Zobacz pełną wersję : zadanie - cztery wiatry
Misiorww
14.02.2013, 11:43
czy ktoś byłby tak miły i napisał, jakie warunki w podzadaniach trzeba wykonać, aby ukończyć główne zadanie cztery wiatry.
level 16-25
1 Zadanie - krótkie poszukiwania - znaleźć 10 marmuru. wydać 600 kamienia - nagroda - 500 szt drewna liściastego
2 Zadanie - wyprodukować 100 napitku. posiadać 250 chleba - nagroda 50 szt marmuru
3 Zadanie - posiadać 600 węgla. wyprodukować 2000 ryb - nagroda 100 szt desek liściastych
4 Zadanie - wyprodukować 125 pożywnych kanapek. przyznać premię budynkom znajomego (25 szt - pożywna kanapka) - nagroda 100 chleba
5 Zadanie - kup 800 szt zasobów.miej w posiadaniu 60 łuków - nagroda 100monet
6 Zadanie - użyj 1000 szt pokarmu dla ryb aby uzupełnić łowisko. zaciągnij do armii 50 łuczników - nagroda 100 węgla
7 Zadanie - wyprodukuj 200 szt mieczy z brązu. miej w posiadaniu 1000 szt ryb - nagroda 100 brązu
8 Zadanie - Wystaw przynajmniej 100 osadników (UWAGA: NIE ZALICZA osadnikami z chleba, tylko tymi którzy przychodzą co 15 min).miej w posiadaniu przynajmniej 2400 mieczy z brązu - nagroda 100 chleba
level 26-35
1 Zadanie - Wyslij specjaliste na krotkie poszukiwania (błąd - chodzi o srednie poszukiwania), aby zdobyl 200 szt. desek z drewna lisciastego. Wydaj 500 szt. Narzedzi z magazynu. - nagroda 440 desek lisciastych
2 Zadanie - Poznaj nowe przygody, co najmniej: 1 (czyli przejdź) Wyslij odkrywce na krotkie poszukiwania nowej przygody - nagroda 200 koni
3 Zadanie - wydaj 2000 sztuk marmuru z magazyny, wyprodukuj 100 sztuk pożywnych kanapek - nagroda 700 brązu
4 Zadanie - uzyskaj od znajomego premie dla swoich budynków (półmiski ryb) w liczbie 50szt. wyprodukuj przynajmniej 7000szt pokarmu dla ryb.
5 Zadanie - wyhoduj 480szt koni. znajdź 700szt granitu podczas przygody wyspa piratów.
6 Zadanie - wydaj 2500szt węgla z magazynu. wytrenuj w koszarach daną liczbę konnych: 80.
7 Zadanie - wyprodukuj 150 mieczy z żelaza. miej w posiadaniu co najmniej 3000 desek z drewna liściastego.
8 Zadanie - wystaw przynajmniej 150 osadników, miej w posiadaniu 3600 mieczy z żelaza - nagroda: 200 chleba
9 Zadanie - kup 500 monet, wytrenuj 360 ochotników. Nagroda 200 napitku.
level 36-45
1 Zadanie - 10 granitu po długich poszukiwaniach i wydanie 4000 narzędzi - nagroda 400 drewna egzo
2 Zadanie - wyprodukować przynajmniej 100 sztuk desek egzotycznych i wydać 3 000 marmuru - nagroda 250 desek egzo
3 Zadanie - Sprzedaj przynajmniej 4000 zasobów, handlując i innymi graczami. Wyprodukuj 100 szt. koszyków cioci Irmy - nagroda 200 wędlin
4 Zadanie - Niech znajomy użyje Pożywnej kanapki na co najmniej 50 twoich budowlach. Ukończy przygodę Banici tracąc mniej niż 500 rekrutów
5 Zadanie - Wytrenuj w koszarach daną liczbę Żołnierzy: 120 Znajdź 600 szt granitu podczas przygody "Azyl bandytów"
6 Zadanie - Przygotuj przynajmniej 10.000 szt Woni dziczyzny. Wydaj 10.000 szt Desek z drewna liściastego z magazynu - nagroda 200 monet
7 Zadanie - Wyprodukuj przynajmniej 250 szt Długich łuków. Miej w posiadaniu przynajmniejej 5000 Mięsa. - Nagroda 200 szt egzotycznego drewna
8 Zadanie - Wystaw przynajmniej 200 osadników. Miej w posiadaniu przynajmniej 5000 Długich łuków - Nagroda 300 szt chleba
9 Zadanie - Kup przynajmniej 1200 szt Monet handlując z innymi graczami.. Wytrenuj (posiadaj) w Koszarach daną liczbę Wybornych łuczników: 500- Nagroda: 300 szt napitku
10 Zadanie - Wydaj 3000 szt Mięsa z magazynu. Znajdź 400 szt Granitu podczas przygody "Starzy przyjaciele" - 900 długich łuków
level 46-50
1 Zadanie - Wysłać odkrywcę, żeby przyniósł 30 granitu oraz wydać 500 saletry - nagroda 625 desek egzo
2 Zadanie - Wyprodukować 20 mieczy damasceńskich oraz wydać 5000 marmuru z magazynu - nagroda 100rudy tytanu
3 Zadanie - Wyprodukować 200 koszyków cioci Irmy i przyznac znajomemu 175 koszyków - nagroda 200 bali egzo
4 Zadanie - Uzyskaj od znajomego premię dla swoich budynków (koszyk cioci irmy) w liczbie 50szt. Ukończ zadanie Czarni rycerze tracąc mniej niż 1 żołnierzy - nagroda 500 granitu
5 Zadanie - wyprodukuj 20 kusz i zdobądź 1000 granitu z matczynej - nagroda 700monet
6 Zadanie - wydaj 10000 wedliny i wyszkol 200 kusznikow
7 zadanie - wyprodukuj 170 szt tytanu i miej 2000 granitu
8 zadanie - wystaw 250 osadników //produkcja z domu władyki lub szkoły. miej w posiadaniu 3800 szt. mieczy ze stali - nagroda 400 chleba
9 Zadanie - kup przynajmniej 2k monet handlując z innymi graczami. wytrenuj w koszarach daną liczbę elitarnych żołnierzy: 100 szt. - nagroda: 400 napitku
10 zadanie - wydaj 1000 szt. stali z magazynu. znajdź 600 szt. granitu podczas przygody "atak z zaskoczenia" - nagroda 100 mieczy damasceńskich
1 Zadanie - Wysłać odkrywcę, żeby przyniósł 30 granitu oraz wydać 500 saletry - Nagroda 625 desek egzotycznych;
2 Zadanie - Wyprodukować 20 mieczy damasceńskich oraz wydać 5000 marmuru z magazynu - Nagroda 100 rudy tytanu;
3 Zadania nie znam :P
Dotyczy to graczy na levelu powyżej 46 levelu
Scolopendra
14.02.2013, 11:56
A na 40 lvl 1 zadanie poboczne jest: 10 granitu po długich poszukiwaniach i wydanie 4000 narzędzi; a nagroda 400 egzotyczne drewno.
Jednym słowem nie opłacalne jest robienie, fajnie było gdyby te zadania poboczne z "Czterech Wiatrów" były rozpisane na podzadania co trzeba zrobić i wtedy każdy by sobie odpowiedział czy warto to wykonywać w ogl
Poznańczyk
14.02.2013, 12:06
Jednym słowem nie opłacalne jest robienie, fajnie było gdyby te zadania poboczne z "Czterech Wiatrów" były rozpisane na podzadania co trzeba zrobić i wtedy każdy by sobie odpowiedział czy warto to wykonywać w ogl
W sumie wydać trochę złomu i dostac młyn/silos i 500klejnotów na koniec to nie opłacalne
Misiorww
14.02.2013, 12:11
poznańczyk właśnie chodzi o to czy warto w ogóle zaczynać robić podzadania, bo za samo postawienie miecznika do damascenów kupi się np młyn
Miecznik później się przyda do innego zadania.
poznańczyk właśnie chodzi o to czy warto w ogóle zaczynać robić podzadania, bo za samo postawienie miecznika do damascenów kupi się np młyn
Bierz też pod uwagę, to że budynki te przydają się do Zadań głównych za które też są konkretne nagrody.
Misiorww
14.02.2013, 13:03
slimak po ciulu nagrody. koszty budynków mistrzowskich przewyższają o wiele nagrody za posiadanie ich.
Ludwig47
14.02.2013, 13:12
A jeśli ktoś już takowe budynki posiada... :)
Niech ktoś da rozpisek zadań wreszcie, wtedy każdy wedle uznania zrobi jak chce
Misiorww
14.02.2013, 13:31
no właśnie :(
Niech ktoś da rozpisek zadań wreszcie, wtedy każdy wedle uznania zrobi jak chce
Może słowo proszę?
Nikt kto pomaga nie ma takiego obowiązku, więc trochę pokory by się przydało.
Krwionury
14.02.2013, 14:20
Mam zadanie (poziom 27): wyslij specjaliste na krotkie(!) poszukiwania, aby zdobyl 200 szt. Desek z drewna... lisciastego(!)
I komentarz:
Na krotkich to sie zdarza bardzo rzadko i malo takich desek - a to tylko zadanie jedno z 10. Czas 14 dni na zrobienie wszystkich to raczej zart - to pierwsze zadanie zajmie mi tydzien!!! Nie wiem czy to jest nieprzemyslane zadanie, czy specjalnie tak wysoko poprzeczka, zeby czasem nikt, kto nie placi kasy za gre (i nie ma armii szybkich odkrywcow), nie dostal darmowych klejnotow...
---------------------------------------------
Aktualizacja 15-02-2013
Jak widac zadania wymagaja testow i komentarzy
ZAKRES POZIOMOW 26-35
Zadanie 1. Dobra rada
a: Wyslij specjaliste na krotkie poszukiwania, aby zdobyl 200 szt. Desek z drewna lisciastego.
W tym zadaniu chodzi o srednie poszukiwania (12 godzin dla zwyklego odkrywcy)
b: Wydaj 500 szt. Narzedzi z magazynu.
Bez komentarza
Nagroda: 440 szt. desek z drewna lisciastego
Zadanie 2. Z kopalni
a: Poznaj nowe przygody, co najmniej: 1.
Sprawdzilem, ze chodzi o ukonczenie dowolnej przygody.
b: Wyslij odkrywce na krotkie poszukiwania nowej przygody!
Jak wroci, przekonamy sie, czy chodzilo rzeczywiscie o krotkie poszukiwania :) (samo wyslanie nie wystarcza do zaliczenia!)
Nagroda: 200 szt. koni
ma 44 lvlu zadanie 2 : "Z kopalni "- wyprodukować przynajmniej 100 sztuk desek egzotycznych i wydać 3 000 marmuru ;nagroda 250 desek egzotycznych
No to super :(. Akurat na 5 lvl tartak podnoszę.
jozioblabla
14.02.2013, 15:05
Sam jestem ciekawy czy dam rade zrobic te 10 zadan...oby grubas przyniosl granit jutro...
nie chcecie to nie robcie !!!!
zadania nie sa po to by ''zrobic wam dobrze'' ale po to by gra byla ciekawsza
wszyscy wszystko chcieliby za darmo lub bezcen -- bo to Polska wlasnie
jedyne moje zastrzezenie to zadania typu znajdz ''granit na dlugich poszukiwaniach'' ... bo jest to losowe i mozna go szukac przez miesiac i nie przyniosa...wprowadza to tutaj losowosc mozliwosci wykonania .., a co za tym idzie jak ktos ma pecha to nie zrobi zadania nawet jak bardzo chce i stara sie. bol jest taki ze zadanie to ma okreslony czas ... z jednym,dwoma poszukiwaczami moze to naprawde wplynac na tzw sprawiedliwosc
zadania typu postaw 1-5 ludwisarzy nie ma losowosci wiec jest fair nawet jesli kosztowne
pozdrawiam
Krwionury
14.02.2013, 15:22
ale po to by gra byla ciekawsza
Co jest takiego ciekawego w zadaniu: wyslij na 6 godzin odkrywce z minimalna szansa na znalezienie 5 desek lisciastych i uzbieraj w ten sposob 200???
Jesli nawet bede zarywal noce i prace, to mam niemal zerowe szanse na znalezienie 200szt. w ten sposob... ale, oczywiscie: jestem Polakiem i tylko sie czepiam, bo w swojej pazernosci chce wszystko za darmo.
piotrsie
14.02.2013, 15:26
tak, tylko długie poszukiwanie jest od 41lvl :) ktoś znów trochę nie pomyślał
Oczywiście mogliby dorzucić w nagrodę trochę expa, bo tego się nie kupi... Ale przecież nikt nikomu nie każe tego robić! Dzienne czasami są nieopłacalne i jakoś można je anulować i nie robić szumu. Jeden sie uprze i chce zrobić, inny nie... po co te komentarze?
Problemem i to wkurzającym może być co innego, ja wybuduję kosztowne budynki a na koniec wpadnie losowe zadanie którego nie wykonam.
I nie zaliczę całości tracąc czas i surowce na budynki które są mi niepotrzebne.
Ale kto nie ryzykuje ten w piekle nie siedzi:)
maciekb1
14.02.2013, 15:36
prawda jest taka ze co by nam nie dali to zawsze będą narzekania...taka to już natura ludzka...moje zdanie jest takie:chcesz robisz,nie chcesz nie robisz...
SebaD1979
14.02.2013, 15:40
A skąd Ci przyszło do glowy, że to zadanie jest poniżej 41 lvl-u? Ktoś tu chyba nie pomyślał.
a oplaca sie w to grać , przecież mozna w tym czasie cos innego robić :)
Jareckii83
14.02.2013, 17:02
Ile czasu jest na zrobienie tego zadania ???
Ile czasu jest na zrobienie tego zadania ???
2 tygodnie, tylko dlaczego nie ma o tym informacji w grze?
2 tygodnie na wszystkie 10! nie na jedno.
Jareckii83
14.02.2013, 17:52
Mam 36 lvl zaraz wbije 37 czy jest gdzieś rozpiska jakie zadania mam wykonać i jakie surowce będą mi potrzebne , jakie budynki muszę postawić ?
Tak się zastanawiam czy jest sens zaczynać zadanie
Chyba jest bug w zadaniu żeby posłać speca do szukania desek liściastych na krótkich poszukiwaniach. Gość znalazł 5 desek ale nie wliczyło ich do puli surowców znalezionych. Na pewno nie chodzi tam o średnie poszukiwania???
ArturGrab
14.02.2013, 19:34
jeżeli to jest 14 dni to jest mało czasu na to aby zrobić te zadania
jeśli podczas poszukiwania granitu w pierwszej próbie nie znajdzie juz 1 dzień do tyłu a co dalej kolejne zadania też nie są łatwiejsze
Również na krótkim znalazłem 20 szt. Desek liściastych i nic.
Mariusz_pc
14.02.2013, 19:51
ja mam to samo przytargał 22sztuki i nic nie zalicza dalej jest 0/200sztuk :\ może ktoś z góry odpowie na to
Według tego (http://tsowiki.pl/wiki/Odkrywca) niemożliwe jest, żeby odkrywca podczas krótkich poszukiwań przyniósł 200 desek liściastych. Najprawdopodobniej jest gdzieś błąd i zakładając, że to nie bug w skrypcie a w opisie, to jeśli nie 20 na krótkich to może 200 na średnich? Tak czy inaczej dla wielu cały dzień w plecy.
Co jest takiego ciekawego w zadaniu: wyslij na 6 godzin odkrywce z minimalna szansa na znalezienie 5 desek lisciastych i uzbieraj w ten sposob 200???
Jesli nawet bede zarywal noce i prace, to mam niemal zerowe szanse na znalezienie 200szt. w ten sposob... ale, oczywiscie: jestem Polakiem i tylko sie czepiam, bo w swojej pazernosci chce wszystko za darmo.
To nawet tak nie działa - dziś mi odkrywca po 6h przyniósł 5 desek i dalej mam 0/200. Musi chyba przynieść w "jednym kawałku", co jest nierealne, oczywiście.
joannadarc
14.02.2013, 23:05
Czy jakaś dobra dusza, która robi szybko te zadania mogłaby wrzucić np. w dział Poradników spis kolejnych podzadań? Bo tak to jest rozsiane w rozmowie i trudno się wyszukuje.
Co do opłacalności - wyzwania nie muszą być opłacalne. Byle były realnie możliwe do osiągnięcia bez liczenia na szczęście bądź konieczności wydawania realnej kasy.
BTW - te questy nie były sprawdzane na testowym, ale jak jest błąd np. z deskami liściastymi, to go pewnie na dniach poprawią i przedłużą czas. Z innej beczki - fajnie by było, jakby takie questy miały licznik czasu.
Boskicom
14.02.2013, 23:20
zadanie 3 na poziomie 37 to wyprodukować 100 koszy i handel 4000 zasobami
leopolis
14.02.2013, 23:25
Witam:)
Odnośnie zadania dotyczącego 200 desek liściastych dla poziomów 26-35... Tam jest pomyłka, bo ukończyłem to zadanie... Odkrywce trzeba wysłać na średnie poszukiwania:) Jeden z odkrywców przyniósł mi 350 desek i zadanie ukończyłem.
Następne drugie zadanie z działu " z kopalni" To wyślij odkrywcę na poszukiwanie przygody i poznaj co najmniej jedną nową przygodę:)
Boskicom
14.02.2013, 23:29
Poziom 37
Zadanie 2
Wyprodukować 100 desek z drzewa egzotycznego
Wydać 3000 marmuru
Nagroda 250 desek z drzewa egotycznego
Zadanie 3
Sprzedaj przynajmniej 4000 zasobów, handlując i innymi graczami
Wyprodukuj 100 szt. koszyków cioci Irmy
Nagroda 200 wędlin
Dzięki wielkie za info o zadaniach na 37 poziomie. Dalsze wieści będą równie przydatne, ponieważ wtedy można się do przygotować do szybszego wykonania zadania, a o to w tym wszystkim chodzi
mi poszło te zadanie na srednich znalazl 250 desek zadanie zaliczy po dodaniu do władyki
No zgadza się, trzeba wysłać odkrywcę na średnie poszukiwania, a nie na krótkie. Opis kolejnego zadania jest równie fantastyczny co spartaczony opis pierwszego: "Poznaj nowe przygody, co najmniej:1". Ludzie czy wy to translatorem tłumaczyliście? Czy może chodzi o "znalezienie przygody"? Bo nie bardzo wiadomo co robić.
EX_BOGVER
15.02.2013, 07:58
Dlatego wersja beta gry dotyczy błędów tłumaczeń. Już odnotowuję dla techników, iż wymaga to poprawki.
Krzysieksko
15.02.2013, 08:12
Poziom 46
Zadanie 2: Wyprodukować 20 mieczy damasceńskich i wydać 5000 marmuru.
Nagroda - 100 rudy tytanu.
Poziom 46+
Zadanie 3: Wyprodukować 200 koszyków cioci Irmy i przyznac znajomemu 175 koszyków :)
Nagroda 200 bali egzotycznych
TedMruczek
15.02.2013, 08:57
poziom 44
Zadanie 3: (Obserwator w wiezy)
Wyprodukowac 100 koszykow Irmy i sprzedac 4 tys zasobow.
Nagroda 200 wędlin
MOD_BOGVER co to za obrona tych bezmózgów z UBI/BB ??? Przecież nawet licealista lepiej by to przetłumaczył.... (nie obrażając licealistów). Z resztą błędów w tłumaczeniu jest multum a ludzie tracą czas na wykonywanie rzeczy które nie zaliczają zadań. Takiego bezmózga bym wywalił na zbity pysk skoro nie potrafi wykonywać swoich obowiązków. ( i to nie jest kwestia tego, że każdy się może pomylić.... bo ta ameba myli się notorycznie )
SebaD1979
15.02.2013, 10:20
Dlatego wersja beta gry dotyczy błędów tłumaczeń. Już odnotowuję dla techników, iż wymaga to poprawki.
Wszystko fajnie, tylko te błędy w tłumaczeniu jakoś nie są poprawiane. Od wprowadzenia nowych zadań chyba ze 3-4 miesiące temu dalej występują te same źle przetłumaczone zadanie i co chwile mamy na forum wątki: "jak mam osiągnąć produkcję 0/12 godzin i oprócz tego ileśtam powiązanych produktów". Naprawdę aż tak wymagające jest dodanie jednego słowa "conajmniej", że trzeba na to czekać kilka miesięcy? No chyba że była poprawka na wczorajszej wersji.
Pierwsze zadanie 44lvl: wydać 4k narzędzi i przynieść 10szt. granitu na długich poszukiwaniach. Mi przyniósł 30szt i nie zaliczyło zadania.... Znaczy się że musi przynieść konkretnie 10szt. co za bezsens.....
Mi bezproblemowo 10szt granit przytargał, te zadania są awykonalne jak się ma pech do poszukiwań skarbów!
Pierwsze zadanie dla 38lvl: 4k narzędzi wydaj i 10szt granit grubas ma znaleźć na długich
Drugie zadanie: 3k marmuru wydaj i 100desek wyprodukuj
Trzecie zadanie: 100 koszy ciotki irmy zrób i 4k zasobów sprzedać np 4k wody
ps. Zrobię więcej to napisz tu jakie są zadania dalej do zrobienia/robienia
Wszystko fajnie, tylko te błędy w tłumaczeniu jakoś nie są poprawiane. Od wprowadzenia nowych zadań chyba ze 3-4 miesiące temu dalej występują te same źle przetłumaczone zadanie i co chwile mamy na forum wątki: "jak mam osiągnąć produkcję 0/12 godzin i oprócz tego ileśtam powiązanych produktów". Naprawdę aż tak wymagające jest dodanie jednego słowa "conajmniej", że trzeba na to czekać kilka miesięcy? No chyba że była poprawka na wczorajszej wersji.
nie była - dziś padło to pytanie :)
Zadanie 4 poziom 37 "Sojusz"
Niech znajomy użyje Pożywnej kanapki na co najmniej 50 twoich budowlach.
Ukończy przygodę Banici tracąc mniej niż 500 rekrutów.
SebaD1979
15.02.2013, 11:25
Pierwsze zadanie 44lvl: wydać 4k narzędzi i przynieść 10szt. granitu na długich poszukiwaniach. Mi przyniósł 30szt i nie zaliczyło zadania.... Znaczy się że musi przynieść konkretnie 10szt. co za bezsens.....
A nie wysłałeś przypadkiem na bardzo długie? Mi też przyniósł dzisiaj 30, ale z bardzo długich (źle doczytałem) i nie zaliczyło. Zobaczymy jak będzie z długich.
sam już nie wiem, wysyłam kolejnych 4 i zobaczę czy mam szczęście czy nie
Misiorww
15.02.2013, 11:58
ciekawi mnie 4 zadanie dla wyższych leveli bo nikt jeszcze nie napisał, dla niższych są banici i kosze
Malesuadus
15.02.2013, 11:58
Zadanie 5, poziom 43
1. Wytrenuj w koszarach daną liczbę Żołnierzy: 120
2. Znajdź 600 szt granitu podczas przygody "Azyl bandytów"
Misiorww
15.02.2013, 12:04
ale syf :/
ale syf :/
Przecież wykonywanie zadań nie jest obowiązkowe.
jozioblabla
15.02.2013, 12:07
Ja z wyższych moge powiedzić, że wyslałem grubasa na bardzo długie poszukiwania i przyniósł bale. W pierwszym zadaniu napisane jest "...b. długie poszukiwania"...wyslalem teraz 4. Ma przynieść 30 granitu...Gorzej jak to "b." to pomyłka i trzeba wyslać na długie to wtedy bede stratny juz coś 3 dni.
Te zadania coraz ciekawsze się stają i bardziej czasochłonne, a 14 dni to trochę mało czasu na to jest
Misiorww
15.02.2013, 12:08
poprosilbym o podanie 4 zadania dla lvl 46+, jezeli ktos ma juz
Misiorww
15.02.2013, 12:13
Przecież wykonywanie zadań nie jest obowiązkowe.
ja wiem, ale zawsze to jakaś odskocznia od monotonii klepania przygód
Ludwig47
15.02.2013, 12:25
Zadania 4 na 48lvl: 1. uzyskaj od znajomego premię dla swoich budynków (koszyk cioci irmy) w liczbie 50szt, 2. Ukończ zadanie Czarni rycerze tracąc mniej niż 1 żołnierzy.
Ludwig47
15.02.2013, 12:26
Zadania 4 na 48lvl: 1. uzyskaj od znajomego premię dla swoich budynków (koszyk cioci irmy) w liczbie 50szt, 2. Ukończ zadanie Czarni rycerze tracąc mniej niż 1 żołnierzy.
Zapomniałem dodać, NAGRODA to 500 granit
W Azylu przyniesienie 600 granitu to prawdopodobieństwo 22% więc średnio 5 przygód trzeba zrobić żeby zaliczyć zadanie :P
Misiorww
15.02.2013, 12:27
duzo lepsze niz dla nizszych lvl
Misiorww
15.02.2013, 12:28
W Azylu przyniesienie 600 granitu to prawdopodobieństwo 22% więc średnio 5 przygód trzeba zrobić żeby zaliczyć zadanie :P
w cale nie, mozesz zrobic 100 przygod i ani razu mozesz granitu nie dropnac
Wszystie zadania wcześniej wypisane zebrane w jeden post:
level 16-25 4 rezydencje + 500 klejnotów
1 Zadanie - krótkie poszukiwania - znaleźć 10 marmuru. Wydać 600 kamienia
level 26-35
1 Zadanie - Wyslij specjaliste na krotkie poszukiwania (błąd - chodzi o srednie poszukiwania), aby zdobyl 200 szt. desek z drewna lisciastego. Wydaj 500 szt. Narzedzi z magazynu.
2 Zadanie - Poznaj nowe przygody, co najmniej: 1 (czyli przejdź) Wyslij odkrywce na krotkie poszukiwania nowej przygody
level 36-45 młyn wodny + 500 klejnotów
1 Zadanie - 10 granitu po długich poszukiwaniach i wydanie 4000 narzędzi
2 Zadanie - wyprodukować przynajmniej 100 sztuk desek egzotycznych i wydać 3 000 marmuru
3 Zadanie - Sprzedaj przynajmniej 4000 zasobów, handlując i innymi graczami. Wyprodukuj 100 szt. koszyków cioci Irmy
4 Zadanie - Niech znajomy użyje Pożywnej kanapki na co najmniej 50 twoich budowlach. Ukończy przygodę Banici tracąc mniej niż 500 rekrutów
5 Zadanie - Wytrenuj w koszarach daną liczbę Żołnierzy: 120 Znajdź 600 szt granitu podczas przygody "Azyl bandytów"
6 Zadanie - Przygotuj przynajmniej 10.000 szt Woni dziczyzny. Wydaj 10.000 szt Desek z drewna liściastego z magazynu
7 Zadanie - Wyprodukuj przynajmniej 250 szt Długich łuków. Miej w posiadaniu przynajmniej 5000 Mięsa.
level 46-50 młyn wodny + silos + 500 klejnotów
1 Zadanie - Wysłać odkrywcę, żeby przyniósł 30 granitu oraz wydać 500 saletry
2 Zadanie - Wyprodukować 20 mieczy damasceńskich oraz wydać 5000 marmuru z magazynu
3 Zadanie - Wyprodukować 200 koszyków cioci Irmy i przyznac znajomemu 175 koszyków
4 Zadanie - Uzyskaj od znajomego premię dla swoich budynków (koszyk cioci irmy) w liczbie 50szt. Ukończ zadanie Czarni rycerze tracąc mniej niż 1 żołnierzy
w cale nie, mozesz zrobic 100 przygod i ani razu mozesz granitu nie dropnac
Daltego dodałem słówko "średnio". Wiem co to prawdopodobieństwo.
Gotha324
15.02.2013, 13:06
level 46-50[/B]
2 Zadanie - Wyprodukować 20 mieczy damasceńskich oraz wydać 5000 marmuru z magazynu
czyli musze postawic budynek bo inaczej sie nie da?
Misiorww
15.02.2013, 13:10
czyli musze postawic budynek bo inaczej sie nie da?
tak, miecznika damasceńskiego
Gotha324
15.02.2013, 13:10
lag
Jest super, dają zadania, które nawet przy dużych chęciach i zaangażowaniu, można nie ukończyć w terminie, bo kto zagwarantuje, że zrobisz przygodę np. Azyl bandytów i dostaniesz granit? a jeszcze nie wiemy jakie są kolejne zadania.
słowianka
15.02.2013, 14:23
czas dorosnąć ludzie, wy chyba nie rozumiecie po co te zadania są...
nikt ich nie dał byście się fajne bawili i by wielu ludziom się udało dostać 500 klejnotów.
one są by was doić z realnej kasy...
Fredek_z_F-K
15.02.2013, 14:26
A nie wysłałeś przypadkiem na bardzo długie? Mi też przyniósł dzisiaj 30, ale z bardzo długich (źle doczytałem) i nie zaliczyło. Zobaczymy jak będzie z długich.
Przecież mają być właśnie bardzo długie:
http://img515.imageshack.us/img515/9333/bdugie.png
jak na razie nie widzę tutaj wydawania realnej kasy, bo póki co to jest wydawanie surowców i kupa szczęścia aby odkrywca przyniósł deski czy granit.
słowianka
15.02.2013, 14:31
"jak na razie nie widzę tutaj wydawania realnej kasy:" - pomyśl chwilę, a odkrywców w sklepie nie masz? nie kusi by ich dokupić i zwiększyć swoje szanse?
Malesuadus
15.02.2013, 14:32
Zadanie 6, poziom 43
1. Przygotuj przynajmniej 10.000 szt Woni dziczyzny
2. Wydaj 10.000 szt Desek z drewna liściastego z magazynu
Nagroda: 200 monet
kubuswawa
15.02.2013, 14:36
Jest napisane,że jest błąd i chodzi o średnie!!
Fredek_z_F-K
15.02.2013, 14:36
jak na razie nie widzę tutaj wydawania realnej kasy, bo póki co to jest wydawanie surowców i kupa szczęścia aby odkrywca przyniósł deski czy granit.
Można 'pogonić' odkrywcę za klejnoty = realną kasę
Nie zdziwiłbym się jakbym tego nie zrobił jak czytam te zadania. Ja dalej stoję z 2 zadaniem bo nie mam jeszcze miecznika damasceńskiego.
Ja nie robię tych zadań "skórka za wyprawkę " nie opłaca się
level 16-25: nikt nie dodał więc podaję:
nagroda za całość to 4 rezydencje + 500 diamentów
1. Dobra rada:
nagroda: 500 szt drewna liściastego
a) krótkie poszukiwania - znaleźć 10 marmuru
b) wydać 600 kamienia
2. Z kopalni:
nagroda: 50 szt marmuru
a) wyprodukować 100 napitku
b) posiadać 250 chleba
3. Obserwator w wieży:
nagroda: 100 szt desek liściastych
a) posiadać 600 węgla
b) wyprodukować 2000 ryb
Malesuadus
15.02.2013, 14:44
Zadanie 7, poziom 43
1. Wyprodukuj przynajmniej 250 szt Długich łuków.
2. Miej w posiadaniu przynajmnieje 5000 Mięsa.
Nagroda: 200 szt egzotycznego drewna
Zadania są nieproporcjonalne do nagrody, jak dojdę do zadania, które nie bd w stanie zrobić to oleje po prostu i tyle, co raz więcej osób po wykonaniu 3 zadania ma już dosyć i rezygnuje :/
Thrukdok
15.02.2013, 14:57
Nie zdziwiłbym się jakbym tego nie zrobił jak czytam te zadania. Ja dalej stoję z 2 zadaniem bo nie mam jeszcze miecznika damasceńskiego.
to postaw, tak czy siak do zadania głównego będziesz potrzebował. Weź tu teraz traf granit z przygody...
Można 'pogonić' odkrywcę za klejnoty = realną kasę
wszystko można, tu jeszcze na to nie wpadli, ale w innych grach można skończyć całe zadanie za realną kasę, bez wydawania wirtualnych zasobów,
ja mówię, że nie musisz wydawać kasy, co innego czy będziesz miał szczęście trafić na przykładowy granit w przygodzie, czy zrobisz ją 20 razy, 14 dni minie a granitu i tak nie dostaniesz
Podkołdernik
15.02.2013, 15:20
Poszukiwanie granitu jest jako pierwsze, wiec i tak nim rozpoczyznasz.
Pytanie: Czy do otrzymania nagrody głównej wymagane jest zaliczenie wszystkich (10) zadań pośrednich ?
karan-ruth
15.02.2013, 15:28
Pytanie: Czy do otrzymania nagrody głównej wymagane jest zaliczenie wszystkich (10) zadań pośrednich ?
Wystarczy że wykonasz ostatnie ;)
nonycóra
15.02.2013, 15:41
to jest realne trzeba wysłać na średnie poszukiwania tylko że mi cały czas przynosi marmur... ale nagroda bedzie fajna :D
nonycóra
15.02.2013, 15:50
a tak wg. może ktoś napisać zadania dla lvl-i 26-35 ??
szczepan851
15.02.2013, 15:59
czemu nie mozesz kazdy drop jest losowany oddzielnie za kazdym razem czyli mozesz nie dostac nawet przy 100 przygodach granitu
Dlaczego wszyscy mają zadanie "Cztery Wiatry" a ja nie?
Lvl 37.
Wiem, że kilka osób też tak ma(a raczej nie ma), to jest błąd?
p.s. Piszę w imieniu Yvonne_M, ponieważ nie mogła założyć wątku.
Woozie, na pewno nie masz? W systemie wygląda na to, że jednak masz aktywną misję z cyklu "Cztery Wiatry".
A proszę o sprawdzenie Yvonne_M, pisze w jej imieniu, bo ona nie mogła na forum wątku założyć.
norixster
15.02.2013, 17:02
zadanie nr3
Sprzedaj 4000 zasobów handlując z innymi graczami...
Może mi ktoś odpowiedzieć dlaczego nie zalicza ?
Van-de-Lord
15.02.2013, 17:11
Ja z wyższych moge powiedzić, że wyslałem grubasa na bardzo długie poszukiwania i przyniósł bale. W pierwszym zadaniu napisane jest "...b. długie poszukiwania"...wyslalem teraz 4. Ma przynieść 30 granitu...Gorzej jak to "b." to pomyłka i trzeba wyslać na długie to wtedy bede stratny juz coś 3 dni.
Odkrywca przyniósł 60 granitu z b. długich i zaliczyło ;)
Cos sie standarodo zje...znaczy zepsuło. Tyle, że mi nie zaliczyło 25 koszyków Irmy.
Zrestartuj przeglądarkę powinno odświeżyć u mnie pomogło.
Tak sobie liczę, że teoretycznie to można zrobić tylko na styk. Chyba, że ktoś ma wysokie poziomy budynków i fart. Koszyki to 14h na 2 lvl. magazynu + coś trzeba spać więc dzień. Przygoda jak się nie fartnie to też dzień lub więcej a zapasu mało bo 10 przygód a 14 dni.
zadanie nr3
Sprzedaj 4000 zasobów handlując z innymi graczami...
Może mi ktoś odpowiedzieć dlaczego nie zalicza ?
spróbuj reloga
Mi też nie zalicza, zasoby sprzedane a tu dalej 4k jak 1/4000 traktuje porażka te zadania są!
ps. Dopiero na deskach liść zalicza
Tym razem to już gierka nawet się nie wczytuje ;) no tak dodatkowa konserwacja 2h :)
Polanin_
15.02.2013, 17:58
konserwacja jest
mi nie zaliczyło 25 koszyków Irmy.
Mi też 25 koszyków z odjęło od zadania, kiedy wysłałem je znajomemu do wrzucenia ;(
sivy-devil
15.02.2013, 18:16
Azyl Bandytów-na jakie wysłać grubasa by to dostać? nigdzie nie ma info a potrzebne do tego zadania,wiem że u kupca też jest.
swoją drogą strasznie trudne do wykonania te "cztery wiatry" w podanym czasie,szczególnie jeśli się granitu nie dostanie:( czy ktoś wie co jest w 8,9 i 10 zadaniu 35-45 lvl ?
Azyl Bandytów-na jakie wysłać grubasa by to dostać? nigdzie nie ma info a potrzebne do tego zadania,wiem że u kupca też jest.
Jesli nic ostatnio nie zmienili, to ostatnia oficjalna wersja jest taka, ze to jedna z przygod ktorych nie mozna znalezc, tylko kupic u kupca.
Atak z zaskoczenia, Krwawa Maryna, Azyl bandytów, Wściekły byk i Proch - tylko za mapki w kuferku, bądź z tajemniczego pudełka przygód.
Odkrywca ich NIE przynosi.
sivy-devil
15.02.2013, 18:28
no właśnie są tacy u mnie w gildii którym dawien dawno gruby przywlókł Azyl Bandytów-dlatego pytałem o to,być może już się nie da:(
Carbonara
15.02.2013, 18:30
dokładnie, ja mam level 40 i mam znaleźć coś na długim poszukiwaniu, czego nie jestem w stanie zrobić:P bo max mogę wysłać na średnie.
gratuluje pomysłu!
sivy-devil
15.02.2013, 18:54
hm,ja mam 39 lvl i jakoś mam długie poszukiwania-przynajmniej skarbu.poszukiwanie przygód-to rozumiem,tu na długie nie mogę jeszcze
Mariusz_pc
15.02.2013, 19:04
dokładnie, ja mam level 40 i mam znaleźć coś na długim poszukiwaniu, czego nie jestem w stanie zrobić:P bo max mogę wysłać na średnie.
gratuluje pomysłu!
możliwe że teraz to naprawiają :)
AgaKlusia
15.02.2013, 19:12
Metz czyli 10 zadanie tylko zaliczysz jak kupisz u kupca kufer?? jak tak to po prostu jaja:))) Niby nagroda za free( chodzi o darmowe korzystanie z gry) a tak naprawdę to płać ... hipokryzja .... ale przecież żyjemy w świecie , w którym żer jest w modzie :)) nic za daro , o tym trzeba pamiętać :)...dostaniemy zaje*iaszcze koszyki od wiedżmy albo od wiedzimina ..plus 200 osadników i ciesz sie settlersiku .... ale i tak mam sentyment do tej gierki ...i tylko to mnie trzyma :)
Pozdrawiam myślących inaczej:))
Zwykle narzekam mało :) ale skoro tworzą coś takiego to niech chociaż ściemniają, że da się zrobić. Azyl jak nie kupisz to nie zrobisz, powyżej problem z poszukiwaniem. Po co więc naciągać graczy?....hahahah, no tak głupie pytanie...
Metz czyli 10 zadanie tylko zaliczysz jak kupisz u kupca kufer?? jak tak to po prostu jaja:))) Niby nagroda za free( chodzi o darmowe korzystanie z gry) a tak naprawdę to płać ... hipokryzja .... ale przecież żyjemy w świecie , w którym żer jest w modzie :)) nic za daro , o tym trzeba pamiętać :)...dostaniemy zaje*iaszcze koszyki od wiedżmy albo od wiedzimina ..plus 200 osadników i ciesz sie settlersiku .... ale i tak mam sentyment do tej gierki ...i tylko to mnie trzyma :)
Pozdrawiam myślących inaczej:))
tylko za mapki w kuferku, bądź z tajemniczego pudełka przygód.
200 mapek o ile dobrze pamiętam.
Co mają mapki do klejnotów?
Podkołdernik
15.02.2013, 19:52
gratuluje pomysłu!
To nabij jeden lewel i po sprawie.
szpic_pl
15.02.2013, 20:01
To ja mam pytanie. mam wyslac na krótkie poszukiwanie i znalezc 200 desek z drzewa lisciastego. On ma to znalezc za 1razem czy co?
bo wysylam go, znajduje po 20 desek ale tego nie dodaje
@szpic_pl to jest błąd w tłumaczeniu, chodzi o średnie poszukiwania.
miklas333
15.02.2013, 20:11
bonus 2 kosze
ciągle marudzicie, typowe po polsku-nic wam sie nie podoba
To ja mam pytanie. mam wyslac na krótkie poszukiwanie i znalezc 200 desek z drzewa lisciastego. On ma to znalezc za 1razem czy co?
bo wysylam go, znajduje po 20 desek ale tego nie dodaje
Ja miałam znaleźć 10 szt marmuru. Za pierwszą wyprawą znalazłam 5 i doliczyło mi. Potem znalazłam 20 szt i zaliczyło zadanie.
Wirusisko
15.02.2013, 21:09
Zadanie 4 - Ukończ zadanie Czarni rycerze tracąc mniej niż 1 żołnierzy - nagroda 500 granitu
Myślicie, że wystarczy kupic dropa? Czy trzeba całą przygodę robić?
Ukończ, ten sam zwrot jest w zadaniach gildii i lot zalicza bez problemu
szpic_pl
15.02.2013, 21:19
@szpic_pl to jest błąd w tłumaczeniu, chodzi o średnie poszukiwania.
super tyle czasu stracone i znaleziony jakis szajs....
karan-ruth
15.02.2013, 21:19
Zadanie 4 - Ukończ zadanie Czarni rycerze tracąc mniej niż 1 żołnierzy - nagroda 500 granitu
Myślicie, że wystarczy kupic dropa? Czy trzeba całą przygodę robić?
Tak, pod warunkiem, że ŻADEN z uczestników nie straci żołnierzy
Wystarczy kupić loota ale wszyscy uczestnicy mają stracić mniej niż 1 Ż, nie tylko Ty.
karan-ruth
15.02.2013, 21:39
5 zadanie dla 45-50 to wyprodukuj 20 kusz i zdobądź 1000 granitu z matczynej
LVL 26-35 ... Zadanie 3
Obserwator w wieży => wydaj 2000 sztuk marmuru z magazyny, wyprodukuj 100 sztuk pożywnych kanapek ...
nagroda 700 brązu ...
czwarte zadanie mogę napisać za 5 godzin dopiero ;)
Tara1000
15.02.2013, 21:49
lvl 56 - 50
zadanie 5 - wyprodukuj przynajmniej 20 szt kusz i znajdz 1000 granitu podczas przygody Matczyna Miłość
Zrobił ktos dla 36-45 cos powyzej 7? Ciekawi mnie co bedzie?
zad.4 lvl 26-35:
1. uzyskaj od znajomego premie dla swoich budynków (półmiski ryb) w liczbie 50szt
2. wyprodukuj przynajmniej 7000szt pokarmu dla ryb.
sivy-devil
15.02.2013, 22:16
Ale Elitarnych można stracić? nawiązując do zadania z czarnymi oczywiście
level 26-35
1 Zadanie - Wyslij specjaliste na krotkie poszukiwania (błąd - chodzi o srednie poszukiwania), aby zdobyl 200 szt. desek z drewna lisciastego. Wydaj 500 szt. Narzedzi z magazynu.
2 Zadanie - Poznaj nowe przygody, co najmniej: 1 (czyli przejdź) Wyslij odkrywce na krotkie poszukiwania nowej przygody
3 Zadanie - wydaj 2000 sztuk marmuru z magazyny, wyprodukuj 100 sztuk pożywnych kanapek
4 Zadanie - uzyskaj od znajomego premie dla swoich budynków (półmiski ryb) w liczbie 50szt. Wyprodukuj przynajmniej 7000szt pokarmu dla ryb.
5 Zadanie - wyhoduj 480szt koni. znajdź 700szt granitu podczas przygody wyspa piratów.
2 Zadanie - wyprodukować przynajmniej 100 sztuk desek egzotycznych i wydać 3 000 marmuru
3 Zadanie - Sprzedaj przynajmniej 4000 zasobów, handlując i innymi graczami. Wyprodukuj 100 szt. koszyków cioci Irmy
6 Zadanie - Przygotuj przynajmniej 10.000 szt Woni dziczyzny. Wydaj 10.000 szt Desek z drewna liściastego z magazynu
7 Zadanie - Wyprodukuj przynajmniej 250 szt Długich łuków. Miej w posiadaniu przynajmniej 5000 Mięsa.
3 Zadanie - Wyprodukować 200 koszyków cioci Irmy i przyznac znajomemu 175 koszyków
4 Zadanie - Uzyskaj od znajomego premię dla swoich budynków (koszyk cioci irmy) w liczbie 50szt. Ukończ zadanie Czarni rycerze tracąc mniej niż 1 żołnierzy
5 zadanie - wyprodukuj 20 kusz i zdobądź 1000 granitu z matczynej
zad.5 lvl 26-35:
1. wyhoduj 480szt koni
2. znajdź 700szt granitu podczas przygody wyspa piratów.
Zastanawia mnie fakt ukończenia Banitów z mniej niż 500R strat, awykonalne. Chyba, że ktoś lubi tracić na darmo żołnierzy, itp.
@ gizmo z weteranem tracisz max 487 R
miklas333
15.02.2013, 22:40
ja daje ochotników
@ gizmo z weteranem tracisz max 487 R
Jakby miał wetka to inna śpiewka by była, a tak że nie ma to awykonalne dla mnie! Odpuszczam dalej te zadania, jak ktoś to tu już ujął by wszystkie wykonać to trzeba dokonać zakupu u kupca!
Malesuadus
15.02.2013, 22:52
Zadanie 8, poziom 43
1. Wystaw przynajmniej 200 osadników.
2. Miej w posiadaniu przynajmniej 5000 Długich łuków
Nagroda: 300 szt chleba
Wystaw tzn dokładnie co? dodaj do magazynu? miej 200 niepracujacych i ich wydaj? czy jak? ;)
Malesuadus
15.02.2013, 23:11
Niestety muszą się w sposób "naturalny" wyprodukować... Ani produkcja w magazynie już po otrzymaniu zadania, ani dodanie już istniejących nie zwiększa licznika postępu. I już wiadomo po co lubczyk...
pawlito80
16.02.2013, 00:48
mam 48lvl i mając pecha można tego zadania w dwa tygodnie nie wykonać, zadanie 1 i 5 szczególnie mam na myśli :)
Dla 16-25
1 Zadanie - krótkie poszukiwania - znaleźć 10 marmuru. Wydać 600 kamienia.
2 Zadanie - wyprodukuj 100 napitków - posiadaj 250 chleba.
3 Zadanie - posiadaj 600 szt. węgla - wyprodukuj 2000 ryb.
kolejne dodam jutro :)
mlodaniewiasta
16.02.2013, 01:29
moze ktos powiedziec jaki jest czas na wykonanie zadania cztery wiatry? slyszalam o 2 tyg? prawda to jest?
Podkołdernik
16.02.2013, 01:45
Na tablicy z nowościami podczas wchodzenia do gry jest napisane.
Zadanie z tym granitem w b. długich poszukiwaniach to ruletka. Jak ktoś ma szczęście to szybko zrobi 12h (grubas ze sklepu) a jak nie to za n-tym razem trafi. U mnie 6 grubas dopiero przytachał, (ponad dzień na 1 zadanie ). Jeśli wyżej takie perełki będą oparte na szczęściu to nie sądzę, żeby dało się to w 2 tygoodnie zaliczyć. Ale w lotto też ludzie wygrywają.
2 Zadanie - wyprodukuj 100 napitku. Posiadaj 250 chleba.
3 Zadanie - posiadaj 600 szt. węgla. Wyprodukuj 2000 ryb.
level 26-35
3 Zadanie - wydaj 2000 sztuk marmuru z magazyny, wyprodukuj 100 sztuk pożywnych kanapek
4 Zadanie - uzyskaj od znajomego premie dla swoich budynków (półmiski ryb) w liczbie 50szt. Wyprodukuj przynajmniej 7000szt pokarmu dla ryb.
8 Zadanie - Wystaw przynajmniej 200 osadników (wyprodukuj w domu władyki). Miej w posiadaniu przynajmniej 5000 Długich łuków
5 zadanie - wyprodukuj 20 kusz i zdobądź 1000 granitu z matczynej
Tara1000
16.02.2013, 09:35
level 46 - 50
zadanie 6 - wydaj 10000 wedliny i wyszkol 200 kusznikow
zadanie 7- wyprodukuj 170 szt tytanu i miej 2000 granitu
Zadanie cztery wiatry pokazało się na kilka sekund i znikło. Czy przywrócą to zadanie, znają już problem ?
EX_Zorro
16.02.2013, 10:48
Kajuś23 spróbuj reloga zrobić. Jesteś pewien, że go nie anulowałeś?
Już w piewszym zadaniu 200 sztuk desek z liściastego przynieśli mi dopiero za 10 razem. Wcześniej trafiałem praktycznie wszystko, łącznie z granitem, monetami i drewnem egzotycznym... co do tej pory bardzo rzadko trafiałem.
Znajdź 600 szt granitu podczas przygody "Azyl bandytów". Nieźle przygoda dostępna za fragmenty mapy, a do tego można nie trafić na granit, a przejście jej 2 czy 3 razy pod rząd prawie nie do wykonania:)
Jak widać, żeby dostać młyn/silos i 500 klejów niezbędne jest odwiedzenie kupca hahaha
Szkoda, że zadanie nie opierają się na surowcach tylko, tylko na jakiś śmiesznych jeszcze przygodach gdzie szczęście się liczy co dropa. Można dwa tygodnie jak u mnie i bez granitu być, choć 2-3 przygody dziennie się robi
Ja mam problem z 3 zadaniem dla 46-50. nie zalicza mi rzuconych koszyków. Czy ktoś też miał problemy z tym zadaniem?
joannadarc
16.02.2013, 12:32
Zadanie z tym granitem w b. długich poszukiwaniach to ruletka. Jak ktoś ma szczęście to szybko zrobi 12h (grubas ze sklepu) a jak nie to za n-tym razem trafi. U mnie 6 grubas dopiero przytachał, (ponad dzień na 1 zadanie ). Jeśli wyżej takie perełki będą oparte na szczęściu to nie sądzę, żeby dało się to w 2 tygoodnie zaliczyć. Ale w lotto też ludzie wygrywają.
Grubas ze sklepu bardzo dlugie poszukiwania skarbu robi w 24h, nie 12. Mi to zaliczylo przy pierwszej turze, ale ja mam duzo odkrywcow.
W sumie te zadania sa dla mnie trudne, ale to przynajmniej jakies wyzwanie. Mysle, ze zdaze w 2 tygodnie.
Misiorww
16.02.2013, 12:41
Ja mam problem z 3 zadaniem dla 46-50. nie zalicza mi rzuconych koszyków. Czy ktoś też miał problemy z tym zadaniem?
podobno po jakimś czasie zalicza, od rzucenia
krotos666
16.02.2013, 12:49
To rzuć je znajomym, a jak rzucasz kolegom z gildii, to upewnij się czy są w znajomych.
Bo jak są tylko w gildii to nie zaliczy.
Wtedy przed rzuceniem dodaj taką osobę do znajomych i wtedy zaliczy :)
Dzięki za info, poczekam troche
rolnik35
16.02.2013, 12:51
Według mnie zadanie fajne z jednym wyjątkiem: uzyskanie ileś tam set surowca (głównie granitu) z przygody, gdzie jest to losowe, to nie żadne zadanie, ale loteria. Co z tego, ze zrobię przygodę nawet 100 razy jak ani raz mogę nie wylosować surowca. A już największą bzdurą jest uzyskanie tego surowca (w drodze losowania) z przygody którą trzeba kupić za ileś tam set map. Skoro ma to być zadanie z przygodą to niech będzie zadanie, a nie loteria. Rozumiem wysłać odkrywcę aby znalazł surowiec, zrobić przygodę przy jakichś tam minimalnych stratach. Ale zrób przygodę (zadanie) i zdobądź z niej surowiec (loteria niezależna od gracza) to jedna wielka bzdura. Więc przy azylu sobie odpuszczę. Nie wydam kilkuset map na przygodę do zadania skoro nawet jak ją zrobię to i tak jeszcze muszę wylosować granit (33,3%).
Nie wiem kto wymyśla takie bezsensowne "zadania", ale powinien iść do pasmanterii, kupić metr gumy i strzelić sobie w głowę zamiast wymyślać takie coś. To może takie zadanie:
Koło Fortuny: Wydaj 200 map i zakręć kołem. Jeśli wylosujesz 600 granitu zadanie zostanie zaliczone. Szansa wynosi 20%.
Pomijam już błędy w tłumaczeniu zadań (z wysyłaniem odkrywców na poszukiwania na których nie mogą znaleźć danej rzeczy :]).
potwierdzam, tez mam problemy z zaliczeniem rzuconych koszykow, czekam juz 2 dzien ...
zadanie 8 lvl50:
- wystaw 250 osadników //produkcja z domu władyki lub szkoły
- miej w posiadaniu 3800 szt. mieczy ze stali
nagroda 400 chleba
Według mnie zadanie fajne z jednym wyjątkiem: uzyskanie ileś tam set surowca (głównie granitu) z przygody, gdzie jest to losowe, to nie żadne zadanie, ale loteria. Co z tego, ze zrobię przygodę nawet 100 razy jak ani raz mogę nie wylosować surowca. A już największą bzdurą jest uzyskanie tego surowca (w drodze losowania) z przygody którą trzeba kupić za ileś tam set map. Skoro ma to być zadanie z przygodą to niech będzie zadanie, a nie loteria. Rozumiem wysłać odkrywcę aby znalazł surowiec, zrobić przygodę przy jakichś tam minimalnych stratach. Ale zrób przygodę (zadanie) i zdobądź z niej surowiec (loteria niezależna od gracza) to jedna wielka bzdura. Więc przy azylu sobie odpuszczę. Nie wydam kilkuset map na przygodę do zadania skoro nawet jak ją zrobię to i tak jeszcze muszę wylosować granit (33,3%).
Nie wiem kto wymyśla takie bezsensowne "zadania", ale powinien iść do pasmanterii, kupić metr gumy i strzelić sobie w głowę zamiast wymyślać takie coś. To może takie zadanie:
Koło Fortuny: Wydaj 200 map i zakręć kołem. Jeśli wylosujesz 600 granitu zadanie zostanie zaliczone. Szansa wynosi 20%.
Pomijam już błędy w tłumaczeniu zadań (z wysyłaniem odkrywców na poszukiwania na których nie mogą znaleźć danej rzeczy :]).
Prawie się z Tobą zgadzam. To prawie dotyczy odkrywcy. Wypuszczanie odkrywcy na poszukiwania to też jest loteria. Najniższe lvl mają do zdobycia marmur (szansa 5,2%). Fakt poszukiwania trwają 6h. Ale możesz tego marmuru szukać przez tydzień, wypuszczając odkrywce 4 razy dziennie...
Ja miałem do zdobycia dechy liściaste. Poszukiwania średnie 12h, ale za to szansa ich znalezienia 27%. Statystycznie, ja znajdę dechy dużo, dużo szybciej, niż niskie lvl (pomijam fakt, że 3 razy wysyłałem ich na krótkie poszukiwania z powodu błędu...).
Zadania typu kup, sprzedaj, wyprodukuj, ukończ przygodę XXX, ukończ przygodę XXX ze stratą mniejszą niż YYY, są ok.
rolnik35
16.02.2013, 13:51
Tzn. w ogóle "zadania" w których efekt nie zależy od gracza, ale elementu losowego to nie zadania, a zwykła durnota. To tak jakby pracownikowi w pracy zlecić, że ma w ciągu dniówki zrobić jaką pracę, przy określonej pogodzie, a jeśli jej nie zrobi to nie dostanie wynagrodzenia, tak jakby pogoda zależała od niego czy jego zaangażowania. Z tym odkrywcą to też pierdoła, masz 100% rację; ja uznałem to za "nieco mniej szkodliwe" gdyż wysyłasz go za free. Ja dwa dni szukałem granitu wysyłając po 4 odkrywców. W końcu znaleźli. Natomiast przygodę najpierw musisz mieć (w tym przypadku kupić za mapy lub z pudełka, gdyż nie ma szans jej znaleźć) zrobić (nawet jeśli normalnie nawet kijem byś jej nie tknął), po czym jeszcze musisz wylosować co trzeba bo jak nie to "zadanie" nie zaliczone.
Ale tak jak podsumowałeś, zadanie to ma być zadanie, a nie loteria: zrób co masz zrobić, to może ci zaliczymy, a może nie.
level 16-25 update:
nagroda za całość to 4 rezydencje + 500 diamentów
4. Sojusz:
nagroda: 100 szt chleba
a) wyprodukować 125 pożywnych kanapek
b) przyznać premię budynkom znajomego (25 szt - pożywna kanapka)
zgadzam sie w zupełności z waszą opinią ten temat,po prostu niektóre zadania to totalna porażka-szczególnie ten azyl
zgadzam sie w zupełności z waszą opinią ten temat,po prostu niektóre zadania to totalna porażka-szczególnie ten azyl
Ja bym bardziej powiedział, że banici. Z wetkiem to szybko by poszło, a tak kombinuje dobrze by za dużo Rekrutów nie stracić
rolnik35
16.02.2013, 14:13
Ale to ilu rekrutów stracisz zależy od Ciebie i tego jak rozegrasz przygodę - to właśnie jest zadanie "wykombinuj jak stracić mniej niż 500 rekrutów". Natomiast Azylu nie dość, ze nie znajdziesz, kupić nie idzie, bo najpierw ktoś musiałby sam go kupić za 200 map lub wylosować z pudełka za 300 map, po czym wystawić na handel, to jeszcze jak już przejdziesz to jeśli nie wylosuje ci granitu, to tak jakbyś zadania nie zrobił. Rozumiem aby zrobić azyl choćby nie tracąc ani jednego rekruta, ale co to za zadanie z losowaniem loota po przygodzie. A jaki ja mam na to wpływ? Żaden.
Gizmo ja mogę zrobić dla Ciebie tych banitów tak, ze nie stracisz ani jednego rekruta, a ty zrób dla mnie Azyl i zdobądź z loota 600 granitu. OK ?
I tu kłania się słynna "losowość dropów"
Banici nie tacy straszni :) wlasnie jestem w polowie robienia (400R+1200ochotnikow), ale nad Azylem bede sie zastanawiala, pewnie raz zrobie i jak nie bedzie Granitu to odpuszcze. Chyba lepiej zeby Azyl tez byl z zadaniem strac xxx wojska.
Zycze powodzenia Wszystkim
Fajna incjatywa z tym zadaniem Cztery Wiatry, mam nadzieje ze nie pierwsza i ostatnia. Super odskocznia od rutyny i nawet jesli nieoplacalna. Tylko jak to na Settlers Online trzeba na drugi raz przemyslec zadania, zeby gracz mial wplyw na wykonanie polecenia.
Jaro90nh
16.02.2013, 14:43
Ja bym bardziej powiedział, że banici. Z wetkiem to szybko by poszło, a tak kombinuje dobrze by za dużo Rekrutów nie stracić
Skorzystaj z poradnika Rademenesika trzeba tylko 100R zastąpić ochotnikami i po zabawie podaje link
forum.thesettlersonline.pl/threads/28585-BANICI-genera%C5%82200-moja-propozycja-od-41lv
Poradnik sprawdzony przeze mnie osobiście i na pewno wszystkie bloki wychodzą jak trzeba, dobra alternatywa dla poradnika poznańczyka
tutaj nie będziesz się musiał dużo głowic :)
karan-ruth
16.02.2013, 14:45
Fajna incjatywa z tym zadaniem Cztery Wiatry, mam nadzieje ze nie pierwsza i ostatnia. Super odskocznia od rutyny i nawet jesli nieoplacalna. Tylko jak to na Settlers Online trzeba na drugi raz przemyslec zadania, zeby gracz mial wplyw na wykonanie polecenia.
Dokładnie, niech zadania będą trudne, ale nie losowe.
maninthemirror
16.02.2013, 14:53
dokładnie tak czy siak będzie trzeba te budynki postawić żeby bawić się dalej ;)
Jaro90nh
16.02.2013, 14:56
JA też uważam że fajna sprawa z tym wydarzeniem, zadania trudne ale nagroda tez nie mała za to. Przede wszystkim coś innego jak kolega wyżej pisał,
może następnym razem przemyślą zadanie na naszą korzyść ale i tak fajnie że są, oby tylko więcej takich zadań :)))
sir_radek
16.02.2013, 15:00
Ja również nie mam, a miałem, tego jestem pewien. Świadomie też nie anulowałem a najnormalniej w życiu wcięło. Cuda jakieś czy co?
Forma rozrywki zacna, tylko trochę niektóre zadania są nie do końca pomyślane. Okej nowość spoko lecz jeśli utknie się na zadaniu z odkrywcą by coś przyniósł,a bd co innego przynosił to już na starcie tracimy sporo czasu, a zadanie trwa tylko 14 dni przecie
krotos666
16.02.2013, 15:04
Pokłosie (wykonane zadanie „Niewłaściwy czas”)
46 - 50 lvl
nagroda: ???
Wyprodukuj następującą ilość kusz: 20 szt.
Znajdź 1000 szt, granitu podczas przygody: "Matczyna miłość".
Nagroda: 700 monet
zad.6 lvl 26-35:
1. wydaj 2500szt węgla z magazynu
2. wytrenuj w koszarach daną liczbę konnych: 80.
czy ktoś może wie jakie są zadania 9 i 10 dla 36-45?
anael6669
16.02.2013, 15:28
36-45
2dni mi 6ciu grubasów szukało granitu, jeden przyniósł 30 i nie zaliczyło, lipa po maxie..
Mnie się pomysł tez podoba, nawet poza tym azylem ciekawe, tylko te 2 tygodnie to za mało. Ja nadal jestem na pierwszym zadaniu bo granitu nie dostałam.
joannadarc
16.02.2013, 15:40
36-45
2dni mi 6ciu grubasów szukało granitu, jeden przyniósł 30 i nie zaliczyło, lipa po maxie..
Wyslales na bardzo dlugie poszukiwania pewnie zamiast na dlugie...
anael6669
16.02.2013, 16:22
o kurde fakt
W 5 zadaniu 36-45 lv chodzi o posiadanie 120 żołnierzy a nie ich wytrenowanie.
a o co biega w 9 i 10 zadaniu 36-45 lv
W 5 zadaniu 36-45 lv chodzi o posiadanie 120 żołnierzy a nie ich wytrenowanie.
żeby ich posiadać trzeba ich wytrenować o to chodzi w tym opisie zadania. Jest źle napisane sformułowanie zadania po prostu
dobry pytanie jak zrobię 7 zadań (z 4 wiatrów) na 45 lvl i wskoczę na 46 lvl to zadania mi się zmienią? czy już zostanę z tymi zadaniami i nagrodami z 45 lvl czy może bede musiał wszystkie robić od początku z paczki 46+ ?
nosiekleeds
16.02.2013, 18:26
zostana te z nizszej paczki :)
tezetpeciak
16.02.2013, 18:45
--
polnocnawiedzma
16.02.2013, 18:55
To Banitów nie trzeba robić samemu tylko znajomy ma wykonać tę przygodę z odpowiedniki stratami?
Aktualnie mam poziom 44:
Znajomi, którzy w to grają są na niższym poziomach, więc nie bardzo mogą pomóc...
Czy jest ktoś chętny kto wykona mi Banitów? W zamian również mogę zrobić komuś Banitów oraz dostarczyć premie na budynki...
Dodatkowo mogę premiować Twoje budynki koszykami np. 10-20 sztuk/tydzień przez 1 miesiąc
i/lub inne do ustalenia. Odpowiedź na priv...
Banici[1 Gracz/4 Dni/14020PD]
Tyle w temacie
Lord_Bartosz
16.02.2013, 19:05
Ja też tak miałam, gdy dawałam kosze w czasie gdy sama otrzymywałam (nie zaliczyło mi chyba z 20 koszy).
zad.7 lvl 26-35:
1. wyprodukuj 150 mieczy z żelaza.
2. miej w posiadaniu co najmniej 3000 desek z drewna liściastego.
Poznańczyk
16.02.2013, 19:22
1 Zadanie - Wysłać odkrywcę, żeby przyniósł 30 granitu oraz wydać 500 saletry - nagroda 625 desek egzo wyślij na bardzo długie poszukiwania jak już :)
z tymi przygodami gdzie trzeba uztskac granit to przegiecie w azylu traci sie 275 konnych , ciekawe jakie jest 9 i 10 zadanie mam nadzieje ze nie dzieci sawanny czy zakazane xd, chociaz u lvl 46-50 moga sie trafic xd
ps. nagrody za calosc sa ciekawe, to walka musi byc ostra??
zad.6 lvl 26-35:
W tym zadaniu nie trzeba wogole produkowac konnych - jesli sie ich juz posiada. Jest to chyba bug ale wystarczy zabrac 80 konnych na przygode, zakonczyc ja i kiedy konni wroca na wyspe z przygody zadanie zostanie zaliczone. Mi wrocilo z przygody 200 konnych w czasie gdy w koszarach wyprodukowalo sie dopiero 20 szt i zadanie zostalo mi zaliczone, takze dalsza produkcje moglem przerwac.
Aktualnie mam poziom 44:
Znajomi, którzy w to grają są na niższym poziomach, więc nie bardzo mogą pomóc...
Czy jest ktoś chętny kto wykona mi Banitów? W zamian również mogę zrobić komuś Banitów oraz dostarczyć premie na budynki...
Dodatkowo mogę premiować Twoje budynki koszykami np. 10-20 sztuk/tydzień przez 1 miesiąc
i/lub inne do ustalenia. Odpowiedź na priv...
Banitów musisz sam zrobić
jozioblabla
16.02.2013, 20:25
Nie sądze by był to bug. Zauważyłem, ze każde zadanie czy to dzienne, czy gildii czy jakiekolwiek gdzie pada zdanie "wytrenuj..." zawsze mam juz wykonane gdy mam odpowiednia ilosc wojska we wladyce.
zad.6 lvl 26-35:
W tym zadaniu nie trzeba wogole produkowac konnych - jesli sie ich juz posiada. Jest to chyba bug ale wystarczy zabrac 80 konnych na przygode, zakonczyc ja i kiedy konni wroca na wyspe z przygody zadanie zostanie zaliczone. Mi wrocilo z przygody 200 konnych w czasie gdy w koszarach wyprodukowalo sie dopiero 20 szt i zadanie zostalo mi zaliczone, takze dalsza produkcje moglem przerwac.
Mi tak samo ale dopiero po napisaniu tego posta :D
Nie sądze by był to bug. Zauważyłem, ze każde zadanie czy to dzienne, czy gildii czy jakiekolwiek gdzie pada zdanie "wytrenuj..." zawsze mam juz wykonane gdy mam odpowiednia ilosc wojska we wladyce.
dokładnie zgadzam sie z Toba ja mam tak samo:) jesli ma sie te wojsko zrobione zalicz od razu
No to dziwne ze majac 50 konnych we wladyce w zadaniu pokazywalo mi 0/80. Dopiero po powrocie konnych z przygody zadanie mi zaliczylo.
4 Zadanie - wyprodukować 125 pożywnych kanapek, przyznać premię budynkom znajomego (25 szt - pożywna kanapka)
level 26-35
6 Zadanie - wydaj 2500szt węgla z magazynu, wytrenuj w koszarach daną liczbę konnych: 80.
7 Zadanie - wyprodukuj 150 mieczy z żelaza, miej w posiadaniu co najmniej 3000 desek z drewna liściastego.
8 Zadanie - Wystaw przynajmniej 200 osadników (wyprodukuj w domu władyki). Miej w posiadaniu przynajmniej 5000 Długich łuków
1 Zadanie - Wysłać odkrywcę, żeby przyniósł 30 granitu(bardzo długie) oraz wydać 500 saletry
5 Zadanie - wyprodukuj 20 kusz i zdobądź 1000 granitu z matczynej
7 Zadanie - wyprodukuj 170 szt tytanu i miej 2000 granitu
8 Zadanie - wystaw 250 osadników (produkcja z domu władyki lub szkoły), miej w posiadaniu 3800 szt. mieczy ze stali
Podkołdernik
16.02.2013, 22:41
Dobra robota :)
Olympic2012
16.02.2013, 23:05
mi w ogóle nie zalicza zadania związanego z koszami Irmy (zużywam swoje własne kosze)
Podkołdernik
16.02.2013, 23:06
Ja to jeszcze nie znalazłem granitu :D
sivy-devil
16.02.2013, 23:11
mi w ogóle nie zalicza zadania związanego z koszami Irmy (zużywam swoje własne kosze)
ty nie masz ich zużywać tylko wyprodukować w ilości 100szt,chyba że chodzi o kanapki to 50 ma byc rzucone przez sąsiada-mi zaliczyło bez problemu.
Co do Banitów-z blokami na miękko idzie poniżej 500 reków zrobić.
btw:Poznańczyk ma błąd w por weteran250 w Banitach. 1 obóz to 74R,1Ż,119K,56Ku -tak powinno być bo wg tego co tam jest to strata może być żołnierza i koni.
Ja mam inne pytanie czy generał 220 ten z pudełka porusza sie szybciej niż inne gienki czy tak samo? jest jakaś różnica?
Olympic2012
16.02.2013, 23:25
ja mam zadanie 3 z poziomów 46-50: wyprodukuj 200 sztuk koszy Irmy i przyznaj premię na 175 budynkach znajomego (kosze Irmy). Wczoraj zaliczyło mi 96 koszy, dziś o 12 rzuciłem znajomemu 100 koszy i do tej pory niczego nie zaliczyło (potem na próbę 10 koszy o 17, i kolejne 10 koszy po godzinie 20) i do tej pory mój licznik zatrzymał się na liczbie 96 (znajomy ten sam, kosze tylko i wyłącznie wyprodukowane przeze mnie, żadne zakupione, podarowane)
Przy koszach miałem ten sam problem, rozwiązanie trzeba rzucić znajomemu spoza gildii u mnie zadziałało, po fakcie ale zawsze.
Malesuadus
17.02.2013, 00:18
9 zadanie, poziom 43
1. Kup przynajmniej 1200 szt Monet handlując z innymi graczami.
2. Wytrenuj (posiadaj) w Koszarach daną liczbę Wybornych łuczników: 500
Nagroda: 300 szt napitku
miklas333
17.02.2013, 00:20
czyli trafił sie garnit w azylu :)
miklas333
17.02.2013, 00:20
granit miało być
sivy-devil
17.02.2013, 00:26
ja mam zadanie 3 z poziomów 46-50: wyprodukuj 200 sztuk koszy Irmy i przyznaj premię na 175 budynkach znajomego (kosze Irmy). Wczoraj zaliczyło mi 96 koszy, dziś o 12 rzuciłem znajomemu 100 koszy i do tej pory niczego nie zaliczyło (potem na próbę 10 koszy o 17, i kolejne 10 koszy po godzinie 20) i do tej pory mój licznik zatrzymał się na liczbie 96 (znajomy ten sam, kosze tylko i wyłącznie wyprodukowane przeze mnie, żadne zakupione, podarowane)
Miałem podobny problem,zaliczyło po bardzo długim czasie:( może tez ci zaliczy z opóźnieniem
Kowalwlk
17.02.2013, 00:31
A co do Azylu Bandytów, poradnik Poznanczyka, blok z g3 prosze uważać, pierwsza fala na przywódce powinna być wysłana z lekkim opóźnieniem. Ja wysłałem pieronem i gienek skręcił na blokowany obóz. Strata koni, kuszników i elitarnych. A drop? Jak marzenie, ruda tytanu i doładowanie pola :(((
Pierwsze dwa bloki fajnie wchodza.
A mi nie zaliczyło 12 kanapek dla znajomego.. poczekam, może po pewnym czasie...
poszukajcie w necie co grubas moze przyniesc czasem lepiej na krotkie dac
na 35 lvl
8me zadanie-nowa siła
wystaw przynajmniej 150 osadników, miej w posiadaniu 3600 mieczy z żelaza
nagroda: 200 chleba
Vitec1972
17.02.2013, 01:05
jak zrobię przygodę czarnych a mam teraz trzecie zadanie poziom 48 i zostawię w wiadomościach zaliczy mi ją potem czy nie ?
Jak nie zalicza zrobionego zadania, najlepiej sie wylogowac i zalogowac ponownie
joannadarc
17.02.2013, 01:40
poszukajcie w necie co grubas moze przyniesc czasem lepiej na krotkie dac
Trzeba dac na takie, jakie sa w tresci zadania, inaczej nie zaliczy.
jak zrobię przygodę czarnych a mam teraz trzecie zadanie poziom 48 i zostawię w wiadomościach zaliczy mi ją potem czy nie ?
Nie, nie zaliczy. Zadanie jest zaliczane w momencie pojawienia sie wiadomosci z lootem a nie zaakceptowania go.
A co do Azylu Bandytów, poradnik Poznanczyka, blok z g3 prosze uważać, pierwsza fala na przywódce powinna być wysłana z lekkim opóźnieniem. Ja wysłałem pieronem i gienek skręcił na blokowany obóz. Strata koni, kuszników i elitarnych. A drop? Jak marzenie, ruda tytanu i doładowanie pola :(((
Pierwsze dwa bloki fajnie wchodza.
Tez sie naciolem na tym bloku 190 kusznikow poszlo do piachu... no i oczywiście ruda tytanu się trafiła
level 16-25 update:
5. niewłaściwy czas:
nagroda: 100 szt monet
a) kup 800 szt zasobów
b) miej w posiadaniu 60 łuków
6. pokłosie:
nagroda: 100 szt węgla
a) użyj 1000 szt pokarmu dla ryb aby uzupełnić łowisko
b) zaciągnij do armii 50 łuczników
7. zniszczona zbroja:
nagroda: 100 szt brązu
a) wyprodukuj 200 szt mieczy z brązu
b) miej w posiadaniu 1000 szt ryb
pawlito80
17.02.2013, 03:24
mam pytanie odnośnie zadania pierwszego dla lvl48 czyli zadanie dobra rada - odkrywca musi przynieś z długich poszukiwań skarbu 30 granitu, czy to musi być od odrazu 30 granitu czy może by np. 3x po 10 granitu? bo mi się wydaje że musi od razu 30 przynieś. Jak to u was było?
joannadarc
17.02.2013, 03:28
mam pytanie odnośnie zadania pierwszego dla lvl48 czyli zadanie dobra rada - odkrywca musi przynieś z długich poszukiwań skarbu 30 granitu, czy to musi być od odrazu 30 granitu czy może by np. 3x po 10 granitu? bo mi się wydaje że musi od razu 30 przynieś. Jak to u was było?
Ma przyniesc ten granit z bardzo dlugich poszukiwan i na nich chyba nie zdarza sie mniej niz 30 na raz.
pawlito80
17.02.2013, 04:02
tak ja ślepy chyba bo tego b. nie widziałem i na długie wysyłałem nie na bardzo długie :)
Vitec1972
17.02.2013, 06:48
3 Zadanie - Wyprodukować 200 koszyków cioci Irmy i przyznac znajomemu 175 koszyków - nagroda 200 bali egzo
zaliczy te kosze co są już w gwiezdzie czy trzeba na nowo zrobić 200 szt??
zaliczy te kosze co są już w gwiezdzie czy trzeba na nowo zrobić 200 szt??
Trzeba zrobić od nowa. Kupionych też nie zaliczy.
Malesuadus
17.02.2013, 09:13
10 zadanie, poziom 43
1. Wydaj 3000 szt Mięsa z magazynu
2. Znajdź 400 szt Granitu podczas przygody "Starzy przyjaciele"
Nagroda: 900 szt Długich łuków
Misiorww
17.02.2013, 09:16
Miałem podobny problem,zaliczyło po bardzo długim czasie:( może tez ci zaliczy z opóźnieniem
mi 175koszy zaliczylo od razu
4 Zadanie - wyprodukować 125 pożywnych kanapek, przyznać premię budynkom znajomego (25 szt - pożywna kanapka)
5 Zadanie - kup 800 szt zasobów, miej w posiadaniu 60 łuków
6 Zadanie - użyj 1000 szt pokarmu dla ryb aby uzupełnić łowisko, zaciągnij do armii 50 łuczników
7 Zadanie - wyprodukuj 200 szt mieczy z brązu, miej w posiadaniu 1000 szt ryb
level 26-35
6 Zadanie - wydaj 2500szt węgla z magazynu, wytrenuj w koszarach daną liczbę konnych: 80.
7 Zadanie - wyprodukuj 150 mieczy z żelaza, miej w posiadaniu co najmniej 3000 desek z drewna liściastego.
8 Zadanie - wystaw przynajmniej 150 osadników, miej w posiadaniu 3600 mieczy z żelaza
9 Zadanie - Kup przynajmniej 1200 szt Monet handlując z innymi graczami. Wytrenuj (posiadaj) w Koszarach daną liczbę Wybornych łuczników: 500
10 Zadanie - Wydaj 3000 szt Mięsa z magazynu. Znajdź 400 szt Granitu podczas przygody "Starzy przyjaciele"
1 Zadanie - Wysłać odkrywcę, żeby przyniósł 30 granitu(bardzo długie) oraz wydać 500 saletry
8 Zadanie - wystaw 250 osadników (produkcja z domu władyki lub szkoły), miej w posiadaniu 3800 szt. mieczy ze stali
Co oznacza zwrot "wystaw" 150 osadników? Muszę mieć tylu bezrobotnych?
Dobra już mam :) gasimy światła i osadnicy do roboty :D
zadanie 9 poziom 46-50:
1. kup przynajmniej 2k monet handlując z innymi graczami
2. wytrenuj w koszarach daną liczbę elitarnych żołnierzy: 100 szt.
nagroda: 400 napitku
zadanie 10 poziom 46-50:
1. wydaj 1000 szt. stali z magazynu
2. znajdź 600 szt. granitu podczas przygody "atak z zaskoczenia"
nagroda 100 mieczy damasceńskich
Znajomemu z gildii może być, sama przynależność do gildii to za mało.
Ja wrzuciłem znajomemu z gildii i zaliczyło.
5 Zadanie - kup 800 szt zasobów, miej w posiadaniu 60 łuków
6 Zadanie - użyj 1000 szt pokarmu dla ryb aby uzupełnić łowisko, zaciągnij do armii 50 łuczników
7 Zadanie - wyprodukuj 200 szt mieczy z brązu, miej w posiadaniu 1000 szt ryb
8 Zadanie - Wystaw przynajmniej 100 osadników (UWAGA: NIE ZALICZA osadnikami z chleba, tylko tymi którzy przychodzą co 15 min), miej w posiadaniu przynajmniej 2400 mieczy z brązu
level 26-35 silos + 500 diamentow
8 Zadanie - wystaw przynajmniej 150 osadników, miej w posiadaniu 3600 mieczy z żelaza
9 Zadanie - Kup przynajmniej 1200 szt Monet handlując z innymi graczami. Wytrenuj (posiadaj) w Koszarach daną liczbę Wybornych łuczników: 500
10 Zadanie - Wydaj 3000 szt Mięsa z magazynu. Znajdź 400 szt Granitu podczas przygody "Starzy przyjaciele"
9 Zadanie - kup przynajmniej 2k monet handlując z innymi graczami, wytrenuj w koszarach daną liczbę elitarnych żołnierzy: 100 szt.
10 Zadanie - wydaj 1000 szt. stali z magazynu, znajdź 600 szt. granitu podczas przygody "atak z zaskoczenia"
Bynieeek
17.02.2013, 11:58
Czy można zacząć przygodę przed aktywowaniem zadania i ukończyć po aktywacji ?
Czy w takiej sytuacji zaliczy zadanie z przygodą ?
120 kuszników można max. stracić :P
krotos666
17.02.2013, 12:14
Czy można zacząć przygodę przed aktywowaniem zadania i ukończyć po aktywacji ?
Czy w takiej sytuacji zaliczy zadanie z przygodą ?
Ja zacząłem czarnych dzień wcześniej niż mi wyskoczyło 4 zadanie.
Przed ostatnim atakiem aktywowałem 4 zadanie z czarnymi.
Chwile potem zaatakowałem, skończyłem i zaliczyło :)
Więc jak najbardziej TAK
wandrzej01
17.02.2013, 12:26
witam mam pytanie czy mogę odzyskać zadanie ,cztery wiatry ' przez przypadek usunąłem z góry dzieki za odpowiedż
level 16-25 update:
8. Nowa siła:
nagroda: 100 szt chleba
a) Wystaw przynajmniej 100 osadników (UWAGA: NIE ZALICZA osadnikami z chleba, tylko tymi którzy przychodzą co 15 min)
b) miej w posiadaniu przynajmniej 2400 mieczy z brązu
Vaude, nagroda za level 26-35 to silos + 500 diamentow, dzieki za kompilacje, ale moze dodasz tez nagrody za poszczegolne questy?
vincii1980
17.02.2013, 13:03
level 36-45 10 Zadanie - Wydaj 3000 szt Mięsa z magazynu. Znajdź 400 szt Granitu podczas przygody "Starzy przyjaciele"
Czy wystarczy w starzy przyjaciele zdobyć szybki drop?
Jerry1981
17.02.2013, 13:07
theiax większośc nagród za questy jest już w solucji zadań w dziale z poradnikami.
The_Hihi
17.02.2013, 13:11
Chiałbym coś powiedzieć odnośnie jednego z zadań
Dla lvl 36-45
Znajdź 600 szt granitu podczas przygody "Azyl bandytów" - jedna z najgorszych przygód. Absurdalne straty dla kogoś bez weterana. Dodatkowo bloki się tną ostatnio. Samo przejście jej to ból, a chcą jeszcze żeby granit na niej znaleźć.......
Pogięło kogoś kto to zadanie wyślił
Jerry1981
17.02.2013, 13:14
the_hihi przeszedłem właśnie azyl bez weterana z kusznikami korzystałem z tego poradnika: http://forum.thesettlersonline.com/threads/16332-Guide-Killste-Collected-Adventure-Guides-by-Various-Authors?p=201196&viewfull=1#post201196 straty max 370r, 104ż, 217 konnych
co prawda wpadły bale egzo zamiast granitu. ale bloki wyszły bez problemu i dlatego jutro sprubuję jeszcze raz :)
The_Hihi
17.02.2013, 13:18
the_hihi przeszedłem właśnie azyl bez weterana z kusznikami korzystałem z tego poradnika: http://forum.thesettlersonline.com/threads/16332-Guide-Killste-Collected-Adventure-Guides-by-Various-Authors?p=201196&viewfull=1#post201196 straty max 370r, 104ż, 217 konnych
co prawda wpadły bale egzo zamiast granitu. ale bloki wyszły bez problemu i dlatego jutro sprubuję jeszcze raz :)
Thx. Popatrzę na to, ale nie mam doświadczonego ;/
Najgorzej ze tam i tytan jest, a nie tylko bale egzotyczne. Można robić i robić :)
I są nawet ceny 175 fragmentów mapy za ta przygodę teraz :)
Jerry1981
17.02.2013, 13:19
Nie wiem czy możesz. Najlepiej zapytać supportu (http://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie - formularz kontaktowy)
Witam
Jak wiadomo mamy zadanie kryzysowe(4 Wiatry) i pojawia mi się takie pytanie co po tej konserwacji co ma być za 2 tygodnie.
Zadanie zostanie wyłączne dla wszystkich czy może ci co już wykonali np: 6 zadani będzie dane im dokończyć(całe główne zadanie) czy nie.
Zadowalając się nagrodami za poszczególne pod zadania ?
1 Zadanie - krótkie poszukiwania - znaleźć 10 marmuru. Wydać 600 kamienia [500 drewna liściastego]
2 Zadanie - wyprodukuj 100 napitku. Posiadaj 250 chleba.[50 marmuru]
3 Zadanie - posiadaj 600 szt. węgla. Wyprodukuj 2000 ryb.[100 desek liściastych]
4 Zadanie - wyprodukować 125 pożywnych kanapek, przyznać premię budynkom znajomego (25 szt - pożywna kanapka) [100 szt chleba]
5 Zadanie - kup 800 szt zasobów, miej w posiadaniu 60 łuków [100 monet]
6 Zadanie - użyj 1000 szt pokarmu dla ryb aby uzupełnić łowisko, zaciągnij do armii 50 łuczników [100 węgla]
7 Zadanie - wyprodukuj 200 szt mieczy z brązu, miej w posiadaniu 1000 szt ryb [100 brązu]
8 Zadanie - Wystaw przynajmniej 100 osadników (UWAGA: NIE ZALICZA osadnikami z chleba, tylko tymi którzy przychodzą co 15 min), miej w posiadaniu przynajmniej 2400 mieczy z brązu [100 chleba]
9 Zadanie - kup przynajmniej 200 szt monet, zaciągnij do armii 240 rekrutów [100 napitku]
10 Zadanie - wydać z magazynu 500 szt desek iglastych, wysłać specjalistę na krótkie poszukiwania po 150 szt kamienia [100 mieczy z brązu]
level 26-35 silos + 500 diamentów
1 Zadanie - Wyślij specjalistę na krótkie poszukiwania (błąd - chodzi o srednie poszukiwania), aby zdobył 200 szt. desek z drewna liściastego. Wydaj 500 szt. Narzędzi z magazynu.[440 desek z drewna liściastego]
2 Zadanie - Poznaj nowe przygody, co najmniej: 1 (czyli przejdź) Wyślij odkrywce na krótkie poszukiwania nowej przygody [200 koni]
3 Zadanie - wydaj 2000 sztuk marmuru z magazyny, wyprodukuj 100 sztuk pożywnych kanapek [700 brąz]
8 Zadanie - wystaw przynajmniej 150 osadników, miej w posiadaniu 3600 mieczy z żelaza [200 chleba]
9 Zadanie - Kup przynajmniej 500 złotych monet, wytrenuj w koszarach 360 ochotników [200 napitku]
10 Zadanie - wydaj 700 wody z magazynu, znajdź 200 granitu w przygodzie mroczni kapłani [100 mieczy z żelaza ]
1 Zadanie - 10 granitu po długich poszukiwaniach i wydanie 4000 narzędzi [400 egzotyczne drewno]
2 Zadanie - wyprodukować przynajmniej 100 sztuk desek egzotycznych i wydać 3 000 marmuru [250 desek egzotycznych]
3 Zadanie - Sprzedaj przynajmniej 4000 zasobów, handlując i innymi graczami. Wyprodukuj 100 szt. koszyków cioci Irmy [200 wędlin]
6 Zadanie - Przygotuj przynajmniej 10.000 szt Woni dziczyzny. Wydaj 10.000 szt Desek z drewna liściastego z magazynu [200 monet]
7 Zadanie - Wyprodukuj przynajmniej 250 szt Długich łuków. Miej w posiadaniu przynajmniej 5000 Mięsa. [200 egzotycznego drewna]
8 Zadanie - Wystaw przynajmniej 200 osadników (wyprodukuj w domu władyki). Miej w posiadaniu przynajmniej 5000 Długich łuków [300 chleba]
9 Zadanie - Kup przynajmniej 1200 szt Monet handlując z innymi graczami. Wytrenuj (posiadaj) w Koszarach daną liczbę Wybornych łuczników: 500 [300 szt napitku]
10 Zadanie - Wydaj 3000 szt Mięsa z magazynu. Znajdź 400 szt Granitu podczas przygody "Starzy przyjaciele" [900 długich łuków]
1 Zadanie - Wysłać odkrywcę, żeby przyniósł 30 granitu(bardzo długie) oraz wydać 500 saletry [625 desek egzotycznych]
2 Zadanie - Wyprodukować 20 mieczy damasceńskich oraz wydać 5000 marmuru z magazynu [100 rudy tytanu]
3 Zadanie - Wyprodukować 200 koszyków cioci Irmy i przyznac znajomemu 175 koszyków [200 bali egzotycznych]
4 Zadanie - Uzyskaj od znajomego premię dla swoich budynków (koszyk cioci irmy) w liczbie 50szt. Ukończ zadanie Czarni rycerze tracąc mniej niż 1 żołnierzy [500 granit]
5 Zadanie - wyprodukuj 20 kusz i zdobądź 1000 granitu z matczynej [700 monet]
6 Zadanie - wydaj 10000 wedliny i wyszkol 200 kusznikow [450 monet]
7 Zadanie - wyprodukuj 170 szt tytanu i miej 2000 granitu [200 tytanu]
8 Zadanie - wystaw 250 osadników (produkcja z domu władyki lub szkoły), miej w posiadaniu 3800 szt. mieczy ze stali [400 chleba]
9 Zadanie - kup przynajmniej 2k monet handlując z innymi graczami, wytrenuj w koszarach daną liczbę elitarnych żołnierzy: 100 szt.[400 napitku]
10 Zadanie - wydaj 1000 szt. stali z magazynu, znajdź 600 szt. granitu podczas przygody "atak z zaskoczenia" [100 mieczy damasceńskich]
robił ktoś azyl bandytów bez eż? chodzi mi o bloki na g1, czy wyjdą jak dam zamiast eż dam żołnierzy? czy jest jakiś inny sposób na ten blok?
tezetpeciak
17.02.2013, 13:38
Witam,
Potrzebuję pomocy: zadanie 4 - level 36-45
Jeśli dodasz mi 50 pożywnych kanapek (i zaliczę tę część zadania), w zamian dodam również 50 pożywnych kanapek (jako zadanie)
lub dodatkowo 50 koszyków lub inne premie...(co można dodać oprócz premii)...
Zainteresowanych graczy proszę na priv...
Zależy mi na czasie... bo skończyłem już przygodę Banici
krotos666
17.02.2013, 13:56
level 46-50
nagrody:
6 ZADANIE - nagroda 450 monet
7 ZADANIE - nagroda 200 tytanu
i jeszcze jedno - przeczytajcie to co daje w linku, może komuś pomogę przedstawić sposób na wspólną zabawę.
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/28739-Zadania-wydarzenia-zaproszenie-do-przygody
Jerry1981
17.02.2013, 14:01
Według mnie, bazując na doświadczeniach z innych gier i tego co czytam miedzy wierszami wraz z konserwą ciąg zadań zniknie (wydarzenie się zakończy). Co zrobiłeś to Twoje, czego nie zrobiłeś to trudno. Ponieważ jest to pierwsze z tego typu zadań (jak często będą nie wiem, wg. mnie jedno w miesiącu wystarczy, bo inaczej cała gospodarka stanie do góry nogami) to mam wrażenie, że klika rzeczy się zmieni np. uzależnienie od losu pewnych zadań i ich poziom czasem za wysoki do przeciętnego gracza (ew. poprawienie nagród również za poszczególne zadania). Ale to wyjdzie w tzw. praniu :) Sam pomysł ciekawy i jak najbardziej urozmaica monotonię klepania tych samych zadań / przygód dzień po dniu w przerwie miedzy odnawianiem pól i studni :)
edit: znalazłem też oficjalne info - tam gdzie nikt nie czyta :P
http://screenshooter.net/data/uploads/ro/ot/ggau.jpg
Witam.
Dla mnie całe zadanie kryzysowe jest całkowicie nieprzemyślane. Od 4 dni moi odkrywcy bezskutecznie szukają granitu 30 szt. (b. długie poszukiwanie trwa 48 godz.) i tak może być przez całe 2 tygodnie. Jak mam wykonać cały cykl zadań skoro losowość wyklucza wykonanie pierwszego zadania?
Moim zdaniem kolejność zadań powinna być dowolna, a nie jak to jest obecnie całkowicie uzależniona od... szczęścia (losu).
Jestem przekonany, że w czasie konserwacji 28 lutego zadanie kryzysowe zostanie wyłączone i będziesz musiał zadowolić się nagrodami cząstkowymi.
Czepi