Zobacz pełną wersję : Problem z zadaniami po "konserwacji 14 lutego"...
Więc tak...
na początek...
dawno to zadanie zostało wykonane a nadal mi wyskakuje od dnia dzisiejszego jako zadanie wykonane- ale nie można go zakończyć. Zapętla się i non stop wyświetla komunikat co pare sekund na balce,że zostało wykonane zadanie- co jest denerwujące!!!!
Czy rozwiążecie takie problemy czy będziecie dodawać nowe...
Zadanie to: Śmierć przywódcom ..które zostało dawno wykonane, mając 42 lvl...
Oprócz tego serwer cały czas jakby zapętlał się i odświeżał....bezsens
Mam ten sam problem mogę klikać w tym zadaniu w zakończ bez końca i nic nie działa. No i jeszcze to wyskakiwanie na belce jest naprawdę irytujące. Natomiast problem z zadaniem "Więcej włości" nie został naprawiony nadal mam je jako zablokowane z powodu zbyt wysokiego lvl'u
granatka
14.02.2013, 20:47
mam to samo, ciagle wyskakuje informacja ze zadanie ukonczono a nie mozna go zamknac. dodatkowo zadanie 'raz na zawsze' wciaz jest aktywne, nie moge go zakoczyc;(
gutekk88
15.02.2013, 00:56
Również mam problem z zadaniem "Śmierć przywódcom", ponadto w zadaniach głównych pokazane jest w nagłówku 6 zadań, a widocznych jest 5 + plus bug graficzny => screen
http://s11.postimage.org/t0wwidwbn/bug.jpg
adi198709
16.02.2013, 00:11
ja mam problem z zadaniem " Nowe materiały budowlane" - "Podejrzana osoba". Mam 32 lvl a zadanie jest dla poziomu 23. u mnie nadal jest zablokowane mimo, iż następne z tej serii "Nowe materiały" mam zrobione.
Od mniej więcej miesiąca albo i dłużej nie zalicza mi zadań a co za tym idze nie otrzymuję z tego tytułu żadnych nagród za ukończenie zadania zgłosiłem problem do suportu ale wciąż nic sie nie zmieniło czy miał ktoś może podobny problem jeśli tak to jak udało się go rozwiązac?
dzięki Ruchuna
EX_Zorro
16.02.2013, 09:01
A powiedz dokładniej w jaki sposób Ci nie zalicza? kliknięcie przycisku zakończ powoduje przyznanie nagród tylko w animacji i po chwili powrót zadania. Czy może nie naciskasz przycisku zakończ w treści zadania?
Niedziella
16.02.2013, 10:09
Mam ten sam problem gutekk88, można klikać w przycisk "zakończ" wiele razy gwiazdki lecą, a zadanie się nie kończy
jankantek
16.02.2013, 12:50
Wczorajsza konserwacja zakończyła się sukcesem. Nie mogę wejść do gry.
Kamilek_
16.02.2013, 13:48
Mam to samo co Gutek zróbcie coś z tym.
kasgt550
16.02.2013, 18:50
Mam mały problem. Nie utrudnia on gry, ale na pewno jej nie ułatwia. Co 5min dowiaduję się, że ukończyłem zadanie, które robiłem tak dawno, że nie pamiętam kiedy. Dodatkowo kiedy klikam parę razy odbierz nagrodę to widzę:
http://forum.thesettlersonline.pl/attachment.php?attachmentid=949&d=1361033173
Proszę o pomoc.
kasgt550
16.02.2013, 19:27
mam to samo. jak parę razy nacisnę zakończ to leci tyle gwiazdek, że ekranu nie widzę.
Zrobiłam misje Zakład (Wiktor Podstępny) nie tracąc żołnierzy (robiłam elitarnymi, a koledzy wcale) - nie zostało to zaliczone, a straty ogromne. Co się dzieje?
TITO_CFC
17.02.2013, 12:26
Przejrzyj opisane problemy na forum a zobaczysz że serwery gry się sypią i takie problemy to norma,na chwilę obecną trzeba się wstrzymać z robieniem przygód
U mnie pojawia się taki sam problem,zadania "Śmierć przywódcom" nie da się zakończyć i co jakiś czas po zamknięciu go wyskakuje na nowo :///////
Druga sprawa która poruszył już Kwarol, zadanie "Więcej włości" jest nadal zablokowane z powodu lvl-a. (nick:Mopss)
Nimphianey
17.02.2013, 14:23
Widzę jedynym Waszym problemem jest niedziałająca gra i występujące w niej bugi. Myślicie, że Administracja to Bogowie, którzy za "machnięciem" różdżki potrafią wszystko ?! To ludzie, a każdemu człowiekowi nawet nie wiadomo jak mądremu zdarza się wpadka. Część z Was nie miało by pojęcia co zrobić z zaistniałym problemem. Więc przystopujcie i zainwestujcie w cierpliwość.
Ja mam ten sam problem co gracze powyżej. Szlag mnie trafia i nie powiem jeszcze co na początku cierpliwie klikalam "zakoncz" ale jak mi sie pojawia to co 5 minut to można szału dostać. Po drugie (zglaszalam ten problem 3 miesiace temu do supportu jak widać bez rezultatu, nie pokusili sie nawet na odpowiedz na maila) mam zadanie "wyzwól swoje włości", które dawno już zaliczyłam a jedno z cząstkowych nadal wisi (coś tam o podbiciu wyspy) pomimo tego, że wyspe podbilam wymordowałam wszystkich (tj. "więcej włości") nawet sie zadanie nie raczyło odblokować. Pomijam fakt przeskakiwania kanałów...WEZCIE SIE DO ROBOTY MOŻE I NAPRAWCIE TO!!!!
Sofineta
17.02.2013, 16:22
Mam dokładnie to samo, a miało być naprawione 14.02
Przykładowo mam zadanie dnia polegające na przydzieleniu premi znajomemu i mimo że to robie zadanie nie znika z księgi zadań i nie dostaję żadnych nagród lub zadanie wydaj z magazynu określoną ilość narzędzi chociaż zielony pasek u dołu zadania jest pełny to przyciskając zakończ nic się nie dzieje na drugi jednak dzień zadanie znika z listy oczywiście bez nagrody za jego wykonanie za to ukończenie zadania z łukami pojawia się co kilka minut co staje się już męczące
Pozdro
Rychun
lukasollo
17.02.2013, 18:00
Mam to samo, zadanie "Błędne zamówienie - kup 100 szt. marmuru handlujac z innymi graczami". Transakcja zaakceptowana, a pasek postępu "0/100" i nie da się zadania ukończyć.
EDIT: 10 minut później zadanie zaliczyło więc to może tylko lag ;)
Widzę jedynym Waszym problemem jest niedziałająca gra i występujące w niej bugi. Myślicie, że Administracja to Bogowie, którzy za "machnięciem" różdżki potrafią wszystko ?! To ludzie, a każdemu człowiekowi nawet nie wiadomo jak mądremu zdarza się wpadka. Część z Was nie miało by pojęcia co zrobić z zaistniałym problemem. Więc przystopujcie i zainwestujcie w cierpliwość.
haha weź mnie koleś nie rozśmieszaj. ta gra to jedna wielka wpadka i popis ułomności tzw programistów tej gry
Blaszka1971
17.02.2013, 18:54
Ci ludzie juz ponad rok nie potrafia sie uporac nawet z malymi problemami to po pierwsze a po drugie kiedy zalozylem firme i co za tym idzie mam klientow to zanim wezme sobie wolny weekend to wpierw doprowadzam wszystko do ladu i skladu,ale jesli jak piszesz popelnie blad,gdyz tez jestem czlowiekiem to klienci byc moze sa wyrozumiali,ale ja nie mam wolnego weekendu a niekiedy nawet zarwane noce! poniala?czy jeszcze do szkoly uczeszczasz i praca Tobie jest obca?Proponuje swoje smieszne usprawiedliwienia,uspokojenia itp. zatrzymaj dla siebie...
Ps.Bog nie ma z tym nic wspolnego! jesli na czyms sie nie znam to sie za to nie zabieram! zrozumiala aluzje?
hinter2008
17.02.2013, 19:25
ja też
sunshinka
17.02.2013, 20:57
I ja mam taki problem :/ Raz, że nie mogę ukończyć tego zadania, a nie wiem czemu... Wymagany poziom 15, a ja mam 34 i utknęłam :) Do tego wyskakujacego zadania dochodzi przeskakiwanie z np. szeptu na global... Trochę drażni :)
Tornados
17.02.2013, 21:02
To z przeskakiwanie to chyba wina kanalu handlowego bo ciagle sie resetuje i gra automatycznie na global wybija
DIABLICA255
17.02.2013, 22:12
mam to samo
zenkat54
18.02.2013, 17:17
Mój problem dotyczy zadania z dnia 18-02-2013. Zadanie przydziel premię znajomym wykonałem dwukrotnie, a nie jest wykonane. Czy po każdej konserwacji musimy być zaskakiwani jakimiś błędami?
http://forum.thesettlersonline.pl/attachment.php?attachmentid=952&stc=1&d=1361200606