Zobacz pełną wersję : Problem z kolejką logowania - wątek zbiorczy.
Halo pisalo 20 minut czekam 50 wiekszosc graczy jest z wami rok czasu, a wy takie cos odwalacie?
Moze powiekszcie serwery zainwestujcie w nie, albo stworzcie nowe swiaty?
Taka gra nie ma sensu!
Halo pisalo 20 minut czekam 50 wiekszosc graczy jest z wami rok czasu, a wy takie cos odwalacie?
Moze powiekszcie serwery zainwestujcie w nie, albo stworzcie nowe swiaty?
Taka gra nie ma sensu!
KONGO_MARO
16.02.2013, 23:56
ja równiez mam problem z logowaniem cały czas oczekiwanie a pozniej prosze odswiezyc połączenie
u mnie wkoncu wczytalo mape... po prawie 2h czekania, zycze pozostalym graczom cierpliwosci ;)
2h czekania zeby zagrac? jaja sobie robicie?
Euforiaaa
17.02.2013, 00:12
Żeby godzinę czekać w kolejce i pózniej wywaliło
268 z 870 i 17 min do zalogowania..... poczekam do 11 i zobaczymy...
11:05 i w końcu po 4 próbach w ciagu całego dnia i tylko GODZINNYM oczekiwaniu zalogowało mnie!
zuber410
17.02.2013, 00:16
Administratorze: czy dostanę klejonty, które przypadłyby mi za codzienne logowanie?
zamiast lepiej, po każdej nowej wersji syf!
kompletna amatorszczyzna, BB-wstyd!
krasnal84
17.02.2013, 00:40
2 koszyki egzo dostaniesz na otarcie łez
sylwiaxxx
17.02.2013, 00:49
ja weszłam za paru minutach,zostawiłam grę załaczoną i tak mi wisiała parę minut:)Po 4 godzinach weszłam;))Życzę szybkiego logowania:)
ja juz nie wiem nawet ile czekam jeszcze 53.... na maxa chyba tylko mlyn i silos by mnie jako zadośćuczynienie pocieszył...
LORD-KILO
17.02.2013, 00:54
słyszałem,że te dwa koszyki rozbiją na raty żebyśmy w głowę ze szczęścia nie dostali
lubie_balony
17.02.2013, 00:55
Po co serwer testowy, który jest mniej obciążony i nie do końca oddaje realia na normalnych serwerach. Lepiej chęć wprowadzenia zmian przetestować na "polaczkach" bo na zachodnich serwerach, które są bardziej dochodowe nie robić poligonu bo można stracić bardziej "wartościowego" klienta.
pozdrawiam z Czarci Gaju ;)
miałem kolejkę około 650 więc też miło haha
lubie_balony
17.02.2013, 01:06
Brawo, jak nie było problemów z logowaniem tak teraz jest dobra zabawa przy czekaniu oraz przygodach. Świetna robota, brawo dla całego zespołu.
marchewant
17.02.2013, 01:12
kolejka logowania jakaś :/ źenujace.... cały dzien próbuje sie zalogowac i nie idzie :/
Swistak176
17.02.2013, 01:44
Czy to jakis zart czy co oco tu chodzi chce zagrac a tu jestes 1110 w kolejce ???? Oco tu chodzi czas mi leci w przygodach zastopowac kopalni po bufie nie moge oco tu chodzi do cholery moze ktos cos z tym zrobic ??? Ludzie sa stratni i sadze ze bardzo zdenerwowani bo z tego co widze to nie jestem sam.
Vitae_Fons
17.02.2013, 02:19
Można też dostrzec plusy w tym zajściu. Po takich przeżyciach nałogowych graczy Settlersów rekompensata powinna być w klejnotach :)
grynoline25
17.02.2013, 03:20
Zalogowalem sie przed chwila z Androida - najpierw pokazalo ze kolejka logowania 1 z 860 - i po doslownie 30 sek bylem juz zalogowany.
Ciekawa sprawa . . . .
A na czym się logowałeś z Andka? :)
TedMruczek
17.02.2013, 08:30
A na czym się logowałeś z Andka? :)
Puffin
gladiator76
17.02.2013, 10:45
Dobra jakos muli i ruszyło ale teraz co w zamian ? Koszyk ? doładowanie ? Co z moimi stratami ? bufy poszly sie walic kopalnia zlota bez bufa od wczoraj do teraz !!!!
Kopalnia wyburzona ( kopalnia złota ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gladiator76
17.02.2013, 10:46
a co z moimi stratami ? bufy poszly sie walic kopalnia zlota bez bufa od wczoraj do teraz !!!! kopalnai zlota wyburzona ? Co mi po koszyku !!!!
gladiator76
17.02.2013, 10:46
a co z moimi stratami ? bufy poszly sie walic kopalnia zlota bez bufa od wczoraj do teraz !!!!
Ja nawet do kolejki nie mogę się dobić. Mam niebieski ekran i wisi.
Zaciąg odpalony a nie mogę nic wrzucić do kolejki. 11h zmarnowane w zaciągu jak tak dalej pójdzie. 120 kleji poszło się ***ać.
Jeśli tak dalej pójdzie to już żadnej złotówki ode mnie nie zobaczą, a dostali ich dużo oj dużo
ja nie mogę się wcale zalogować od piątku od godz.18
hehee czas logowania dziś mi się zwiększał zamiast zmniejszać dobre. Chociaż tyle dobre, że tylko z 10min czekałem na zalogowanie do gry, kolejka 2 z 50.
Życzę powodzenia bo to loteria jest to logowanie dzisiaj jak i wczoraj!
Jednak jeśli można to jakieś komunikat by się przydał, rozumiem suport i technicy mają wolne bo weekend, ale coś tu nie tak jak takie błędy wyskakują. Chociaż info co się dzieje i czemu tak jest, a nie brak komunikatywności z graczami! CZEKAMY NA OFICJALNY KOMUNIKAT
nikt ci nie zwróci, co kogo to obchodzi, że kopalnie padły- radź sobie sam na to wychodzi chyba! kosze dadzą i myślą, że załatwią sprawę tym, lecz NIE ZAŁATWIĄ; dobrze, że w da się lognąć jeszcze na grę w ogóle
No i znowu to samo.Pograne ;/
W takim sytuacjach coś czuje, że będzie back up z danego dnia :P
Blaszka1971
17.02.2013, 11:49
dwie przerwy techniczne po ktorych mialo nam sie lepiej grac :):):):):)
SnakePlissken
17.02.2013, 12:02
O ile nie zmienią tego w przeciągu 4 - 5 godzin spadam do konkurencji i mam to w bardzo szeroko pojętym poważaniu. Pozdrowienia dla tych idiotów co to wprowadzili , a testują na NAS. I koniec z systemem BETA bo to przykrywka dla nieudaczników i nierobów. Takie numery to można odstawiać jak się kasy nie robi na tym , a nie kiedy ludzie płacą. System jest tak niestabilny i tak ubogi, że odradzam dotowania tego syfu.
grynoline25
17.02.2013, 12:04
Czas oczekiwania przechodzi już w godziny, miejsce w kolejce się zmniejsza a czas oczekiwania wydłuża.
goryl56434
17.02.2013, 12:19
kurde dzis rano kolo 6 1z1 byłem i spoko raz dwa wszedłem na serwer, jednak komp sie zwiesił wchodze drugi raz i 800 ponad juz i czas 40min i nadal wisi na tym czasie
Venitari
17.02.2013, 12:21
Ja nie mogę się zalogować od wczoraj. Czas kolejki logowania coraz bardziej się wydłużą. Czy zostanie to w końcu naprawione?
Nie wiem jak u was ale ja wczoraj sie nie mogłam zalogować przez cały dzień i dzis juz też jest problem. Ciekawe co sie dzieje. Teraz jestem 723 z 837 i czas sie ciagle wydłuża.
TITO_CFC
17.02.2013, 12:24
By sie poszło grać w Anno ale za tą gre odpowiedzialne jest to samo studio więc wróżę wieczną fazę Beta,i taką samą karierę problemów technicznych jak w Settlersach
Kicius88
17.02.2013, 12:27
Czy oni chcą wszystkich zniechęcić do grania?
KolorowySwiat124
17.02.2013, 12:27
Po prostu kolesie zrobili sobie weekend klient nie świnia zapłaci i poczeka :), dadzą polaczkom po koszyku na otarcie łez ( swoich ze śmiechu jak nas w konia robią).
Ej, ludziska, ogarnijcie. Zrąbali z logowaniem - trudno. Każdemu może się zdarzyć. Co nie znaczy, że musicie od razu wieszać na nich psy. Gdy będą mogli to naprawią. Wasze komentarze wyglądają, jakbyście właśnie stracili życie, bo nie możecie obsiać pól pszenicy :/
grynoline25
17.02.2013, 12:32
od ok. 30 min jestem 469 i tylko czas się wydłuża :(
już teraz wyskoczyło 12 godzin po 2 godz. wyczekiwania kończę na dzisiaj a może nawet z całą grą, nie będe[ę czekać do 02:00 w nocy żeby parę minut pograć tak jak to było ostatnio.
xxxChemikxxx
17.02.2013, 12:36
Znowu to samo! Było już dobrze i znowu zrąbane :)
adolfinio
17.02.2013, 12:43
Rozumiem że gra jest w wersji beta. Tyle że gram od ponad roku, a zamiast być lepiej to jest coraz gorzej. Gra jest bardzo fajna, ale niestety ciągłe problemy techniczne sprawiają że ja i kilku moich znajomych zaczynamy się rozglądać za konkurencją. A swoją drogą to wygodnie jest napisać że gra jest w wiecznej fazie beta i tłumaczyć nieudolność tym stanem.
Dzień dobry,
od ostatnich, częstych konserwacji obserwuję wyraźne pogorszenie serwisu.
Garnizony wysyłane na wyspę przygody nie są widoczne w menu gwiazdy wyspy przygody.
Czat samowolnie przełącza się np. z czatu gildii na g1.
Szept nie działa w ogóle.
Zwracam uwagę na te niedogodności i prosze o naprawę, pozdrawiam.
Rafallonus
17.02.2013, 12:51
Wstyd i Hańba , każda konserwacja jeszcze bardziej pogarsza grę. Proponuje wszcząć ogólny strajk przeciwko partaczom projektantom nie znającym się w ogóle na grze. Stracą graczy to może im się lampka zapali że nie oni są tu najważniejsi ale właśnie gracze. Żadna gra nie ma tak absurdalnych założeń, jakaś psychiczna kolejna logowania, co to ma być. W 21 wieku żeby tak długo (nawet 2h) czekania żeby zalogować się do serwisu? Może pora zapytać wszystkich innych (jest mnóstwo serwisów) jak się robi gry!!!
Kicius88
17.02.2013, 12:52
Rozumiem że gra jest w wersji beta. Tyle że gram od ponad roku, a zamiast być lepiej to jest coraz gorzej. Gra jest bardzo fajna, ale niestety ciągłe problemy techniczne sprawiają że ja i kilku moich znajomych zaczynamy się rozglądać za konkurencją. A swoją drogą to wygodnie jest napisać że gra jest w wiecznej fazie beta i tłumaczyć nieudolność tym stanem.
Cała prawda, podpisuję się pod tym. W dodatku płacimy za granie, a jak klient płaci to wymaga. KRÓTKA PIŁKA!
rudeboy2013
17.02.2013, 12:52
Co jest z tą grą? Codziennie ten sam bałagan. Kasę bierzecie, naprawcie to.
No to pograliśmy?Co się znowu stało ztym logowaniem?
kleszczyk1223
17.02.2013, 12:57
Coraz większy gniot się robi z tej gry - ale głosujcie na nią jako najlepszą grę roku - support i tak ma wyje..ane na was - chodzi o kasę i handelek danymi (e-mail adres), dadzą wam parę złotych monet i będziecie happy budując swoje kopalnie, bzdurząc na chacie i robiąc denne przygody... jak czytam że niektórzy czekają 2 godziny żeby się zalogować to się im nie dziwię że was mają w upie, ja po minucie idę gdzie indziej - skoro sami nie dbają to ja nie będę dbał za nich a na pewno nie będę jęczał więc się zastanówcie bo jak niektórych tu czytam to eehh...
Mam problem z połączeniem się do gry , a nawet jak mi się to uda , to nie mogę wejść do przygody którą miałem kończyć , bo od razu się rozłącza. A czas ucieka ... .
A mi w czasie gry wyskoczylo "W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie" i moja gra sie skonczyla. Teraz nie mozna wrocic na wyspe bo wyskakuje ten komunikat.
Picasso_PL
17.02.2013, 13:13
Co to ma być ???? od wczoraj zalogowanie się do gry graniczy z cudem !!!!
Kolejka logowania ??? kiedy to było ??? i żeby czekać 30 minut, żeby w ogóle wejść do gry !!!!????
JA nawet wejsc nie moge bo mi wyskakuje w czasie kolejki W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie ;]. Problem pojawil sie dzisiaj.
Sabathani
17.02.2013, 13:19
"Obszar serwera uszkodzony. W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie."
Próbuję, próbuję... naprawdę chciałabym marnować czas na graniu, niż na próbach wejścia do gry :)
zalogowałam się normalnie, wszystko działa. Ale podczas ładowania wyświetla mi sie kolejka logowania i czas który jest coraz dłuższy co sie dziejee? ??
Roxavien
17.02.2013, 13:23
Ja mam to samo... wejde to wyskakuje błąd obszaru a potem pisze mi ze 30 min kolejki musze czkeac bo jestem 500 z 508... porażka..
pablo-axe
17.02.2013, 13:27
ja byłem 1000
Roxavien
17.02.2013, 13:28
support ma niedziele.. ja mam kolejke po 30 min.. jak wejde to wyrzuca i tak w kolko..
Ja już czekam godzinę w kolejce i jednocześnie szukam innej gry. Cieszę się, że nie oddałem głosu na MMO roku. Według mnie ta gra jest skończona....
Witam wszystkich, i gratuluję cierpliwości w oczekiwaniu na zalogowanie. Od wczoraj sz..k mnie trafia jak patrzę na czas oczekiwania do zalogowania. Pisałem wczoraj post z prośbą o wyjaśnienie sytuacji przez jakiegoś MOD-a ale, nie doczekałem się do dziś odpowiedzi. Przeglądałem forum i nic .... Pójdę za tym za radą jednego z osadników. Dziś zatrzymałem produkcję całej mojej gospodarki i na jakiś czas odpuszczę sobie "The Settlers". Może inni gracze pójdą również w moje ślady. Gra zacznie tracić punkty popularności, a co za tym idzie przestanie zarabiać. Może wtedy ktoś "puknie" się w głowę i poprawi zaistniały błąd.
Pozdrawiam i do następnego razu.
AniolNocy
17.02.2013, 13:37
gra nie jest skonczona i jeszcze dlugo nie bedzie bez wzgledu na to jak kosmiczne problemy sie pojawia. Przyklad? bardzo prosze, ludzie czekajacy na logowanie po kilka godzin. Sam bym czekal, ale na szczescie jeszcze nie doswiadczylem problemow z logowaniem (najlepiej szybko rano sie zalogowac a pozniej gra odpalona caly dzien). Doprawdy dziwi mnie tylko ze ludzie wciaz wydaja kase na te gre
U mnie pomogło czyszczenie ciastek. Wydaje mi się ze do każdego serwera jest osobna kolejka, mając ciastka trafiamy cały czas na ten sam serwer, po ich wyczyszczeniu przydziela nas losowo, wiec jest szansa trafienia na mniej oblegany.
kinkkong712
17.02.2013, 13:45
Trzeba się pożegnać z tą grą.Logowanie 2godziny?pogieło gości zdrowo .Czekam jeszcze 2 dni i daje sobie spokój z dziadostwem.I proponuje żeby wszyscy tak zrobili.Co wy na to? Może się obudzą ci goście!!!!!
Prawda jest taka, że mogliby napisać, żeby na przykład wstrzymać się z robieniem przygód
Nimphianey
17.02.2013, 13:51
nie ma co się stresować to tylko gra, choć prawdę powiedziawszy się wciągnęłam. ;D
Też miałem dziś większy problem jak normalnie z logowaniem. Ale 10 min i sie udało. Klikajcie po prostu od razu odśwież stronę jak tylko pojawi się okno z kolejka logowana. Albo was zaloguje od razu, albo odświeżenie strony. Jak kilka tysięcy osób by tak robiło non stop, to albo serwery kompletnie się wyłożą - w sumie i tak jest problem z grą niech BB się martwi -, albo wejdziecie do gry od razu. Na pewno nie warto czekać, aż liczba w kolejce spadnie do zera.
około godz.9 logowało błyskawicznie (bynajmniej u mnie ) w tej chwili po godzinie może 40 minutach jest 374 z 736 :/ wiec jak już uda się zalogować trzeba cały dzień mieć włączone żeby 2 godzin na następne zalogowanie nie czekać.Hmmmmm....... w sumie nawet komentować już mi się nie chce :(
maxior13
17.02.2013, 13:57
Zgadzam się, to jest jakaś paranoja, mam rozpoczętą przygodę i prawdopodobnie nie będę mógł jej skończyć bo siedzę w tej kolejce........
Na całe szczescie nie zainwestowałem w ta gre, ale wyrazy współczucia tym co włożyli sporą kase, co chwila problemy, mysle ze trzeba to o kant wytłuc bo osoby odpowiadajace za jakosc gry nic sobie nie robia z tego ze gra dziala niepoprawnie, a co konserwa to ktos wsadzi paluchy gdzie nie trzeba i zamiast lepiej to jest gorzej. Ja osobiscie jestem juz o mały kroczek od wyjscia na dobre z tego badziewia, pozdrawiam graczy i wlascicieli gry
McMarcos
17.02.2013, 14:08
Panie premierze jak tu Grać !:mad: czy ktoś ma podobny komunikat "Obszar Serwera Uszkodzony ,,,Na tym Obszarze wystąpił błąd " i teraz najtrudniejsze pytanie, czy są w stanie to naprawić, bo zepsuć to na pewno...:mad:
Nimphianey
17.02.2013, 14:16
No tak osoby, które włożyły dość sporą kwotę w tą grę, mają problem. ;) Ja gram dla zabawy, może powinniście troszkę przystopować z narzekaniem? ;/ Sama pomagałam przy serverach prywatnych (metin ;]) i wiem, jak to jest gdy coś idzie nie po myśli, a gracze się denerwują. ;)
Nimphianey
17.02.2013, 14:19
Może się uspokójcie trochę, administracja na pewno coś z tym robi, a Wy tylko robicie niepotrzebne problemy spamując i tworząc te same tematy.
TITO_CFC
17.02.2013, 14:23
administracja na pewno coś z tym robi
Administracja pewnie nawet jeszcze nie wie o problemach z racji weekendu,soboty i niedziele mają wolne dlatego nie widać żadnych odpowiedzi ani na forum,ani w samej grze ani na facebooku o jakichkolwiek działaniach z ich strony mających na celu naprawę gry ....
Nimphianey
17.02.2013, 14:25
Administracja pewnie nawet jeszcze nie wie o problemach z racji weekendu,soboty i niedziele mają wolne dlatego nie widać żadnych odpowiedzi ani na forum,ani w samej grze ani na facebooku o jakichkolwiek działaniach z ich strony mających na celu naprawę gry ....
Hmmm, nie bronię nikogo, ale rozumiem, że Oni również poza grą mają własne życie. Faktem jest, iż angażując się w taki projekt jakim jest bycie Administratorem gry wiąże się z odpowiedzialnością, także po części zgadzam się, że powinni poinformować graczy co się dzieje.
TITO_CFC
17.02.2013, 14:27
Zwłaszcza że sprzedają klejnoty za grube pieniądze i rzesza ludzi płaci za coś co jest ciagle zepsute
2 godziny w kolejce a jeszcze ponad 100 osób przede mną.......
TITO_CFC
17.02.2013, 14:28
http://i47.tinypic.com/sxkn4l.png
i tak od rana
Tornados
Mnie nawet nie denerwuje to ze gra nie dziala tylko to ze potem bedzie 5 godzin siedzenia i odnawiania wszystkich pol/studni/kopalni itp
Jeszcze mi sie jutro okolo 15 w okradajce czas konczy a szkoda prawie gotowej przygody na ktorej zostal 1 atak
I jeszcze ta ich cudowna rekompensata 1-2 kosze egzo i sie cieszcie dzieci
Nimphianey
Zauważyłam, zerkając na koszt klejnotów szczena mi opadła ;/
niedwiad
17.02.2013, 14:29
No i dodatkowo takie lagi na przygodach że generalowie się teleportują, włażą przed bloki, jakieś walki błyskawiczne.
Od wczoraj to w gildii poszło w piach z 1000 koni nie mówię o elitarnych czy zwykłych.
Normalnie horror.
i jak tu zadania na 4 wiatry robić.
Nimphianey
17.02.2013, 14:30
Mnie nawet nie denerwuje to ze gra nie dziala tylko to ze potem bedzie 5 godzin siedzenia i odnawiania wszystkich pol/studni/kopalni itp
Jeszcze mi sie jutro okolo 15 w okradajce czas konczy a szkoda prawie gotowej przygody na ktorej zostal 1 atak
I jeszcze ta ich cudowna rekompensata 1-2 kosze egzo i sie cieszcie dzieci
Właśnie najgorsze jest to, że po wejściu do gry trzeba wszystko odnawiać ... a tak to wchodzę sb kilka razy w ciągu dnia i mam spokój ...
Tornados
17.02.2013, 14:30
Ja nawet nie mysle kupowac klejnotow po co aktualizacja wieksza to takie cos sie dzieje
Bylo dobrze to zepsuli i sobie na weekend pojechali
Settlerowicz
17.02.2013, 14:32
Czy ktoś włożył kase czy nie to i tak denerwuje się tą całą sytuacją.
Tornados
17.02.2013, 14:33
Chociaz 1 z BB powinien przez weekendy byc i sie troche interesowac
Rozumiem ze weekend maja ale gracze tez wiecej czasu akurat w weekendy maja i chca cos zrobic
Nimphianey
17.02.2013, 14:33
Powiem Wam tak - jedyne co można zrobić to czekać. -,-
Oh ironio ...
julinek2807
17.02.2013, 14:35
to jest w ogóle jakaś paranoja,wiem że nasze narzekania nie rozwiążą tej sprawy. Ja ten problem mam od wczoraj,kolejka logowania nie porusza się nawet o milimetr,a wręcz przeciwnie,tylko się wydłuża
Tornados
17.02.2013, 14:36
Tez tak mialem
doszlo mi do 650 z ~900 i sie na ponad 2 godziny zatrzymalo to sobie dalem spokoj
Wyrewolwerowana
17.02.2013, 14:38
około godz.9 logowało błyskawicznie (bynajmniej u mnie ) w tej chwili po godzinie może 40 minutach jest 374 z 736 :/ wiec jak już uda się zalogować trzeba cały dzień mieć włączone żeby 2 godzin na następne zalogowanie nie czekać.Hmmmmm....... w sumie nawet komentować już mi się nie chce :(
..u mnie identyczna sytuacja... pozdrawiam wszystkich zirytowanych .
aresolsen
17.02.2013, 14:40
u mnie od samego rana problem ;-) ale BB moze wrescie cos napisza ze maja problemy a nie cisza
sylwiaxxx
17.02.2013, 14:43
a ja czekam i czekam:(juz ponad godzinę....Moglam rano załączyć tą grę i zostawić ją a nie o tak póżnej porze:(Jestem zła strasznie zla:(
Ja zaglądam tylko na forum ,jak napiszą że jest ok to się zaloguje teraz szkoda mi czasu i nerwów.
AniolNocy
17.02.2013, 14:47
u mnie od samego rana problem ;-) ale BB moze wrescie cos napisza ze maja problemy a nie cisza
nie napisza ze maja problemy, tylko ze sprawdzili to i wszystko dziala poprawnie. Juz byla taka sytuacja z logowaniem, a odpowiedz w zadnym stopniu nie byla tym czego oczekiwalismy
xxxChemikxxx
17.02.2013, 14:48
moje pole :D
nie napisza ze maja problemy, tylko ze sprawdzili to i wszystko dziala poprawnie. Juz byla taka sytuacja z logowaniem, a odpowiedz w zadnym stopniu nie byla tym czego oczekiwalismy
Mają wolne przecie, to nic nie zrobią z tym do jutra aż
Również mam problemy z kolejką logowania. Nie mam ochoty czekać po kilka godzin.
Czas zamiast się skrócać to się tylko wydłuża?
każą sobie ponad 1h czekać pfff
Rumcajs1
17.02.2013, 14:53
924 z 1254 gra osiąga dno
10 min temu miałem info,że zaloguję się w grze za 12min mija czas a ja mam przed sobą kolejkę 1066 osób i czas logowania to:56min53s i czas nadal rośnie. Może wieczorem się zaloguję....:( Wolne Żarty!!!!
Raczej nagroda w postaci koszyka lub lubczyka mnie nie zadowala..... Pozdrawiam
Maxter1978
17.02.2013, 15:04
nie oczekujcie że zmieni się cokolwiek do poniedziałku.........
Takie błędy od razu się powinno naprawiać, ale to nie TU niestety
Artek_FX
17.02.2013, 15:17
PORAŻKA to mało powiedziane !! od 10 rano nie mogę się zalogować ! 537 z 1215 i 5h oczekiwania !!! drugi dzień z codziennym logowaniem odpadł i co z tym teraz zrobić ??
maxior13
17.02.2013, 15:19
Jestem niezmiernie wdzięczny moderatorom za takie piękne udogodnienie jak kolejka logowania, dzięki niej straciłem drop z przygody oraz ok 1000 sztuk armii...... Chwała wam za to...........
sylwiaxxx
17.02.2013, 15:19
Tunycek ten czas się zmienia ja też tak miałam ale jakoś dziwnym trafem szybciej to poszło,czekałam około 2 godzin i jestem już na grze.Nie będe się wylogowywać jak narazie chyba,że mnie wywali:(
Nie tylko ciebie nie zadowoli, rozumiem gdyby było napisane co jest nie tak i że takie problemy mogą występować, ale tak jak teraz jest być nie powinno!
Też miałem dziś większy problem jak normalnie z logowaniem. Ale 10 min i sie udało. Klikajcie po prostu od razu odśwież stronę jak tylko pojawi się okno z kolejka logowana. Albo was zaloguje od razu, albo odświeżenie strony. Jak kilka tysięcy osób by tak robiło non stop, to albo serwery kompletnie się wyłożą - w sumie i tak jest problem z grą niech BB się martwi -, albo wejdziecie do gry od razu. Na pewno nie warto czekać, aż liczba w kolejce spadnie do zera.
Samo odświeżanie nie pomoże bo znowu ciastka wyślą nas na ten sam serwer. Trzeba czyścić ciastka.
"Znowu się zepsuła gra"
Delikatnie to ująłeś strasznie
AuraTius
17.02.2013, 15:24
hmm czy wiadomo już co się stało z tą kolejką logowania ? Kiedy ewentualnie można spodziewać się naprawy tego błędu ? Też z niecierpliwością oczekuję na normalne zalogowanie się do gry - Niestety moja premia również poszła w las.. no trudno to i tak było za darmo tylko pozwólcie mi się zalogować :D
AuraTius
17.02.2013, 15:26
Samo odświeżanie nie pomoże bo znowu ciastka wyślą nas na ten sam serwer. Trzeba czyścić ciastka.
Niestety mi czyszczenie ciasteczek nie pomogło :(
sylwiaxxx
17.02.2013, 15:27
jedna wielka porażka:(zobaczymy co jutro Nam napiszą??
gregorek_1
17.02.2013, 15:28
Ja już nie mogę nie dość że mnie wywaliło to teraz nie mogę sie zalogować jak czekam w kolejce to mi wyskakuje błąd serwera i od początku muszę czekać pogieło ich chyba
AniolNocy
17.02.2013, 15:32
najbardziej mnie bawi ze maja wolne takie weekendy, a zaraz w poniedzialek po powrocie do pracy w skrzynce 5k maili.
Milej lektury
Odpowiedzi od nich wyglądają jakby automat odpisywał, jakby z góry ustalone jak odpowiedź ma być, nie wiele pomagają jak odpowiedzą już łaskawie. Ciekawe jaki komunikat jutro będzie na głównej i co dostaniemy w ramach rekompensaty, a BB_Xaar milczy jak zawsze jak są problemy z grą tylko
gregorek_1
17.02.2013, 15:41
Problem zaczoł się około godziny 11.
od tego momentu nie można sie zalogować wyskakuje komunikat obszar serwera napotkał bąd i wywala do strony początkowej i tak w kółko pisałem do wsparcia technicznego i cisza jak makiem zasial .
Kpina z graczy robią balonów .
nawet dłópiego słowa przepraszam nie wystawią na stronie głównej,a nie wsponę o jakimś zadoś uczynieniu w postaci jakiś np. koszy egzotycznych.
hefajstof
17.02.2013, 15:43
i jak tu nie bluzgac przygoda mi przepadnie ba jakis inbecyl zrobił sobie poprawki do gry przez co nie da sie nawet zalogowac na mape to jest jedno wielkie chamstwo i oczywiscie suport ma nas szeroko nie powiem gdzie
I co z tego, że Ty dostaniesz kosz egzotyczny, jeśli cały serwer go dostanie? Bez względu na to czy ktoś miał problem z zalogowaniem się czy nie.
Wczoraj czekałam do 15:30. Ale wczoraj chociaż mi kolejka stała. Dziś przesuwam się w kolejce w kierunku przeciwnym do oczekiwanego. To jest świetne.
Lepsze jest to, że czas się wydłuża, a chyba odwrotnie powinno być. Kosz nie wiele da, bo ceny wtedy spadają tylko
gladiator76
17.02.2013, 15:48
co to ma być !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://zapodaj.net/images/7193bf0be1d00.jpg
gregorek_1
17.02.2013, 15:48
ale ich to nie nobchodzi uważajcie jak dostaniemy jakieś kosze ostatnio też tak było dostałem lakoniczną odpowiedź że zajeli się tym programiści ale zalogowałem sie do gry na drugi dzien i guzik dostałem tak że w tym przypatku bedzie .
gladiator76
17.02.2013, 15:49
sylwiaxxx
17.02.2013, 15:49
na przygodę jak chcę wejśc mnie wywala,i teraz znowu czekam w kolejce.By to szlag trafił:(((
Do suportu pisać tylko, chodź oni to z reguły na problemy twoje nie odpisują, bo gdzieś wiadomość z ticketem znika u nich
ps. gladiator za te 3 literki 1 punkt karny dostaniesz bo mi dali
u mnie to samo, niezależnie od przeglądarki (wczoraj przez chrome nie można było wejść dzisiaj mozilla także nie wpuszcza na settllersów:( )
Na razie problemy jakie wprowadzono ostatnio to:
1) Problemy z logowaniem
Pojawia się kolejka logowania i oczekiwanie. Co ciekawe można to przeskoczyć przeładowując wielokrotnie stronę przed pojawieniem się kolejki logowania. Nagle okazuje się, że żadnej kolejki nie ma.
2) Problemy z ładowaniem wysp znajomych.
Często zwiesza mi się gra jak chce odwiedzić znajomego. Pomaga tylko odświeżenie strony
3)problemy ze znikającymi generałami - nawet po kilkadziesiąt godzin
4)Problemy z niewyświetlaniem się generałów w gwieździe w czasie podróży między strefami
5)Problemy z rozłączaniem podczas wchodzenia na przygodę
Pojawia się informacja, gdzie można tylko kliknąć ok i następuje przeładowanie strony do witryny głównej.
6) Problemy ze skaczącymi generałami w strefie oddziaływania obozów w których toczy się już walka
Uniemożliwia mi to ukończenie przygód wymaganych do misjii "4 wiatry". Mam nadzieję, że zostanie przedłużony czas wykonania tej serii zadań o czas między piątkiem, a datą naprawienia uszkodzeń poczynionych w ostatniej aktualizacji
7) Przeskakujący czat na G1
Powoduje to bałagan na G1 i ludzie są niesłusznie banowani, za złe działanie programu (mówię tylko o poszkodowanych z tego tytułu)
8) Nie wchodzące bufy - półmiski
Jeśli się rzuca u znajomego półmiski, potrafi nie przydzielić premii, albo przydzielana jest część
Jeżeli macie jeszcze jakieś problemy z grą, które nie zostały wymienione to proszę o uzupełnianie listy (będę ją aktualizował). Chodzi o to aby wszystko zebrać w jednym miejscu. Mam nadzieję, że ktoś to przeczyta i zbiórczo to wyśle do osób odpowiedzialnych za ten bałagan.
Najgorsze jest to, że wprowadzono znaczne zmiany w piątek, zostawiając nas na weekend z źle funkcjonującą grą. A właśnie weekendy są czasem kiedy najwięcej z nas ma czas aby się odprężyć przy komputerze.
Życie gildyjne z tytułu powyższych błędów zamarło, sypie się nasza mała społeczność w gildii. Poziom frustracji na czatach sięga zenitu. Ktoś na prawdę zawalił sprawę, ale pomóżmy naprawić błędy! Może ktoś w końcu zostanie pociągnięty do odpowiedzialności za takie nieodpowiedzialne zachowanie, a my w końcu będziemy mogli z pełnym zaufaniem wspierać finansowo projekt urozmaicając sobie rozrywkę.
Wyrewolwerowana
17.02.2013, 15:52
Oni juz tych faktow dostali setki i zero odpowiedzi, widac ze nawet na forum (jak juz pisalam wczoraj) nie ma w weekend zadnego moda . u mnie kolejka od poludnia spada do 10 .. stoi .. i wraca spowrotem na minimum 500 miejsce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TedMruczek
17.02.2013, 15:55
jakies dziwne rzeczy sie z tym logowaniem dzieja. Wlasnie z Win XP (FF) sie zalogowalem - na poczatku mialem info ze 11 z 1225 i po minucie zalogowalo.
Zupelnie nie rozumiem, dlaczego od razu wrzucilo mnie na poczatek kolejki
jak widac - jednych wrzuca na poczatek, inni czekaja w nieskonczonosc.
BARDZO CIEKAWA ORGANIZACJA :D
gladiator76
17.02.2013, 16:00
Logowanie to jedna sprawa a to ze generałowie gubia sie w przestrzeni kosmiczno-settlersowej to druga, chyba sie przerzuce na kółko i krzyżyk , to są normalne jaja robione z ludzi ktorych oskubuja z kasy,
gladiator76
17.02.2013, 16:01
nic sie nie stalo, polacy nic sie nie stalo Bu hahahaah
gregorek_1
17.02.2013, 16:06
No taki dostaniemy odpowiedź tak jak ja kiedyś gdy też nie mogłem się zalogować
Wczorajszy problem z dostępem do gry oraz zakupem klejnotów mógł być spowodowany pracami
technicznymi prowadzonymi na naszych serwerach. W chwili obecnej prace te zostały juz zakończone.
Bardzo mi przykro z powodu zaistniałych niedogodności. Nasi technicy robią wszystko, aby zminimalizować, a docelowo oczywiście wyeliminować wszelkie problemy związane z logowaniem się do gry jak i ze stabilnością serwerów.
Pragnę zapewnić, iż jest to dla nas sprawa priorytetowa i robimy wszystko, aby nasi gracze byli z gry zadowoleni.
Jeszcze raz najmocniej przepraszam za wszelkie niedogodności.
Pozdrawiam,
Aleksandra
Zespół The Settlers Online
Masakra jest z tym logowanie, dzisiaj udało mi się rano koło 8:00 zalogować bez żadnej kolejki. Teraz to nawet nie chce mi się czekać.
nosiekleeds
17.02.2013, 16:08
nie chce was podlamywac ale zalogowalem sie bez problemu ale moze tylko dlatego ze regularnie kleje kupuje wiec moze jestem uprzywilejowany
No taki dostaniemy odpowiedź tak jak ja kiedyś gdy też nie mogłem się zalogować
Wczorajszy problem z dostępem do gry oraz zakupem klejnotów mógł być spowodowany pracami
technicznymi prowadzonymi na naszych serwerach. W chwili obecnej prace te zostały juz zakończone.
Bardzo mi przykro z powodu zaistniałych niedogodności. Nasi technicy robią wszystko, aby zminimalizować, a docelowo oczywiście wyeliminować wszelkie problemy związane z logowaniem się do gry jak i ze stabilnością serwerów.
Pragnę zapewnić, iż jest to dla nas sprawa priorytetowa i robimy wszystko, aby nasi gracze byli z gry zadowoleni.
Pozdrawiam,
Aleksandra
ciekawe w którym miejscu buhahaha
Driver90
17.02.2013, 16:09
Nawet jak się-zalogowałem to nie mogłem na przygodę wejść;/ i tym sposobem nie zdążę jej zrobić
Felo_Melo
17.02.2013, 16:10
ponad godzina czekania i już miejsce 292 ;) czekam na więcej konserwacji, które poprawią i przyśpieszą grę !
minęło 15 min i dalej 292 ;/
gregorek_1
17.02.2013, 16:10
Taki tekst dostaniemy wszyscy na skrzynki mailowe (ja już taki tekst kiedyś dostałem w podobnej sprawie i tez z logowaniem sie był problem)
Pozdrawiam,
Aleksandra
Ciekawe jak event bd wyglądał z logowaniem i czym tam możliwym jeszcze
Żeby tylko 30 minuta, wczoraj chyba z godzinę czekałam ;/ niech pan administrator coś z tym zrobi, bo prędzej wszyscy zrezygnują z gry niż będą czekali tyle czasu na zalogowanie!!
ja czekam na logowanie dzis od 9:00 rano , do tej pory czas z 10 minut wydluzyl mi sie na kilka godzin ... cos mi sie wydaje ze wasza gra zchodzi na psy !!!
TOTENCHAM
17.02.2013, 16:28
jak sie zaloguje to gra nie chce wejsc czekam godziny i nic co zrobic ps do tej pory nie mialem takich problemow
McMarcos
17.02.2013, 16:29
Wszystko szlak strzelił ..Kopalnie złota vl 5..Zaciąg ..lubczyk i koniec premii z mennic i pieców złota ...jednym słowem MASAKRA ...Jeszcze nie wiadomo kiedy to poprawią jeśli w ogóle
Jak można skasować konto? Szukałem i nie mogę znaleźć tej opcji
Tornados
17.02.2013, 16:33
Nikt nie mial do wczoraj jak BB postanowilo zrobic aktualizacje
AniolNocy
17.02.2013, 16:34
Ikar52
osoby rezygnujace z gry to sa pojedyncze przypadki, a nawet gdyby nagle odeszla polowa wszystkich graczy to wystarczy jedna reklama w TV i znow serwery sie zapelnia
gra sama w sobie jest jedna z najlepszych w sieci (przynajmniej moim zdaniem bo gralem naprawde w duzo gier), natomiast kompetencje osob odpowiedzialnych za projekt pozostawiaja wiele do zyczenia
Stefan_9122
17.02.2013, 16:42
Proponuję zamknąć serwery, zatrzymać czas w grze do czasu poprawienia ich działania.
coś jest nie tak z logowaniem. Kiedyś było prawie od razu. Teraz trzeba czekać - ciekawe czy będzie jak na serverze testowym, że się czeka i czeka i ..... czeka .... i ... nic. wczoraj czekałem chyba ze 2 godziny i się nie zalogowałem.
Mam nadzieję, że na normalnym serwerze takich "długich" logowań nie będzie.
Mam identyczny problem a wcześniej go nie było :(
Palibebech
17.02.2013, 16:54
jak można się zalogować do tso z konta na fb?
sposób jest taki niech ktoś wejdzie na twoją wyspę to wtedy się wchodzi bez czekania do gry
po co prowadzic taką gre jak nie mają czasu nad tym zapanowac kase to kazdy umie brac za to z administracji tylko czego ich nie ma jak są naprawde potrzebni!!!!!!!!
Bilbo-1992
17.02.2013, 17:18
co za badziewie !!! z rana bez kolejki się zalogowałem przed godzina 10:30 a teraz co, znowu kolejka !! ! ludzie zróbcie coś z tym, jak się tu nie wkur_wiac , wchodzę sobie na komputer na 1h i jeszcze nie mogę nawet zagrać... gówno a nie settlersy ! takich jaj to jeszcze tutaj nie było
mam czas żeby sobie pograć bo człowiek cały tydzień pracuje to nie można.
Edit Bogver : Poprawa błędów, usunięcie treści niezgodnych z regulaminem
Stefan_9122
17.02.2013, 17:21
Lepsza opcja jest z padnięciem flasha. Po około 2h oczekiwania z 1200 miejsca w kolejce byłem 422 i flash w przegladarce padł. Od nowa mam czekać? Premia dzienna poszła... Chyba czas najwyższy zmienić tą grę roku i support roku na coś innego. A w znalezieniu lepszej gry nie powinno byc problemu, bo to co tu sie dzieje to dno i metr mułu. Nie zdziwie się jak będą chcieli zarobić na tym, aby ludzie dający kasę mieli osobną kolejkę i pierwszeństwo.
Wyrewolwerowana
17.02.2013, 17:21
jak można się zalogować do tso z konta na fb?
z Facebook tez kolejkuje .. probowalam i to nie raz .
goryl56434
17.02.2013, 17:23
mialem 20osob przed soba i 10min do zalogowania teraz walnelo 148 i czas 27min i rosnie
Robakojj
17.02.2013, 17:26
Wczorajlogowanie trwało kolo godziny... zdąrzyłem obejrzeć 1 polowe meczu, reklamy w przerwie i 5 minut drugiej połowy...
Sytuacja jest żałosna! (Półtorej godziny czekania.) Najlepsze w tym jest totalne olanie ze strony "władz".
goryl56434
17.02.2013, 17:33
czekam juz 2h i co dalej nic niby 30min mi pozostało tylko co chwile czas rosnie a odswiezac nie zamierzam bo zaraz na nowo sie zacznie
asiik_18
17.02.2013, 17:41
to chore zeby nikt sie nie interesowal takie problemy powinny byc zalatwione od razu a nie juz drugi dzien czekania az ktos laskawie ten blad naprawi
ciekawe co nam dadza za przygody ktore sie skonczyly przez blad i za codzienne logowanie gdzie przepadly np. kleinoty ;/ porazka
wczoraj sie logowalem 2h czas byl 15 minut dzis ma ponad 30 minut czyli co zaloguje sie kolo 24-tej przeciez to chore
Niestety mi czyszczenie ciasteczek nie pomogło :(
No bo zawsze niestety można ponownie trafić na ten sam serwer. Ale jak ma się czekać godzinę to można te kilka razy pokasować ciastka.
lukasollo
17.02.2013, 17:53
UWAGA! Wystarczy, że znajomy wejdzie na Waszą wyspę podczas gdy macie długą kolejkę logowania a gra od razu się załaduje. Sprawdzałem i za każdym razem działa!
dokladnie taka sama informacje dostalem i tez wszedlem bo znajomu mi na wioske wszedl.
ale wejscie na przygode i tak graniczy z cudem :/
trzeba do nich napisać:
Czy mogę usunąć swoje konto?
Jeżeli chcesz skasować swoje konto, proszę skontaktować się z Supportem.
Informacja: opracowanie prośby o kasację konta wymaga trochę więcej czasu niż udzielenie odpowiedzi na "standardowe" zapytanie. W związku z tym prosimy o cierpliwości.
czyli musisz poczekać jakieś pół roku bo jak wiadomo support tej gry słynie z dużych umiejętności..................
sposób jest taki niech ktoś wejdzie na twoją wyspę to wtedy się wchodzi bez czekania do gry
Sprawdziłam , u mnie zadziałało, weszłam bez kolejki, a wcześniej czekałam 1,5h.:rolleyes:
trzeba olać to grę i już. nie sami partacze sobie w nią grają...
xxxChemikxxx
17.02.2013, 18:12
to nie jest rozwiązanie
xxxChemikxxx
17.02.2013, 18:13
UWAGA! Wystarczy, że znajomy wejdzie na Waszą wyspę podczas gdy macie długą kolejkę logowania a gra od razu się załaduje. Sprawdzałem i za każdym razem działa!
to nie jest rozwiązanie
spalić wioski i pola wyciąć ludność
TYTAN299
17.02.2013, 18:38
masakra
jonaszek81
17.02.2013, 18:38
Trzeba chyba jakas petycje napisac ....
AssasinEzio
17.02.2013, 18:49
To nie pierwsze takie problemy i nie pierwszy raz jak BB milczy. Nie sądzę, żeby cokolwiek miało się w tej kwestii zmienić :/
Roxavien
17.02.2013, 18:52
Zauważyłam, zerkając na koszt klejnotów szczena mi opadła ;/
Teraz chyba rozumiesz nasze zdenerwowanie... No ale cóż, u mnie problemy nie znikneły... Powodzenie w graniu
TymonikusZ
17.02.2013, 18:54
To jest jedyna taka gra jaka znam ktora ma takie klopoty. Pytam ludzi i nikt nigdzie tak nie mial . moze czasami jakies lagi ale reszta to jest masakra
Roxavien
17.02.2013, 18:56
kiedys byl Ogame, ******** i nic sie nie rozwalało... a settlersow tak rozreklamowali itd
Robakojj
17.02.2013, 18:56
Loguje się od 16:10 :) Jeszcze tylko 221 osób...
Nabuchamazador
17.02.2013, 18:57
Jednym słowem porąbało kogoś do reszty
jutro znów dadzą po pare koszy albo cos i opadną ceny na wadze ;/
to tylko gra a wy robicie szum jakby życie wasze od logowania zależało
Peter110
17.02.2013, 19:11
czekam juz godzine na jakas kolejke logowania, co jest do cholery
to nie jest rozwiązanie
To jest rozwiązanie każdemu działa w gildii, inaczej bym nie wszedł nawet, jak również innym graczom tu na forum aktywnych
A jak dać znać kumplom z gildii żeby weszli na moją wioskę? Przecież niekoniecznie muszą siedzieć na forum
Hej McMarcos i inni :)
Podłączę się w tym wątku. Również od godzin około południowych nie mogę wejść do gry. Identyczny komunikat o uszkodzeniu obszaru serwera. Wszystko zaczęło się od ukończonej przygody po której większość wojska zniknęła w drodze, ale na wyspie pojawił się dodatkowy "obcy" garnizon. Próba kliknięcia go spowodowała rozłączenie, a późniejsze wejście okazało się już niemożliwe.
Temat zgłosiłem, ale jest weekend więc nie sądzę by cokolwiek się zadziało :/
pozdrawiam
BarnimM
czekałem dwie i pół godziny, coś sie zwiesiło i od nowa... &$%$#*&
wg mnie temat tego watku jest zły bo sugeruje jakoby ta gra dzialala wczesniej jak trzeba ^^
A jak dać znać kumplom z gildii żeby weszli na moją wioskę? Przecież niekoniecznie muszą siedzieć na forum
Przez gg, facebooka, smsa form jest mnóstwo kontaktu
No ale jak się nie ma do nich kontaktu to gorzej ;/ kibluję już 2,5h na logowaniu i się zacięło, muszę zrestartować, ehh
Nie ma to jak żartowanie z użytkowników...
Dawno dawno temu, przed wieloma konserwacjami, po kolejnej wtopie związanej z logowanej powstał na forum wątek o tym, że zbliża się koniec tej gry. Wtedy nie uwierzyłem, ale teraz zaczynam wierzyć.
medyk181
17.02.2013, 19:44
:mad:
mam problem nie mogę się zalogować drugi dzień
czy tez ktoś ma taki problem !!!
goryl56434
17.02.2013, 19:47
Loguje się od 16:10 :) Jeszcze tylko 221 osób...
heh ja mam odpalone od 14 i jestem 240 w kolejce
TITO_CFC
17.02.2013, 19:47
wg mnie temat tego watku jest zły bo sugeruje jakoby ta gra dzialala wczesniej jak trzeba ^^
hehe, i na tym zakończymy :D:D
gizmo jak mozesz to wejdz na moją wyspe bo ja nie mam z nikim realnego kontaktu
Ja proponowałbym granie na oryginalnych (bodajże niemieckich tak?) serwerach, tak na pewno wszystko jest git a nie to co odwalają Polaczki
Robakojj
17.02.2013, 19:55
Już jestem 115 :)) ale po prawie 3h flash dedł :) Już jestem na 734 pozycji ;))
to tylko gra a wy robicie szum jakby życie wasze od logowania zależało
właśnie to gra.. człowiek chce sobie pograć, a nie czekac pół dnia aż łaskawie go zaloguje, żeby złoża uzupełnić.. wczorja 4h i się poddałem..
anael6669
17.02.2013, 19:59
Ja, co wchodzę na mrocznych, to mnie wywala, relog wchodzi jak w kobitkę, ale dopiero wtedy na przygodę da się wejść, na szczęście komp 24/7włączony, to tylko w weekendy jeśli juz to takie dylematy, heh
_______
i o dziwo na mrocznych zakładka handel funkcjonuje, ale tylko w pierwszej chwili po logowaniu, wtedy nawet nie przerzuca na g1
goryl56434
17.02.2013, 19:59
240 na 1262 i wisi i czas tylko rosnie a staram sie wejsc od jakiejs 11
Tornados
17.02.2013, 20:03
Moze zamiast slac ostrzezenia w koncu cos z tym zrobia?
KaliKRK2013
17.02.2013, 20:04
Tak zgadza się traktują nie poważnie graczy skoro piszą że 120 minut i po tym czasie nadal nie da się grać to uważam to za kpiny z użytkowników. Szanująca się firma powinna informować na bieżąco co się dzieje, kiedy będzie można grać, ile potrwa przerwa a nie oszukiwać !
goryl56434
17.02.2013, 20:06
wszyscy jak bys nie zobaczyl jest kilkunasto stronowy temat o tym
Ja mam cały czas oczekiwanie na kolejkę logowania. czekam już 10 min a przewidywany czas zalogowania określono na 30 min i rośnie.
a ja kończe przygode o 20, ciekawe kto mi straty wynagrodzi......
a kolejki coraz dluzsze ...
bossowsky
17.02.2013, 20:11
ja mam czekac godzine i 4 min !!!!
czyli nie ma szans dzisiaj , zeby pograc?
jak to kto Staszku, Bóg Ci to w dzieciach wynagrodzi!!!
odzywał się tu jakiś mod apropos tych kolejek? komuna wróciła, czy co? :)
Zalogowalem sie rano zrobiłem co trzeba, później rozłączył mi się internet i od tamtej pory nie widziałem gry.
Jeśli szybko czegoś nie zrobią to w bardzo krótkim czasie straca mnustwo graczy a ja będę jednym z pierwszych...
Tornados
17.02.2013, 20:18
PRZYGOTOWYWANE POPRAWKI
Informacja: rzeczy wspomniane w tej sekcji to nie wszystkie poprawki, nad którymi pracujemy.
Znacznik online (gildia) zostanie poprawiony. Rozwiązanie tymczasowe wdrożone dziś pomogło części graczy, jednak prace nad rozwiązaniem stałym nadal trwają.
Zaawansowany system logowania, który pomoże lepiej lokalizować źródło poszczególnych problemów. <-------------------------------------------------------
Skrypt, który będzie automatycznie naprawiał zablokowane strefy - jego uaktywnienie nastąpi dziś w nocy. Celem skryptu będzie automatycznie odblokowywanie stref, na których wystąpił błąd. Skrypt będzie uruchamiany regularnie, każdej nocy około godziny 02:00. Proszę pamiętać, że skrypt ten pomoże w wielu przypadkach, jednak nie wszystkich.
Problem z zadaniami gildii: poprawka związana z zadaniami, których nie da się ukończyć, jest w trakcie tworzenia.
Ze strony http://forum.thesettlersonline.pl/threads/28134
WYDAJNOŚĆ
Poprawa wydajności ma obecnie najwyższy priorytet. Z poziomu oprogramowania (kod gry) pojawi się wiele usprawnień, które są już w trakcie opracowywania. Pomoże to odciążyć serwery, przez co gra powinna być przyjemniejsza. Cały proces jest bardzo złożony i jeszcze trochę potrwa, jednak obecne postępy są obiecujące. Co więcej, zaczęliśmy (stopniowo) dodawać dodatkowe serwery do światów gry, które są przeciążone.
No i co jest przyjemniej jak sie nie mozna zalogowac?
ciekawe co z premia dzienna THX bb
Tornados
17.02.2013, 20:27
Jak to co?
Przepada a w nagrode dostaniesz jakze cudowny koszyk egzotycznych owocow PRAWIE jedyny w swoim rodzaju
I kolejna kilkugodzinna kolejka do logowania ... juz rzesadzaja z tymi problemami przy logowaniu
Mariusz1976
17.02.2013, 20:36
Mam nadzieję że szybko to usuną i przeproszą w komunikatach.
Jakaś rekompensata za straty moralne też winna być.
Zresztą jak to się w ciągu 2-3 dni nie unormuje to kasuję konto.
Jest wiele poprawnie działających gier online.
Ja dziś wogóle się nie dostałam ;)
Tornados
17.02.2013, 20:37
Spoko jeszcze troche i nasi "kochani" ludzie rusza do pracy
Moze zdaza do wigilii naprawic
KaliKRK2013
17.02.2013, 20:40
Czy zalogował się już ktoś?
ja juz próbuje od 3 godzin sie zalogowac i nic masakraaaaaaaaa a za diamenty to od razu siano zabiora ale wykorzystac to sie nie da
Tornados
17.02.2013, 20:42
Ja mam dzisiaj taki internet ze nawet jakby cudem sie udalo wbic to i tak mnie po paru minutach wyrzuci
Weekend maja i temu nic nie robia :/
Od wczoraj się nie mogę zalogować, dzisiaj rano włączyłem grę o do tej pory się nie udało zalogować PORAŻKA. Jest 19.41 i trzeba pomyśleć o jutrzejszym dniu. Może pojawi się jakiś oficjalny komunikat i jakieś rekompensaty za straty ;-(((.
Tornados
17.02.2013, 20:44
Uwazaj bo dostaniesz rekompensate...
Na 90% koszyk egzotycznych owocow w porywach do 2
KaliKRK2013
17.02.2013, 20:44
Tornados - skoro napisali komunikat 120 minut o 15:40 to pracują już dawno po czasie i ani problem nie został rozwiązany ani żadnego powiadomienia śmiech na sali
Wyrewolwerowana
17.02.2013, 20:46
Ja sie zalogowalam kolo 15, byla kolezanka z Gildii, pisala ze tez jej logowanie kolo 40minut zajelo.. innych nie bylo, jak sie domyslalysmy, po prostu nie dali rady sie wbic. nie bede rzucac nickami, ale dziewczyna gra w to rok i mowi ze takich problemow to jeszcze nie bylo a przynajmniej ona nie pamieta.. Byly problemy z gra,ale nie zeby sie do niejdostac !!
(aktualnie jestem 1002 z 1337 w kolejce logowania, czas logowania 1godz.47min. )
Tornados
17.02.2013, 20:46
Ale ten komunikat pisali w piatek a problem byl w sobote po poludniu bo rano dzialalo ponoc
Wiem kiedy pisali bo mi przeszkodzili w konczeniu przygody i tak wisi sobie od piatku...
Ja pamietam to bylo jakos w okresie eventu halloween tylko nieco inaczej wygladalo bo wogole strona nie dzialala
iwoncia21
17.02.2013, 20:48
1049 z 1445 a czas zamiast malec to wzrasta ;-( (54min) najlepsze jest to ze mój maz z tego samego kompa na ten sam serwer loguje sie bez problemu i o co tu chodzi? moze jakis moderator odpowie?! A i co z czasem straconym i codziennymi logowaniami nie wspominajac o zadaniach gildii!!!
Pozdrawiam ludzi czuwajacych nad komfortem i umilaniem nam czasu w grze.
zdechlok
17.02.2013, 20:48
problem jest też na serwerach testowych więc wszystko padło, a oni mają to gdzieś łącznie z nami
gonzales7
17.02.2013, 20:50
czesc wszystkim
zamieszcze wam odpowiedz jaka dostalem od supporu w zwiazku z logowaniem
Również problem z wylogowaniem z gry może być związany ze stabilnością połączenia. Jeżeli korzystasz z połączenia bezprzewodowego, upewnij się, że siła sygnału jest odpowiednia (właściwości połączenia).
W przypadku internetu mobilnego, problem może być związany z jakością połączenia, która może być obniżona, zależnie od ilości użytkowników w okolicy. Unikaj otwartych dodatkowych przeglądarek, oraz gier/aplikacji w tle, które wykorzystują Flash (niektóre komunikatory wyświetlają w ten sposób reklamy).
Aby wykluczyć jakiekolwiek problemy z kontem, bardzo proszę przetestować grę na innym komputerze, przy innym połączeniu
Nasze serwery pracują prawidłowo i nie uzyskaliśmy podobnych zgłoszeń w ostatnim czasie.
smiech na sali
Tornados
17.02.2013, 20:50
Pisze po raz kolejny jak wielu ludzi przedemna
BB tez ma weekend niestety
Czytaj wolne soboty i niedziele a w poniedzialek beda wykrety ze to wina wersji beta i bardzo przepraszaja
od rana probuje sie zalogowac i lipa, co sie dzieje. moze ktos mi powiedziec!!!
Tornados
17.02.2013, 20:53
Ja juz za duzo czasu wlozylem zeby tak z dnia na dzien przestac grac :/
elektryk85
17.02.2013, 20:54
Wiadomo co z tym logowaniem dziś?? poza tym ze sie masakrycznie długo logule
Tornados
17.02.2013, 20:54
Cos sie stalo z serwerem
Nie ty jeden masz problem
goryl56434
17.02.2013, 20:55
883 na 1529 i 1h 37min do zalogowania. Masakra chyba zaraz zrezygnuję z tego juz kilka razy dzis bylem kolo 20-40 w kolejce i mnie wywalalo
juz 1600 na kolonii
dobijemy do 2000
?
co do nagrody to mam nadzieje ze kazdy dostanie chociarz 1k klejnotow za straty jakie pociagnal za soba wspanialy update
zdechlok
17.02.2013, 20:57
ja gram praktycznie od początku i będzie ciężko się rozstać ale mam się wpieniać od samego rana, na testowym jest podobnie brak możliwości logowania, 28 godzin i brak efektu
Tornados
17.02.2013, 20:57
Probujcie mnie sie nie chce
Wole sobie odwiedzic dziewczyne niz patrzec tepo w monitor i stojaca kolejke logowania
I co dzis tak cały dzień a zaliczy mi dzien czy klejnoty pojda w niebyt ?
Tornados
17.02.2013, 20:59
Ja gram od ostatniej wielkanocy to tez mi szkoda tych 11 miesiecy
JEst jakiś komunkiat na temat tych logowan ?
Tornados
17.02.2013, 20:59
Wczoraj tez tak bylo a z klejnotami niewiadomo
Ale znajac ludzi rzadzacych gra to ci zamienia klejnoty na koszyk egzotycznych owocow ...
mam nadzieje ze kazdy otrzyma chociarz 1k klejnotow za wspaniala aktualizacje gry...
i brak mozliwosci wykonania zadan gildii, logowania oraz dziennych
a co do strat na wyspie to powodzenia ;D totalne spustoszenie
pozdrawiam erooo z Kolonii
PS wyczekujmy 2000
długo jeszcze będę czekał na możliwość obejrzenia swej wyspy ???
od 2 godzin próbuje sie zalogować i ciągle kolejka rośnie
powoli mam tego dość
gamezownik
17.02.2013, 21:03
Hm.... najciekawsze , że nikt z moodów nie wyjaśnia. Może tak zacząć szukać innej podobnej gry, gdzie będą bardziej szanować graczy , a nie liczyć tylko ile wykupią diamentów (biorąc pod uwagę zakres zadań, chcą do tego zmusić wszystkich graczy)
Też czekam ponad pół godziny aż,.... się zaloguję :/
Tornados
17.02.2013, 21:04
Prawie kazdy tak ma :/
Moze jutro cos poradza bo rusza 4litery do roboty
Ja bym się zadowolił szybkim gienkiem jakby mieli coś dawać za te bugi/lagi/ brak możliwości logowania/straty gienków itp. Ale za pewno po koszyku dostaniemy
Tornados
17.02.2013, 21:05
Erooo 1k to za malo ...
Dolicz straty smiertelne wsrod dzieci neo
koszykow to moge nakupic za surowce ktore i tak stracilem bo nie mam premi na budynkach
wiec oczekuje czegos czego nie mozna kupic
ja już czekam 54 minuty :P
teraz mam napisane, że jestem 48 w kolejce i mam czekać jeszcze 6 minut a ciekawe ile w rzeczywistości wyjdzie
gamezownik a co ma mod do tego
to jest problem supportu
Tornados
17.02.2013, 21:09
A jaka niby wartosc ma cos co sie powtarza systematycznie po kazdej aktualizacji?
zdechlok
17.02.2013, 21:09
o proszę na serwerze testowym mogli "testserver ma dużą kolejkę logowania w tej chwili. To może zająć trochę czasu, aż będziesz w stanie grać po zalogowaniu.
Nowa wersja testowa jest planowane na przyszły tydzień.Wdrożenie nastąpi ok.. we wtorek.
Nie będzie żadnych zmian w czasie weekendu.
Będziemy informować o kolejnych krokach w poniedziałek."