiej. Wszystkim".
2k diamentow lub 30patentow za zamieszanie i bedzie git!
loczek23
18.02.2013, 09:47
taaa już to widzę jaką nam dadzą rekompensate :)
pewnie to co zawsze :)))
4 dzień bez generałów i wojska - poezja! :)
hmm wcale się nie zdziwię jak jeszcze trochę zawołają klejnoty za wejście bez kolejki! :D
Miałem ogromne problemy z zalogowaniem się do momentu.... kupna KLEJNOTÓW!
Wysłałem SMS za 6zł, dostałem 200 klejnotów i loguje się BEZ ŻADNEGO PROBLEMU :-)
Czyli teraz jestem klientem premium i w kolejkach nie czekam.
Spróbujcie, 6zł to nie majątek a na prawdę działa.
orixor ma racje wiele osob w gildii ma tak samo ale nie za 6 zl tylko od 12
ci co kupowali wchdoza odrazu a ci co nie czekaja w kolejce
niby ma racje ale jak rozmawiam z innymi to dużo osób która kupowała czeka ...
uwaga odpowiedzi xaara
http://s4.ifotos.pl/img/kolejkaJP_xaexpqq.JPG
http://s4.ifotos.pl/img/nagrodyJP_xaexhhp.JPG
czyli jak zwykle hahahaha
buahahaha
AssasinEzio
18.02.2013, 19:00
ja bym chciał, żeby mi banów za pisanie prawdy nie rozdawali :)
przecież nic nie dadzą haha
AssasinEzio
18.02.2013, 19:06
jak nie jak tak, połowa aktywnej Kolonii dostała co najmniej jednego dzisiaj :)
ja caly czas dyskutuje z solim chociarz on tylko daje ;) znaczy bany mod_nyu sie pojawil i caly czas xaar ejst
xxar, jest w błędzie, z resztą nie pierwszy raz. Myśląc że świąteczne prezenty pobudziły chęć graczy na większe rekompensaty, tym samym skazuje grę na porażkę. Kwestia w tym iż prezenty na święta były "właściwe", tzn. takie jakie zawsze powinny być, a jak ktoś z graczy straci na takich błędach jakie się pojawiły w ostatnich dniach kilka tysięcy monet, a w najlepszym razie dostanie za to kosz egzotycznych owoców i przeprosiny to naprawdę zniechęci graczy. Nagrody powinny być optymalne dla każdego z poziomów graczy i wnosić coś więcej niż buff trwający 24 godz., tylko BB chyba nie umie dokładnie przeliczyć potrzeb graczy, jak to też widzimy na przykładzie niektórych zadań, nagroda nie jest proporcjonalna do wymagań jakie nam postawiono w misji. Widać iż TSO nastawia się zysk kosztem graczy, lecz niech nie zapominają że to my jesteśmy tu dla nich, a nie oni dla nas. Popatrzę jeszcze trochę na ten cyrk, ponieważ mnie to bawi, ale jak się szanowny BB_xxar nie ocknie, to straci coś więcej niż zaufanie graczy ;)
Szanuje wszystkie decyzję podjęte przez ludzi odpowiedzialnych za nowości, zmiany itd. (pomijając fakt że większość skończyła się porażką), lecz nie usprawiedliwiajcie się ciągle tym iż jest to "Beta".
AssasinEzio
18.02.2013, 19:18
zwłaszcza że beta odnosi się tylko do wersji językowej wg informacji Xaara :)
Isk4rhlit
18.02.2013, 19:26
jak nie jak tak, połowa aktywnej Kolonii dostała co najmniej jednego dzisiaj :)
Co dostała kolonia?
A co do rekompensaty to xaar dzisiaj pisał na chacie że na pewno nie będzie żadnej grupowej rekompensaty, jedyna opcja to złożenie skargi do supportu
dopisałbym coś, ale brakło mi słów na to wszystko. xaar4 nie pierwszy raz gada i obiecuje i nic z tego nie ma. Support ma to gdzieś, więc pozostaliśmy sami sobie
Co dostała kolonia?
chodziło mu o bany :)
Isk4rhlit
18.02.2013, 19:37
chodziło mu o bany :)
OK :)
W ankiecie powinna być opcja "Przywrócenie buga z koszami" ;]
AssasinEzio
18.02.2013, 20:17
o tak, bug z koszami zrekompensowałby mi nawet te bany :)
Nimphianey
18.02.2013, 20:48
gwiazdke z nieba.
Zgodzę się tu z Tobą, aczkolwiek "rekompensata" w postaci tych koszy owoców to chyba marna rzecz. Kolega może faktycznie przesadził z tymi rzeczami, hmm a ja bym była np. za klejnotami zawsze się przydadzą, albo czymś innym, rzeczą która by się mi przydała, a która jednocześnie by nie zaburzyła niczego. :)
no myśle że za takie jaja to musi być rekompensata...
a to z tym zadaniem wydarzenie to są jakieś istne jaja:DDD
robie banitów i kilkanaśćie razy z rzędu mnie wywala z serwera ile razy w nich werjde :)
to jak ja mam te zadanie wykonać?
niech ktoś z tym porządek zrobi
AssasinEzio
18.02.2013, 21:08
ja robię Z zaskoczenia :D 500 map się pójdzie... :)
Sir_White
18.02.2013, 21:57
Inicjatywa bardzo dobra, popieram, ale niestety znowu (o ile w ogóle) skończy się na tym co pisał już ktoś wcześniej - jakaś wiedźma narobiła syfu a my jako ci dobrzy odpalimy Wam, DRODZY gracze po 100 monetek gildii.... Dziękujemy ale ponosimy znacznie większe straty niż 100 monet :/ ***
* w miejscu gwiazdek chciałbym wstawić wiązankę słów 18+ ale powstrzymam się, gdyż jest to forum publiczne
Coz, osobiscie kilka tysiecy monet w plecy jestem, oraz od paru dni nie mam mozliwosci wykonania odpalonych Banitow do wydarzenia.
Problem podobno ma byc szybko rozwiazany, lecz osobiscie wnosze o jakas realna rekompensate, czyli wydluzenie czasu na wykonanie eventu o tydzien, w koncu od piatku ludzie sie zalogowac nie moga z tego co na forum widzialem, za dnia to jest praktycznie nie mozliwe, a nie kazdy moze siedziec po nocach i klepac przygody.
Oraz jakis profit przedmiotowy ktory nie zniszczy rynku, czyli np koszyki, lub inny buff, x3 lub x4 sadze ze by nie zaszkodzil, w ilosci np 5 sztuk? moze i sporo, lecz biorac pod uwage ze 2 dni jechalem prawie w ogole bez buffow, oraz nie moglem nikogo poprosic o buffy... (niektorzy mogli byc w jeszcze gorszej sytuacji), jakas przygode, np jedna z wymaganych do wykonania wydarzenia.. czemu by nie Azyl Bandytow, oraz z tej czesci questa odpowiednio dla okreslonych lvli, albo Pisanek troche, sadze ze nie pogardziliby gracze tym ;)
Drodzy Gracze,
od piątku w grze występuje kolejka logowania, która może opóźniać wejście do gry.
Aktywacja kolejki logowania była niezbędna, aby zapewnić stabilniejszą pracę
serwerów. Cel został osiągnięty, serwery działają stabilnie, jednak logowanie
do gry dla wielu osób jest znacząco utrudnione.
Chcę Was zapewnić, że obecna sytuacja nie zadowala również nas, a prace związane z jej poprawą zostały już rozpoczęte. Dotychczasowe rezultaty są obiecujące, jednak zanim jakiekolwiek modyfikacje będą mogły trafić na polskie serwery The Settlers Online, muszą one przejść szereg testów.
Gdy pojawią się nowe informacje o postępach, od razu o tym poinformuję.
BB_xaar
czyli po naszemu klada na tym lache i nie maja sobie nic do zarzucenia....
Nie, no fajnie, że serwery stabilnie chodzą. Tylko, że właśnie nie chodzą.
A kolejka, też fajnie że jest. Tylko dlaczego jedni ciągle na nią wpadają praktycznie od 11 do 22 a inni logują się jakby tej kolejki w ogóle nie było?
Sama kolejka też raz sie sukcesywnie opróżnia i daje się dobić do serwera, a innym razem zejdzie z 900 do 300 i stanie, po czym zaczyna liczyć od nowa.
A najlepsze jest jest coś co od wczoraj zauważyłam. Jestem, dostałam się do gry (dwie kopalnie żłota się zapadly ale przecież to szczegół). Radosna wchodzę w przygodę. I "odśwież stronę". Oczywiście wywaliło przy próbie przejścia na przygodę. I kolejka logowania od nowa :D
Tak, kolejka logowania naprawdę rozwiązała problem serwerów. Teraz wszystko działa idealnie!
a więc wolisz gdy generałowie sobie robią wolne w drodze na przygodę. i nie wiem gdzie ty grasz bo ja żadnej kolejki nie mam, z gry mnie nie wywala i wszystko działa jak należy. a co do rekompensaty i twoich pomysłów powiem tak: chyba się nie myłeś
Szybki Generał
Tubylec
ponad 1k klejnotów
10 patentów
zestaw przygód (epickich)
zestaw premii (nie jeden kosz owoców egzo)
nową unikatową PRZYDATNĄ rzecz
silos i młyn wodny
silos i młyn (coś koło 4-6k monet) zestaw epickich przygód (też koło tyle)... za to że nie mogłeś zrobić przygody? wystarczyło chwile zaczekać i gienek powrócił. a 100m gildi za błędy przy zadaniach gildi to chyba dobrze odzwierciedla to coś stracił. tak na prawde jest to tylko ich dobra wola bo równie dobrze mogli nie dawać nic i jedynie przeprosić za utrudnienia powinieneś być szczęśliwy z tego jednego kosza
kolejki nie masz ja mam po poludniu 2k i mi nie gadaj ze nie masz!!!!!!
to sa sugestie a i tak nic nie dostaniemy jak zawsze
zreszta to jest na serwerze kolonia a nie na twoim
karan-ruth
20.02.2013, 12:03
Ankieta jest tendencyjna, nie ma pozycji "nie chce żadnych rekompensat".
Rekompensata 2kosze egzo, ale to chyba za konserwe, xaar cos mowil o rekompensatach jak problem sie skoncza, ciekawe kiedy.
POzdrawiam tych co lubia 2 razy miec konserwe w ciagu dnia!
haha pozdrawiam cie ciule czekam w kolejce jak ma byc o 16 to znowu mi przerwie ;d
loczek23
20.02.2013, 17:56
To się zaczyna robić mało zabawne
ost. na chacie powiedziano że dziś odzyskamy generałów (moich łącznie 6 :) nie ma od tygodnia, wraz z wojskiem.
A dziś się dowiaduję że mam czekać kolejny tydzień :)
Pozdrawiam wszystkich "cierpliwie " czekających :)
gonzo3512
20.02.2013, 21:43
brawo erooo :):):)
rekompensata za granie w darmową gierkę :)
Drodzy Gracze, Przerwa techniczna
uprzejmie informuję, że w dniu 22.02.2013 na polskiej
wersji gry The Settlers Online odbędą się prace
dodatkowe konserwacyjne (wszystkie polskie serwery).
Przerwa techniczna rozpocznie się około godziny 11:30,
a zakończy się około godziny 14:30 (czasu polskiego).
Podczas przerwy technicznej gra będzie niedostępna.
Czas trwania aktywnych przygód zostanie odpowiednio wydłużony.
BB_xaar
ha ha ha ha nie nadaza wysylac rekompensat przy tylu przerwach konserwacyjnych.
a podobno koniec swiata mial nastapic w grudniu 2012 a tutaj lipa luty 2013 i armageddon
Amber_Pl
22.02.2013, 13:16
skąd wiesz, że otrzymasz jakąś rekompensatę i za co ?
to nie CARITAS, zawsze masz wolny wybór, nie odpowiada coś ? ... zmień grę
Jak widać temat moich sugestii się przydał dziękuję bardzo każdemu kto oddał głos, a jeszcze bardziej tym co pozytywie odpowiedzieli.
pozdrawiam erooo z Kolonii.
do zamknięcia
Darnovc88
27.02.2013, 14:53
Jak widać temat moich sugestii się przydał
Nie rozumiem o.O
Kolejny temat do narzekania. Użytkownik rejestrując się potwierdza znajomość regulaminu i decyduje się go przestrzegać.
Wycinek na omawiany temat:
UŻYTKOWNIK WYRAŹNIE PRZYZNAJE, ŻE KORZYSTA Z USŁUG I GIER NA WŁASNE RYZYKO.
USŁUGI SĄ ŚWIADCZONE "W TAKIM STANIE W JAKIM SĄ". UBISOFT NIE GWARANTUJE ANI NIE CZYNI ŻADNYCH ZOBOWIĄZAŃ DOTYCZĄCYCH SKUTKÓW KORZYSTANIA Z USŁUG W ZAKRESIE ZGODNOŚCI, DOKŁADNOŚCI, KOMPLETNOŚĆ, WIARYGODNOŚĆ, BEZPIECZEŃSTWO, ITD. ,
...
UBISOFT NIE GWARANTUJE, ŻE USŁUGI I GRY, W TYM SERWERY I OPROGRAMOWANIA KONIECZNE DO ICH FUNKCJONOWANIA, BĘDZIE WOLNE OD PRZERW LUB BŁĘDÓW, WIRUSÓW LUB INNYCH SZKODLIWYCH ELEMENTÓW LUB, ŻE BŁĘDY, WIRUSY LUB INNE SZKODLIWE ELEMENTY BĘDĄ POPRAWIONE. WRESZCIE, UBISOFT NIE GWARANTUJE, ŻE INFORMACJE, TREŚCI LUB ELEMENTY DOSTĘPNE ZA POŚREDNICTWEM USŁUG I GIER SĄ DOKŁADNE, KOMPLETNE I AKTUALNE. W SZCZEGÓLNOŚCI, UBISOFT NIE SPRAWDZA WYCZERPUJĄCO ZAWARTOŚĆ WSZELKIEGO RODZAJU
...
UBISOFT W ŻADNYM PRZYPADKU NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA JAKĄKOLWIEK PŁATNOŚĆ LUB ODSZKODOWANIE W STOSUNKU DO UŻYTKOWNIKA WYNIKAJĄCE Z NIEMOŻLIWOŚCI KORZYSTANIA Z CAŁOŚCI LUB CZĘŚCI USŁUGI. W ŻADNYM PRZYPADKU UBISOFT NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA JAKIEKOLWIEK BEZPOŚREDNIE, POŚREDNIE, PRZYPADKOWE, SZKODY WYNIKAJĄCE Z KORZYSTANIA LUB NIEMOŻNOŚCI KORZYSTANIA Z USŁUG I GIER NAWET, JEŚLI UBISOFT ZOSTAŁ POINFORMOWANY O MOŻLIWOŚCI POWSTANIA TAKICH SZKÓD.
Już o tym pisałem w innym temacie.
Według regulaminu nie powinno być żadnych rekompensat za błędy, a wy nie dość, że dostajecie, to jeszcze wam źle.
Z resztą, patrząc na posty m.in. erooo domyślam się, jaki jest powód takiego zachowania.
Jakbyście dostali to co chcecie (wasze zachcianki są wręcz śmieszne - 1000 klejnotów? To ponad 20 PLN) to i tak byście narzekali.