PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Możliwość zmieniania interface , dodanie animacji armii .

Lubie_kase
07.02.2013, 17:06
Możliwość zmieniania interface :
Tam gdzie są informacje o ilości surowców budowlanych powinna być możliwość zmiany np. na granit , monety gildii itd. każdy co chce:D chodzi mi o to żeby można było w interfejsie zmieniać podgląd stanu magazynowego, na tym pasku na górze gdzie widzimy ludzi, patenty, narzędzia, monety, deski iglaste, deski liściaste, kamień, marmur i klejnoty, na podgląd na dowolne surowce jakie nas interesują. (przepisane od Jewels1 on to dobrze opisał thx).

mi z tą zmianą owiele lepiej by się grało :P :cool: Bo po co mam widzieć kamień albo deski iglaste jak mam 31 lev....

zwolk
07.02.2013, 17:34
Tam gdzie są informacje o ilości surowców budowlanych powinna być możliwość zmiany np. na granit , monety gildii itd. każdy co chce:D

Nie wiem czy dobrze rozumiem - chcesz mieć możliwość zamiany np. marmuru na granit przy budowaniu budynków? Czyli zamiast budować za marmur i deski liściaste chcesz budować za np. granit i monety gildii? Jeśli tak, to jaki proponujesz przelicznik? Propozycja moim zdaniem kiepska i z zerowymi szansami na realizację.

Dodanie animacji armii :
Dodanie animacji armii do chodzącego generała żeby nie szedł już sam na bitwę... i też przy przenoszeniu garnizonu;)

Mają iść za generałem gęsiego czy mogą czwórkami? Gra i tak jest przeładowana animacjami, taki "bajer" jak armia wędrująca za generałem jest zbędna. Widzę, że dopiero zacząłeś grać, pograsz jeszcze trochę i nie będziesz zwracał uwagi na to w jaki sposób generał się przemieszcza, za to zacznie Ci brakować jakiegoś oznaczenia gdzie w danym momencie się znajduje (wątek w temacie znacznika nad przemieszczającym się generałem już gdzieś się przewinął).

Dodaj ankietę żeby można było zagłosować...na NIE.

Jewels1
07.02.2013, 18:04
Tam gdzie są informacje o ilości surowców budowlanych powinna być możliwość zmiany np. na granit , monety gildii itd. każdy co chce:D

Ta część mi się podoba bardzo, sam kilka dni temu myślałem że fajnie by było móc zamienić bo szczerze to na 39 lvlu mało mnie interesuje ile mam desek iglastych i kamienia natomiast ile mam granitu interesuje mnie bardzo i dobrze było by to widzieć cały czas.

Dodaj ankietę bo zaraz temat będzie zamknięty.

zwolk, autorowi chodzi o to ( a przynajmniej ja to tak rozumiem) żeby można było w interfejsie zmieniać podgląd stanu magazynowego, na tym pasku na górze gdzie widzimy ludzi, patenty, narzędzia, monety, deski iglaste, deski liściaste, kamień, marmur i klejnoty, na podgląd na dowolne surowce jakie nas interesują.

Lubie_kase
07.02.2013, 18:21
Jewels1 ty to dobrze zrozumiałeś:)

Lubie_kase
07.02.2013, 18:47
Zwolk dobra z tym generałem to faktycznie źle mi poszło...:( ale z tym interfejsem nie zrozumiałeś mnie :P

anael6669
08.02.2013, 08:11
A jakby można było zmieniać w interfejsie surowców co w nim jest, to może jeszcze jakby okienek z surowcami było max 12, albo 18, czy nawet tyle ile potrzeba (wielokrotność sześciu, bo diamenty i tak zostaną na bank), tylko te podstawowe 6 by się zawsze pokazywało, a reszta podświetlała by się tak jak okno "Ludności", a wtedy wkładaj se tam co chcesz i na jakie miejsce chcesz, a nie łaź po magazynie i szukaj, bo ciągle przełącza na stronę podstawową.

zwolk
08.02.2013, 09:18
Zwolk dobra z tym generałem to faktycznie źle mi poszło...:( ale z tym interfejsem nie zrozumiałeś mnie :P

Sorki za niezrozumienie, ale sam przyznasz że nie było to zbyt jasno napisane :) Mi osobiście taka funkcjonalność nie jest do niczego potrzebna. I tak z górnego paska interesuje mnie przede wszystkim ikonka populacji, która akurat jest dość dobrze opracowana, zwłaszcza jeśli chodzi o widok na armię. Czasem zerkam na stan monet. A pozostałe - w sumie to i dobrze że tam są widoczne te podstawowe materiały bo po pierwsze są najczęściej potrzebne a po drugie najszybciej zawalają magazyn i od razu wiadomo kiedy trzeba się zacząć pozbywać nadmiaru :)

Jeśli już zmieniać coś w interfejsie, to dałbym na górnym pasku taki sam podgląd na magazyn jaki jest dla populacji. Jedna ikonka - magazynu - po najechaniu na nią pokazuje się okienko ze wszystkimi przedmiotami z magazynu i posiadane ilości, każda zakładka magazynowa w osobnej kolumnie. Dało się to zrobić dla poszczególnych jednostek wojskowych, więc chyba nie ma problemu żeby tak samo zrobić dla magazynu.

set2g
08.02.2013, 10:10
Było juz dawno temu to poruszone, ale temat zaginął gdzieś w archiwum zapewne, dostosowanie jakis surowce maja byc wyświetlane byłoby super, bo większości mało interesuje ile maja kamienia czy deski igła.

Lubie_kase
08.02.2013, 14:52
Ja tak sobie to wymyśliłem patrząc na te deski albo kamień i bardzo fajnie by było jak by to dodali;)

Nimphaea
01.03.2013, 12:07
narzędzia, deski (iglast.), kamień, deski (liściast.) i marmur to podstawowe surowce budowlane ;)
(monety - wiadomo, handel, mennica)

a granit jest czymś dodatkowym, nie niezbędnym, który można zdobyć na handlu lub w przygodach

co do dodatkowych animacji, fajnie by było, ale technicznie nierealne :)