PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z kolejką logowania - wątek zbiorczy.

Strony : 1 2 3 4 [5] 6

dancik11
18.02.2013, 23:06
Nie mogę zalogować się do gry. Mam cały czas komunikat "kolejka logowania" i czas zamiast się zmniejszać to się zwiększa, co mam zrobić?

Zajadek
18.02.2013, 23:11
chłopie jest wątek o tym ktory ma ponad 100 stron - setki ludzi maja taki problem...a Ty sie obudzilłes z założeniem nowego tematu :P

sleepy66
18.02.2013, 23:11
Nie wiem co znowu jest, ja się loguję w miarę szybko, ale mój braciszek chciał spróbować gry założył konto i logowanie jest fatalne. Kolejka 12189 z 12189 z czasem spada a czas rośnie doszedł do 58min i stoi później spadnie i znowu wzrośnie. Po kolejnych próbach logowania to samo, kolejka 891 z 1146 czas 30min 42s i stoi, nie rozumiem jeśli to zamierzony cel, bo tylko odstrasza nowych graczy i flustruje starych, może tak ma być, może to koniec projektu albo pokazanie użytkownikom w jakim się ich ma poważaniu. Jak zwykle moje gratulacje, b r a w o !!!

timsonek1985
18.02.2013, 23:12
ja czekam od kilku godzin :D Tak ze pewnie poczekasz i Ty :D Gospodarka u mnie juz lezy.

MAXSTAN
18.02.2013, 23:17
Ciekawostka 2 godz temu kolejka logowania wynosiła 45 min teraz już wynosi 2,5 godz.Czy ktoś kompetentny udzieli mi informacji jak grać w grę do której nie można się zalogować? Ciekawe ile dni będzie potrzeba takich utrudnień aby stracili sporą część graczy.Szkoda że to następna gra gdzie nie zwraca się uwagi na gracza i nawet nie umieszcza się słowa wytłumaczenia na stronie głównej w trakcie awarii tylko i to nie jest pewne że się pojawi takie wyjaśnienie i informacja grubo po czasie

traql
18.02.2013, 23:25
***a co za syf ile mozna czekac na zalogowanie

wylaczcie to i dajcie do testow jak bedzie działało

Polska fuszerka

Veltaro
18.02.2013, 23:26
Czy ktoś kompetentny udzieli mi informacji jak grać w grę do której nie można się zalogować? Ciekawe ile dni będzie potrzeba takich utrudnień aby stracili sporą część graczy

Wiesz MAXSTAN, twoje pytanie jest na miarę tego co pisał szekspir; "to be or not to be, for that is the question"... i 101 stron narzekania, podziwiam was ludzie, teraz bijemy do 200 stron. Wyścig szczurów trwa...

ajaks
18.02.2013, 23:26
cały dzień tj od 8-15,30 grałam spoko w pracy po 17 nie da się zalogować co jest z tymi baranami nie umieją przyznać się do niewiedzy czy nie chcą bo maja to w dupie

zibigame
18.02.2013, 23:31
Mam dosyć, milo było spędzić trochę czasu z ludźmi z gildi ale niestety Kolejka Logowania zbiera żniwo, dziękuję wszystkim znajomym za wspólną grę i życzę powodzenia w dalszym traceniu czasu na tą porażkę gry . Pozdrawiam

pery28
18.02.2013, 23:34
dla nich najwazniejsza jest kasa zarobiona z klejnotow a reszte maja gdzies a w przeprosinach dadza ci kosz egzo hehehehe a wyspa bedzie wygladac jak jedne wielkie wysypisko po co oni w ogole cos mieszaja jak tylko psuja dostawiaja jakies okienka z handlem po co to komu jak co chwile przeskakuja same jedna wielka masakra

Programkrz
18.02.2013, 23:36
No to jak dobijamy do 200 to i ja się dołączę :) To są jakieś jaja żeby tyle czekać na grę i to jeszcze on-line !

ajaks
18.02.2013, 23:38
pery bo oni metodą prób i błędów może się uda, a tu niespodzianka wszystko wyje...ło w kosmos

Veltaro
18.02.2013, 23:39
ja już się tyle tu nagadałem, że zmienili mi range z "Początkujący Osadnik" na "Osadnik" :p

Robroyy1975
18.02.2013, 23:40
Trochę kiepsko to wygląda że brak jakiegokolwiek komunikatu np: "pracujemy nad tym" "dołożymy wszelkich starań" itp. Wygląda to w tej chwili ani przepraszam ani pocałujcie nas w d.... brzydko mówiąc. Nie wygląda to dobrze od strony obsługi klienta. Rozumiem ze wszelkie siły są rzucone do rozwiązania problemu ale napiszcie do nas o tym.

ajaks
18.02.2013, 23:40
o postępy awans znaczy ci dali

timsonek1985
18.02.2013, 23:41
Pokasowali troche postów to spadłeś w rankingu :D

wredniejszy
18.02.2013, 23:43
Heh mam kilka kilkanaście gier online na koncie,gry były różne ale tego co tu się dzieje nigdzie na żadnej nawet najbardziej skopanej jak mi się wydawało nie doświadczyłem tyle złego co tu.Kolejka logowania to jest kpina z graczy nic więcej.Szkoda skopali fajną grę :(

Wiosło
18.02.2013, 23:44
W dupie nas mają.
Jestem właścicielem agencji interaktywnej i gdyby u nas tak traktowano klientów już dawno by nas komornik zlicytował.

kineskop55
18.02.2013, 23:49
Kiedy te śmiecie to naprawią

Inkatus
18.02.2013, 23:50
przecież to są jakieś jaja cały dzień i mądre głowy nic nie naprawiły, przecież to białej gorączki można dostać!!!

ajaks
18.02.2013, 23:52
jak długo będziemy ignorowani przez bandę tumanów i tchórzy którzy nie maja odwagi przyznać się ze nie potrafią poradzić sobie z problemem?

TITO_CFC
18.02.2013, 23:56
Nie no takiej szopki to już dawno nie widziałem,dymają graczy bez mydła... Koniec z kupowaniem klejnotów ;/

Dersar77
19.02.2013, 00:04
Ciekawe jak bedzie rękopensata za dlugi czas oczekiwania na logowania . Gratisowe 45diamentow?

Szumka
19.02.2013, 00:09
Ja sie juz dzisiaj, po kilku zmarnowanych godzinach, poddaje. Szkoda dziamencikow, ale tez i szkoda zycia.

Szumka
19.02.2013, 00:10
Ja sie juz dzisiaj, po kilku zmarnowanych godzinach, poddaje. Szkoda dziamencikow, ale tez i szkoda zycia. :(

Inkatus
19.02.2013, 00:14
Ciekawe jak bedzie rękopensata za dlugi czas oczekiwania na logowania . Gratisowe 45diamentow?
Dostaniesz gratisowe jak sobie sam kupisz i naładujesz im kasy w kabzy ja nie mam zamiaru ani złamanego grosza wydawać na tą grę, nie wydałem i nie będę wydawał.

milka25210
19.02.2013, 00:15
udalo sie po 3 h powodzenia i cierpliwosci

Arek357
19.02.2013, 00:25
Mi została minuta niecała i wyskoczyło aby odswierzyc stronę. Teraz znów zalogowałem się bez problemu.

najkoo
19.02.2013, 00:48
40 minut czekałam żeby wejść do gry

Emkas
19.02.2013, 01:28
40 minut?! To się ciesz! Ja do Kolonii wchodziłem dzisiaj ponad 2 h!

Foksi
19.02.2013, 01:53
Z moich obserwacji wynika, że prawdopodobnie problem z logowaniem jest spowodowany zbyt dużym zainteresowaniem grą przez graczy.

Kilka faktów:
1. Problemy pojawiły się w ostatni weekend, czyli zaraz po wprowadzeniu nowego ciągu zadań na klejnoty i budynki.
2. Problem istnieje w „godzinach szczytu”.
3. Osobom oczekującym w kolejce bez względu na miejsce wyspa wczytywała się, gdy ktoś ich odwiedził.
4. Kolejka logowania była wprowadzona dawno temu, ale do tej pory nie było aż takiego zainteresowania grą żeby było to zauważalne.

Hipotetyczne wnioski:
1. Serwery nie symulują naszych wysp nonstop, tylko przeliczają wszystko w momencie, gdy ktoś wchodzi.
2. Stąd „zamrożenie wyspy” jeśli nikt na nią nie wchodzi przez jakiś czas, bo serwery robią symulacje tylko do pewnego czasu wstecz przy wejściu.
3. Po przeliczeniu stan jest aktualizowany w bazie, dlatego przez jakiś czas po „ożywieniu” wyspy można na nią wejść bez kolejki. Bez znaczenia jest kto „ożywił” wyspę.
4. Prawdopodobnie gra jest tak zaprojektowana, że tego przeliczania nie da się rozłożyć na kilka maszyn lub dopiero nad tym pracują.
5. Jak widać udało się przyciągnąć graczy do gry dobrym pomysłem, ale nikt nie przewidział że zainteresowanie przerośnie możliwości obliczeniowe serwerów, które nie zostały wcześniej przygotowane.

Możliwe rozwiązania:
Jedyna możliwość to rozłożyć obliczenia na wiele maszyn. Chmury można kupować na godziny, więc wystarczy liczyć na to że nauczeni złym doświadczeniem projektanci gry poprawią kod tak, że w „godzinach szczytu” będzie na nas pracować większa ilość serwerów.

Niestety pewien niesmak pozostał i pewnie wielu starych graczy odejdzie, a inni nie kupią już klejnotów...

McGregul
19.02.2013, 01:53
Wczoraj laptop chodził przez bite 14h i nie udało mi się zalogować, także przy 40 min to bym się cieszył, przepadło mi sporo surowców i wyczerpały się kopalnie.

Karopyta
19.02.2013, 01:54
:)

McGregul
19.02.2013, 01:56
2. Problem istnieje w „godzinach szczytu”.

Ciekawa ta definicja godzin szczytu, bo w moim przypadku to od godziny 7 rano do 24, w niedziele, i dzisiaj od rana do godziny 23.

Tornados
19.02.2013, 09:48
Teraz sie fajnie loguje ale dajcie spokojk nie bede wstawal o 8 rano zeby pograc...

Rion
19.02.2013, 11:39
Czy ktos dostal jakos informacje kiedy ten problem zniknie??

TITO_CFC
19.02.2013, 11:45
never ending story normalnie

grzechot
19.02.2013, 11:58
ja już cztery dni próbuję się zalogować i nic tak samo czas wzrasta

Gamess
19.02.2013, 12:04
Napisałem do suportu 3 dni temu dzisiaj dostalem meila z zapytaniem czy problem nadal występuje.Jaja sobie robią;

Gizmo09
19.02.2013, 12:35
5 dzień problemu i dalej zero info dla graczy hmmm

juzcieniema
19.02.2013, 12:37
5 dzień problemu i dalej zero info dla graczy hmmm

jest info, nie wprowadzaj inntych w blad ;)

hania128
19.02.2013, 12:39
gram nie tylko w ta gre,ktora jest fatalna pod wzgledem logowania.czlowiek musial by zarywac noce zeby pograc.w innych gierkach jak sa jakies drobne problemy techniczne to w nagrode dawane sa jakies premie od operatorow ,a tutaj widze ze oni maja to wszystko gdzies.

juzcieniema
19.02.2013, 12:43
gram nie tylko w ta gre,ktora jest fatalna pod wzgledem logowania.czlowiek musial by zarywac noce zeby pograc.w innych gierkach jak sa jakies drobne problemy techniczne to w nagrode dawane sa jakies premie od operatorow ,a tutaj widze ze oni maja to wszystko gdzies.

witamy w grze nominowanej do gry przegladarkowej roku.

Ramizerus
19.02.2013, 12:51
Drodzy Gracze,

od piątku w grze występuje kolejka logowania, która może opóźniać wejście do gry.

Aktywacja kolejki logowania była niezbędna, aby zapewnić stabilniejszą pracę
serwerów. Cel został osiągnięty, serwery działają stabilnie, jednak logowanie
do gry dla wielu osób jest znacząco utrudnione.

Chcę Was zapewnić, że obecna sytuacja nie zadowala również nas, a prace związane z jej poprawą zostały już rozpoczęte. Dotychczasowe rezultaty są obiecujące, jednak zanim jakiekolwiek modyfikacje będą mogły trafić na polskie serwery The Settlers Online, muszą one przejść szereg testów.

Gdy pojawią się nowe informacje o postępach, od razu o tym poinformuję.

BB_xaar

Cytat Wyjaśnienia Sprawy .... czyli panowie tak miało być !!! nic się nie stało to nie nasza wina :D czyli rekompensat nie będzie .... heh ;)

Veltaro
19.02.2013, 12:55
Specjalnie pozbawili graczy dostępu do gry, heh ;p

GeminiGem
19.02.2013, 13:01
U mnie na serwerze Kolonia loguje się bez problemu, testowane dzisiaj kilka razy :)
Pozdro

Piwonia
19.02.2013, 13:03
Nie wiem co nazywają stabilną pracą, bo chyba nie fakt że wielokrotnie wywala mnie z gry przy próbie wejścia na przygodę, a gdy chcę wejść do znajomego dać mu buffa to potrafi wczytywać mapę przez ponad pół godziny (więcej nie czekałam tylko się zalogowałam ponownie.

juzcieniema
19.02.2013, 13:05
U mnie na serwerze Kolonia loguje się bez problemu, testowane dzisiaj kilka razy :)
Pozdro

to sie wyloguj a nastepnie sie udzielaj tylko nie wciskaj przycisk WYLOGUJ w grze ponjiewaz to jest przycisk "home" przerzucajacy na strone glowna i nie, nie wiem dlaczego jest nazwany "wyloguj"

Gizmo09
19.02.2013, 13:09
jest info, nie wprowadzaj inntych w blad ;)
aha jak się logowałem to nie było go sorry

Gizmo09
19.02.2013, 13:10
Przycisk wyloguj wylogowuje to z wyspy, lecz forum dalej możesz pisać jako zalogowany. takie dziwne to

Tornados
19.02.2013, 13:35
zal mi tych kretynow...
serwer stabilniejszy no nie dziwne jak tylko kilka osob ma cierpliwosc sie logowac...

Gizmo09
19.02.2013, 13:37
i kilka osób wchodzi z tej gigantycznej kolejki

Tornados
19.02.2013, 13:39
Rano mi sie udalo bez ale to bylo kolo 8:30
A nie mam codziennie czasu 5 godzin przed monitorem siedziec

krasnal84
19.02.2013, 13:44
Xaar naobiecywał wczoraj złote góry, a dalej jest to samo, nic się nie zmieniło, gra chodzi gorzej niż przed wprowadzeniem super skryptu, w dodatku teraz problem pojawia się przy wychodzeniu z mapy znajomego, potrzebny relog i witamy w super długiej kolejce logowania, ale przecież dzięki temu serwery pracują lepiej, tylko ciekawe które, bo na pewno nie kolonia.

Tornados
19.02.2013, 13:47
No serio pracuja lepiej bo zamiast paru setek osob masz tylko pare ;p

Tornados
19.02.2013, 13:47
Tez im gratuluje
Teraz ta gra nie ma sensu bo trzeba by wchodzic o 6 rano albo kolo 23 ...
Jeszcze to "naprawia" nie wiadome kiedy

Latryna
19.02.2013, 13:49
Xaar naobiecywał wczoraj złote góry, a dalej jest to samo, nic się nie zmieniło, gra chodzi gorzej niż przed wprowadzeniem super skryptu, w dodatku teraz problem pojawia się przy wychodzeniu z mapy znajomego, potrzebny relog i witamy w super długiej kolejce logowania, ale przecież dzięki temu serwery pracują lepiej, tylko ciekawe które, bo na pewno nie kolonia.
Dokładnie. Nie trezba się wylogowywać. Wystarczy spróbować przejść do znajomego lub do przygody i znowu jesteś w kolejce logowania.
No cholera, niech jeszcze raz powiedzą, że kolejka logowania działa poprawnie!

Tornados
19.02.2013, 13:50
Hej latrynko ;p
Tez sie na nich wnerwiam bo mi wyspa jakhiroszima rano wygladala

juzcieniema
19.02.2013, 13:51
No serio pracuja lepiej bo zamiast paru setek osob masz tylko pare ;p

i mam godzine 12:48 jesli mialbym 19 to milego czekania w 1000-siecznej kolejce i ta ich zalosna stabilizacja serwerow jak nie da sie wejsc na przygode bo? wywala gry! ale chwala "stabilizacji"! wyjsc z przygody tez nie mozesz czyli albo siedzisz na wyspie i sobie np handlujesz albo spedzasz dzien na czarnych rycerzach (w moim przypadku). Osobiscie wiekszego idiotyzmu i wiecej bugow w grze przegladarkowej niue widzialem kurcze zdaje sobie sprawe ze w maja ilosc gier przegladarkowych gralem skoro nigdzie sie nie spotkalem a ta gra jest nominowana do gry roku to nie ma to tamto lepsza produkcja szkoda ze gralem w same syfy.

An1oL
Gra działa sprawniej bo polowa ludzi siedzie w kolejce :) no gratuluje odciążyliście serwer może trzeba by go powiększyć ??

Gizmo09
Zapewne nikt nie zwróci za zawalone kopalnie i inne, nie ma gospodarki nie ma czym handlować

Tornados
19.02.2013, 13:53
Ludzie bo oni maja "super" wymowke
Wersja BETA w koncu

juzcieniema
19.02.2013, 13:54
Ludzie bo oni maja "super" wymowke
Wersja BETA w koncu

tak tak, od roku i 2 plyty wydane widzial ktos przegladarkowa gre na plytce?

wolgaFC
19.02.2013, 13:54
zarwanie nocki nic nie daje:-) zalogowalem sie o 6 rano bez problemu.ale pozniej jak mnie wywalilo z gry( ciekawe czemu??) to juz musialem stac w kolejce.100 kilka osob oczekujacych wiec jakos szybko pojdzie-ale zawisnalem na pozycji 28 przez godzine...dalem odswiez bo pomyslalem ze wisze no i teraz jestem 315 w kolejce:-)
zaraz kopalnie sie zawala , wzialem zapro od kolezanki do przygody - wojsko zdazylem wyslac ale juz dzis chyba nic z tego nie bedzie...a zalezalo jej na szybkim zakonczeniu...a taki tam xar pisze ze im sie powiodlo i teraz gra stabilniej chodzi...zenada.ale z drugiej strony fajnie.wkoncu dam sobie spokoj z ta swietna gra.pozdrawiam stojacych w kolejce.ehh stare czasy sie przypominaja
ps:nie zapomnijcie zaglosowac na gre roku

Tornados
19.02.2013, 13:56
Juz ktos pisal ze zaslanianie sie wersja beta jest bardzo wygodne..
Zastanawiam sie czy jutro albo pojutrze nie wejsc ostatni raz na konto zeby sie pozegnac ze znajomymi i olac ta gre ktora systematycnie niszcza

Gre roku aurat...
Juz tibie wole bo tam przynajmniej informuja o problemach od razu a nie po 3 dniach

Gizmo09
19.02.2013, 13:57
Beta dotyczy tłumaczenia only

Tornados
19.02.2013, 13:58
Gizmo oni kazdy problem na bete zwalaja

Gizmo09
19.02.2013, 13:59
możliwe ja ostatnio od xaara uslyszalem ze wprowadzaja kod gry poprawny i przetestowany

Tornados
19.02.2013, 14:00
No niby na serwerze testowym sa wczesniej aktualizacje wprowadzane i jak sa bledy to poprawiaja
Ale z doswiadczenia wiem ze po kazdej aktualizacji wiekszej sa problemy...

ramm
19.02.2013, 14:02
Nie wiem czy jest wiadomo że producent gry jest firma Francuska,a oni mają swoją wersje informatyki to tak jak z TV kolorową "Secam".I nie mówią prawdy że sobie radzą z tą grą bo serwer testowy od piątku mają wyłączony ,tylko puszczają jakieś reklamy.Jest to bardzo słaba firma i mają szanse tylko być przykładem nabijania sobie kasy robiąc byle jaką produkcje.

juzcieniema
19.02.2013, 14:03
Juz ktos pisal ze zaslanianie sie wersja beta jest bardzo wygodne..
Zastanawiam sie czy jutro albo pojutrze nie wejsc ostatni raz na konto zeby sie pozegnac ze znajomymi i olac ta gre ktora systematycnie niszcza

poczekaj wgraja poprawke i nie bedzie geologow pozniej wgraja nastepna powroca geolodzy ale odkrywcow nie bedzie co bedzie po odkrywcach? moje wizje nie wybiegaja tak w przyszlosc. Moze jak wosjjko bedzie wracac to polowa zniknie? i informacja "syrena uwiodla twoich rycerzy ale Twoi dzielni czarodziejowie ja unicestwili i przybywaja ze skarbami: 500 doladowania ryb, 20 zlotych monet, koszyk egzotyczny, lubczyk." albo "Twoi osadnicy donosza, ze potezny smok pozarl wojsko wracajace z przygody pomimo chaosu jaki stworzyl sie na Twojej wyspie znalazl sie smialek ktory go zgladzil! Smocza jama miala duuuzo cennych skarbow, a po drodze znalazl male obozy w ktorych ukrywali sie Twoi zolnierze!: 50xrekrut. 20xZolniez, 10xOchotnikow, 100 zlotych monet, 2xkosze egzo."

Gizmo09
19.02.2013, 14:05
testowy był zamknięty totalnie, chyba dalej jest

Latryna
19.02.2013, 14:08
Już tylko 32 jestem, czyli "zaraz" (pokazuje 2 minuty, czyli około 10 minut) sie zaloguję. Oby mi tylko nie przyszedł do głowy głupi pomysł przejścia na przygodę.

Ja Wam powiem tyle. Zasypujcie ich zgłoszeniami i piszcie, że nie działa ta kolejka tak jak powinna i wywala nie tylko kiedy się zrobi "logout".

Nie wspomnę, że żadanie rekompensaty też mile widziane będzie. Proponuję wysyłać im codziennie, z podsumowaniem co chodziło bez premii, albo co się pozawalało.

sl0dka
19.02.2013, 14:14
BB_xaar,jakie opóźnia wejscie do gry? ta kolejka logowania calkiem uniemozliwia wejscie.O 8 rano da sie zalogowac co nie znaczy ze nie ma problemow bo nawet przygode ciezko zrobic bo ciagle zawiesza i komunikaty ze obszar uszkodzony...przed poludniem jak wyrzuci z gry to juz koniec,nie da sie wejsc ,wiec jak nie zlikwidujecie tej kolejki to bedzie po grze.

sl0dka
19.02.2013, 14:17
Własnie probuje wejsc na przygode i co? prosze odswiezyc i...? wyrzuca z gry . Brawo

wolgaFC
19.02.2013, 14:23
Latryna ja bylem przez godzine 28 wiec sie nie lam w razie niepowodzenia:-)

iirusi
19.02.2013, 14:23
Mam to samo, co chcę w przygodę wejść wywala z gry a nowy sposób "kolejkowania" trwa ponad 3-4h i nawet po tym czasie nie da się zalogować. Piękne poprawki wprowadzacie. Ale do głosowania na grę roku to namawiali nas xd. Tylko po co głosować na taką kiepską technicznie grę????

DonKokot
19.02.2013, 14:24
w tym przypadku najlepiej zrestartować przeglądarkę, ja nie mam problemów z logowaniem, a loguje się koło 7 rano jak dobijam do pracy, czasami jeszcze w ciągu dnia a później w domu po 16.30 więc jak sądzę w największych korkach logowania. Zawsze mi pokazuje 1 z 1 i za kilka sekund jestem. W gildii też nie słyszałem jeszcze narzekania na to że nie idzie się zalogować, chociaż na inne błędy i bugi dotyczące głównie pisania na czatach które same przeskakują, albo braku możliwości pisania bo się odświeżyła lista znajomych. Tak poza tym to nie jest tragicznie

tizin
19.02.2013, 14:30
to masz niezłe szczescie bo ja juz jestem 200 z 250
rano kolo 7 da sie zalogowac normalnie, potem już nie
a wieczorem 1000 z 1500 bezsensu
kicha jak nic
czas się pożegnać

Piwonia
19.02.2013, 14:31
A ja mam pomysł na jeszcze stabilniejszą pracę serwerów, niech odetną łącze internetowe, jak nikt się nie będzie logował do gry to serwery będą działały wzorcowo.

wolgaFC
19.02.2013, 14:32
to sie ciesz DonKokocie.pewnie jestes sponsorem i zakupujesz klejnoty ale nie wszyscy tak robia i podobno dzieki temu ze nie placa stoja w kolejkach...tak czytalem na globalu jak jeszcze bylem w grze ale jak mnie wywalilo z przygody to jestem na 300 pozycji do powrotu.juz od jakiejs godziny:-) pozdrawiam

krasnal84
19.02.2013, 14:38
w tym przypadku najlepiej zrestartować przeglądarkę, ja nie mam problemów z logowaniem, a loguje się koło 7 rano jak dobijam do pracy, czasami jeszcze w ciągu dnia a później w domu po 16.30 więc jak sądzę w największych korkach logowania. Zawsze mi pokazuje 1 z 1 i za kilka sekund jestem. W gildii też nie słyszałem jeszcze narzekania na to że nie idzie się zalogować, chociaż na inne błędy i bugi dotyczące głównie pisania na czatach które same przeskakują, albo braku możliwości pisania bo się odświeżyła lista znajomych. Tak poza tym to nie jest tragicznie

Zapraszam na kolonie :) Przekonasz się, że jest bardzo kiepsko.

Becu
19.02.2013, 14:38
Jak wam się nie podoba to nie grajcie, a nie narzekacie, przecież napisali, że starają się rozwiązać sytuację, myślicie, że ten problem jest im na rękę?

krasnal84
19.02.2013, 14:48
Jak wam się nie podoba to nie grajcie, a nie narzekacie, przecież napisali, że starają się rozwiązać sytuację, myślicie, że ten problem jest im na rękę?

No jak się nie da wejść na serw to trudno mówić o jakimkolwiek graniu xD.
Z tej ich pisaniny o poprawie nic nie wynikło, a miała już poprawa być wczoraj.
Problem może być na rękę, bo są osoby które przez ten super skrypt skończyły z ta grą, a na ich miejsce przyjdą nowe, które być może kupią klejnoty i tak w kółko :)

Latryna
19.02.2013, 15:02
Jak ci się nie podoba co piszemy, to nie czytaj, a tym bardziej nie udzielaj się.

sl0dka
19.02.2013, 15:08
Właśnie gra nam sie podoba dlatego narzekamy bo grac nie mozna !

Palibebech
19.02.2013, 15:36
poczekam do jutra, jeśli nie uda mi się zalogować w normalny sposób i nie zrekompensują strat wywołanych przez nieobecność, to raczej pożegnam się z grą i totalnie niekompetentną ,oraz rażąco nieprofesjonalną ekipą techniczną. Info zamieszczone na stronie jest zwykłą kpiną.

haeste
19.02.2013, 15:48
no czyli dla nich normalne jest to ze ludzie czekaja w kolejce na zalogowanie kilka godzin - za niedlugo serwery beda dzialac normalnie bo nikt nie bedzie gral.

Aluvard
19.02.2013, 15:50
Szczerze? Myślę że Im ten problem jest bardzo na rękę bo pozbywają się tych co grają już długo i nie płacą; na ich miejsce przyjdą fra.... o przepraszam naiwni którzy uwierzą w złote góry obiecywane przez BB i zaczną płacić.
Jeszcze w nawiązaniu do twojego posta - jakby ktoś Ci napisał że jak skoczysz z dachu to Ci skrzydła wyrosną to co uwierzyłbyś czy nie?

DonKokot
19.02.2013, 16:20
Aluvard ja akurat co jakiś czas kupuje klejnoty nie dlatego że jestem naiwny i w coś uwierzę, tylko dlatego żeby sobie uprościć grę.

sl0dka
19.02.2013, 16:37
Nooo i ja już zakonczylam gre na dzis bo wejsc sie nie da...

mrovaa
19.02.2013, 17:02
...Aktywacja kolejki logowania była niezbędna, aby zapewnić stabilniejszą pracę
do gry dla wielu osób jest znacząco utrudnione.....

rozwalil mnie ten text "stabilniejsza" przygody sie robic nie da o powrocie na wyspe jak juz sie jest na przygodzie mozna po marzyc wojsko znika i sie pojawia kiedy chce na blokach generalowie nie ida tylko skacza to ma byc stabilniejsze ?

krasnal84
19.02.2013, 17:29
...Aktywacja kolejki logowania była niezbędna, aby zapewnić stabilniejszą pracę
do gry dla wielu osób jest znacząco utrudnione.....

rozwalil mnie ten text "stabilniejsza" przygody sie robic nie da o powrocie na wyspe jak juz sie jest na przygodzie mozna po marzyc wojsko znika i sie pojawia kiedy chce na blokach generalowie nie ida tylko skacza to ma byc stabilniejsze ?

według nich tak :)

Tornados
19.02.2013, 18:26
A mnie rozwaliło to ze dla nich sytuacja tez jest nie zadowalajaca - czytajcie mniej graczy czyli mniej potencjalnych kupcow czyli straty pieniezne i brak premii w robocie..

Wedlug ich rady zalogowalem sie na testowy i dziala normalnie
Troche bardziej scina ale wiadome testowy to ujdzie w tlumie...

A na zwyklym cudne czekanie 5 godzin zeby pograc pare minut...

Gizmo09
19.02.2013, 18:31
Wg supportu komunikat o problemach od piątku wisi na głównej właśnie dostałem odpowiedź od nich, czego można było się spodziewać na raport jak zwyczaj pytaniami odpowiedzieli, które nic do rzeczy nie mają

Tornados
19.02.2013, 18:32
Jak od piatku???
W piatek bylo info o 2 godzinnej konserwacji a nie o "poprawieniu" kolejki logowania

Co jak co ale to wiem bo mi sie w srodek okradajki z konserwacja wepchneli..

Dobrze ze jutro do szkoly na 10 mam to sie rano moze zaloguje przy dobrych wiatrach

Gizmo09
19.02.2013, 18:43
Rano do 9 nie ma problemu żadnego, potem się zaczyna ta loteriada

Tornados
19.02.2013, 18:47
Bo ludzie wstaja i chca wejsc

Dzisiaj o 8:30 bez problemu wszedlem a jak o 12 chcialem to juz 350 osob

tysia87
19.02.2013, 18:48
Z tą kolejką to też dziwnie, bo ja jakąś godzinę wcześniej od mojego męża zaczęłam próbować się logować i niestety do tej pory wiszę. A jak on wrócił z pracy to czekał 15 minut i już mógł grać na swoim koncie. Dziwne kwiatki :/

Tornados
19.02.2013, 18:50
Zaloguj sie na testowy tam dziala od razu...
Tylko troszeczke scina gre ale wiadome testowa sprawa

Spoko na testowym dodali kolejke ladowania PRZYGOD dobrze ze 1/1 mi pokazuje chociaz tam....

panbalcer
19.02.2013, 19:08
Oczywiście nic nie działa ja loguje się od 16.45 teraz jest 18.03 i mam 360 z 848 i 24min i 8 sek KPINA!!! oczywiście produkcja bez buffów traci i przynosi straty, chyba pożegnam się z tą grą całe szczęście że nic nie kupowałem za kasę choć ostatnio przechodziło mi to przez myśl. Całe szczęście że SZYDŁO WYSZŁO Z WORA teraz, bo później było by tylko trudniej. Pozdrawiam cierpliwych.

hefajstof
19.02.2013, 19:30
nieno teraz to sobie juz jaja robicie dobra poczekałem weszłem poczym mnie wywaliło i teraz musze czekac nastempna godzine w niedziele mnie wywaliło z przygody jak atakowałem ostatni obuz a dzis mnie tez wywaliło z przygody kto mi zwruci straty

FORTUNA_MAJOR
19.02.2013, 19:41
A może wpierw szkoła i lekcje ... a później pograj ... A jak po szkole preferuje słownik ort .

Gamess
19.02.2013, 19:46
Gram w wiele gier internetowych ale tylko tutaj jest kolejka logowania w której trzeba czekać 2 godz a nie raz i dłużej.Ich dzisiejsze tłumaczenie to normalna kpina która świadczy ze graczy traktuja jak zło konieczne.

Jacek24
19.02.2013, 20:01
co za kretyn wymyślił kolejkę logowania w której trzeba czekać 24h 53min. zamiast przyśpieszyć serwer to idioci wstawili kolejkę logowania która się wiesza non stop

qerpl
19.02.2013, 20:02
jestem 14 w kolejce do logowania już przez dłuższy czas.Działa już wam to logowanie normalnie ?

Jacek24
19.02.2013, 20:05
nie, mi zmniejszyło się z 24h do 21 minut.

Veltaro
19.02.2013, 20:09
wow, przez 2 dni miałem spokój z kolejką... a tu teraz co? 88 z 166 ;>

starwindmk
ja jestem w kolejce 380 od trzech godzin mi się jeszcze nie udało :(
a rano kończy ni się misja i nie zdążę pewnie przez to skończyć :(

Jacek24
224 z 465

WIESLAW1
19.02.2013, 20:11
Loguję się od 17.oo. Już mi się znudziło i rezygnuję z gry. Idę na piwo.

Veltaro
19.02.2013, 20:15
zalogowałem się w 6min. ;)

Wiosło
19.02.2013, 20:16
Paranoja
Zdjęcia (http://www.alle-galeria.pl/view.php?id=Q06WxiRNZIWuAUGA)

Jacek24
19.02.2013, 20:16
mało powiedziane

johnyw
19.02.2013, 20:25
Sądzę, że jest to celowe działanie BB mające na celu pozbycie się nierentownych graczy.
Zwykły business. Nie ma co narzekać. Kupicie klejnoty kolejki się dla Was skrócą.

milka25210
19.02.2013, 20:28
Dziękuję bardzo za Twoją wiadomość.

Najmocniej przepraszam za problemy związane z zalogowaniem się w czasie weekendu.

Uprzejmie informuję, że z logów naszego systemu wynika iż byłeś w stanie później zalogować się. Bardzo proszę o potwierdzenie czy w pełni odzyskałeś dostęp do konta?

tak o 5 rano i tyle maja do powiedzenia

EdmundMiddleton
19.02.2013, 20:28
tak? to dla tego ze godzine temu kupilem kamienie to teraz mnie wywalilo i nie moge sie zalogowc bo wystakuje blad "w tym obszarze wystapil blad...", do tego musze komus wyslac surowce a jeszcze pomysli ze go oszukalem bo w takcie wystawiania oferty wywalilo mnie z gry

bzdurne teorie spiskowe, po prostu software/hardware sie sypie i tyle

Tornados
19.02.2013, 20:30
Jutro ma byc poprawione ponoc
Ale jak czytam na stronie settlers o poprawkach to sie az boje...

Gizmo09
19.02.2013, 20:33
Drodzy Gracze,

uprzejmie informuję, że w dniu 20.02.2013 na serwerze
Kolonia odbędą się dodatkowe prace konserwacyjne.

Konserwacja rozpocznie się około godziny 10:00 rano,
a zakończy się około godziny 12:00 (czasu polskiego).
Podczas przerwy serwer Kolonia będzie niedostępny.
Celem konserwacji jest wprowadzenie nowej wersji kolejki logowania - wersja ta powinna poprawić obecną sytuację.
WAŻNE: konserwacja ta dotyczy wyłącznie serwera Kolonia (nr 4).

BB_xaar

CZYLI TYLKO KOLONIA MA PROBLEM FAJNIE

milka25210
pewnie raz w tygodniu bedzie mozna zagrac

Tornados
Jeszcze limitowany czas ustawia pewnie...
Godzina i cie wyrzuca bez mozliwosci zalogowania do nowego dnia
Ale o rekompensacie ani slowa skapcy nie napisza...

milka25210
19.02.2013, 20:36
super 405 i bedzie mozna chyba zagrac

Gizmo09
19.02.2013, 20:37
Boje się w przygody wchodzić nawet jak w grze jestem jakimś cudem

Tornados
19.02.2013, 20:40
Rano wszystko dzialalo jak powinno tylko kanal handlowy sie zbuntowal i nie chcial sie wlaczyc ;p
Ale strach reloga robic bo sie zawiesi

siemol14
19.02.2013, 20:40
Nie tylko Kolonia ma problem.... z logowaniem ale tylko tam coś może zrobią . Już 35 minut się loguję i jest 285 za moment wejdę :) jak nie zasnę :)

Tornados
19.02.2013, 20:42
Ja jestem tylko ciekawy czy jakakolwiek rekompensate za 3 dni stracone dadza ...
1220..... czas niby 54 sekundy...

Gizmo09
19.02.2013, 20:43
Ja jestem tylko ciekawy czy jakakolwiek rekompensate za 3 dni stracone dadza ...
1220..... czas niby 54 sekundy...
3dni ? problem jest od 5dni

siemol14
19.02.2013, 20:44
sssuper jest 260 ..... jak miło oglądać taką szybkość :)

Tornados
19.02.2013, 20:46
Ja mam od soboty a dzisiaj rano sie udalo wejsc to temu 3 dni ;p
Ale racja problem trwa 5dni

mucha691
19.02.2013, 20:48
Ja mam klopot codziennie wieczorem, akurat wtedy, gdy mam tochę czasu... teraz na przykład jestem 405 w kolejce, 16 minut czekania... ale wczoraj międliło ponad 35 minut i nic, to znaczy straciłem cierpliwość włączyłem kompa... oczywiście od trzech dni pakiet zadań kryzysowych leży... uważam, że to totalne lekceważenie graczy, dziwię się, że firma wydaje się tym nie przejmować
na pewno nie wydam teraz na grę ani złotówki

Tornados
19.02.2013, 20:51
Chyba wyłączyłem ;p
Ale popieram to jest jawna kpina i lekceważenie bo komunikat o bledzie dodali dopiero dzisiaj kolo 11 i to taki ze sie mialo ochote wziasc siekiere, pojechac do nich i raz a pozadnie zakonczyc problem ;p

Wiosło
19.02.2013, 20:51
Update po 45 minutach :/

Veltaro
19.02.2013, 20:52
*Równoległy świat*

Tusk wprowadził nowe sporządzenie, aby ograniczyć czas spędzany przed komputerem i zawziąć także młodzież do dłuższej pracy, ten plan ma załatać dziurę w budżecie i usunąć dług publiczny. Rutkowski podał swój pomysł aby rząd stał się jeszcze bogatszy, trzeba opodatkować drogi, ale niestety to już było ;p Ruch Palikota wydaje dekret o niebezpiecznym używaniu pilota do telewizora w dni przestępne, PO dalej upiera się iż Tusk jest bezpośrednio wplątany w sprawę Smoleńską. Społeczeństwo nadal znosi dzielnie uścisk tyranów, ale gdy podwyższyli ceny na laptopy miarka się przebrała... rozwścieczony tłum napada na siedzibę sejmu i żąda zniesienia cen za cukier i chleb. Ze studia mówił Max Kolanko, Dobranoc i do usłyszenia :)

akmin
19.02.2013, 20:52
Próbuję się zalogować, a czas wydłuża się. Daje sobie spokój. Sprawdzę za tydzień, jak nie będzie normalnie to dam sobie po prostu spokój z tą grą. ;(

Tornados
19.02.2013, 20:54
Jutro ma byc lepiej podobno wiec juz nie narzekajmy i zobaczmy jutro o 12 czy pojdzie a jak nie to tematu ciag dalszy mile widziany

milka25210
19.02.2013, 20:59
wczoraj mialo sie poprawic tak zapewnial BB a tu kicha

tionia
19.02.2013, 20:59
W związku z takimi problemami z logowaniem, konserwacjami, itd. czas na wykonanie zadania "cztery wiatry" powinien być dwa razy dłuższy. Teraz nie mogę wejść w przygodę azyl bandytów, bo wywala...

Tornados
19.02.2013, 21:02
Cztery wiatry jak dla mnie sa bez sensu..
Zadania na szczescie:
>Znajdz surowce odkrywca (dla wyzszych poziomow 1 proba to 24 lub 48 godzin wiec moga 14 lub7 razy max wyslac)
>Zdobadz 600 granitu z Azylu bandytow (przygoda troche kosztuje a granit nie zawsze wypada)
>Zdobadz 400 granitu ze Starych przyjaciol (jak nie masz to musisz wydropic z bagiennej a tam tez jednostki leca)
I to pewnie nie wszystkie sa bo pisze tylko dla mojego przedzialu lvl

Veltaro
19.02.2013, 21:04
Ty myślałeś że oni robią zadania, byś zyskał? Ha ;P

starwindmk
no mi od 17 dalej się nie udało :(

Tornados
Ale mogliby dac normalne zadanie a nie na fuksa
komus tak jak mnie 1 zadanie wskoczy od razu a innemu wogole..

milka25210
19.02.2013, 21:07
moj chodzil 8 razy po 10 marmuru i h..

rootlet66
19.02.2013, 21:08
Witam, jestem nowy, za namową przyjaciół chciałem spróbować gry SettlersOnline, kiedyś grałem w zwykłych. Ale przez 2 dni nie mogę się zalogować, żenada. Odechciało mi się gry. Mam jednak spostrzeżenia, znajomi którzy logują się przez fejsa i mający maile z "xx@xx.com" logują się błyskawicznie, ja mam maila "xx@xx.pl" i mam problem kolejka spada a czas rośnie i jeszcze jedno z rozmów ze znajomymi wychodzi, że też level ma wpływ na logowanie. Nie rozumiem tego, jak nie rozumiem tłumaczenia BB_xaar, że wprowadzili cos co ma pomóc a nie wyszło i ich też nie zadowala, no to należy cofnąć zmiany a nie robić z użytkowników durni.

Tornados
19.02.2013, 21:08
Wlasnie o to mi chodzi
Tylko twoje poszukiwanie mozesz 2x dziennie puscic na upartego to masz wieksza szanse ze sie uda

Tornados
19.02.2013, 21:09
Ja mam 41lvl i sie loguje z xx.com z fejsa tez probowalem i to samo ciagle...
i jutro ponoc ma byc lepiej to sprobuj wytrzymac do jutra :/

Nimphianey
19.02.2013, 21:12
Taka gra to bez sensu gra. Jak co chwile się coś rypie. Gra pewnie działa normalnie jak większość osób nie ma czasu, a jak znajdzie się chwile to gra nie działa. ;)

milka25210
19.02.2013, 21:12
tak ma byc lepiej bo spadnie snieg:)

Tornados
19.02.2013, 21:15
Taka gra to bez sensu gra. Jak co chwile się coś rypie. Gra pewnie działa normalnie jak większość osób nie ma czasu, a jak znajdzie się chwile to gra nie działa. ;)

Popieram wiekszosc ludzi rano gdy kolejka jest normalna idzie do pracy a wieczorem musza isc spac zeby rano wstac
A w srodku dnia musza sobie poczekac kilka godzin a nie kazdy ma czas

Veltaro
19.02.2013, 21:16
"Obawiam się dnia kiedy technologia pokona człowieczeństwo. Świat będzie się składał z generacji idiotów." - Albert Einstein.
Chwalmy dzień który nadszedł :)

JackHerrerC
19.02.2013, 21:16
Podpinam się pod wątek...jestem rozczarowany jakością gry od kąd popołudniami pojawia się kolejka logowania....najlepsze jest to, że miejsce w kolejce się zmienia pozytywnie a czas pozostaje ten sam lub rośnie. Widząc czas oczekiwania 45minut aż odechciewa mi się czegokolwiek. Żenada i tyle... Ktoś się kompletnie nie postarał.

Nargal
19.02.2013, 21:17
Gdyby jeszcze sie ta kolejka nie zawieszala byloby to jakos znosne.... zawiesilo mi sie na 83 z 470, przez pol godziny nie ruszylo to odswiezylem strone... teraz jestem na miejscu 543 na 702 :(

Tornados
19.02.2013, 21:17
Jutro moze bedzie lepiej a tym czasem was zegnam
ide na kolacje do dziewczyny bo ona sie umie odwdzieczyc jak sie jej da pieniadze ;p

mucha691
19.02.2013, 21:19
Ja mam klopot codziennie wieczorem, akurat wtedy, gdy mam tochę czasu... teraz na przykład jestem 405 w kolejce, 16 minut czekania... ale wczoraj międliło ponad 35 minut i nic, to znaczy straciłem cierpliwość włączyłem kompa... oczywiście od trzech dni pakiet zadań kryzysowych leży... uważam, że to totalne lekceważenie graczy, dziwię się, że firma wydaje się tym nie przejmować
na pewno nie wydam teraz na grę ani złotówki

Na oko minęło około pół godziny, teraz jestem 117, zostało mi 10 minut 49 sekund....
śmiać się, czy płakać??

plus taki, ze już wiem, co to znaczy, że czas jest pojęciem względnym ;-)

Niczka84
19.02.2013, 21:28
ta cała kolejka logowania sprawiła że gra traci sens, ile można czekac na zalogowanie, to ma być stabilizacja, polepszenie gry, kpina

rycha86
19.02.2013, 21:28
Dobrze Poddawajcie się przynajmniej się prędzej zaloguje !
Przypominają mi sie czasy TIBI (kolejka logowania)
chcesz sie ją pozbyć kup Premmium Account !
byle by tu nie było tego samego !

mucha691
19.02.2013, 21:40
Na oko minęło około pół godziny, teraz jestem 117, zostało mi 10 minut 49 sekund....
śmiać się, czy płakać??

plus taki, ze już wiem, co to znaczy, że czas jest pojęciem względnym ;-)

Meldunek nr 3 ;-)
minęło około 11 minut od meldunku nr 2, teraz jestem 79 w kolejce, i zostało mi 12 minut czekania :D

względność do kwadratu: posuwam sie do przodu w kolejce, ale czas się wydłuża... to jak w socjaliźmie ;-)

gixer2312
19.02.2013, 21:41
i ja nie moge...........................

Niczka84
jak jutro bedzie to samo to kończe w to grać, szkoda czasu i nerwów

crayze7
straszna porażka, dzięki kolejce gra traci sens !!!! i robi się beznadziejna PORAŻKA

Niczka84
19.02.2013, 21:42
kwadrans trwa tu wieczność

Niczka84
19.02.2013, 21:43
ta gra to jedno wielkie bagno

p_a_g
19.02.2013, 21:44
Jestem w stanie zrozumieć problemy beta wersji gry, ale wypowiedź bb_xaar:

Drodzy Gracze,

od piątku w grze występuje kolejka logowania, która może opóźniać wejście do gry.

Chcę Was zapewnić, że obecna sytuacja nie zadowala również nas, a prace związane z jej poprawą zostały już rozpoczęte. Dotychczasowe rezultaty są obiecujące, jednak zanim jakiekolwiek modyfikacje będą mogły trafić na polskie serwery The Settlers Online, muszą one przejść szereg testów.

Gdy pojawią się nowe informacje o postępach, od razu o tym poinformuję.

BB_xaar

to kpina.

O jaką niestabilność chodzi? Wcześniej o każdej porze, na byle Aero2 gra działała stabilnie. Teraz nie da się grać (a przynajmniej połączyć) wieczorem, a w ciągu dnia rozłączenia występują co chwile.

Senlandia
19.02.2013, 21:46
kolejka miala polepszyc stabilnosc serwerów i polepszyła!
po prostu nie wpuszcza kolejnych graczy do gry :P
czekałem dwa razy po godzinie, ale po '"awansowaniu" w kolejce do 60 pozycji, dalsze czekanie nic już nie dawało.
Całe to awansowanie w kolejce polega na tym ze inni gracze ktorzy są blizej po prostu rezygnują z czekania.
Brawo BB! Tak trzymać! Jeśli gra będzie dostepna tylko dla garstki graczy to bedzie mozna wyłączyć większość serwerów. I problem rozwiązany! :)

Veltaro
19.02.2013, 21:48
*Dzień 56

Mój dzienniczku czekamy w kolejce już kilkanaście dni, wydaje mi się ale chyba przesunęła się o kilka minut, przy okazji nie odbija mi, co nie?... Jednak nie martw się, poradzę sobie, pomyśl o tym co mnie czeka po drugiej stronie, ach, jeszcze więcej zmarnowanych godzin niż w tej durnej kolejce ;)

siemol14
19.02.2013, 21:49
hej ponad godzinę czekania i udało się jestem w grze ... a swoją drogą ciekawe jak długo pogram , mam spore obawy co do robienia przygód :/
bo wtedy pewnie mnie wywali ...

ciupa4
19.02.2013, 21:52
rano wszystko jest ok dopiero na wieczor sie psuje kurcze tak dluzej byc nie moze

STEALTHwg3
19.02.2013, 21:57
Wszystkie firmy nas dymają. Jaja sobie z ludzi robią. Większość gier przeglądarkowych sie sypie, zamula kompa i tyle. Kasy z nas nadoją i potem w dupie wszystko. ŻAL i tyle w temacie.

Wiosło
19.02.2013, 22:03
kolejna godzina minela.. update :

Cichex
19.02.2013, 22:04
Tak się zastanawiam w jaki sposób mamy się wyrobić z zadaniami "cztery wiatry" jak od piątku nie da się zalogować, a jak już się uda to zaraz człowieka wyrzuca i od nowa 5 godzin w kolejce. Na usta cisną się same inwektywy. Zaraz mi się skończy przygoda Banici i co mam kupić nową by stracić ją na czekaniu aż mnie łaskawie gra wpuści. A to co napisał BB_xaar na głównej to już nawet śmieszne nie jest. Nie dziwie się że ludzie mają dość grania.

jurekkl
19.02.2013, 22:04
ja mam czekać 1godz 32min. czyżby kolejko-mania wrócił:confused:a

Szczupaki
19.02.2013, 22:06
Przeciez to padaka... kto to wymyslil to przeciez bezmozgie yeti i koniec

WoodyMan
19.02.2013, 22:10
Ciekawe co by zrobili jakby wystwic im pozew zbiorowy do SĄDU? jezeli dajmy na to zaplacilem za diamenciki i nie moge z nich kozystac znaczy sie zostalem naciagniety... bodajze wyludzenie sie to nazywa... a ciekawe kto sie skusil na wersje pudelkowa??? z tego co pamietam do najtanszych nie nalezala... no i tez beta:)) a tu niespodzianka... nie pograsz sobie chocbys i 1000pln tygodniowo ladowal lipa niezmierna... no ale zawsze mozna wstawac miedzy 4-6 rsno i nie ma problemu.. wszystko wtedy dziala

dodane...
mam pasjansa teraz moge czekac

dodane...
hmm... moze ktos reflektuje na dziesiec - pietnascie partyjek szachoof?? potem tylko kaffka i bedziemy w grze

Asik87
19.02.2013, 22:10
to wogole jakas porazka. Ja po calym dniu pracy zeby wejsc do gry mam czekac prawie 2 godz. a bylam 275 na 698 chyba. jakos tak.... teraz to gra padnie totalnie, bo mimo ze mam w miare wysoki poziom to jednak, gdy sytuacja sie nie zmieni zastanawiam sie nad zrezygnowaniem z tso. Nigdy jeszcze nie spotkalam sie z czyms takim zeby 2 godz czekac na mozliwosc zagrania.... Wstydzilibyscie sie..... do tej pory bylo dobrze. w tym tygodniu wyszly jakies problemy z przygodami (znikali generalowie itp.). I dam sobie reke uciac ze to ostatniej konserwacji taks ie zrobilo.... Nikt nie przewidzial tego ze gra zainteresuje sie duza grupa ludzi??? A wam serwer nie wytrzyma?? To po co oglaszacie sie w TV??? Powodzenia zycze.... Ja poczekam do konca tego tyg. Jesli po weekendzie sie nie zmieni to pewnie podejme dezycje o rezygnacji z gry.... Prawdopodnie nie bede pierwsza i ostatnia.... A wspoltworcom o innym odpowiedzialnym za dana sytuacje zycze owocne burzy mozgow i wspanialych i niezawodnych pomyslow na poprawienie nam komfortu gry.... W koncu nie jeden za to zaplacil.....

mucha691
19.02.2013, 22:14
Meldunek nr 3 ;-)
minęło około 11 minut od meldunku nr 2, teraz jestem 79 w kolejce, i zostało mi 12 minut czekania :D

względność do kwadratu: posuwam sie do przodu w kolejce, ale czas się wydłuża... to jak w socjaliźmie ;-)

Meldunek nr 4....

Minęło około pół godziny od meldunku nr 3....
wciąż jestem w kolejce....
teraz 48... od dłuższej chwili...
zawiesił się ...

Jeśli kolejka miała stabilizować serwery, to nie spełniła zadania, gdyż serwer nawet nie potrafi policzyć i po prostu wyświetla fałszywe dane...
Za to kolejka znakomicie uniemożliwia grę - bo po prostu nie mozna się zalogować....
Równie dobrze można dać bana graczom...

Ktoś robi kręcią robotę firmie...

WoodyMan
19.02.2013, 22:17
Meldunek nr 4....

zawiesił się ...

Jeśli kolejka miała stabilizować serwery, to nie spełniła zadania, gdyż serwer nawet nie potrafi policzyć i po prostu wyświetla fałszywe dane...
Za to kolejka znakomicie uniemożliwia grę - bo po prostu nie mozna się zalogować....

nie falszywe dane... czas tu jest zmienna typu RANDOM ... jedye co dziala to licznik kolejkowy ktory de fakto pewnie tez losowo jest podawany

WIESLAW1
19.02.2013, 22:24
Chciałem sprawdzić co się dzieje w państwie. Tylko na chwilę bo rano trzeba wstać. Jak zobaczyłem, że jestem 1224 w kolejce logowania (około trzy godziny czekania na zalogowanie) to szczena mi opadła i sobie odpuściłem.

Franiooo
19.02.2013, 22:27
3godziny i nic chyba trzeba kończyć to g....

Katiuszka2012
19.02.2013, 22:44
wow jeden szczęśliwy

Katiuszka2012
19.02.2013, 22:44
ha nawet na forum jet kolejka oczekiwania na dodanie postu, ale jazda

Katiuszka2012
19.02.2013, 22:45
dobra ludziska na czołgi wsiadać!!!

WoodyMan
19.02.2013, 22:46
No i doszedlem :)
pora pograc :)
http://www.alle-galeria.pl/view.php?id=Q06WxiRNZIWuAUGA&ktory=5

no to gratulacje ... od dwudziestu minut mam dwadziescia minut ale dwie do przodu i jedna do tylu... byle dzis

Bachorek
19.02.2013, 22:51
3 dzień z rzędu próbuję się zalogować i nic.... szlag mnie trafia...

szogun3k
19.02.2013, 22:54
bachorek winno byc napisane szlag, i mnie tez trafia bo dzisiaj czekam juz od 16 cierpliwie zatrzymalo mi sie na pozycji 89 z 1300 prawie o jakiejs 19 od tej pory kolejka nie drgnela tylko nadal 89 i nadal rzekomo 44 minuty :] minely juz 3h a tu nadal te 44minuty, usunac ta atkualizacje jak sobie z nia nie potraficie poradzic, co to jest gra ledwo chodzi od ponad 3 dni a nie mam zamiaru czekac do usranej nocy zeby sie raczyc zalogowaniem

Koczko
19.02.2013, 22:55
3 dzień z rzędu próbuję się zalogować i nic.... szlak mnie trafia...

"Szlak" ? To uważaj by z niego nie zboczyć

WoodyMan
19.02.2013, 22:58
udalo sie:))) to do zobaczenia:)

ExFos
19.02.2013, 23:11
hahah paranoja dobrze napisali na głównym że po wprowadzeniu kolejki servery dostały kopa hahah jak nikt nie jest w grze to co się dziwić ... jak już czekam 1.5h i co i nic

Jak tak dalej bedzię to granie w tą grę jest bez sensu jak ja mam czekać na dostęp n swoją wyspę to ja dziękuję za taką grę ..

Kasiaceq
19.02.2013, 23:21
moze czas sie przyznac ze wam nie wychodza juz ok 6 miesiecy te wasze "modernizacje" cotygodniowe...4 h czekac to chyba przesada,co? a wam kasa leci...co tam ludzie...calkiem jak w polskiej polityce...

mucha691
19.02.2013, 23:21
Meldunek nr 4....

zawiesił się ...

Meldunek nr 5
minęło około 1 godziny od meldunku nr 4
wciąż jestem w kolejce
wciąż 48

nie robiłem zrzutów ekranu, ale kolejne meldunki dosyć dokładnie oddają problem z logowaniem - po prostu nie da się zalogować...
to czwarty wieczór z rzędu... firma robi sobie jaja z graczy

siemol14
19.02.2013, 23:23
no nie mogę nawet na forum jest kolejka

Veltaro
19.02.2013, 23:23
Brawo rodacy :) W przerwie na wejście do gry, pasowałoby spalić jakąś siedzibę Ubisoftu? Nie sądzicie, że to dobry pomysł?:D Jeszcze zdążycie na grę ;p

jameso7777
19.02.2013, 23:27
Mam pytanie czy przygoda której prawdopodobnie nie ukończe, oraz surowce ktore zainwestowałem i straciłem w trakcie jej wykonywania zostaną mi zwrócone??

siemol14
19.02.2013, 23:30
Raczej nie możesz na to liczyć. Może jak szczęście dopisze to koszyk owoców :)

Cichex
19.02.2013, 23:30
uważaj bo Ci ktoś jeszcze odpowie...

siemol14
19.02.2013, 23:31
I to jak będzie dobry układ planet .

sloonik
19.02.2013, 23:32
Od kilku miesięcy jest aktywnym graczem w TSO i loguje się na swoje konto systematycznie. Obserwuje postępy i nieustające problemy, które występują w tej grze notorycznie i coraz bardziej uprzykrzają grą, zapewniając przy okazji wszystkim całą masę negatywnych emocji.

Nie mogę się nadziwić, że wydawało by się firma z taką tradycją jak Ubisoft (pragnę przypomnieć, że korzenie gry The Settlers sięgają roku 1993) i doświadczeniem nabytym na polu 20 lat doświadczeń doprowadza do sytuacji, w której na właściwe serwery dokonuje się aktualizacji oprogramowania bez uprzedniego, należytego sprawdzenia poprawności jej działania...

Niestety doprowadza to do sytuacji w której zamiast dobrej grywalnej rozrywki skazujecie nas graczy, na tego typu, przykre niestety doświadczenia. Od 20 lat systemy informatyczne dość mocno zewaluowały i będą nadal ewaluować, co jest rzeczą naturalną, konieczną i niestety nieuniknioną. Są jednak skuteczne sposoby na radzenie sobie z takimi problemami. Pierwszym z nich jest możliwość wersjonowania aplikacji, która w sytuacjach takich jak ma to miejsce niemalże raz w tygodniu pozwala na szybkie cofnięcie aktualizacji i umożliwienie normalnego funkcjonowania aplikacji (w tym przypadku gry). Najbliższym przykładem jaki przychodzi mi od razu do głowy jest popularny w ostatnim czasie framework jQuery, mamy do dyspozycji wersje najnowszą oznaczą jako "last" i wersje stabilne określone konkretnym numerem, który zapewnia zawsze stabilną pracą aplikacji! Jeśli ktoś korzysta z wersji "last", a ta działa niestabilnie zawsze może użyć wersji starszej - szybko łatwo i przyjemnie... Bez wytaczania dział w pisanie łatek, skryptów optymalizujących i Bóg jeden raczy wiedzieć czego jeszcze.

Kolejna prośba, dotyczy udzielanych przez szacowne grono moderatorów pomocy. Bardzo Was proszę przez wgląd nie na siebie, ale na ludzi dla którzy z tej gry korzystają, a w cale nie muszą wiedzieć co to jest aktualizacja flasha, czyszczenie cache przeglądarki, czy jej zmiana na inną. Te wszystkie rady są bardzo cenne, jednak ni jak się mają do bieżących problemów... I tutaj moja uwaga do postu BB_Mishap:

Jeśli dotychczas poniższe kroki nie zostały przez Was podjęte w przypadku wystąpienia trudności z załadowaniem się strony z grą, proszę spróbować:

W pierwszej kolejności wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki (zwykle skrót Ctrl+Shift+Del) i odświeżyć stronę z grą;
Upewnić się, że zainstalowana jest aktualna wersja wtyczki Flash Player (do pobrania tutaj);
Spróbować logowania się do gry przy użyciu innej przeglądarki niż dotychczasowa.

Szanowny kolego, po pierwsze skrót (a właściwie kombinacje klawiszy) Ctrl+Shift+Del służą do wywołania MANAGERA PROCESÓW w systemach Windows - jak dobrze pamiętam było tak od Windowsa 95, a więc jeszcze zanim powstała pierwsza gra "Osadników". Do usuwania cache przeglądarki służą odpowiednie opcje dostępne w menu konkretnych przeglądarek. Niestety niejednokrotnie nie to jest problemem - zdarzają się na poziomie przeglądarek problemy z działaniem ciasteczek i tu raczej powinna paść uwaga dotycząca tych ostatnich. Istnieje możliwość wymuszenia nadpisania istniejącego cache poprzez kombinację klawiszy SHIFT+F5 lub SHIFT+R w niektórych przeglądarkach, ale nie zawsze prowadzi to do usunięcia błędów związanych z niepoprawnym odczytywaniem ciasteczek przez przeglądarkę.

Tutaj (uwaga do BB_xaar) przychodzi mi na myśl sugestia o weryfikację tego typu postów przez osoby, które są odpowiednio kompetentne. Przykre to, ale pojawianie się tego typu błędów naraża Wasz zespół na nic innego jak kompromitację...

Pominę kwestię sprawdzania wersji flasha (samodzielnie przez użytkowników), bo tego typu mechanizmy są dostępne już na poziomie JavaScriptu i wystarczyłoby podczas ładowania strony wyświetlić okienko dialogowe" "Używasz przestarzałej wersji flash, zaktualizuj ją do najnowszej wersji LINK. Prosty i czytelny przekaz, a ile wszystkim ułatwiłby życie...

Nie sposób chyba na koniec nie ominąć kwestii serwera testowego. Nasuwa mi się pytanie, jaki jest cel działania środowiska testowego, skoro i tak na serwery docelowe trafia nieustannie oprogramowanie wadliwe w których, istnieje tak wiele błędów? Dlaczego dzieje się tak, że usunięcie jednej usterki powoduje powstanie kolejnej, a niejednokrotnie obserwujemy sytuacje w których wprowadzanie kolejnych łatek powoduje cofnięcie poprzednich lub ponowne wystąpienie znanych już wcześniej i usuniętych problemów?

Na koniec pozwolę sobie zasugerować skoncentrowanie się zespołu nad usunięciem istniejących problemów (być może nawet przywrócenie wersji sprzed ostatniej przerwy konserwacyjnej) nam - graczom, niepotrzebne są eventy, których nie da się wykonać bez możliwości zalogowania do gry. Zmniejszenie tempa aktualizacji i aktualizowanie wersji faktycznie przetestowanej na serwerze testowym lub możliwość korzystania (wyboru przez użytkownika) ostatniej stabilnej wersji gry.

Czy jako jako użytkownicy, gracze i wreszcie Wasi klienci możemy liczyć na wprowadzenie takiego rozwiązania, które zapewni stabilne działanie aplikacji i grę na poziomie czasów w jakich przyszło nam żyć? Mimo wszystko wierzę że coś się wreszcie zmieni.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich graczy, cały zespół "The Settlers" i Volkera Werticha od którego to wszystko się zaczęło, a którego dzisiaj bardzo tutaj brakuje.

rsl80
19.02.2013, 23:40
No ja chcialem sie zalogowac. Dwie godziny czekalem i nic. Chyba trzeba bedzie sie przeniesc na jakies serwery zagraniczne.

J4rek81
19.02.2013, 23:42
*Dzień 56

Mój dzienniczku czekamy w kolejce już kilkanaście dni, wydaje mi się ale chyba przesunęła się o kilka minut, przy okazji nie odbija mi, co nie?... Jednak nie martw się, poradzę sobie, pomyśl o tym co mnie czeka po drugiej stronie, ach, jeszcze więcej zmarnowanych godzin niż w tej durnej kolejce ;)

świetne :)

Veltaro
19.02.2013, 23:59
Dziękuje J4rek81...

*Dzień 84

Biała broda wcale nie jest taka zła, nawet mi się podoba... dzienniczku, wydaje mi się że ktoś próbuje nam odebrać miejsce w kolejce, ale nie zamartwiaj się, przygotowałem się na to... c.d.n

*Dzień 85
Jednak się pomyliłem drogi przyjacielu, nie doceniłem siły zdesperowanego tłumu, odebrali mi nie tylko miejsce w kolejce, ale nawet brodę którą tak polubiłem, co dziwne oszczędzili skarpetki, to nie mogli być tylko Polacy.

Kizume
20.02.2013, 01:16
Szanowny kolego, po pierwsze skrót (a właściwie kombinacje klawiszy) Ctrl+Shift+Del służą do wywołania MANAGERA PROCESÓW w systemach Windows - jak dobrze pamiętam było tak od Windowsa 95, a więc jeszcze zanim powstała pierwsza gra "Osadników". Do usuwania cache przeglądarki służą odpowiednie opcje dostępne w menu konkretnych przeglądarek. Niestety niejednokrotnie nie to jest problemem - zdarzają się na poziomie przeglądarek problemy z działaniem ciasteczek i tu raczej powinna paść uwaga dotycząca tych ostatnich. Istnieje możliwość wymuszenia nadpisania istniejącego cache poprzez kombinację klawiszy SHIFT+F5 lub SHIFT+R w niektórych przeglądarkach, ale nie zawsze prowadzi to do usunięcia błędów związanych z niepoprawnym odczytywaniem ciasteczek przez przeglądarkę..

Do wywołania Menagera zadań czyli taskmgr.exe nieodmienie od początku win95 aż po dziś dzien służy ALT+CRTL+DEL
Pierwis settlersi wyszli w 1993 , win 95 wyszedł jak nazwa wskazuje w 1995
Może to straszne ale z twojego wywodu trąci niewiedzą, reszty nie komentuje.

Latryna
20.02.2013, 01:21
*Dzień 86
BB_xaar abdykował. To na pewno nie był Polak. Polacy pracują przecież do śmierci...

Szynal
20.02.2013, 02:27
Do wywołania Menagera zadań czyli taskmgr.exe nieodmienie od początku win95 aż po dziś dzien służy ALT+CRTL+DEL
Owszem ale nie zawsze. To nie wywołuję taskmgr bezpośrednio (jedynie w XP jak już), a coś w rodzaju kilku opcji w tym możliwość włączenia "managiera" zadań. Kombinacją uruchamiającą manager dla nowych systemów jest CTRL+SHIFT+ESC. Myślę, że to kwestia błędnego zapisu u kolegi.
Zresztą nie wiem co się czepiasz tego, liczy się przesłanie. Lepiej byś się BB/UBI przyczepił za ich "KWIATKI".

sloonik
20.02.2013, 03:35

Masz zdecydowaną rację, popełniłem błąd za co serdecznie Ciebie i wszystkich "detalisiów" przepraszam. Jednak w dalszym ciągu i nie zmiennie skrót o którym mowa (skopiowane z podręcznika pomocy Chrome): "Otwiera okno dialogowe Wyczyść dane przeglądarki." - co nawiasem mówiąc nie jest do końca funkcjonalne z uwagi na to, że może akurat nie chce usuwać danych bo część z nich może być mi w jakimś celu przydatna. W IE i Operze te skróty nie zadziałają w kontekście o którym mowa. Co w dalszym ciągu nie zmienia również faktu, że aplikacja mnoży ciasteczka, a rozwiązanie to w tym przypadku nie wydaje się być nadzwyczaj szczęśliwą kombinacją - osobiście należę do tej szkoły która ogranicza stosowanie ciastek w aplikacjach do niezbędnego minimum (identyfikacja sesji użytkownika) - resztę można załatwić pobierając dane podczas logowania bezpośrednio z serwera - nie mam zamiaru jednak podważać wiedzy i kompetencji programistów ubi.

Wreszcie moim celem było wywołanie konstruktywnej dyskusji w oparciu o pewne fakty zmierzające ku możliwości znalezienia dobrego rozwiązania, które z jednej strony będzie pozwalało na stabilne działanie aplikacji a z drugiej zapewniało możliwość rozwoju grze bo to również (bynajmniej do czasu kiedy BB nie zadecyduje inaczej) jest konieczne i nie uniknione. Jedno jest pewne - taka sytuacja jaka ma miejsce obecnie to absurd.

Gizmo09
20.02.2013, 08:29
Rano jak zawsze nie ma problemu z logowanie, po konserwie oby tak bylo

lidkam
20.02.2013, 10:01
Nie mogę się zalogować, podobno przerwa techniczna szkoda że niezapowiedziana. Dodam że gram na czarcim gaju i próbuję się zalogować od 7.30

Palibebech
20.02.2013, 13:05
oni nawet porządnie nie potrafią się do pracy na jedną godzinę umówić...:(

Gizmo09
20.02.2013, 13:27
za pierwszym raz wbilem sie do gry szok

juzcieniema
20.02.2013, 13:32
za pierwszym raz wbilem sie do gry szok

ja wlasnie tez miniute p[o Tobie i zastanawiam sie czy zglaszac tego buga

mageus
20.02.2013, 13:42
to naprawili kolejkę mam niebieski ekran

Karat
20.02.2013, 15:06
Niestety od wczoraj nie mogę się zalogować. I nie chodzi tu o kolejkę logowania. Nie napiszę co ciśnie się na usta.

Gizmo09
20.02.2013, 15:49
2 kosze egzo dali mysla ze jest Okej to nie jest

Michal2301
20.02.2013, 17:19
i znowu konserwa ile mozna. znowy bylem 247 i czekalem pol godziny zeby sie zalogowac i nie dalo rady

milka25210
20.02.2013, 17:24
ile ta konserwa bedzie trwac?

GSPD
20.02.2013, 17:26
i znowu konserwa ile mozna. znowy bylem 247 i czekalem pol godziny zeby sie zalogowac i nie dalo rady
ja też podobnie. Rano logowanie bez problemu (kolejka 1z1) i zaraz po konserwie też bez problemu, teraz ponad pół godz. czekania i ... kolejna konserwa.

Michal2301
20.02.2013, 17:29
do 17.00

Michal2301
20.02.2013, 17:31
a co jest najgorsze ze zachwile znowu bedzie sajgon bo wszyscy beda wchodzic czyli jakies 1500 osob i zaloguje sie pewnie po trzech godzinach

Nimphaea
20.02.2013, 18:31
Dostaliśmy dwa koszyki z egzotycznymi owocami z przeprosinami. LOL :D :D

Bez komentarza...

Czy ktoś w ogóle przyjął te ichnie przeprosiny? -_-''

POLISH_ZORRO
20.02.2013, 18:41
A jak za wykonywaną usługę lubię płacić, dlatego kupuję klejnoty, jednak wydaje mi się, że zrobiłem to zbyt pochopnie, wydałem 100$ tylko po to aby teraz nie móc korzystać z dobrodziejstw moich zakupów. Wracamy do sedna, czym że jest gra? Gra jest rodzajem rozrywki, czyli spędzaniem miło czasu, zamiast tego ... szkoda nawet komentować.

Jeżeli chłopaki się nie sprężą to będę pisał o reklamację, czytaj zwrot pieniędzy, nie kupowałem klejnotów dla klejnotów tylko w określonym celu, rozwoju, sprawienia sobie wspomnianej przyjemności. Cóż mi po tym, jak co jakiś czas mam problem to z tym, to z tamtym - ja rozumiem, że najprościej napisać wersja Beta i reszta niech się goni. Ale wersja beta 1 rok? Skoro ktoś pobiera za to pieniądze to już rodzaj usługi, która winna być na określonym poziomie, nieprawdaż?

No a pyskówki na temat pomyłki typu ctr+del+enter należy rozumieć jako esc+fck+off domniemam, bo jak mój przedmówca stwierdził chodzi o jej przekaz a nie szczególiki.

Ludzie, admini, moderatorzy czy jak się tam Was nazywać, czy ten projekt nie ma przełożonych, przecież markują to dwie potężne firmy w świecie gier, jak mają tak wyglądać wszystkie ich produkcje to na pewno nie dokonam zakupu żadnej gry oznaczonej tymi markami.

P.S. Zastanawiam się czy przypadkiem Microsoft nie kupił udziału obu tych marek, ponieważ gra zaczyna działać jak oprogramowanie firmy z Redmond. Ciągle wersja beta, a użytkownicy którzy zapłacili pieniądze za używanie licencji są ciągłymi beta-testerami, do końca swoich dni, na szczęście nie potrzebny jest już Windows po to aby pograć w gry, przeglądać Internet.

Na szczęście jest coś takiego jak konkurencja, która na szczęście i w rynku komputerów PC jest, zatem czas przestać płakać, tylko przestać się logować, usuwać konta i td. Wtedy i Ubisoft, i Bluebyte zobaczą jak ich sponsorzy przestaną chętnie inwestować i w ich dobytek, inaczej ciągle będzie faza BETA!

Spay
20.02.2013, 18:58
czy komukolwiek udało sie zalogować w ostatniej godzinie???

Damiano200
20.02.2013, 19:01
czy komukolwiek udało sie zalogować w ostatniej godzinie???

Tak, bez problemu.

Nimphianey
20.02.2013, 19:05
Kolejna prośba, dotyczy udzielanych przez szacowne grono moderatorów pomocy. Bardzo Was proszę przez wgląd nie na siebie, ale na ludzi dla którzy z tej gry korzystają, a w cale nie muszą wiedzieć co to jest aktualizacja flasha, czyszczenie cache przeglądarki, czy jej zmiana na inną. Te wszystkie rady są bardzo cenne, jednak ni jak się mają do bieżących problemów... I tutaj moja uwaga do postu BB_Mishap:

Pominę kwestię sprawdzania wersji flasha (samodzielnie przez użytkowników), bo tego typu mechanizmy są dostępne już na poziomie JavaScriptu i wystarczyłoby podczas ładowania strony wyświetlić okienko dialogowe" "Używasz przestarzałej wersji flash, zaktualizuj ją do najnowszej wersji LINK. Prosty i czytelny przekaz, a ile wszystkim ułatwiłby życie...

Bardzo spodobało mi się to co napisałeś. Zwłaszcza jedna kwestia.
Jestem graczem gry "TheSettlers" i to w dodatku płci żeńskiej.. I ja nie mam ochoty bawić się w jakieś odświeżanie strony, czy jakąś aktualizacje flasha, przyznam iż nie znam się na tym tak dobrze jak niektórzy, ale jest mi to do niczego nie potrzebne. Uważam również, że skoro Administracja podjęła się takiego wyzwania jak utrzymanie gry w porządku, sami powinni zainteresować się i zrobić coś skoro wzięli to na siebie, a skoro sobie nie radzą z tym to zostawić to komuś kto odpowiedzialnie przyjmie stanowisko Administratora. Te rady, które wyżej u Ciebie w wątku zostały wymienione chyba raczej nie naprawią gry, bo problem nie tkwi w tym, że mam złą przeglądarkę lub złą czy nie zaktualizowaną wersję (czegoś tam -,-) Także osoby, które wzięły za to wszystko odpowiedzialność chyba sobie nie radzą. ;)
Jak naj bardziej Cię popieram, bo zainteresowałeś się sprawą dość poważnie i widzę znasz się na tym. :)

Spay
20.02.2013, 19:12
dzieki kolego za info ale chodzi o doline odkrywców, mogłem dopisac.....

An1oL
20.02.2013, 19:28
zaraz doprowadza mnie do szału. znowu kolejka? rozumu nie mają czy jak? Co teraz codziennie będzie konserwacja? czy tylko ja znowu muszę czekać 30 minut na wejście ??

Emkas
20.02.2013, 19:31
Ze swojej perspektywy chciałem pogratulować dwóch konserwacji oraz tego, że zaraz po 2. konserwacji udało mi się zalogować bezzwłocznie. Natomiast teraz... cóż zostało mi jeszcze 31 minut. Resztę proszę sobie dopowiedzieć.

oAmiGoSo
20.02.2013, 19:32
zapewne bedzie kolejna konserwacja ..... bez komentarza .....

An1oL
20.02.2013, 19:33
to jest żenujące pozdrawiam

Menelcio
20.02.2013, 19:41
Zmiana serwera szansą na jakąś możliwość zalogowania.Narazie pół godziny i jeszcze jak mam napisane 1godz.8 min.Gratki dla supportu.

se-d-es
20.02.2013, 19:44
Poltorej godziny po konserwacji porpawiajacej logowanie - gratuluje Dev.Team poprawek....

http://i50.tinypic.com/v5g8s0.png

An1oL
20.02.2013, 19:44
Mi się wydaje że tam nie pracują kompetentne osoby. Ten problem trwa od piątku wieczór o ile dobrze kojarzę dziś jest środa a ja ciągle jestem tak samo sfrustrowany bo nie mogę wejść do gry przeglądarkowej od razu. Nie róbcie sobie jaj.

krasnal84
20.02.2013, 19:45
haha 2 konserwacje i nic dalej jest to samo, masakra nie mam pytań, tyle zapewnień i obietnic i nic z tego nie wyszło xD. Kolejka 632 na 700, 25 minut czekania żeby zagrać w głupią grę na przeglądarkę.

An1oL
20.02.2013, 19:46
nie potrzebuje komunikatu ze o tej i o tej będzie konserwacja na moje ma być teraz i zrobione jak trzeba chyba rano za dobrze było skoro znowu to zepsuli

An1oL
20.02.2013, 19:48
xaar chyba sobie też jaja robił i oni zrobili sobie z niego jaja bo uspokajał sam sytuacje i guzik z tego wyszło tam więcej ludzi nie pracuje ?????????????

krasnal84
20.02.2013, 19:49
Wcześniej dało się jakoś grać, fakt lagi były, ale dało się grać, a teraz same bugi wyłażą i jeszcze trzeba na to zaczekać :D masakra xD

An1oL
20.02.2013, 19:49
a i te 2 koszyczki nich sobie wezmą ja chce 45 diamentów które przez nich straciłem bo nie mogłem się zalogować

Palibebech
20.02.2013, 19:53
to jest chyba zaginiony scenariusz barei, plan 2089 ministra boniego, albo zamiast poprawek wrzucono plany piwnic z czelabińskiej fabryki lamp lutowniczych, w piątek paskudnie sparolili, dziś dało radę, o 16:00 kolejna konserwacja, i już nic się nie da.

krasnal84
20.02.2013, 19:57
Ciekawe jak naprawia bugi z czatem i gienkami, bo z kolejką logowania sobie nie potrafią poradzić.

milka25210
20.02.2013, 20:02
co to za kolejka?taki mieli dzis piorytet jak pisal BB a tu dupa blada.

zales111
20.02.2013, 20:07
Nic nie naprawili, zalogować się nie mogę, jak na chwilę się dopcham to zaraz wywala, geolodzy od ponad godziny szukają rudy żelaza a czas nie upływa jak nie jestem w grze, totalna lipa.

Emkas
20.02.2013, 20:08
Po ponad 40 minutach czekania z 31 minut zrobiło się 52 minuty. Jeszcze raz gratuluję!

nelson92jdm
20.02.2013, 20:15
efekty konserwacji i obietnic...

http://imageshack.us/scaled/landing/706/beztytuuqau.jpg

Bilbo-1992
20.02.2013, 20:16
dziękuje za konserwe i za to że teraz musze czekac w kolejce 50 min !!! co za bubel z tej gry to szok, nie polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!

milka25210
20.02.2013, 20:19
efekty konserwacji i obietnic...

http://imageshack.us/scaled/landing/706/beztytuuqau.jpg

Ty to i tak dobze stoisz ja mam656z989 i 1h56m

milka25210
20.02.2013, 20:22
Zapraszam na Czagista PL czsem gram ale ostatnio czesciej pzez ten korek i niema jakiejs kolejki dajesz enter i lutuj

kates101
20.02.2013, 20:28
zatrudnicie nowy programistów bo tych co macie to są do du.. nic nie zrobili to jest moja 5 gra przeglondarkowa w żadnej tych problemów nie było

An1oL
20.02.2013, 20:29
zaraz konserwacja może czytają to co piszemy

milka25210
20.02.2013, 20:32
oni maja to gdzies co piszemy

Dwardssad
20.02.2013, 20:33
KPINA z graczy

m4ks2004
20.02.2013, 20:51
Chyba jednak czytają,ale żadna gra po aktualizacji nie sprawiała tyle zamętu co ta,w innych grach programiści na bieżąco usprawniają,w tej należy wrócić do tego co było;

Driver90
20.02.2013, 20:51
a było tak pięknie dziś 2 razy zalogowałem się bez kolejki a teraz godzina i 191...

anan1989
20.02.2013, 20:55
to jest chyba jakiś żart z tym logowaniem. Byłam 1127 i nic z tego nie wyszło bo serwer dalej zrywa

Picasso_PL
20.02.2013, 20:56
Ja jestem ciekaw, czy dostanę jakąś rekompensatę za to, że przez kolejkę logowania nie zdążyłem zatrzymać budynków na bufach ?????
Wkurz mam niesamowity !!!!!
BB sobie w kulki leci z tą kolejką logowania !!!! Sytuacja trwa już prawie TYDZIEŃ !!!!
Macie tam ferie zimowe czy co ???
Po co oni to uruchomili ??? Przecież było wszystko OK !!!! Lekkie lagi, ale to było do przeżycia !!!