Zobacz pełną wersję : Przemarsz genarałów w trakcie ataków po "konserwacji"
KRUCAFUKS
14.02.2013, 20:01
Podczas codziennego, rutynowego klepania banitów zostałem niemiło zaskoczony dziwnym "ulepszeniem". Mianowicie zauważyłem że po 1 bloku następny wypuszczony generał wariuje. Dostaje nagłego przyspieszenia wręcz teleportuje się. Przez to diabli biorą wszystkie wyliczenia. Nie ma problemu gdy blok jest pojedynczy bo generał szybciej dochodzi do celu gorzej jest jak blok jest podwójny. Podobno miał być naprawiony bug graficzny, który pozostawał po blokach ale on dalej jest a powstał warp generał :confused:
Potwierdzam problem. Właśnie z tego samego powodu, czyli "teleportującego" się generała straciłem 200 koni i parunastu elitarnych. Wojsko to nie problem, ale w takiej sytuacji robienie przygód mija się z celem.
Jimmusiek
14.02.2013, 21:23
Mam ten sam problem. Na razie jednak jedynie w banitach przy g3 trzeba uważać. W wiktorze nie ma z tym problemów. Nie wiem jak w reszcie przygód.
ale fajnego speeda dostaje co? :D Mnie akurat bloki w czarnych weszły...ale w szoku byłem o co biega.
Sweetdreeemers
14.02.2013, 21:32
Czas przejść na odwyk... Albo zmienić dilera :D
Sweetdreeemers
14.02.2013, 21:32
W sumie popatrzcie że osadnicy na wyspie też tak spidują :D
Zazuzizazuza
14.02.2013, 21:36
heh, a już myslalam ze na wyspie piratów gienkowie mi oszaleli :P ostatni blok, co prawda wszystko sie udało
nie ma to jak coś nowego... nie naprawia ale sknoca :)
Sweetdreeemers
14.02.2013, 21:40
Jutro w koszarach Żandarmeria z psami dopalaczy będzie szukać :D I generał zacznie normalnie chodzić :D
Kurcze .... jakby nie mogli zostawić jak było. Było ciężko, ale dało się opanować opóźnienia przy rozpoczęciu ataku, wyjścia gienka z obozu itp ..... teraz to jest po prostu żenada. Nie wiem jak wy, ale odpuszczam wszystkie przygody z blokami. Po prostu samo ryzyko utracenia jak ja miałem ostatnio -o 152 elity, 85 konnych, 114 kuszników ....za dużo jak na mnie
Będę miał więcej czasu, aby zając się czymś innym. Nic to BB nawaliło....znowu.
ps.
atak o 3 nad ranem, więc nie ma mowy o przeciążeniu serwerów.
blue_monkey78
15.02.2013, 07:59
w tym czasie wystąpi lag, który opóźni kontakt komputer-serwer i animacja na Twojej planszy jest zupełnie inna niż przebieg wydarzeń w rzeczywistości. Po odzyskaniu komunikacji z serwerem wychodzi, że zaszły zupełnie inne wydarzenia niż widziałeś.
malo co nie umarlem ze smiechu jak czytalem ta odpowiedz suprotu ja myslalem ze jest to gra on-line a nie animacja na moim komputerze, zreszta kazdy kto w to probuje grac chyba wie ze do gry on-line to tej grze jeszcze lata swietlne brakuje no ale coz zawsze mozna napisac ze to lagi, dla mnie to bzdura bloki mozna robic na lagach i nie patrzec na mapke gdzie jest gienek tylko puszczas z zegarkiem probowalem na czarnych jak gienek od ataku wychodzi mi po kliknieciu ze 30sec czyli sa lagi i co blok wychodzi, tluaczenie ze blok nie wyszedl bo byly lagi to bzdura po prostu ta gra jest bardzo slabo zaprojektowana krotko mowiac czemu sie dziwic jak sam suport pisze ze to nie gra tylko animacja "zart"
asraelkma
15.02.2013, 08:13
Absolutnie to nie są żadne lagi, tylko coś przy aktualizacji. Ewidentnie gienkowie zaczynają robić jaja w momencie rozpoczęcia pierwszego ataku na obóz - pozostali zaczynają "teleportować" się w zupełnie nie kontrolowany sposób.
Tak jak pisano wyżej nie ma problemu jeżeli to jest atak z 1 blokiem bo wtedy ten właściwy atak szybciej dochodzi do celu i to nawet lepiej. Natomiast jakiekolwiek bloki na więcej niż jeden obóz naraz to jest czysta loteria...
pierdunek
15.02.2013, 10:15
Po wczorajszej konserwacji do tej pory nie powróciły mi wojska z Przygody ponad 650 sztuk wraz z Weteranem. Przygoda atak zrobiony zero zaliczenia i zero generalow . czy ktos cos wie?
tajwan02
15.02.2013, 10:23
Po wczorajszej konserwacji do tej pory nie powróciły mi wojska z Przygody ponad 650 sztuk wraz z Weteranem. Przygoda atak zrobiony zero zaliczenia i zero generalow . czy ktos cos wie?
Powiem Ci ze gdzies sie z nimi mijałem tylko nie pamiętam gdzie ;-)
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie uprzedzili, że celowo psują grę, abyśmy nie mogli robić bloków. Przydało by się jakieś oświadczenie "Nie chcieliśmy, abyście robili bloki. Zabraniamy tego". Po takim oświadczeniu od razu przestał bym grać, ale sprawa byłaby czysta, bo bez bloków to można by zrobić opcje "Wyślij X rekrutów, Y Kuszników, Z żołnierzy. Stracisz 30 % wszystkich jednostek". Nie chce mi się tępo wysyłać żołnierzy na kolejne obozy. Projektowanie bloków, emocje przy przy małych marginesach czasowych - coś się działo. Twórcy powinni wesprzeć graczy w tym aspekcie i zamiast nam rzucać "po cichaczu" kłody pod nogi, chwycić temat i przygotować nowe/przebudować przygody, aby jeszcze więcej było kombinowania w grze.
Mam wrażenie, że środowisko graczy zrobiło z założenia nudnej gry, bardzo fajną zabawę. Właśnie narzędzia różnicujące walkę powinny być rozwijane.
wredniejszy
15.02.2013, 18:28
Wczoraj zacząłem robić przygodę Zakazane Eksperymenty,pierwszy raz robię widok skaczącego genka nawet mnie na początku rozbawił.Myślałem ze tak ma być hehe zart.Ulepszają nam grę ;/
No i stało się ostatni blok hehe i poszło ponad 190 elity do piachu.To był podwójny blok pewnie dlatego nie wszedł.Gienek skakał jak ta pchełka i wyskakał.
dendroot
16.02.2013, 20:43
Zrobiłem mały mały filmik żeby zoobrazować problem. Co prawda jest słabej jakości, może ktoś ma lepszy programik do nagrywania pulpitu niż ezvid.
http://www.youtube.com/watch?v=pcfV22baOFE
O lagach nie mam mowy, bo w tym samym czasie sprawdzałem pinga do serwera gry: 212.100.244.164. Wszystkie czasy odpowiedzi poniżej 50ms. Zero utraconych pakietów. Skakanie generała zaczyna się gdy tylko wejdzie w wyłączony obszar oddziaływania innego obozu. Wcześniej całą trasę pokonuje płynnie. Sytuacja jest w 100% powtarzalna i reprodukowalna.
lubie_balony
16.02.2013, 22:38
Potwierdzam, skoki występują przy blokach i wejściu w blokowaną strefę. Od czasu dodatkowej konserwacji wtopiłem dwa razy na banitach konnych i elitarnych w G3. Błąd występuje za każdym razem przy próbie blokowania. Banitów robię 2-3 razy dziennie i nie ma mowy bym zrobił coś nie tak. O problemie jest już głośno na prawie każdym czacie w grze. Pora ny ktoś na poważnie przyjrzał się problemowi i wprowadził konieczne poprawki bądź zrobił przewałkę serwera i przywrócił poprzednie ustawienia a nowe testował tam gdzie trzeba, czyli na serwerze testowym.
Ja z kolei chciałem zapytać, czy ktoś w końcu zwróci uwagę na ten problem i odpowie nam czy będzie naprawiony, czy też tak już zostanie. Przed chwilą robiłem s1 w banitach i dalej są "teleportacje". Byłoby miło, gdyby ktoś z odpowiednich osób się tutaj wypowiedział.
FourFingersWoo
17.02.2013, 08:12
Przygoda: Byk
Poradnik: http://deine-online-games.de/wp-content/uploads/2012/08/Bulle-G250-AB.jpg
Blok:3 (3 generałów)
Do tego bloku trochę dziwnie wypuszcza się generałów: 1 gienek do bloku, później 3ci gienek i 2gi (wszystko w odstępach ok. 3 sekundowych) - Po wypuszczeniu idą już w kolejności 1 - 2 - 3.
Jakie było moje zdziwienie, kiedy po rozpoczęciu bloku ostatni generał (wypuszczany 2gi w kolejności) zaczął przyśpieszać i wyprzedził generała idącego przed nim.
Efekt - 200 kuszników do piachu.
Napisałem do supportu, ale nie wierzę w ich łaskawość. Support istnieje chyba po to żeby dać ujście frustracji - nie pomaga w niczym
dendroot
17.02.2013, 09:27
Faktycznie, ten blok będzie raczej nierealny przy obecnym problemie. Chyba trzeba go robić na raty: 1R + 225R i 1R + 200Ku, bo na jednym generale blokującym się raczej nie uda.
Wczoraj mi również zaginął najpierw weteran który się pojawił na mapce przygody po godzinie od wysłania. W miedzy czasie wysłałem zwykłego generała na tą samą przygodę tj Okradać bogatych i do tej pory nie powrócił nie ma go wogule ani wojska które z nim poszło straciłem nie dość ze gienka to wojsko poczekam jeszcze do jutra i pisze do supportu generał 2000 monet kij z wojskiem
No i doczekałem się odpowiedzi
No i nagle okazało się po 4 miesiącach (mojego) grania, że wszelkie poradniki można sobie w buty wsadzić, gdyż dopiero właśnie teraz generał porusza się tak jak powinien, czyli w sposób nie do przewidzenia. Szkoda tylko roboty wszystkich, którzy te poradniki tworzyli... No chyba że po następnej konserwacji w całkiem niespodziewany sposób wszystko wróci do sytuacji, jaka była przez rok istnienia gry, czyli generał będzie się "poruszał po planszy", a nie "przenosił w czasie".
Tak, ostatnia konserwacja troszkę utrudniła życie graczom, którzy robią bloki. Wszystko idzie ładnie do czasu, gdy generałowie zakładają siedmiomilowe buty. Zaczynają tak skakać, że nie wiadomo o co chodzi. Poniżej filmik, jak to wygląda. Polecam szczególnie 1:49 i najlepsze 2:18... ale to weteran, on ma tą wiedzę najlepiej opanowaną...
http://www.youtube.com/watch?v=b10Ibmp0IVA
Miałem akcje w tym bloku z 4 blokowanymi obozami. Zdarzyło się to co na filmiku i jeden z generałów przyspieszył. Oczywiście złapał go obóz, który nie powinien. Cała akcja do piachu, ale przerywać nie chciałem, najwyżej stracę... I dobrze, bo nagle, po jakimś czasie, dłuższym... ten co wszedł do niewłaściwego obozu, nagle znalazł się tam gdzie powinien blokować i walczy... Weteran dał czadu i zaczął znów skakać i doskoczył do przywódcy. Udało się... Ale jakie dziwne rzeczy...
na tym filmiku, kończyłem przygodę koło 4 w nocy. Nie było mowy o lagach, a jednak jakies inne cuda... 0:)
Rada:
Jak wysyłacie atak, wysyłajcie go normalnie, nie martwcie się tym, co będzie się działo. Jednak lepiej jest wysłać trochę za późno, niż na styk. Bo jak Wam dadzą z buta, to się nie pozbieracie. A jak będzie za późno... to generał zna sposób jak się po mapie poruszać, aby to nadrobić. Czy nawet przenieść się do innego obozu bandytów 0:)
Tak, BB dbają by nam nie było nudno, a przede wszystkim łatwo.
A to, że stosowanie bloków jest "zakazane", to wiadomo nei od dziś. Był bład z winy BB? Ale jak robiles blok, choćby to tego nie dotyczyło, to nie ma znaczenia Twoje pisanie. Robiłeś blok i jesteś spalony. Nawet jak serwer 30 razy padł. Support powtarza to jak mantrę i zamiast podejsć po ludzku, troszkę mechaniczny się robi.
W sumie pomysł nawet fajny, gdyby dodali animację galopu generała ;) coś by się działo. Tym samym BB by przyzwoliło niemal oficjalnie na bloki - co by było super! Tak w ogóle, o wiele łatwiej teraz robi się bloki - jak już się opanuje co i jak. Większe są zapasy czasowe.